11357
-
Kifu #2582 Nagyon sok német tiszt lenézte az ss katonákat, mivel oda akárki bekerülhetett, aki ária volt. Míg a tisztek többsége komoly haditanulmányokat folytatott, esetleg az I. vh-ban is részt vett tapasztalt katona volt. Csak annyit tudok mondani még erről, hogy nővérem férje német, s az ő nagyapja a wehrmachtban szolgált a háború alatt./járt Budapesten is/. -
Lupis #2581 Nemegészen -
Kifu #2580 Nem kellene összekeverni az ss-t a wehrmacht-tal. Az utóbbi egy teljesen "szokványos" hadsereg volt, míg az előbbi egy fanatikus, kegyetlen, mészáros csőcselék.
Az egy másik dolog, hogy hitler és társai kitalálták, hogy a wehrmacht mögött az elfoglalt területeken az ss tisztogatott... -
#2579 Én nem egy ország irányításáról beszéltem már megint a túlzások..... Én arról beszéltem hogy átltáodhatod valamennyire hogy mi folyik odafönt nem azt hogy jobban tudnád csinálni, a ketőő nem ugyanaz!!! -
Bee #2578 Ha majd betéved ide Hínár házigazda, akkor lesz mit gyomlálnia... -
Lupis #2577 Nem egyedül kell dönteni azért vannak ott a segítői. -
Bee #2576 Hm... Nem hiszem, hogy ha engem választanának meg miniszterelnöknek (mármint a hatalmon levő párt), akkor jól irányítanám az országot. A szándék meglenne bennem, de nem vagyok sem jogász, sem közgazdász, sem politológus. -
#2575 Nyitás történelmi vitával.....zárás politikaival :D -
#2574 Vicces lassan 100 hozzászólás telik el a legutóbbi játékkal kapcsolatos hozzászólás óta :D -
#2573 Sajnos igen -
#2572 A legjobb rendszer az anarhia ..persze ze csak vicc -
Bee #2571 Ne aggódj, a másik oldal sem jobb egy gyűszűnyivel sem. Szerintem. -
#2570 Bocs nem '36 hanem '32 -
Bee #2569 Igazad van. Amíg nem találnak ki jobb rendszert, társadalmi-politikai berendezkedést, addig ez van, ezt kell szeretni. Vagy pedig a polgári engedetlenséget választod, azaz nem szavazol. -
Lupis #2568 :) -
#2567 Ha ez megnyugtat, nem csak itthon van ez így. ;) -
#2566 Demagógia.....legutóbb Orbán showján mondott beszédét hallgatva eszembe jutott valami és javítsatok ki ha nicns igazam, de dettó ugyanazt hallottam olvastam utána ami Gömbös '36-os (talán) propagandája volt.....Megnéztem törikönyvben ahol pontokba volt foglalva....lehet merész ilyen párhuzamot húzni de én így látom -
#2565 ÉS sok minden megérthető a politikában a gond az hogy sokan azt hiszik hogy az ember csak akkor tudhat valamit ha papírja van róla....nem kell politológunak lenni hogy átlássuk mi folyik odafent és a nagypolitikában, te is eltudod mindani ugyanazt ha kicsit átgondolod a dolgokat az összefüggéseket, a különbség az hogy akinek papírja van arról hogy tudja az szakszavakkal fogalmazza meg de a lényeg uyganaz -
Lupis #2564 Mo-n a választás abban merül ki ,hogy kié lesz a hatalom abban már nem hogy az igéretek bekéne tartani vagy legalábbis megkéne próbálni betartani. -
Bee #2563 A családon belüli házasság és utódnemzés miatt lehettek inkább "silány" királyok, azaz nem csak a tudás öröklődött... -
#2562 Így igaz -
#2561 MIért attól hogy megválasztasz egy pártot mi garantálja hogy teljesíti amit igért uyganakkora rizikó van itt is ott is -
Lupis #2560 Miért zavar titeket az hogy off? Ki szól be érte egyáltalán? Lényeg hogy ellehet vmin dumcsizni ha az SH3om téma már kicsit kimerült. -
#2559 Az is kérdés, hogy mit és hogyan lehet megvalósítani a politikában, de mivel ehhez nem értek/értünk, meg kell bízni a "szakikban", ebben az esetben a politikusokban.
A probléma itt van: a demokratikus rendszerekben nagyon-nagyon sokszor ezek a "szakik" csak kb. annyira tartják szem elött a saját népük érdekeit, mint a lent felvázolt diktátorok. Ez a nagy probléma a politikával, nem a tudásról szól, nem arról, hogy ki mennyire ért hozzá, hanem hogy mennyire tudja eladni saját magát! Nem véletlen, hogy a modern politika szinte szimbiózisban él a médiával... :)
És hogy egy kicsit visszakanyarodjunk: a náci párt anno ennek köszönhette azt, hogy hatalomra kerülhetett, hiszen szinte minden népréteget (a szegényektől kezdve a gazdagokon át a katonákig) képes volt a saját oldalára állítani... -
#2558 Hát igen ezért sci-fi......sajnos......Nagyon kevés olyan ember van akit nem bolondít meg a hatalom, nem véletlen hogy a középkorban nagy királyi dinasztiák voltak, igaz nem tudták mik a gének de azt tudták hogy a tudás valéamilyen módon továbbjut, persze az akkor körülmények között volt nem egy "silány" király -
Lupis #2557 Szinte bármit meglehet valósítani:D -
#2556 Az a baj hogy a választás semmit sem ér, a pártok semmit sem érnek (itthonból indulok ki), amit a pártok ígérnek az puszta demagógia, ezt hívják áldemokráciának, elmész szavazol de nem jelent semmit. Ha a politikusok "szakik" lennének......... (Egy kicsit elfogult vagyok ez tény a dolgo nem ennyire egyszerű de engem idegesít ami itt folyik, de ez valóban nagyon OFF szal abba is hagyom itt és most PONT -
crossy104 #2555 Politikusok=Demagógusok -
Bee #2554 Na igen, de egy diktátor egyszemélyi vezető, aki a saját feje után megy. Semmi sem garantálja, hogy bár a népe érdekében cselekszik, azt jól is csinálja-e. Az viszont igaz, hogy sokkal több és erősebb eszköze van a céljai eléréséhez. -
Bee #2553 Igazad van, de nem hiszem, hogy sok ember szavazna meg nekem egy GMC Yukon-t.
Ezért van a többpártrendszer, ki tudod választani azt a pártot, amelyik a leginkább a szájízed szerint való. Az is kérdés, hogy mit és hogyan lehet megvalósítani a politikában, de mivel ehhez nem értek/értünk, meg kell bízni a "szakikban", ebben az esetben a politikusokban. -
#2552 Ez már politikai kérdés, én nem hiszem, hogy létezik "tökéletes" társadalom, da azzal mondjuk egyetértek, hogy igazán hatékonyan csak egy diktatórikus rendszer működhet, azzal a kitétellel, hogy a rendszer vezetői mindenek elött a saját népüket akarják szolgálni, és nem azt várják el, hogy a nép szolgálja az ő céljaikat. Viszont ez már sci-fi kategória. :D
De ez már nagyon OFF... ;) -
Lupis #2551 Ott meg van határozva mire szavazhatsz és nem azt hogy mit szeretnél. -
Bee #2550 -
Bee #2549 Dehogynem, erre találták ki a választásokat... -
Lupis #2548 Nekem mindim:D -
#2547 bizony ám, asszem körül is néázek hátha közeledik a különleges alakulat hogy elvigyen mert vitába mertem szállni CIFU mesterrel -
#2546 Nekem az a fő bajopm az USAval hogy pont ugyanazt csinálja mint SZU mintegy "rákényszerítette" (meg most is azt teszi) saját rendszerét a "csatlósaira", és mégis SZU volt kikiáltva gonosznak, szal nekem csak ez nem tetszik hogy mindgí a nyertesek írják a törikönyveket, tőlük függ ki jó és ki rossz (ezért győz mindíg a jó mert aki győz az a jó :) ). Márpedig a demokrácia ami manapság általános az közel sem jó, a kapitalizmusról már nem is beszélve...
Ebből a szempontból (és csak ebből ne értsen félre senki) valahogy szimpatikusabba diktatúra mert ott legalább takargatni próbálják a mocsokságokat, megpróbálják eldugni hogy ne tudd, a nagyra magasztalt demokráciában meg az orrod előtt csinálják az egészet mert tudják hogy nem tehetsz semmit..... -
Bee #2545 Nem is szabad, hiszen Cifu az SG hadügyminisztere... -
#2544 Oké, de én úgy gondolom hogy te nálam jóval többet tudsz katonai téren, ezért nem szállok veled vitába, de ha nagyon akaraod... -
#2543 Nincs kedved egy HOI multira? :D