Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igyekszem, csak azok a szar torpedók bedoglenek. 1 hajóra az egész tárat rálõttem egymás után. (5db, Type-IID) 1 db telibekapta, de az nem volt elég, 1 db mellé ment, 2db csak "pukkant" (semmi robbanás) és még egy elkapta, de et sem süllyesztette el csak megállította. Ágyúm nincs, ezért ott kellett hagynom. (csak 20mm-esem van)
hatamoto
Azért még pakol rájuk egy két cuccost... <#vigyor3>

.:: Vitalitás a vitaminoktól, brutalitás a brutaminoktól! ::.

Papirzacsi
Nos asszem a Lovagkereszthez még hiányoznak a kardok.
De az embereim között is rengetek elõléptetést, meg kitüntetsét osztottam szét. Már tök spíler a banda. Csak az a baj ,hogy az ellenfél is fejlõdik. Ma volt ez elõs õrjárat, hol a romboló már bombázott is, és bizony elég pontosan szórta. Szerencsére flak meg deckgun sérüléssel megúsztuk a dolgot.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Szép gyûjtemény! Már nincs is több? (1940)
VéNY Robi
És hogy lehet nekik pihenõidõt adni?

VéNY Robi
Simán😄

Seaweed
Adjal nekik pihenot, zenet meg mitudom en...aztan ha jol erzik maguk vissza a munkahoz!
Te dolgoznal folyamatosan 168 orat egy olajbuzos vasteknoben 3naponta alvassal? Nah ugye hogy lazadoznal 😄DD
Papirzacsi

VéNY Robi
Miért lázadnak fel az emberek? És hogy lehet lenyugtatni õket?

Seaweed
Mitudom en...de azt azert eszrevehettek volna, hogy becsapodik 4-5 lovedek!! CO jelezte is! De idogyorsitas nem tunt el!
hatamoto
Nem azért nem lépett ki az idõgyorsításból mert az õrszemek sem láttak a ködben?

hatamoto
Szivart is adnak? <#vigyor3> Most szoktam le a cigirõl! <#wow3><#vigyor3><#vigyor3>

Papirzacsi
Ha nagy a hullámzás (nem tom leírni mekkroa ,meglátod), akkor nem lehet beültetni, se a flakba, se a deckgunba az embereket. Szóval nem attól függ a jóidõ, hogy felhõs e az ég vagy sem, hanem hogy 5 vagy 1 méteresek a hullámok.

Seaweed
Engem az elobb jol megszivattak hidon figyelok(pedig tapos kikepzett katonak voltak, zold csik fullos volt)... kimentem 128-as gyorsitasban, hogy "mingyart jovok" addig elutvonalazik...
Persze en hulye sejthettem volna, hogy a csatorna teli van jarorrel, dehat full kod, es szakado eso/viharban, a latotav kb "orrom hegyeig" alapon, ugygondoltam hogy nem lesz baj...
Hat lett...pont mikor le akartam venni visszateresem utan idogyorsitast, es a logot atnezni van e valami, egybol vagy 5 agyulovedek csapodott be!
Ugyanis baszta a gep levenni az idogyorsitast (eddig levette mindig ha ellenseges, vagy barmi mas hajot eszlelt!)...es 128x-ason bekaptam oket... Mire levettem gyorsan, mar az angol naszad ott volt egy kopesre es lott mint allat...azonnal periszkopmagassag....
Sajnos nem lett jo vege...szvsz radiozott egy masik orhajonak mert az is perceken belul a nagy szurke semmibol ott termett...es kinyirtak..
Arrol mar nem is beszelek, hogy 4 torpedom ment melle... (??? ilyen se volt meg!)
Aztan meg beleszaladtam egy bugba(?), ugyanis mondom visszatoltom karriert, hat nem ugy megkavarta hogy hasznalhatatlan lett??!!!
Sajat bazis helyett visszatoltes utan ellenseges bazison indul load utan, es felbaszvan magam ujrakezdtem a karriert, pedig mar 6 vagy 7-nel tartottam valami 11000 tonnaval hatam mogott....shit.
Valakinek már tele van a doboz? (elég könnyen osztogatják)
VéNY Robi
Hi
Megtudná valaki mondani hogy miért lázadnak fel az emberek és hogy hogy lehet lenyugtatni õket? Ja meg hogy miért nem lehet a (flak)ba beültetni az embert?(azt írja hogy a rossz idõ miatt de utána már jó idõbe se akarja)

pluhi
Az imént olvastam a pdf-ben ezt. Gondoltam hazafelé be is izzitom, ha véget ért a patrol északon. Azt mondja elég közel kell lenni egy bázishoz...
Papirzacsi
Akinek megvan az eredeti kéziköny, annak feltünt, hogy a könyv szerint több rádiós parancs van, mint amit a gémben találni?
A könyv szerint van ilyen hogy Parancsok kérése meg Kíséret a bázisig. A cd-n található angol kézikönyvben már ki van törölve.
És a programban sincs benne. Elég suxx. Bár ettõl még jó a program, csak megint pár lehetõséggel kevesebb. 😞

Negwar
Hány helység van lemodelezve?
van a hid+hid hátso része + a torony aztán van a szonár+rádi+kapitány ágya. A hátso hid részénél van egy lezárt ajto de ha ráviszem az egeret piros lesz szal lehet vele csinálni valamit (reménykedtem hogy a gépházba is át lehet menni) de nem tom mit :S

\"This is a good day to die!\"

Papirzacsi
Igen, nagy fejlõdnek. Ki lehet õket tüntetni stb. Minnél sikeresebb egy küldi, annál több elõléptetést, és kitüntetést adhatsz. És ezzel együtt a legénység mutatói is javulnak.

hatamoto
<#vigyor0> ... Akkor csak jobb lesz elõbb utóbb az a tengerész is! Ugye?! <#vigyor0><#vigyor0>

igen

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

hatamoto
Tapasztal és fejlõdik a crew?

Papirzacsi
Sajan ilyne nálam is elõfordult, hogy a gagyi hirdofonos nem evsz észre semmit. Azt is megfigyeltem, hogy ha netán õ veszi elöbb észre a hajót, és csak utánna veszik észre a toronyban, akkor abban a pillanatban ,hogy a toronyban észrevették, õ elveszti a célt. És semmilyen adatot nem szolgáltat róla. 😞
Most legutóbb volt egy kiképzett rádiósom, és ha õ ült a hidrofonnál, akkor picit hatékonyabb volt a dolog.
De az a fura ,hogy múltkor, mikor ködben 300méteres látásnál vadésztam ,akkor meg negyon jól dolgozott a csávó. Bár a legkritikusabb helyzetben, mikor romboló közelített, akkor megint megsüketült. Fene se érti ezt.

Nah igen a hidrofon...

Iszonyat jól megcsinálták.
Általában zakatolok 1000L a felszínen és amikor a radar hajót jelez akkor a hirdrofon kezelõm csak ül bambán..
Ilyenkor jól odamegyek és fülelek amikor meghallom az áldozatot akkor iszkiri megpróbálok elévágni.
Sajnos eddig a hidrofonkezelõm a leggyengébb láncszem 😞
A fedélzeten elõbb meglátják az ellent mindhogy õ meghallaná.
Bár lehet ez azért van mert min fullon megy a csónak <#hehe>

Papirzacsi

szüszerek=mûszerek

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

66.000 ??? <#wow1> <#worship>

Én aktívan használom õket , de erre nam jöttem rá . A szüszerek kezelését egyébként rájuk szoktam hagyni , elvégre én lennék a kapitány ! Még a végén elszemtelenednek és a fedélzetet is nekem kell mosni , hát nem ! Majd ha sokat bénáznak kapnak a gramofonba BalázsPali.mp3-at vagy két órányit ... <#vigyor1>

Papirzacsi
Bakke vége a 6. õrjáratnak. AM97-re küldtek, aki nem volt messze. Odafele egyik éjjle találkoztma egy nem kis méretû konvojjal. Ki is lõttem a sorból a tankereket,így rögntön nagy lett az elsüllyesztett tonnák száma.Még kilõttem pár szállítót, és utánna iszoltam, mert pechemre ezt a konvojt romboló kísérte. Utánna még lépten nyomon találkoztam hajókkal, és mázlimra nem is kicsikkel. Az idõ jó volt, így sok lehetõség maradt ágyúzásra. A õrjárat végeredménye 12 hajó 66000 tonna értékben. 😊 Na meg pár swordfish. Az egyik majdnem rámzuhant.Ha nem fordítom ki a hajót, és nem változtatok sebességet, akkor biza rámesik.

ha nem menne: kép

Nekem kb. négy napba és négy doboz nyugtatóba került mire rájöttem mire jók a tisztek, mit lehet velük kezdeni.Egyébként még mindig rengeteg sötét folt van.Eléggé összetett a játék.Szerintem, jobb nehéz helyzetekben neked kezelni a H hidrofont,radart,stb.Néha bénáznak az emberek.

THX !

Bazz , de <#lama> vagyok , csak a logikus dolgokra nem jövök rá egyedül ...

hatamoto
Is! <#awink><#vigyor3>

Chief Engineer-rel beszélj Õ az illetékes...

többi f gomb nekem is megy

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

épp legkisebb sebességen fordul a legjobban a tengeralattjáró... 😄DD

Hogyan lehet elektrora váltani a felszínen ?

De amikor már volt radarjuk, akkor kezdõdtek a gondok.<#violent>

Ha ilyen szögben találod õket, mivel lassúak kisérd õket full.diesellel párhuzamosan távolról, és éjszaka a felszinen válts át villanymotorra és lopózz közel.A többit tudod.Igy a szöget te választhatod ki, mert lesz rá idõd.Ez a taktika mûködött élõben, és igy a rombolók pingelhetnek bármeddig, mert felszinen vagy villanymotorral, csendben.

Én minden járõrbõl visszaértem , de alapból a legisebb sebességgel megyek így a "standard"-hez képes kb dupla a hatótáv . Egyébként könnyû kipróbálni . Menj "standard"-en és kérdezd meg a navigátort az adott sebességre vonatkozó hatótávról , majd állítsd a legkissebbre és kérdezd meg újból .

Gondolom úgy számitották ki az üzemanyag fogyasztást, hogy az út bizonyos százalékát úgyis vizalatt teszed meg.

<#eljen><#taps>

Viszont azt nem tudom, hogyan lesz rögzitett külsõ nézeti kép.Mindig elmegy a hajó.

Én sem tudom miért.F1-re bill. kiosztás,a többi F gomb pedig a nézetekhez tartozik.

hatamoto
<#nevetes1> Indokot milliót találok ami miatt megvehetném akár ezt a játékot is, de vannak komolyabb okok ami miatt nem tehetem akármikor.

dr Kotász
Egyetértek. Talán elég indok arra, hogyx az ember megvegye a játékot.
Zsolo007
Annyi hogy az nem a haladási iráûnyt jelzõ vonal hanem a sub hátulja, ha ráközelítesz eltûnik a kör és csak a sub marad, ha távol mész a sub elejét veszi a kör középpontjának, ezért "mutat hátrafele" 😊

Zsolo007
Ja és annyira nem késõi a kép, az elsõ hajó orra elõtt voltam 2000m-re amikro kiszúrtam õket, és legkisebb sebességen 8nagyobbra meg nem vehettem mert egybõl kiszúrnak.....) nem volt elég idõ ráfordulni....

hatamoto
Én is így vagyok vele. De az is nagy szó, hogy egyáltalán az alapnak van törése mert ha a megnézzük a védelme a StarForce3 típusú és eddig azokhoz csak miniimages cdlehúzogatós törés volt, ami egymásközt szólva is undorító!