11357
  • Gundark
    Milyen hőérzékelőre gondolsz? 43tól a nagy cumi a repülők, a radarok (cseszhetem a kaucsuk bevonatot a snorkelen:)és az egyre fejlettebb ASDIC. Ezért találták fel a XXI-est
  • Gundark
    Hát Crossy az biztos hogy nem isteníthetik őket, de túlozni sem kell azért.Mind a két oldalon voltak hősök, és áldozatok. Az atlanti csata már csak ilyen volt, brutális és kegyetlen. De nem hiszem hogy rosszabb lett volna mint mondjuk Budapest ostroma, vagy sztálingrád. Egyébként Dönitzet nem véletlenül nem itélték halálra nürnbegben. Nem is akárki kelt a "védelmére" hanem maga Nimitz, aki azt mondta hogy a jueszéj tengók sem voltak különbek a csendes o-n. Igy már nem lehetett kivégezni Vagy ahogy az angolok mondták a tengók megjelenésekor "nem úriemberhez méltó fegyver" Aztán Weddigen megmutatta nekik hogy egy kicsi láda felér 3 nagy hajóval.De végülis az usának sikerült az amit a németek akartak,1100 hajót elsüllyesztve megbénitották japánt.
  • Zsolo007
    Na ja :)
  • crossy104
    Meg abban a zajban sz-rt se hall a hidrofonosuk.
  • Zsolo007
    Amúgy is mindíg csak éjjel támadtak, ha a wolfpack egyik tagja kiszúrt egy konvolyt az jelentette a többinek, az 1 követte a konvolyt bevárta a többit, megérkeztek vártak éjszakáig aztán rock&roll :). Amúgy a leggyakoribb taktika akkoriban az volt hogy a subok bementek a konvoly közepébe, ott a romboló nem mer rájuk lőni :D
  • dr Kotász
    Kösz.
  • Zsolo007
    már az 1.1 is megoldja.....ha warezod van akkor persze nem patcholhatsz :D
  • crossy104
    Igazad van, de igy meg csak éjjel támadhattak, mert nappal messziről kiszúrták.
  • dr Kotász
    #2440 pls...
  • Zsolo007
    Radar, meg a hőérzékelő műszerek, hiába van full csendben a sub, a legénység úgyis meleg
  • crossy104
    Köztudott dolog, hogy a legnagyobb problémák a radar megjelenésével kezdődtek.Repülőkön alkalmazva azok már messziről kiszúrták, és megszórták őket.Snorkel menetben is.
  • Zsolo007
    gyakran még az se volt jó.........olvastam olyat hogy a háború elején miután kiderült hogy szarok a torpedók belső mélységtartási műszere azt tanűácsolták a kapitányoknak hogy 0 méterre állítsák a mélységet és impactre, úgy tuti robban....LOL mi?
  • Zsolo007
    Hát a nácik mészárosok voltak ez tény.........de a tengeralattjárósok kevésbé, egyszerű csak tonnában és hajóban kell gondolkodni nem legénységben :D. Emléxem valamelyik II.VHs dk. filmben mondott olyat egy amerikai aki szolgált a haborúban, hogy csak úgfy tudták elviselni az öldöklést, hogy azt gondolták csak egyenruhákat ölnek, nem embereket, egyenruhákat......szar ügy.
  • crossy104
    Régóta érdekell a téma, és valóban már 1942 őszétől már gondjaik voltak a németeknek.Az angolok már ekkor megoldást találtak a mágneses torpedókra.De ettől függetlenül a kezdeti időkben a torpedók egyharmada csődöt mondott.Ha kellett, ha nem, a parancsnokok nagyrésze becsapódásra állitotta őket.
  • crossy104
    Igazad va, de mégsem "istenithetik őket".Mit szólna a média.
  • Gundark
    A halál a tengereken-nek csak egy baja van. "picit" elfogult, és náci mészárosoknak vannak beállitva a tengósok.
  • crossy104
    Van egy dok. könyv, Halál a tengereken. Tanulságos, az itt lévőknek "kötelező" olvasmány.Ebből a könyvből is látszik, hogy ez a game jó szimulátor, mert 43-ban járok, és ugyanakkora sz-vás megtámadni egy konvojt mint akkoriban lehetett.Tényleg jónak kell lenni, hogy egy sikeres támadást túlélj.Ráadásul ha a konvojt kisérő repülők meglátnak rögtön jelentik a helyzetemet a rombolóknak.A folytatás nem kérdéses.
  • Gundark
    Az első mindíg nagy élmény
  • GarET
    nah mek befejezem a járőrözést reméelm nem rontotta el a mentést...
  • Zogu
    De milyen jó az éjszaka amikor Téged se lát az üldöző cirkáló!!!
  • Zogu
    Ha rákattintassz a "csapat felállításra" - felszíni cirkálás, felszíni harc, stb. stb. - akkor szívesen lecseréli a szolgálatos tiszt is őket, csak ha sok a fáradt, akkor már gáz van. Ja és a tisztekre ez nem vonatkozik! Még az is rossz, hogy ezt csak a vezénylési panelen tudod megtenni. Igaz, hogy egyébként csak arról veszed ászre, hogy fáradtak, hogy nem csinálják a dolgukat, pl. nem megy a hajó, hiába adod ki a parancsot.
  • GarET
    megvan egyetlen hajó6325 tonna asszem olyan sötét volt az orromig sem láttam. alálőttem egyet durrrr.. de kellett neki még1 aztán még a algénység is kiabált.)
    jah és utálom az estét, semmit sem lehet látni, vagy csak alig vmit.
  • dr Kotász
    A legfrissebb patch megoldja a karrier módbeli mentési bugot? Tehát hogy nem azt az állást kapod vissza, ahol valójában mentettél.
  • Gundark
    Szerintem levette a fülest ha hallotta a csobbanásokat, mert ha nem szrul nézhetett ki utánaPersze lehet hogy a fejhallgató nem adta át a teljes élményt, hanem valamiféle módon csökkentette az erejét. Én nem tom még nem láttam IIVhs hidrofont.
  • Bee
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen érzés lehetett valóságban a szonárt kezelő tagnak, ha a tengó közelben robbant egy-két vizibomba. Nem valószínű, hogy utána is lehetett ebben a beosztásban használni...
  • Bee
    Ezzel szívok én is, sajna hotkey-t nem találtam
  • Bee
    Sztem a fáradás "jó" dolog, a gáz az, hogy nekem kell a cserélgetéssel tökölnöm. Csata közben pedig irreálisan gyorsan fáradnak.
  • Bee
    Szerintem is, épp ezért röhögtem a könyvön. A Harmadik Birodalom ászai - ez volt a címe emlékeim szerint.
  • Gundark
    A nagyobb mélység a jó taktika alapfeltétele. Nem kell a csatornán közlekedni lehet körbe is menni. (mint ahogy tették is nem egyszer) Amikor rádpengetnek, manőverezni kell. lehetőleg 3 dben, sebességváltással. Persze az elején meglapulni, hátha nem vesznek észre. De ha megláttak sincs gond. Amikor rádgyorsul a romboló, akkor iránytváltani, ezzel valószínűleg elkerülöd a bombákat, és a robbanások után azonnal csendesmenet és viszonylag kis sebesség(3 csomó) állandó fordulókkal.Tudniillik a robbanások után nem hall senki semmit igy vidáman azt hihetik hogy nekünk annyi. Szépen nyugodtan ki kell keveredni onnan és ennyi. A tengózás egyébként sem az ideges emberek sportjaNekem ez működik 100% on jáccom, és eddig még egyszer sem kaptak el. Pedig már 42 ősze van. Jó pár konvojba belefutottam már...
  • GarET
    jah ez így kicsit gáz, mert nmindig kell kérnia friss adatokat!:/ és nem látom hogy folyamatosan hogy váltazok, csak nagyobb ugrásokban, ugye egy torpedózás előmunkálataiban ember legyena talpán aki állandóan tudja kérni az adatokat.. nincs erre egy hotkey? meg is nézem a manuálban.)
    A lassú kereskedő hajókról csak annyit hogy most próbálok becserkészni egy c2-es cargot este ami egyfojtában 8 csomóval megy. Nah most U1-esel elég érdekes vele tartani az iramot, úgy hogy közben fárad a legénység, és vészesen fogy az üzemanyag is.)
  • crossy104
    Egyébként ha egy matróz odament volna a kapitányhoz, hogy harc közben fáradt, simán főbelőtték volna.
  • crossy104
    Egyébként én haszálom a "vitaminbomba mod-ot" mert a valóságban sem pirosodtak az emberek.Külömben is, pihenjenek a háború után.
  • crossy104
    Szerintem ők már 1939 szeptember 1-én eldöntötték, hogy beszállnak, mert "jó üzlet".
  • Bee
    Egy tanács azon kapitányoknak, akik panaszkodtak, hogy nem láttak ellenséges hajót az őrjáratuk alatt: érdemes megnézni a Doc-ban a levő térképet, a főbb hajózási útvonalak fel vannak tüntetve. Ha a kötelező őrjárat előtt vagy után rátértek ezekre az útvonalakra, akkor majdnem 100%, hogy sikerül kiszúrni egy konvojt. Ha a térkép jelöl a közelben hajót/hajókat, akkor a vonalzóval kb. meg tudod rajzolni az útját. Mivel a kereskedőhajók nem haladnak gyorsan, ezért az általad rajzolt vonal mentén cirkálva beléjük fogtok szaladni. Ez mondjuk akkor kínos, ha a ködből egy csatahajó sziluettje bontakozik ki 300 méterre.
  • Bee
    Müxik az, csak jó rálátás kell. Pl. ködben 4-500 méterről sem tudtam lockolni, csak a hajó égő sziluettjét láttam.
  • Bee
    Köszönöm a tanácsot, de sajna nekem nem működött. Ugyanaz történt, mint a második részben: akárhogyan próbáltam cikázni, nem sikerült leráznom a briteket. Abban tökéletesen igazad van, hogy ha mélyen vagy, nehezebben nyírnak ki, de az akkumulátorok és a szén-dioxid egyre növekvő szintje előbb-utóbb a felszínre kényszerítenek. Az a kapitány pedig, aki a 88-sal nekimegy a rombolóknak (a nagyobb hajóosztályokról nem is szólva), nagyon tökös gyerek. Ez is lesz a sírfelirata.
    Amúgy azt hiszem, hogy egy task force-ba futottam bele, mert ha a brit barátaink alapból ennyi rombolóval és cirkálóval védték volna az egész csatornát, akkor száraz lábbal át lehetett volna szökellni hajóról-hajóra a kontinensről a szigetre.
  • Bee
    Kösz, utánanézek.
  • Bee
    Mintha valahol azt olvastam volna, hogy Erich bácsi által elsüllyesztett amerikai teherhajó miatt rágott be az USA, és döntötte el (vagy használta ki indokként), hogy belépjen a háborúba. Jót röhögtem rajta...
  • Zsolo007
    Hát érdekes engem eddig még sosem találtak meg így, engem mélységi bombával romboló sosem csinált még ki.....az más amikor a felszínen kapnak el na akkor van reload :D
  • Lupis
    Nekem nem működött simán megtalálnak.