11357
  • lipovics
    Nekem ez a rekordom egy kuldin:
  • lipovics
    Mi is ez a modszer?
  • [NST]Cifu
    Az nem a gyártás (building), hanem rendszerbe állás (commisioned), az első XXI. ugye 1944. Június 27.-én állt rendszerbe (ez volt az U-2501).
  • Lupis
    1.00 verzióval VIIB sub KDB hidrofon és nem láttam ping gombot:D
  • Zsolo007
    A lejebb belinkelt oldal szerint 28 June 1944 until May 1945 között gyártottak Type XXI-et tehát '44 nyara az első
  • [NST]Cifu
    Őőőőő.... biztos vagy te ebben?
  • NeBa
    Ügyi vagy . Azért ennyi idegesítő hibával, csak nem kellene boltokba kerülnie egy játéknak(oknak). Más: PING-el kapcsolatban, állítólag (SimHQ fórum) ez egy 1.2-es hibajavítás, ugyanis csak 1942-től van PING - SENDE funkció.
  • crossy104
    43-ban már voltak.
  • [NST]Cifu
    Szeretem a kihívást, lássuk 5 torpedóval mire megyek.
    Sikerült már C2-őt elsülyesztenem egyetlen torpedóval (mágneses gyújtó, 8.5 méterre beállítva - hozzá kell tennem, hogy csak 1x sikerült...), a rekord egy misszió alatt 2db C2 (az egyik ez az egy torpedós eset volt), egy Small Merchant és egy Small Tanker volt.

Nem azért nem váltok VIIB-re, mert nem lenne minőségi ugrás, hanem azért, mert akkor már inkább megvárom a VIIC-t, addig is gyűjtöm a pontocskákat. ;)
  • Ferro
  • Zsolo007
    Kira csak lenne már '43 nyara :) (vagy csak '44ben jelennek meg?)
  • Zsolo007
    Ha jól emékszem 6 torpi kellett neki (akkor még nem ismertem ezt a mágneses alárobbantós csatahajóölős rendszert, így impacton voltak)
  • crossy104
    A XXI-esben van ping!
  • Zsolo007
    Én csak arra használtam azt a küldit hopgy teszteljem a mágneses alárobbantós csatahajóölős rendszert :)

Íme a képek: (sajnos a képek későn készültek, annyira elámultam a hajótól hogy elfelejtettem fényképezni )
    Remélem nem haragszotok ha nem linkelem be, én spec jobban szeretem ha simán képként van berakva :)

• bgabor
    Hát az type II elég gázos kis hajócska. (Bár elhatároztam, hogy ha egyszer újrakezdem a hadjáratot, akkor type II vel fogok kezdeni)
    Azért a type VIIB minőségi ugrás a IIhez képest,úgyhogy szerintem váltanod kéne.
  • [NST]Cifu
    Tudnék még sorolni én is neveket (nem tudom méltányos-e belevenni az MMORPG-ket pl., mert ahogy kijött mondjuk az SW:Galaxies... ;)), csak meguntam a gépelést, ha ennyi nem elég neki, vessen magára. ;)

A lényeg, hogy ha soha egy játékban nem lenne több bug, mint az SH3-ban, akkor boldogok lehetnénk. ;)
  • Ferro
    Ne felejtsük ki a POOL OF RADIANCE Ruins Myth Drannor-t se, ami úgy jött ki, hogy nem lehetett feltelepíteni...
  • [NST]Cifu
    Én az 1.-esnél kezdtem, és 1940 elején járok, eddig egy hajót váltottam (IIA-ról IID-re), lehetőség most még a VIIB-re van, de azt hiszem ezt a vételt kihagyom...
  • bgabor
    Rakd be,nagyon kíváncsi vagyok rá.
    Eszméletlnek ezek a csatahajók, a Bismarckos single küldit már vagy 10 szer próbáltam. Tényleg,sikerült valakinek megmenteni a Bismarckot? (Tudom,hogy nem ez a feladat,de azért próbálta valaki?)
  • [NST]Cifu
    Najó, egyszerűsítsünk, szűkítsük a kört csak a PC-s játékokra (ezt a hozzászólást 22:19-kor kezdtem írni):

TR:AOD (nekem el sem indult), Streer Legal, Street Legal: Redline, Monster Garage, BF:Vietnam, Alien Triology (elég régi, de élénk emlékeket hagyott bennem ;)), Mechwarrior: Mercenaries, Jane's ATF, Blade Runner, Crusader: No Regret (az egyik pályán az original játékban nem lehetett túljutni!), Die hard by the Sword, I-War, MDK 2, O-Zone, SW:Force Commander, Resident Evil, Spec Ops., SW: Droid Works, Stratosphere, Tenka, Ubik, Lock-On...

Na, itt untam meg.

Ehhez képes mi a helyzet az SH3-al? Hát akad egy-két idegesítő dolog, ez nem vitás, de ugye ott az 1.1 és az 1.2, ami már javít a dolgokon (hogy a warezosok ettől még szívnak, az egy más kérdés), a legidegesítőbbet, a mentési hibát is.

Az általad belinkelt buglistben amúgy van egy-két dolog, ami inkább mosolyfakasztó (pl. az, hogy északa is repkednek a sirályok ;)), ha jobban belegondolok a mai játékok kb. 99%-nál jönnek ki különféle foltozások, mert az esetek többségében nem tesztelnek rendesen...
  • Zsolo007
    WoW 440 tonna már valami nekem a fele van csak, bár én különösebben nem keresgettem hajókat, ha találtam kilőttem, ha nem találkoztam eggyel sem akkor én ugyan nem kersetm, majd ha lesz XXI-em nah ott lesz aratás :)
  • Bee
    Csatahajóval már igen. Egy Task force száguldott el mellettem Skócia felett. A csatahajót 3 cirkáló és 10-12 romboló kísérte. Ha lett volna torpedóm, akkor sem értem volna utol őket.
  • Zsolo007
    ÉN nemcsak talákoztam hanem süllyesztettem is csatahajót. De összvissz eddig a gémben 2 task force-szal tralálkkoztam (24 patrol alatt (elég lassan haladok mostanában keveset játszok)). Ha érdekel berakhatom megint a csatahajó elsüllyesztsésnek képét :)
  • lipovics
    Viszont engem valamiert nem enged a 2-esbe :(
    Pedig 440t osszeteljesitmennyel szerintem letettem mar az asztalra valamit.
    Lehet, hogy megbuheralom a cfg-t :)
  • lipovics
    Nekem elsosorban azert kellene, mert olyan hajo kell, amiben elfer sok-sok torpedo, sok a csove es gyors. Utalok egy konvojt otthagyni, mert elfogy a skullo :(
  • Papirzacsi
    Lorient védelmében annyit, hogy csak első alkalommal tűni kszarnak a kihajózás. másodikra már simán térképnézetben kihajózok onnan. Csak a földközeli időgyorsítást kellett feljebb állítani, és kész.
  • bgabor
    Nem jó, kell a patch! Rengeteg finombeállítást hozott az új patch, többek között az ütközések során keletkező sérülések területén. Meg állítólag van már aknamező és antitengóháló. Találkozott már valaki velük?

Capital shippel találkozott már valaki carrierben? Anyahajóval,esetleg csatahajóval?
  • Papirzacsi
    Asszem a 2-es vagy hányas, ami Lorintben állomásozik. Ők IX-es hajót használnak. De 5700ból még asszem ne mfogod tudni megvenni a cuccot.
  • zoltang
    GHG dokumentáció (pdf)
  • NeBa
    Eddig két féle hidrophonom (GHB, KDB) volt, nem lehet hogy csak az egyiknél van, vagy működik a PING?
  • Zsolo007
    Aham és műxik :)
  • Zsolo007
    Lorinetben lehet kapni IXest, asszem az a 2es flotta de meg nem esküdnék rá.

Nemértem mire föl van ez a nagy IX mánia, én még mindíg VIICvel vagyok Brestben '42 közepén és nagyon kiárly gép, nem hiányzik nek4em a lorinteből való kacskaringózás :)
  • lipovics
    Jah, main.cfg-ben van
  • lipovics
    C:\Documents and Settings\Etniez\Dokumentumok\SH3\data\cfg

[VIDEO]
    Resolution=1024 x 800
    DynamicShadows=No
    FullScreen=Yes
    Synchronized=No
    ParticleDensity=100.000000
    TextureResolutionHigh=Yes

Probalta mar valaki atallitani a felbontast?
  • zoltang
    http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2003/11/detail_uboot_xxi.htm

Belső képek a XXI-ről, többek között a rádiós helységről.

• lipovics
    Ti melyik flottanal vagytok?
    En a 7-esben kezdtem, kozben atjottem az 1-esbe.
    '42 januar van nalam, es meg mindig nem ajanlja fel a IX-es tipust :(
    Nekten van mar? Ha igen, melyik egysegnel szolgaltok? Renownom meg csak 5700, lehet ez a gond?

Jahm. Atmentem balgan a 27 v 29-es egyseghez, na az az igazi szivas. Olaszbol kezdesz, es at kell menni a Gibraltaron. Annyit mondok, Gibraltar elott es aranylag kis szakaszon altalaban 10 rombolo, par repcsi es nehany kis torpedoveto koszal. Kb 3* probaltam kijutni, sehogy nem megy, visszatoltottem egy regebbi mentest.

Ha valaki kijut arra, mondja mar meg a modszert, mert en probaltam mar a feneken kussban, aztan a part menten kussban. Ezek vege gyors halal volt. Legtovabb akkor jutottam, amikor elkezdtem kiszedni a rombolokat, csak mire lelottem negyet, elfogyott a torpedo :)
  • Zsolo007
    Nekem nincs ping pedig 1.0.......... semmi mod vagy ilyesmi szal érdekes
  • crossy104
    Szerintem a legjobb ötlet hogy felteszed újra a játékot,1.2 patch nélkül.A mentés a save könyt.-ban megvan.Nem vesztes semmit, viszont lesz PING!!!
  • Tockos
    koszi bgabor a magyarázatot
  • bgabor
    A hidrofónnál (H gomb) eredetileg volt egy gomb a kezelőkerék mellett balra. Ha a kerékkel befogtad a hajót,és megnyomtad a ping gombot, a szerkezet egy hanghullámot küldött feléje,és a vissaverődés idejéből megmondta a hajó távolságát. Jó kis cucc volt. Sajnos az 1.2es patch óta már csak a felirat van meg,a gomb eltűnt.