11357
  • lipovics
    Akkor 21:00kor csinalj szervert, jelszo legyen: hu
    Es a szerver neveben utalj valahogy magadra ;)
    9 perc mulva talalkozunk
  • Zsolo007
    Ők annyira nem pontosak :)
  • Zsolo007
    De ezt nem németek írták hanem románok :DDDD ha jól emléxem :)
  • Hengelhoffer
    Azért szerintem elég nagy bug, hogy a térkép ennyire pontatlan. Pláne egy jól bejárt forgalmas kikötőé. Azért a németek ennél precízebbek voltak
  • Zsolo007
    Nekem 1.0 warez
  • lipovics
    Milyen patched van? Nekem masolat, ezert 1.0, de szivesen multizom.
  • zolo
    Hali.Mikor lesz magyarositása a játéknak?
  • Papirzacsi
    Én '40 Novemberében jelentkeztem át oda.

Lorienttől meg ne féljetek már. Csak egyszer kell kihajózni onnan, megfigyelni, hogy hol kell fordulni, és legközelebb már anélkül ki lehet állni,
    hogy akár 1szer is kinéznétek a hajóból.
  • Zsolo007
    Valakinek lesz kedve velem multizni olyan 21:00 körül? Olyan jelentkezőt várok akinek van mikrofonja is, hogy tudjunk kommunikálni :), persze ha valaki tudja hogy mivel jön elő a chat ablak.....
  • Thanatos
    ok ok, én csak megjegyeztem :) amugy énis 2eseknél kezdtem és énis szivtam eleget, msotmár vagy 3-4 hete hozzá se nyultam a gamehoz, nemtom miért , majd valmaiko neki kéne megint rugaszkodni csak még nincs hozzá lelkierőm :)
  • Zogu
    Na ez biztosan nagy minusz. Minden kikötőről kellet, hogy legyen térkép. A kapitány kabinjában biztos van is, csak "lujkóék" elfelejtették kitenni az asztalra!
  • bgabor
    Igen, erre én is rájöttem, amikor először kifutottam Kielből,de akkor még newbie voltam, és a térképet néztem.
  • [NST]Cifu
    A térképet felejsd el, semmit sem mutat a kikötőből (hullámtörők, villágítótornyok - egyszóval semmi, csak üres vizet mutat).
  • bgabor
    Tudod, anno amikor a karriert indítottam, mondom akkor legyen a kettes flotta, és Lorient. (a kézikönyv szerint ők használtak legelsőként IX-est ezért ott)
    Első küldetés: kifutás Lorientből, sötét északa. Máig nem tudom, mire futott rá a hajó ( a térkép szerint nem volt ott semmi), de megsemmisült. Még a kikötőben,a felszínen.
    Ezután sejtheted, hogyan viszonyultam a továbbiakban a karrier módhoz. Utána kezdtem egy újat más néven, a heteseknél, Kielben. Azóta azt játszom.
  • bgabor
    Tudom. Próbáltam. De onnan lehet elérni a leghamarabb a IXes szériát. És bármennyire hülye kiépítésű kikötő, az tagadhatatlan, hogy földrajzilag sokkal jobb fekvésű, mint mondjuk Kiel. Csak kifutsz a kikötőből, és máris ott van a nyílt óceán és Anglia.
  • Thanatos
    lorientet ne várd mert annál szarabb kikötő kevés van :)
  • bgabor
    Köszi. Csak nagyon várom már Lorientet és a type IXB-t.
  • zoltang
    Multihoz nincs valakinek, valakiknek kedve? Nekem 1.2-es verzió van fenn.
  • Zogu
    Szevasztok!
    Körbe hajózhatod a földet egy tankolással, ha a 2. fokozaton "negyedgőzzel haladsz. Az időgyorsítással haladj, ne üzemanyaggal!
  • Attiska
    Bocsi, figyelmetlenül olvastam a subsimet, hamarosan lesz.
  • lipovics
    en meg az 1.1-hez se talaltam cracket :(
  • lipovics
    Engem 41 vegen engedett at.
  • dr Kotász
    Igen? 1.3? Mit tud?
  • Attiska
    Sziasztok!

Végre megszereztem a cuccot, nagyon jó. Simán hozza az Aces Of The Deep hangulatát, sőt még annál is többet.

Viszont szopás az, hogy tengeren nincs tüzelőanyag utántöltés, a readme-ben azt írják, hogy az első patch-ben lesz benne. Mivel sajna biztonsági másolatom van, így ezt nem tudtam ellenőrizni, tényleg így van? Mondjuk van már 1.3-as patch is, remélhetőleg lesz lassan cucc is hozzá.
  • bgabor
    A második flotta mikortól erérhető? Mármint '40en belül mikor.
  • Papirzacsi
    Én vmikor 41 novemrbere környékén járok most, és portyázni Írország déli partajihoz játok. Ott is van pár útvonal. Gibraltár , Afrika, és az Atlanti térség másik oldala felől. HAjó nagyon sok van arra, romboló is, meg konvojok is járnak arrafele.
    Nekem is jobban bevált a gőzös torpedó. Hiába látják meg, többnyire nem tudnak mit tenni. A rombolókat is gőzössel szoktam felnyitni. Van hogy 2 km-ről lövöm őket oldalba, ők meg már csak akkor veszik észram ,mikor késő bármit is tenni.
    MAx picit gyorsít vagy lassít.De bárvolt talál is be, tuti a fenékre megy. :)
  • lipovics
    Torpedokrol mi a velemenyetek?

En a gozoset jobban szeretem, egyreszt gyorsabb, masreszt szerintem sokkal megbizhatobb, az elektromosoktol neha a falnak megyek, ahogy a tokeletes tavolsagrol es szogbol eleresztem, aztan nudli a vege. Mondjuk az legalabb nem latszik, de a gozost is hiaba veszik eszre, mert berakom max sebessegre, es mar nincs idejuk kiterni. Ha meg talal, akkor ugy is mindegy :)

Kinyomtattam a kezikonyveket es a terkepet, mert utalok monitorrol olvasni, eleg jo dolgokat talaltam benne. Pl. leirja, hogy melyik hajo mikortol erheto el az adott flottanal, stb. Meg egy pelda ctrl+pgup a periszkopnal es kitolja maxra, pgdn meg lehuzza. Szoval vannak benne ilyen kis apro trukkok, amiert erdemes atnezni.
  • lipovics
    En '42 kozepen jarok, valtottam IX tipusra. Elotte VIIIB volt, hat a ket hajo eg es fold.
    Amiben jobb a kilences:
    -gyorsabb felszinen (lent kicsit lassabb, de igazabol ez engem ritkan erint)
    -8 torpedoval tobb (gondlom ennek nem kell ecsetelnem a lenyeget)
    -tobb a legenyseg, jobban ki lehet sulyozni a szakertelmeket
    -jobb felszereleseket lehet ra venni.
    -ketto lovocso hatul (en ugy konvojozok, hogy beuszok a parhuzamosan halado hajok koze, egyszerre lovok elol-hatul, ezert ez nekem fontos)

Egy dolgot meg nem probaltam, attenni magam masik kikotobe (kettes flottabol eleg nehez kijutni, foleg sotetben), ahol elvileg meg nincs IX tipus. Ilyenkor vajh elveszi?

42 kornyeken ti hova jartok konvojert? En az Ir-szigetek folott ket kuldi ota nem lattam konvojt, pedig kiprobalnam, mit tud a IX.

Valahol olvastam, hogy 2000-es idogyorsitas. Nekem csak 1024-et enged, van ennek valami oka?
  • Hengelhoffer
    Csak érdekesség képpen. Ezek a parancsok érhetőek el:Shoot SH3
  • Hengelhoffer
    Én nagyjából 0,5-1méterre is szoktam alácélozni. Attól függ, hopgy idegességemben, vagy időhiányomban mennyire van kedvem precízkedni. Eddíg ezek beváltak. De mint kiderült, vannak esetek, amikor pl. ha direkt célzol egy T+ fueltankjára, akkor jobb, ha impactra van állítva, és 0 méterre. Ha pl egy rombolónak akarsz impactban kilőni, akkor is figyelni kell, mert a default mélységnél elhúz a romboló alatt... azt hiszem.
  • Hengelhoffer
    Próbálta már valaki a Shoot 164-es progit? Én most cicózom vele. Nem rossz, de amíg az ember megtanul minden mondatot, meg helyesen kimondani... Bár az alapvető sűrgösen végrehajtandó parancsokat könnyű bevágni. Pl. cash dive stb. Én soxor mellényúlok idegességemben, és a "C" helyett az "x" -t nyomom meg.Ilyenkor a snorkel nem sokat segít ugye. Amúgy a configját át kell írni, mert sok parancs az angolbillentyűzet kiosztáshoz van konfigolva, és ezeket át kell írni a magyarra... már aki azt használja. Valamint ugyanitt át lehet írni a kimondandó parancsokat, a nekünk jobban megfelelőre. Én pl. a HARD TO PORT/STARBOARD-ot átírtam RUDDER LEFT/RIGHT-re. nekem ez jobban a számra áll. A RUDDER AMIDSHIPS-et pedig RUDDER CENTER-re. De ha nem akarja valaki ezt használni, a letölthető SH3 prifil csomagban van egy konfig file, amiben még több bill. kombináció van bekonfigurálva. Ezek elég hasznosak lehetnek, mint pl. a RETURN TO COURSE=CTRL+SHIFT+Y.. többek között.
  • Bee
    Mennyire lőtted a hajó alá? Ha 1/4 méterrel a hajótest alá állítod, és nem sül be a torpi (és nincs vihar, stb... :)), akkor szépen detonál.
  • Lupis
    Milyen nehézségen játszol ? Mert aszem ha manual targeting van akkor nem lehet becélozni a hajó részeit.
  • bgabor
    Én semmiféle modot nem használok. Tök original, 1.2 es patch.
    A céltól 90 fokra (+/- 5 fok) állsz, 400 és 600 méter között legyen a távolság.
    Ha ilyenkor befogod a periszkóppal, a kiskönyvmen megjelennek a hajó ábráján a területek. Itt határozhatod meg, konrétan hol találjon be a torpedó. Én a fuel bunkers-et jelölöm meg mindig, és impactra állítom a torpedót. Ezzel a módszerrel általában egy lövés egy hajó.

Amúgy kipróbáltam a híres alárobbantásos módszert, a Bismarck küldiben, és a magneticre állított torpedó olyan szépen húzott el a Nelson csatahajó gerince alatt, robbanás nélkül, hogy öröm volt nézni. Asszem én inkább maradok az impactos módszernél.
  • Thanatos
    gyro? hmm, oks :D
  • Papirzacsi
    Akkor a közepén. rákerestem a gyro szóra, és ki is adott 3 találatot. ebből az egyik az én hozzászólásom volt, 2 meg a leírás.
  • Thanatos
    oks, mod eléglesz nem fogom topicot végignyálazni :) amugy eleje fele nem hiszem mert akkor még olvastam a topicot :)
  • Papirzacsi
    Itt a topicban. még valahol az eleje fele. Alul meg a kereső.
    A mod meg gondoom a Subsimen, de nem tom, mert nem használom.
  • Thanatos
    hol van az az ott? és hol van ez a manual mod? :)
  • Papirzacsi
    Lapozzá vissza, Egyszer vki egész jól leírta hogy mikor jelenik meg a manualban hogy hova lőjön. Meg kel felelni pár kritériomnak. A gyro angle legyen 340-020 ill 160-200 között, plusz legyél 1000 méteren belül, kb merőlegesen a hajóra. De ott pontosabban le van írva.