11357
  • KraZ
    Akkor a dízeleseket nem rakom be a szonárba!
  • crossy104
    kb. kettő óra kell, és megy amit kértél/ e-mail/
  • Macccy
    huh ..... én meg már aszittem hogy ti valami atom-subbal nyomjátok ...... én sose tudok amúgy még egy kereskedőt se ügyin becserkészni. Még bénázok.
  • Bee
    De, igazad van.
  • Bee
    Amikor hidrofonnal méred, még nincs vizuális kapcsolat. Ha kiszámoltad az útját, akkor a felszínen is megelőzheted. Amúgy a kép egy példa volt, sajnos rossz, mert hadihajót mértem, azok gyorsak.
  • Macccy
    amúgy az biztos km? mer lehet tengeri mérföld !? akkor méggyorsabb a picike
  • crossy104
    Ha a felszinen mész villannyal, nem hallják meg messziről a diesel hangját, ami köztudottan k-va hangos volt/több gépész halláskárosodott lett/.Mivel villannyal nem tudsz száguldozni,/lassan pörög a hajócsavar/ nem hallanak semmi hangot, azért sem mert a felszini zajok, pl. hullámzás elnyomják.
  • Macccy
    Bee. Tökjó az ötlet, nagyon jóó! De tényleg. Csak egyetlen gondom akad ... meg is kérdezem: egy ilyen 20,4 km/h = 10,8 kts sebességű csónaknak hogyan kerülsz elibe, mert gondolom nem használsz dieselt a csend nevében. Az elektromotorok meg nem adnak le ennyit (legalábbis a kezdeti U-Bót-okon)
  • hatamoto #2694
    TBalazs: De éjjel nem lát a repcsi sem! Legalábbis remélem ;)

Bee: De a saját és konvoj zajtól velszeg engem sem fognak meghallani! Legalábbis remélem ;)
  • Bee
    Erről Crossy-t kéne megkérdezni.
  • Bee
    Szerintem sem, ha mondjuk éjjel lopakodsz egy konvoj után.
  • TBalazs
    Pl. éjjel nem, mert látni nem látod a repülőgépet, de hallani hallhatod.
  • hatamoto #2690
    Csak érdeklődöm! [télleg] A felszínen nem mindegy a zajszint?
  • Lupis
    Az rendben van de akkor is ha standardon megy a hajócsavarokat simán meghallják.
  • Bee
    Csendesebb, mint a diesel.
  • Lupis
    Miért jó a villanymotort a felszínen használni?
  • Bee
    Utolsó esélyként szólítsd fel őket megadásra, hátha bejön... :)
  • Bee
    Miért kellene állnom? A hidrofon a cél éppen aktuális helyzetét mutatja, ha mozogsz, akkor sem kapsz más eredményt, mintha állnál. Ha pedig 4-5 alkalommal lemérted, és egyenesen halad, akkor egyszerűen továbbhúzod az általad rajzolt szakaszt, majd elébekerülsz. A vonalra veszel fel derékszöget, és már csak várnod kell.
  • [NST]Cifu
    Ezzel csak az a gond, hogy állnod kell, ha pontosan akarod megkapni az adatokat, viszont akkor meg igen körülményes a megfelelő pozicióba kerülni. Mondjuk elismerésem annak, aki így képes harcolni. Én inkább maradok a periszkóp használatánál.

Amúgy a kisebb konvojok ellen (amit csak 1 romboló, és 1-2 korvett kisér) nekem már bevált 1x-2x az a taktika, hogy kiszedem a rombolót, kilövöm a csőben lévő halaimat a legnagyobb célokra (biztos-ami-biztos alapon), majd felszinre, és utána a fedélezti ágyúval igyekszem kilőni a korvetteket. Ha ez is megvan, a maradék hajó ellen már jó az ágyú is. Persze a kínos az, ha az egyik korvett kilövi az fedélzeti ágyút, és annyira megrongálja a hajót, hogy nem tudunk lemerülni (volt ilyen is). Na az nagyon kellemetlen... ;)
  • crossy104
    Dieselt használd úgy, hogy aksitöltéshez. ezt irtam.Nem azt, hogy egyszerre tudod használni!!!! A villanyt viszont tudod a felszinen használni! Ha nem sikerül, szólj és felteszek egy képet hogyan kell.
  • bgabor
    Hát ez az! Az a menüpont arra való,hogy a járó dízelmotor feltöltse energiával az álló akkumlátorokat! Nem kapcsolja be a villanymotorokat,hanem feltölti az álló villanymotor akkumlátorait! Az a menüpont NEM a villanymotort kapcsolja be!
  • crossy104
    #2677-nél leirtam hogyan.Egyébként miért kellene haszálni egyszerre mindkettőt?
    Dieselt használd úgy, hogy aksitöltéshez.
  • Bee
    Áááááááááááááá, elszúrtam! Ez nem csomó, hanem km/óra. Tudtam, hogy elrontok valamit...
  • bgabor
    Leírhatnád, hogyan!
    Mindekettőt is lehet a felszínen üzemeltetni egyszerre?
  • Bee

Bár ezen nem látszik jól, de azért megpróbálom. Háromszor mértem 5 perc alatt, ezeket markerek mutatják. Összekötöttem őket, így megvan a cél iránya és sebessége. (5 perc alatt 1,7 csomó, akkor 50 perc alatt 17 csomó, + 2*1,7 azaz 3,4+17=20,4 csomóval száguld a romboló. Remélem nem szúrtam el a számolást. Persze ez hadihajó (piros a hidrofon vonala), a kereskedők lényegesen lassabban haladnak.
  • crossy104
    Használd a felszinen a villanymotort úgy, hogy az emberkéket kiveszed a dizelbő, és átteszed a villanyhoz.Ezután add ki a parancsot hogy akarsz menni, pl. standard.Viszont ne legyenek emberek a dieselnél!
  • crossy104
    Lehet felszinen haszálni a villanymotort!!!!Egyébként ezt a max.megközelitésig haszálom éjszaka, és ha menekülni kell akkor emelkedek fel, ha a romboló kissé eltávolodott.Nappal még észrevenne a felszinen de éjjel nem.
  • bgabor
    Hú, ma elkaptam egy konvojt, 47000t-át lőttem. Ment volna több is,de elfogyott a torpedó. Tényleg sokkal megbízhatóbbak inpact-re állítva. Meg nagyon hasznos ez a hajótesten történő célzás. A konvojban haladt egy T3 és egy T2 tankhajó is, mindkettő elsüllyedt egy-egy, az üzemanyagraktárra indított torpedótól.
  • bgabor
    Nem is lehet a felszínen bekapcsolni a villanymotort!
    Legalábbis a főmérnöknek se a gyorsmenüjében,se a munkaállomásán nem lehet ilyesmit állítani.
  • Bee
    Ültesd be a legmagasabb beosztású altisztedet, és adj neki 'Radioman' kinevezést, máris jobb (nagyságrendekkel jobb) hatásfokkal fog üzemelni. Érdemes a hidrofonhoz is ilyen fickót ültetni, és célszerű a váltások miatt még két emberkét tartalékolni a fenti speckóval. Életet menthet, ha a ködben vagy éjszaka nem a beléd lőtt lövedékből tudod meg, hogy romboló/cirkáló van a közeledben. Azonkívül nagyobb távról hallják a konvojokat/hajókat, amiket egyébként lehet, hogy nem vennél észre.
  • Bee
    Úgy érted, hogy rombolók elől a felszínen menekülsz villanymotorral? Hm... Bátor dolog, logikus is, de csak egyszer akadnak rád, és rommálőnek. A vill. motor elég lassú, ők meg 30 csomó felett tudnak haladni.
  • crossy104
    A radar R betű!!Itt több dolgot is állithatsz.Megéri, mert néha nagyon balfék a radaros.
  • crossy104
    Nekem az éjszaka jön be.Akkor nem látják meg a periszkópomat.Felszinen is lehet sokáig menni villanymotorral.Azt nem hallják, és pengethetnek sz-ig akkor sem találnak meg.
  • crossy104
    H betűvel.
  • Bee
    Mi a ti vadásztaktikátok? Írjátok le légyszi, abból tanul az ember. Főleg a konvoj támadása érdekelne, amit több romboló véd.
  • Bee
    Jobbklikk az ikonján.
  • Bee

Nálam bejön a dolog. Ha nagy köd van, akkor sokszor szívtam meg azzal, hogy mire megláttam a hajót, az lőtávolon (300m) belülre került. Ezért kerestem más megoldást. Ez működik, és az a jó benne, hogy nem kell kapkodni. Ha felrajzoltad a haladási irányát, akkor bármilyen távra beelőzheted, így marad időd a tökéletes pozíció felvételére. Arra kell még figyelni, hogy nem pont a hidrofon által jelölt szakasz végén halad a cél, hanem kicsit közelebb. De 500 m-es derékszögű helyezkedésnél ez nem jelent problémát.
  • Zsolo007
    Hogy lehet a hidrofonos helyére ülni?????
  • Bee
    Köszi, megnézem!
  • GarET
    már sokszor leírták ide nyomsz egy eszkípet.) és ott a dock at-a kikötőd neve.