11357
-
GarET #3942 jah a lényeg komoplyna illyen könnyen el lehetett süllyesteni egy rombolót??? eu nekem furcsa. persz utána a c-es is emnt a lecsoba izé a fenékre:) -
GarET #3941 a minap történtvelem egy érdekes dolog. hajózgatok, mondom megállok fülelni. hydrofon nagy zakatolás huh mondom ez nincs mesze, irányba állok és teljes ebességgel előre adtam ki a parancsot, közben meg megállok hydronozni, egyre közelebb van mígnem őrszemeim hajót jelentenek medium sebességgel, uzo hajó célba véve, C2 cargo irány sebesség, ütközési pontr kiszámít, nah mondom irányra állok, egyszer csak a térképen megjelenik egy piros csík, és tisztjeim jelzik hogy bizonyos irányból, gyorsan közeledik egy hajó. uzo hajó befog, Destroyer C osztályú. tyű az aannya ez meg hogy akadt rám mondom elig 2000 méterre tőlem -parancs-merülés periszkóp mélységbe........ oeriszkóppal destroyer befog, a C-est hagyom. irány sebesség, ütközési pontr kiszámít, ráfordulni a célra, és ahelyes irányra, de eközben észerevette valszeg a periszkópot(pedig már besötétedett) és rámlött, el is talált. tisztjeim jelentiok hogy sérülés érte a hajót..... VÉSZMERÜLÉS........ periszkóp behúz közben. mindenki eki él és mozog a damage kontrollba javítani, közben imádkozni, hogy a sérült hajót, amin szivárog be a víz ne roppantsa ösze a nyomás 50méter mélyen. gyors mélység ellenőrzés, minden rendben.nahogy a nagy igyekezetben padlót fogjak-jártam már így.)
hiba kijavítva, a deck gunnal vannak még problémák. mondom akkor amjd késöbb ha felszínre jöttem kijavíttatom.
fél órán keresztül kergetőztem adestroyerrel, mire felhagyott,közben sunyin a víz alatt követtem a aC2-est. nah mondom most megvagy ...FEL PÍERISZKÓPMÉLYSÉGBE..... 70méterről lassan emelkedünk, elérjük a periszkóp mélységet, akkor megint sonáros jeléez hogy hajó... megint a romboló, mi affene most megnyúvasztomhátsdó torpedó vető betárazva mélyég 4,5 méter Magnetic fast. ...ÉÁLESEN BALRA... fordulok, egyre közelebb ér a destroyer távolság mérés... 1000....700...500, villámgyors ellenörzés 371 méterről halacska indít........igen ám de nem indula halacska, ugyanios a nagy igyekezetemben elfelejtettem előre elárasztani a torpedó vető csövet, tépem a hajam, nah nagy nehezen elindul a halacska... MOTOR LEÁLLÍT.... event camera figyel...közelít a atorpedó és 3..2....fú bazd ez nem fogja altalálni shit 1... pont a hajó csavar alatt ..BUMMMMMMMMMMM... jön a jelentés.. ENEMY UNIT DESTROYED.. LoL jeeeeeeeeeaaaaaa:)) -
GarET #3940 nod az L-el lockolsz, periszkóp, vagy UZO-t ráhúzod a cvélre, és lokkolod felete gombal, a piros fire gomb melet balra. ezeután a célkeresztedd autómatikusan követi a cél hajó mozgását, így bármikor frisss adatoikhoz juthatsz!!
persza ha a periszkóp i svíz alá kerül, akkor nem várj sokat:) -
GarET #3939 a magyarosításmég nincs kész, de a gamehunter csapata foglalkozik már vele, anno régen Imyki 2000 is elkezdte fordítani, és még páran akik itt vanak és forumoznak pl Etnies
amúgy a magyarsosítás elérhatődég(ha kjész lesz) benne vana FAQ-ban tovább is olvassuk seerényen a FAQOT plz!!!
jah Etnies te régen nem nyomultál ET-ben még az ET hajnalán, meg nem voltál te benne egy bizonyos UT-s klánban? -
#3938 Magyarítást honnan? Ha egyértelmű lenne nektek se fikázzatok csak infót kérek... -
DDE #3937 Bazz!
Tegnap szembeszálltam 1 bombázóval. Sima volt a tenger. Egyszercsak felbukkant és már szórta is a bombáit. Berágtam rá. Fölrendeltem 4 fickót a gépágyúkhoz, azok rendben le is szedték. Erre az a bazi nagy gép belevágódott a hajóm tatjába :((
A hajóm meg felrobbant.
Grrrrrr. -
#3936 az "L"-nél mi történik? mi az a lock target?
(angolul értem csak itt nem világos) -
#3935 Hajrá, írd meg aztán juttasd el mailban etnieznek! Ő meg berakja.
Lupis: Az amit belinkeltél tény hogy leírja viszont túl hosszú szerintem, le lehet azt írni összefoglalóbban is, nem? Ha lent jelentkező nem tudja jól megírni akkor viszont lefordítom onnan.... -
#3934 :D én jelentkezek, a kérdés hogy milyen formában van a dolog, mert ha VHS akkor nem megyek vele semmire......De ha nem akkor cserébe megbeszéljük a részleteket :) -
Byers #3933 Hali!
Ha valakit érdekel én szivesen eljuttatom neki a Das Boot-ot.
Viszont viszonzásképpen elküldhetne egy "biztonságimásolatot" a SH3-ról mert sajna nekem még nincs meg.
Ugy péntek tájékán tudnám feladni (lehet hogy csak jövőhéten hétfőn).
A részleteket mail-ben megbeszélhetjük. -
Lupis #3932 Itt levan írva angolul a manuális célzás http://www.paulwasserman.net/SHIII/ -
#3931 Kösz, van még durván 1 évem :)
U-202
"Sunk at 0030hrs on 2 June, 1943 south-east of Cape Farewell, Greenland, in position 56.12N, 39.52W, by depth charges and gunfire from the British sloop HMS Starling. 18 dead and 30 survivors." -
Neutr@lizer #3930 "Kérdés: 100%-os realizmuson szeretnék játszani, de nem tudom hogyan kell manuálisan célozni a torpedóval!
Válasz: (na ezt olyasvalakinek kellene megírnia akinek van ebben tapasztalatom, mert nekem egy nagy 0 csak szal várom a jelentkezőket! )"
En jelentkeznek :D -
#3929 [viccel]
Drukkolj, hogy tovább húzódjon a háború, és várd meg a XXIB. osztályt. :))
[/viccel] -
#3928 Szia Neu, mizu? :D -
#3927 En is talaltam egy bugot. 44-ben mindenhol rombolok koszalnak, messze a partoktol, a nyilt vizeken is. Mivel VIIB-vel koszaltam, ilyenkor jobbnak lattam periszkop (viharban 20m) melysegig emelkedni, motorkat kikapcsolni es varni, hogy elmegy. Na, neha ez nem jott be, elindult felem. Ilyenkor deploy es dupla kanyar, teljes sebesseggel. Utana vissza 1/3-ra. Elindult a deploy fele, es felrobban a rombolo. Ez foleg viharban kovetkezett be, arra gondoltam, esetleg maga ala robbantotta az aknat? Vagy mi?
Ezt azert gondolom, mert volt egy fura esetem. Konvojt tamadtam, ellottem par hajot, egyszercsak lebuktam, 35 csomoval kozelit a rombolo. Volt tolem 200 meterre egy allo C3 (mar belelottem egyet), gondoltam ala megyek, vagy atsiklok alatta es egerutat nyerek. Melyseg: 20meter. Jon a rombolo, mindjart folem er, mar csak 50 meter a C3. Mar csak 20. Mar csak 10. Folem ert a rombolo. Uristen. BEERTEM. Rombolo megall es ebben a pillanatban bedob ket vizibombat. En aterek a C3 alatt, rombolo all egyhelyben. Egyszercsak robbanasok. Hatso torpedovetom megserult. Kormanylapat is. Szivarog a viz. Vegem. Nem tudok kanyarodni. Vege mindennek. Aztan egy nagy robbanas. Mi tortent? A rombolo lehajigalta a bombakat sajat maga ala, 20 meteres magassagon felrobbantak. Szetroppant a hajoteste :DDDD -
#3926 Hát ja a hátsó cső jó dolog, én abban falkét tartok mert ha felpiszkálom a kiséretet kellemesen rájuk lehet engedni menekülés közbenTényleg, a játékban használják a kísérők a vontatott zajkeltőket, amik eltérítenék az igen drága akusztikus torpedóimat? Én még nem láttam. De kár lenne ha kimaradt volna.. -
#3925 Az gáz, esetleg patch nem javítja ?
Nekem mind1 végül is, úgysem használok magyarosítást semmihez, mindig az eredeti a legjobb -
Neutr@lizer #3924 ZSugaaaaaaaaaa bazzeg :D:D:D:D -
#3923 Szép, de nekem hiányozna a hátsó vetőcső, elég sokat használom :/ -
#3922 Nem, 4 magyar karaktert nem szeret, az meg hulyen nez ki, hogy felig ekezetes, felig meg nem -
#3921 A hajo 30000 hirnev, kb 32000-et tartalekoljatok ra, kell szonar boritast venni, es es egy radart. Minden mas upgradet rarak.
Elotte VIIB-m volt, csodalatos torpedokat eresztettunk el, nem volt tole szivem megvalni.
A XXI-rol. Iszonyat gyors a viz alatt (17 csomo elore, 7 hatra. Gyorsabb viz alatt hatra, mint a VIIB elore) Felszinen motortuninggal 16 csomo, gondolom viharos idoben 2-vel kevesebb. Iszonyat gyorsan merul, periszkop melysegrol probalgattam. Pontos adatot nem mertem, de kb 1/3-ad ido alatt merul, fel perc alatt lent voltam 100-on :D
VIIB-be kaptam 4 FAT I torpedot, hatra egy Zaukonig I-t es nehany T3-at. Ezt megtomte FAT III es FAT I torpedokkal meg Zaunkonig II-vel es LuT I-esekkel. Mutatoba meg rakott par T3-at :)
Es eloleptettek, ahogy a hajot megkaptam. Ez a hajo csoda, alig bugyborekol, az se latszodik a felszinen. Harcban meg nem probaltam ki, majd holnap :D
Durva!
-
#3920 Nekem pont ezért nem kell a magyarítás. -
#3919 Nem lett vón szerencsésebb meghagyni az eredeti német rangokat? Mégiscsak németek vónán vagy mi -
#3918 Ékezet nem lesz ? ,) -
#3917 itt
Ez: Her diving depth was designed to be 200 meters with 400 meters as crushing depth (VIIC figures: 100/200 meters).
És lent az adatoknál: Max depth: ca. 270 m (886 feet)
Szal az u-boat.net ezt írja..... :) Én meg ezt fordítottam és tény hogy számomra is fura a dolog, hiszen a max. azért max. mert tovább nemnagyon kéne menni Szal = kéne legyen az összeroppanással de nem az!
Csak a vita kedvéért -
#3916 A magyaritas meg eleg gagyi, foltozzuk. Pl az anti szonar boritas mar ki van cserelve szonar zavaro bevonatra, etc :)
A fohajonagy meg valos rang, alezredesnek felel meg a szarazfoldieknel. Egy srac irta be a rangokat, abbol sakkoztuk ki ezeket. -
#3915 Magyarnak magyar, de a Főhajónagy azért durva rang Ja meg mégegy buggyanú: látod a hajó számát? Nem "vált" át egy idő után mikor új hajót veszel. Amíg megy addig pontos, (szám/tipus) de hogy miért marad le x idő elteltével.. -
#3914 Szvsz a max. merülési mélység itt = összeroppanási mélység. A VIIA/B esetén ez biztosan 200 méter, a VIIC esetén 250 méter, a VIIC/41 esetén 300 méter. A VIIC/42 esetén pedig 400 méter (más források: 500 méter).
A "standard" merülési mélységet általában 1.75-2 szorzóval adják meg az összeroppanási mélységet (pontosabban inkább visszaszámolnak, tehát kiszámolják, hogy milyen mélységben roppanna össze a tengó, majd ezt kb. megfelezik, így jön ki a biztonságos merülési mélység). -
#3913 Kár hogy már legalább 2 hete nem toltam valamikor '42 nyarán nézelődök.... :( asszem nekiesek megint......tényleg mennyi renown volt? -
#3912 Vazz és csalk most látom hogy magyar is :D -
#3911 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH megöllek, ezt meg kell szereznem!!!
Csodálatos!!!! -
#3910 Mar nem jelszavas a Matrix.
4200-ert sok az a film. -
#3909 TAATADAM!
-
#3908 OFF
Mátrix jelszavas, már egy ideje.
Kolin pl tiltva van a strongdc, legalábbis tudtommal.
ON -
Hengelhoffer #3907 OFF-on
Nekem még nem volt gondom sehol a strong-al. A mátrixra simán, vagy jelszóval lehet felmmenni?
OFF-off
Das Boot DVD
most 4200 pénz. Azt hiszem meg fogom venni. -
#3906 NAmost ez egy érdekes dolgo cifu, ugyanis az uboat.neten nem ezt írjka az adatok közt! Ugyanis ahogy csináltam 230 méteres max.mélységnél(!) többet nem láttam, viszont nem egy írja hogy az összeroppanási mélység (amit te írtál) az 400m nézd meg az uboat.netet és meglátod, ott inkább a maximális "szolgálati" méálység van feltüntetve. Szerinted? -
#3905 Uboat.net -
#3904 uboat.net
-
#3903 Hol tudtál utánnanézni? Valahol van egy komplett adatbázis, de nem emlékszem hol láttam... :(