11357
-
#2502 Nem bírom felfogni hogy lehet összekeverni a luftwaffét, a kriegsmarine-t meg a wermachtot a gestapoval meg az SS-el....... -
TBalazs #2501 A német hadsereg a háború közepéig, egy tökéletes hadigépezet volt. Kisebb-nagyobb hibákkal és kudarcokkal, de majd mindig végig tudta csinálni az eltervezett hadműveleteket. A hadsereg felső vezetése tudott mindenről (Auswitz, stb...) , behódoltak Hitlernek, hogy megtarthassák, vagy megnöveljék hatalmukat. A 44-es merénylettől eltekintve, nem tettek semmit Hitler ellen. De a hadsereg felső vezetése és az egyszerű katona között nem szabad egyenlőséget tenni. A katonák között sokféle ember volt, ráadásul nem kérdezték meg őket, hogy ugyan be óhajtanak-e vonulni. Az SS katonák egy külön kategória, de köztük is különbséget kell tenni.
Egyébként meg:
A jelenkor, melyben kötelező a katonai szolgálat, élesen bizonyítja: nem feltétlenül egyéni érdemek, netán jellem kérdése, hogy valaki ezt vagy azt az egyenruhát ölti-e magára, s hogy a hóhér vagy az áldozat oldalára kerül-e. "Rolf Hochhuth" -
#2500 És mi ez a nem lehet hagyni fény gyúlhat dolog? -
#2499 ÉÁn itt a repülőgépes példádra értettem természetesen nem a haláltáborokra, azt amúgy is az SS tartotta fenn róluk meg tuduk hogy fanatikusok voltak. Meg persze az egyszerű katonákról. Én nem helyselem azt amit műveltek a zsidósággal, de nem ők az egyetlenek....hasonlót tettek az amerikaiak is a japán fogjokkal, éheztették rosszul tartották őket..........és megteszik ezt most is, csak erről nem szól a fáma mert ők "nyertek".
Tetszik hogy mikor ilyen dolgokat hozok fel egyből mindenki a lehető legrosszabb példáéval jön elő, ami nem is vág a témához nem tom honnan vetted hogy én arra gondolok......Ugyanezzel találkoztam már az élet értelme topikban is. Nem fogok filozófiai vitába menii, és amit a X2495-ös hozzászólásodban írsz az igaz és én nem is állítottam mást nem tudom miért hoztad fel. Elég egyértelmű miért nem szálltak partra, azért mert ahhoz nem volt elég erős a gazdaságuk hogy elegendő csatahajót gyártsanak a nagy angol flottával szemben ezért használtak tengeralattjárókat, pont ugyanúgy mint az elsőben. Az első légicsata meg egy apró hiba miatt veszett el.....ugyanis tudjuk hogy nagyok voltak a németek vesztesélgei de az angolok repterek és radarállomások még szarabb helyzetben voltak, az egyetlen dolog ami megmentette őket ez az volt hogy egy német bombázókötelék eltévedt és Londont bombázta, amire churchill felbőszült és elrendelte Berlin éjszakai bombázását amire Hitler is felbőszült és azt mondta hogy ne a reptereket és reardarállomásokat bombázzák hanem a városokat.....ennyi ezen múlott a légicsata ez történelmileg dokumentál én magam könyvből olvastam nem a kis fejemből pattant ki..... -
Lupis #2498 Göring egy pancser volt ezért vesztették el a légi csatát ,partraszálláshoz meg biztosítani kell a légteret. -
Lupis #2497 A német hadsereg egészen más volt mint a haláltáborok őrei a kettő teljesen eltér egymástól. A táborokba a rohadt nácik kerültek a hadseregben meg sima munkásemberek akiknek kötelező volt bevonulniuk. Kíváncsi vagyok te mit tettél volna hasonló helyzetben van egy érzésem ,hogy kb ugyan azt. -
#2496 Köszi, de harcolni nem fogok. Csak elmondtam a véleményem. Téma zár!
Inkább beszéljünk a prg-ról. Újabban egyre gyakrabban kilépked, és azt írja, "A windows exe hibát észlelt". Azután jön a rizsa a hiba elküldéséről, stb. stb. -
#2495 A 30-as években anglia a világ vezető gazdasági hatalma volt. A bajuk az volt, hogy nem hitték el, hogy a "bajszos szobafestő" meg meri támadni a Brit Birodalmat, ezért nem fejlesztették a hadi potenciáljukat. Azaz fáziskésésben voltak. Na ezen segített Churchil. És ha olyan jól álltak a németek, miért nem szálltak partra (40 km)? Miért vesztették el már az első nagy légi csatát is? -
#2494 Én melletted leszek!!! -
#2493 Szia!
Ezt nem lehet hagyni (egy bizonyos határig). Addig a határig, amig van rá remény, hogy fény gyúlhat. Azután a "néma csend". -
#2492 Én belementem egy ilyen vitába a BiA topikban! Sztem hagyd had mondják. -
#2491 Való igaz. Nagyon tisztelték. Ez főképp Auswitzban, Dahhauban és Buchenwaldban mutatkozott meg. Aztán szép példája volt még a varsói, a budapesti gettó is. Becsületből, emberségből és tiszteletből csillagos 5-ös. -
#2490 Beevel meg abszolút egyetértek, ugye itt megmutatkozik 2 dolog:
1. A németeknek legalább becsületük volt és tisztelték a másikat (nekem mindíg nagyon tetszett az a mód ahogy hitler maga mellé állította a hadsereget, egyszerűen feleskette a parancsnokokat hogy követik minden utasítását, és ez így is volt mert úgy lettek nevelve hogy a becsület mindennél előbbrevaló, tehát parancsot nem szeghet meg akármilyen is az, ezzel szemben az oroszoknál ki kellett végezni a tiszteket, a parancsnokok mellé fegyveres felügyelőt kellett állítani nehogy mástr csináljon, a katonák mögött meg ott rhant ugyancsak a felügyelő és mondta hogy aki menekülni próbál azt lelövi.......)
2. Megmutatja hogy az amcsik már akkor is mekkora tachok voltak :) ezért volt a tachometer :D. És ez persze jól mutatja azt is hogy mindíg az a jó és igazságos egy háború után aki megnyeri, a vesztes meg az ördög földi megtestesítője...........
MIndíg tettszett az amerikai háború utáni elv: Azt mondja hogy biztosítani kell az európai népek szabad, önálló demokratikus! fejlődését. Nem azt mondja hogy szabadon megválaszthatják a rendszert meg az államformát hanem már kélnyszerít a demokráciára és az ezzel együtt járó kapitalizmusra..........Dehát ez ma is így van lásd Irak -
#2489 hát ez azéret nem teljesen igaz, az az a háború elején USA beléptéig, az angolok igen szar helyzetben voltak, r4engeteg hajót, és az ő iparuk nem nagyon tudta pótolni. Winston Churchill írta a háború után: (talán a 2. vhról szóló könyvében van)
The only thing that ever really frightened me during the war was the U-boat peril.
Ez körülbelül annyit tesz: Az egyetlen dolog ami igazán megrémisztett a háború alatt az a tengeralattjáró veszély volt. Elég gyenge fordítás :D, de most ez a legjobb amit írni tudok :) -
#2488 Ezt nem én találtam ki.....De én is tévedtem mert nem 1 hanem 2 évvel korábban de itt az eredeti szöveg az uboat.netről:
This was the boat that perhaps could have won the war in the Atlantic for the Germans had she been in the water maybe 2 years earlier.
Igaz nagyon feltételes módban mondja..... -
Bee #2487 Ha katona vagy, és a hazád hadba lép, akkor te is azt teszed, amit parancsolnak. Általánosítani marhaság. Egyik oldalon sem a vezetők, tömeggyilkosok, diktátorok hevertek a lövészárokban. Őket el lehet (kell) ítélni, de a parancsot teljesítő embereket ritkán (ellenpéldának Merle: Mestersége a halál - ajánlom mindenki figyelmébe).
Egy másik példa: légiharcban a repülőgép megsemmisítése/harcképtelenné tevése a cél, nem a pilóta likvidálása. Amikor Göring utasítani akarta a német pilótákat, hogy a gépből kiugrott ellenfeleikre nyissanak tüzet, akkor a német pilóták ellenkezésén bukott meg a dolog. Mivel nem sikerült ezt a légimarsallnak keresztülvinnie, ezért inkább szigorú parancsot adott arra, hogy tilos az ellenfél "katapultált" pilótáira rálőni. Az amik viszont előszeretettel lövöldözték le az ejtőernyővel lebegő német "kollégáikat". Na ki a mészáros??? Erre még lehetne rengeteg példát sorolni. -
#2486 Szerintem ezt rosszul gondolod.
A németeknek nem volt már annyi gazd. potenciáljuk, hogy megfelelő számú eszközt, repülő, tank, ubi tudtak volna építeni. Az egész ubi flotta, akkor amikor még gyakorlatilag védtelenek voltak az angol és amerikai hajók, az Atlanti szállítások 1%-át tudta csak feltartóztatni (elsüllyeszteni), azt is nagy, saját veszteségek árán. -
#2485 Mert szerinted védték a hazájukat az Atlanti óceánon, a gaz hódító angolok ellen? -
GarET #2484 Lehet a bug megoldja.
jah nemtom bug-e de a medicem szőrén szálán eltűnt:((( -
crossy104 #2483 Igazság az, hogy itt mentettem el.Most filózok mit kellene csinálni. -
Bee #2482 Ez igen! De az a hat romboló rontja kissé a képet... -
crossy104 #2481 Még jó, hogy a tankereknek egy angolna is elég! -
#2480 Nem is kell célozni! -
Takigabi #2479 Willhelm Bauer ? -
crossy104 #2478 Mit szóltok? Fincsi!!!! -
crossy104 #2477 -
Thanatos #2476 a tacho mérésére? :DDDDDDD -
#2475 Tudja valaki,hogy a tachometer mire jó? -
crossy104 #2474 Kiváncsi lettem volna az angolok arckifejezésére! -
#2473 nem voltak állítólag!
mert uccsó napokon kiküldtek egy ilyet és az eljátszadozott a legmodernebb angol hajókkal!persze nem lőtt ki eggyet sem -
GarET #2472 nah sirály egyszerűen kilépett a játékból. hm pdig pont elsüllyesztettem egy merchantot.. hm nem is vagyok ideges elvégre csak a játék elején voltam még hm meg aztán csa k 2000 tonna ide v oda..... -
#2471 Jaja, a DE tengók ennek a kis vasnak a leszármazottai. Ez sokat elmond a dologrólDe vajon a való életben voltak e gyermekbetegségei? Mint mondjuk a Me 262esnek a turbinái? -
#2470 Jó verda az biztos. A single-ben kipróbáltam (gyenge voltam és nem bírtam ellenállni a kísértésnek)Hordozókat kellett ugye elsüllyeszteni, bementem kilőttem a halakat, kijöttem. Gyakorlatilag tehetlenek a kisérők a 17 csomós sebességemmel. De a "halk" menetem is van vagy 5 csomó. Remélem hamar megkapom -
#2469 Illyet akaroook -
#2468 -
#2467 Amit az uboat.neten ír az nagyon is igaz....
She was the first real combat submarine that was meant to dwell in the deep and not just retreat to it once in danger.
These boats had much better crew facilities than previous classes, much more silent underwater, freezer for foodstuffs, a shower and a basin and little things like that. Also they had hydrolic torpedo reload system that enabled the commander to reload all 6 tubes in something like 10 minutes which was even less than it took to reload one tube on the VIIC normally.
3-times the electrical power of the VIIC gave the boat enormous underwater range compared to the older types and this boat could submerge far beyond the Bay of Biscay from the French bases so the Valley of Death was a thing of the past for them really. It took the boat 3-5 hours to re-charge the batteries with the Schnorchel once every 2-3 days if travelling at moderate 4-8 knots and was thus much less in danger from aircraft which sank about 56% of all U-boats lost in the war.
If the boat carried TMC mines she could also carry 14 torpedoes. -
#2466 És ha a XXI csak 1 évvel korábban (tehát '43 jelenik meg megnyerhette volna a hábrút a tengeren...) -
#2465 A XXI nagyon jó volt az első igazi tengeralattjáró, az összes többi háború utána design ebből indult ki.....ez mutatja hogy a németek tudtak valamit, persze ez ugyanúgy igaz a rakétatechnológiákra és még sok egyébre is......Nemtudom hogy van e a játékban hőérzékelő de a valóságban volt a vége fel, láttam valamelyik csatornán egy dok filmet subokról és abban mondták, hogy a repülőkre volt ilyen szerelve a radar mellé. -
crossy104 #2464 Ha minden igaz Ő 45 februárban kapta meg. -
crossy104 #2463 Topp istenitette a XXI-esét,de őt idézve "Ekkor már késő volt"