11357
  • Zsolo007
    Ehem ott én voltam SZU :) Nagy csata volt annyi szent döntetlen erőviszonyokkal, végül is a német fél kimerülése okazta a bukást :)
  • [NST]Cifu
    De mint mondtam veled nem szállok vitába

Ilyet viszont ne mondj, mert messze nem biztos, hogy nekem van igazam (ez már nagyon sokszor bebizonyosodott ;)). A véleménycsere a tanulás legjobb módszere. ;)
  • Lupis
    Én voltam UK és partraszálltak az egyesített német orosz seregek ,de aztán némi szerencsével és usa segítséggel sikerült kiszorítani őket. :)
  • Zsolo007
    Ez így igaz, én csak azt mondtam hogy az USA elv szerint biztosítani kellett a további demokratikus fejlődést, nehogy megint valami "szélsőség" vegye át valahol a hatalmat, de veled inkább nem szállok vitába

És persze az amerikai oldalon meg az oroszon meg az angolon is voltak biztosan, a háború ilyen, én a parancsnokok hűsgére gondoltam hogy elég volt őket felesketni hitlerre....

De mint mondtam veled nem szállok vitába
  • Lupis
    Szép :D én ugyan ezt próbáltam egy sérült c2essel kb fél méterre volt a segge a víz felett max. Én sűlyedtem ő lebegett vígan tovább:P
  • Bee
  • Bee
    Nekem egy könnyűcirkálót sikerült meglékelnem, de nem a toronnyal, hanem az orrésszel. Le akart gázolni a szerencsétlen, de ő lyukadt ki.
  • [NST]Cifu
    Na ezen segített Churchil.

Igen, és olyan szép lépéseket is megtett, minthogy kikényszerítette a britek Norvégiai hadjáratát, amit aztán szépen el is vesztettek, minek következtében (a sors iróniája...) őt választották meg anglia miniszterelnökének. ;)

Miért vesztették el már az első nagy légi csatát is?

Mert a német felső vezetés beleszólt a célok megjelölésébe. Ha nem történik az a kínos incidens, mikor tévedésből a Luftwaffe pár bombázója London felett oldotta ki a bombáit, amire válaszul az angolok Berlint bombázták, és aminek az lett a vége, hogy Hitler parancsba adta a terrorbombázást. Ha Hitler nem szól bele, és a német gépek továbbra is a légibázisokat támadják, talán győzhettek volna...
  • Lupis
    Emlékeztet egy hearts of iron2-es multira :D
  • [NST]Cifu
    1. A németeknek legalább becsületük volt és tisztelték a másikat...

Ezt így nem mondanám. A német oldalon is voltak mészárosok, és nem mondanám, hogy egy átlag német katona tisztelte volna mondjuk az orosz ellenfelét, főleg a háború második felében...

Azt mondja hogy biztosítani kell az európai népek szabad, önálló demokratikus! fejlődését. Nem azt mondja hogy szabadon megválaszthatják a rendszert meg az államformát hanem már kélnyszerít a demokráciára és az ezzel együtt járó kapitalizmusra..........

A legtöbb nyugat-európai állam már a második VH előtt is demokratikus állam volt, beleértve Németországot is (egészen amíg az NSADP hatalomra nem került).
  • Lupis
    ki?
  • Bee
    Példa az okokra: a német pilótáknak a vadászgépek effektív hatótávolságának határán kellett harcolniuk (üzemanyag miatt), míg a britek a repülőterek közvetlen közelében harcolhattak. A partraszálláshoz pedig elengedhetetlen a légifölény (ahogy Lupis kolléga már írta ), amit a szűk határidő miatt a németek nem tudtak biztosítani. Ha lett volna még egy hónapjuk a rossz idő beálltáig, akkor ha hiszed, ha nem, a németek partraszálltak volna Angliában. Más kérdés persze, hogy ebben az esetben az utánpótlási vonalak biztosítása roppant nehézkes lett volna, tehát valszeg nem tudták volna elfoglalni a szigetet.
  • Zsolo007
    Mert rosszuil csináltad :D
    Úgy kell csinálni hogy megemeld, én direktbe nem próbáltam egyszer sikerült teljesen váletlenül én emelkedtem fel ő meg jott felém és a toronnyal megemeltem a rombolót :D, ahogy átmentem alatta el is süllyedt :)
  • crossy104
    Több próbát is tettem, az eredmény siralmas volt számomra.
  • Zsolo007
    Amúgy figyelitek hogy azóta meg sem szólal :D, lehet nincs itt....
  • crossy104
    Lehet, hogy később belefutok valamibe.Valaki irta, hogy neki lehet menni egy rombolónak, szinte semmi bajod sem lesz, neki pedig annyi.Nos ezt megpróbáltam, a vége az lett, hogy a tornyom szép piros lett.Minden alkalommal.
  • Zsolo007
  • Bee
    Én a helyedben örülnék neki...
  • crossy104
    Nekem fent van az összes létező mod. ill. javitás, de még semmi ilyet nem láttam.
  • Bee
    Na ez az a kérdés, amit nem itt, nem most és nem nekünk kellene megvitatni. Nagyon sajnálom a zsidó áldozatokat, szörnyű, amit Hitler és szűk klikkje (tehán nem a német nép) tett velük. De ha az ember megpróbál önállóan gondolkodni, utánaolvasni, és ezért némileg eltér a véleménye a megszokott, sőt belénknevelt hozzáállástól, akkor a csorda mindjárt lenácizza. Rengeteg topicot cseszett már szét ez a kérdés, mert nem lehet meggyőzni a vitapartnereket már arról sem, hogy nézzenek utána néhány ténynek. Maradjunk inkább abban, hogy a holocaust kérdését ne kapcsoljuk a háborúhoz.
  • crossy104
    Elég jók vagytok történelemből!
  • Zsolo007
    Ez így van
  • Bee
    Az orosz kérdéshez: Hitler azért támadta meg a SZU-t, mert tudta, hogy Sztálin előbb-utóbb nekimegy Európának. Jól példázza ezt az, hogy az orosz pilóták kizárólag támadó taktikát tanultak, nem a légiharc fortélyit, hiszen a földön próbálták volna megsemmisíteni az ellenfél légierejét. Érdekes tény az is, hogy a gyalogsági csapatszállítókat a nyugati infrastruktúrára tervezték és építették, pedig náluk nem nagyon voltak használható utak.
    Azért bénáztak az oroszok a háború elején, mert Sztálin a hatalmát féltve az összes tehetséges tábornokát kivégeztette (pl. Tuhacsevszkij). Lefejezte a hadsereget, mert csak a katonaság lett volna képes megfosztani a hatalmától.
  • Zogu
    ..\Dokumentumok\SH3\Data\CFG\Main
  • TBalazs
    Ezért lepődtek meg a ruszkik a legjobban :)) a többiek tudták és elhitték, hogy meg fogja őket támadni.
  • gaba75
    Sziasztok!

Az időgyorsítást melyik *.cfg-ben kell átirni?
  • Zsolo007
    Az SS megítélése pedig valóban nehéz, talán jobb is nem belenyúlni, kényes dolog az.
  • Zsolo007
    Hát ha van hozzá megfelelő csvarkulcsod :)
  • Zsolo007
    Dehogynem a meglepetés volt, midnen alkalommal:
    Nem hitték hogy megkerülik, a maginot vonalat, nem hitték hogy olyan gyorsak lesznek, a franciák felkészülése kb. kimerült a maginot vonalban.
    Az hogy az angolok ott voltak az szart sem ért mert azt az expediciós haderőt sebtében kapták össze és ezt az eredmény is mutatja. A lengyelek re is igaz hogy könnyelműek voltak, olyannyira hogy nem is védekezésre hanem támadásra álltak be hiszen Berlin 200 Kmre sincs a lengyel határtól... Az afrikai harcok az olaszok dolgai voltak nem a németeké csak mussolíni sírt ezért küldtéák az afrika korpsot.

ÉS amúgy meg a ruszkik készülktek a legjobban....Óriási hadsereget állomásoztattak a határ mentén, mitöbb Sztálin akart támadni ott is csak ő '42-re tervezte táadást nem gondolta hogy hitler ennyire gyors lesz. Ott is a meglepetés ereje volt a döntő, a barbarossa terv elejéán százezres hadseregeket kerítettek be, Sztálin 1 hétig nem hitte el hogy hitler valóban meg merte támadni, megbénül a hadvezetés azért voltak a németeknek kezdeti sikerei, és persze sok idő kellet SZUnak míg távolkeletről hozta a tartalékosokat. Szóval hidd csak el hogy a meglepetés volt a döntő, NO gazdasági potenciáljha relatíve kicsi volt, ez jól mutatja hogy amint bekövetkezett az anyagháború USÁVal megint vesztéásre álltak. Ezt tudtákl a németek hogy ha anyagháború lesz akkor megint bukják.....ezért volt a német taktika a blitzkrieg, sebesség+meglepetés ereje.
  • Lupis
    Lehet nekünk kéne feltörni?:D
  • Zsolo007
    Énis megnzném nagyon szívesen, dehát 1.1-ez sincs még crack én nagyon nem reménykednék aztán max. pozítívan csalódunk :D
  • TBalazs
    Az újítások és a megfelelő összhang, meglepetés szerintem annyira nem. A ruszkikon kívül minden ellenfél valamennyire felkészült a német támadásra. A lengyelek is a franciák is (ott volt a brit hadsereg egy része), afrikában is régóta folytak már a a harcok.

Az SS megítélése nem egyszerű, mert SS katonák őrizték a táborokat, belőlük alakultak az Einzatsgruppék, stb..., de voltak köztük (sokan)akik tisztességesen harcolták végig a háborút.
  • Lupis
    Megszeretném nézni milyenek is azok a hálók meg aknák:D
  • Lupis
    Láttatok már 1.2es crackot?
  • Lupis
    jaja
  • Zsolo007
    Kedvenc példám erre hogy a '30-as évek végi elzárkózott Amerikában Hitlert imádták, szinte Hitler kultusz volt ott.....
  • Zsolo007
    Hát pedig az SS volt ott minden haláltáborban és ők hajtották végre amit végrehajtottak.......ÍLeet hogy elit katonákból áll de oda valamilyen szintű fanatizmus is kellett hogy azt megcsinálják amit megcsináltak
  • Zsolo007
    Azért mondjuk a wermachtot sem kell felmagasztalni, azért volt "tökéletes" hadigépezet mert jól össze tudták tartani a fegyvernemek összhangját, mert fenn tudták tartani a meglepetés erejét. A háború nem azért robbant ki mert a németek olyan erősek voltak, meg nem azért volt olyan sokáig sikeres, hanem azért mert a nyugati hatalmak könnyelműek voltak, csakúgy mint SZU. Hagyták hitlert terjeszkedni és csak akkor jöttek rá hogy nem fog megállni amikor már késő volt. NEm hitték hogy mégegy világégés bekövetkezhet ezért nem is igazán készültek rá....
  • Lupis
    Az SS az elitalakulat volt és nem náci különítmény, hanem a képességeik alapján felvett és kiképzett önkéntesek a legjobb fegyverzettel és ellátással.
  • Zsolo007
    Abszolút egyetértek