11357
  • Placebó
    Elég furán viselkednek néha a rombolók...

Van egy Single mission ahol XXI-el két hordozót kell jobb létre szenderíteni erős kiséretük van... A jobb szélen elől haladó rombolót kiszedtem nem vett észre a többiek el kezdtek keresni le 50m-re át aladtuk Silent modban ők meg veszettül keresgéltek a sülyedő romboló körül. Átusztam alattuk feljöttem periszkóp mélységre Periszkóp ki és lám már 700m-re vagyok a hordozótol torpi élesít I-es eláraszt... lövés előtt körbenézek nem akar valamelyik Hunter legázolni, de nem mert kb. 4-en vadul köröznek a romboló körül még mindig és szorják a méylségi bombákat. I-es indít 3-as eláraszt korrigálok 400 m-en a hordozó 3-as indít éles jobbos 40fok 3-ad gáz 2-es torpi beállít. Torpedó impackt, majd mégegy a hordozó erősen bedől a bal oldalára majd fel is fordul..:) örülés következő hordozóra ráállok 900m... A rombolók észrevették a védencük végzetes találatát és elindultak felé vadul. Úgy 1700m-en lehettek.. Másik hordozó bemér sietni kell mert a túloldalról is felkeltettem pár Hunter érdeklődését... Két halacskát indítok a az egyik belül kereső hunter megtalál vész merülés 60m-re éles balos szembe a rombolóval 52-méteren minden állj. lassulunk kínosan elhúz felettem a hunter várom az áldást jön is csak 200m-el később bejött a trükk fullgáz. Közben a második hordozó is telitalálatot kapott..:) ki a rombolók gyűrűjéből... Távolodunk vissza periszkópmélységre nagy kört írok le... újra támadási pozíciót veszek fel... periszkóp nélkül közelítek... kezdenek lassítani a rombolók... Hunter előttem jó pozícióban 1100-on negyed gáz hajó orrát a célrafordítom, kivárok... 700m torpedó IV indít periszkóp be... Torpedo Impact Hunter kettétörik és süllyedni kezd... le ötvenre menjünk át a túloldalra gondolom.... Rombolók újra elkezdenek rajzani... 35perc átérek a túloldalra fel periszkópmélység ráfordulok a kötelékre úgy 1200-on vannak... egyes eláraszt célratart 900m... körbenézek és akkor látom hogy kiszúrt az egyik hunter 500m-en van tüzel és jön nekem ezerrel vetőcső eláraszt kicsit ráhúzok a kormányra hogy biztosabb legyen a találat torpi elenged, emergency Diveing 70m-re megúszom a rombolót elmegy fölöttem és a mögöttem 200-300-re kezdi bedobálni a bombákat... közben a torpi tatton találja a Huntert ami lelassul lángolva hánykolódik még vagy 10 percet és megadja magát a hivogató haboknak... leszakadok a szövetséges kötelékről kicsit kifújom magam 4000-re eltávolodok és elmentem az állást majd elmegyek fogatmosni és irány az ágy..:)
  • Tuvok #4141
    az egészben a legrosszabb, hogy megint 1 óra lesz majd, mire kikászálódok Lorient-ből :(((((
  • Tuvok #4140
    tegnap engem 2 armed trawler gyalult le simán, kis hülye motorcsónakok, de a bombáik ... áhh
    spanyol partok mellett véletlen találtam egy konvojt, pár c2, meg coastal és small merchant jó 7 km-re, időjárás tökéletes, csak kisebb hullámok voltak . Gyors kipróbáltam a fedélzeti ágyút, természetesen szerinte a 20 cm-s hullámok már vihar ... így inkább nem vergődtem a trawlerekkel, nagy kár úgyse tudnak okozni, irány jóval a konvoj elé és vártam, első trawler el, kidugom a periszkópot, már szólt is a rádiós, hogy észrevettek, de nem érdekelt, fél percen belül 3 torpedót elengedtem, közben egyik trawler körbepotyogtatott (periszkópmélységen :D), sérülések nem vészesek, elkezdtem merülni, erre máris ottermett a másik trawler, körbeszórt, critical damage mindenhol, 240 méternél szétestem :D de izgalmas volt végignézni, ahogy a műszerek üvegburkolatai sorban pattognak szét, meg a fény pislákol, a víz meg ömlik befelé :)
  • Bio pon
    csá na valaki adjon már egy cd key-t légyszi
  • ChevyG #4138
    tegnap volt egy durva küldetés
    patrol volt a giblaltár környékén torpedo boattal találkoztam, gondoltam legyalulom a 88assal. sikerült de jött még1. az pedig mellémerült... de riasztottak armed townereket (2) és v&wket. ellenük már nem voltam olyan bátor ezért torpedoztam. 3 hamar alámerült, de már nem volt torpim és még 2 rajtam volt. 2 orát kergetöztünk mig meguntam és ESC-et nyomtan...:( nem tudom hogy sikeres lett e a missiom, mert nem értem el a patrol aera-t de 3 towner és 3 @&| bánta a dolgot (a statisztikám meg se emliti a 2 boatot:(((()
  • Valandil
    A múltkor éjszaka viharban kiszúrtam egy C osztályú rombolót 4000 m-ről. Ő nem vett észre, én meg elkezdtem üldözni. Kb. 2000 m-nél meguntam, és utána küldtem egy halacskát. Észre sem vette, hogy ott vagyok, csak egy robbanással leszakadt a fara, és elsüllyedt...
    Tegnap viszont egy konvojt támadtam volna, amikor az 1 db rombolófedezet rámrongyolt. Kikerülte 4 torpedómat a mocsok, ezért felmentem a felszínre, és ágyúval estem neki :-). Ő húzta a rövidebbet...
  • Placebó
    de attól még hadihajó..:)

Eddig nem volt elég türelmem becserkészni a hadihajókat mindig elárultam magam hol a nagy sebesség miatt hol pedig nem merültem le időben... de a türelem meg hozza a gyümölcsét..:)
  • Placebó
    Bocsesz nem Cruiser volt most nézem a FAQ-ba hanem egy Clemson Destroyer
  • Placebó
    Pontosan nem tudom ezt most neked megmondani... közepes cirkáló az tuti Britt az is tuti négykéményes kis csoda volt....:)
  • ChevyG #4133
    milyen tipusu?
  • Placebó
    Elkaptam életem első hadihajóját..:)

Állomáshely Kiel 1940 VIIIc nappal sima csendes az óceán a Britt partoktól nyugatra Írórszágtól dél nyugatra, Már egy C3-as Cargo-n túl voltam amit éjjel felszínről szúrtam szíven, de még volt ideje leadni a partiőrségnek a drótot... Reggel 10-kor aztán Ship Spotted. Süt a nap felmegyek a hídra, a Watch officer szerinti fokon el kezdem keresni a hajót meg is lett közepes cirkáló közepes sebességgel úgy 6500-ra. Periszkópmélység kissebesség I-es csőben torpi beállít Magnetic 4.8m mélység fast.... 3300m iránybafordítom a halacskát ellenőrzés a TDC-n motorok leáll periszkóp behúz... 3perc csücsülés.... periszkó fel a cirkáló 1040m-en. Korrigálom alacsonysebességen torpedókamra eláraszt, feszült figyelem, még nem vett észre.... 720m... viszket a tenyér... Mivel gyorsra állítottam a torpit számolnom kell azzal hogy a hajó felfedezi ezért kicsit rászámolok az irányzékra. Kövér izzadségcseppek folynak le az arcomon..:) 680m kormány 30fok jobbra kisgáz halacska Torpedo launch... Stopper ketyeg kínos ütemben a cirkáló a várakozásnak megfelelően észrevesz és teljes gőzzel elindul előre de a torpi már közel volt és eleget hagytam rá ahhoz hogy pont középen kapja el a derék britt Cuiser-t "Torpedo Impact" harsan fel a Weapon Officer majd periszkóp fel (mert a kilövés után behúztam a vizuális érzékelés csökkentése érdekében) mire felcsévélem már újra hallom a barátságos Weapon Officeremet hogy "Enemy Unit Destroyed" és bősz éljenzésbe kezd a legénységem majd ez átcsap a Dajcslan Dajcsland Überállesz-ba miközben felemelkedünk a felszínre megszemlélni az égő olajat a vizen... Szal ez volt ez első Hadihajóm...:) észrevett de már későn..:)
  • Tuvok #4131
    Na, én akkor tudom hasznát venni az Impact-nak, mikor (mint mindig) a nagyobb hajók a konvoj közepén mennek belül, és ugye be kell menni a hajósorok közé, hogy meglegyen az ideális táv . Na ilyenkor szívtam sokat azzal, hogy előttem a torpedót, és pont jött egy hajó keresztezve a torpedóm útvonalát, és mivel mágneses, hiába volt kisebb a merülése, felrobbant . Ezért szoktam át konvojok támadásánál Impactra, bármikor jöhet közbe egy kisebb hajó, a halacska simán elmegy alatta, és a kívánt helyen (Tanker üzemanyagtartály) robban csak fel . :)
  • Seaweed
    Hat most nem kezdek bele elmagyarazni. Meg regen is nyomtam mar vele...
    De ha a lap aljan beirod a keresobe hogy impact akkor a talalatok kozott sok kerdesedre megtalalod mar leirva a valaszt!
  • Kandurex
    Erről nincs szó, de még mindig nem értem, hogy akkor miért lehet használni inpactost?
  • Seaweed
    Mert ugy a magneses a gyujtas. Alacelzol, megnezed konyben milyen a merulese, ha kell az idojarast bekalkulalod (2-5 meteres hullamok), es mikor elmegy alatta akkor fog robbanni...eleve hatekonyabb mint a csappodo gyujto..sokkal kevesebb besult torp.

Torp. sebesseget is erdemes! Foleg ha egy gyors hajora, pl naszadra losz.

Asszem mintha FAQis lenen errol bovebben!
  • Kandurex
    jaja! még1, :(, szal láttam a torpedó beáálításoknál egy 3 águ kapcsolót, f m s, gondolom fast, slow, med, ezeket mennyire érdemes állítgatni? Alapból s -n van, mikor, mennyitől? Vlaki? Előre is thx a helpet.
  • Kandurex
    Még1 valami nem tiszta, miért érdemes inpactra állítani a torpikat? Mert ugye nekem 50% -ban besülnek vagy csak szimplán lepattannak (na jó újabban már csak 30%) a hajótestről a torpedók. Míg a mágnesesek szinte mindig robbannak. Mikor nem érdemes mágnesest használni? Mert valamiért 100%, hogy nem lehet, akkor minek lennének inpactok?
  • Byers
    ZSOLO007!!!
    Már annyiszor irtam ide a forumra!
    Hát hogy beszéljük meg a dolgot (tudod, Das Boot) ha nem tudom a mail címed?
    Vagy csak nemes egyszerűséggel írj nekem a : [email protected] -ra.

Remélem még érdekel.

Egyébbként milyen érdekes a számítógépesjáték az egyettlen dolog amitől kipróbálás nélkül is lehetnek elvonási tünetei az embernek.
    Szal' válaszolj mert már a fehéregerek invázioját alig nyomja el bennek a manók támagása.
  • Kandurex
    Köszi!
  • datango
    kérdés !: Sonaros és Radios tulajdonsagait <- mit lehet piszkalni bennuk ???
  • Bull
    Hi!
    F6-ot nyomsz,bekerülsz a TDC-be(Torpedo Data Control) és ott a bal felsö kör kijelzőn tudod állitani a mélységet.
    Próbálj derékszögben ráállni a célra 350 és 1000m közt a lehetö leglassabban haladva(esetleg állva),lockold a célt,keresd ki a könyvben és ebben a távolságban és ha eléd ér a könyvben megjelennek a hajo testén a kis téglalapok.Érdemes a fueltankra lőni inpactra állitott torpedoval a merülési mélység fölé 1-1.5m-rel.99% hogy egy lövéstöl kettétörik a hajó!
  • datango
    ez mit is csinál?
  • dr Kotász
    Újabb kérdés: mintha lett volna valamelyik tisztnél egy olyan ikon, hogy „Estimate range to contact”. Ez eltűnt az 1.2 patch-csel? Vagy később lesz csak hozzá valami műszer? Most kezdtem újra a campaignt, 39-ben vagyok.
  • datango
    magyarítás hogy áll ?
  • gyozo
    Nagy bug hegyet találtam a IXD2-nél. Végre átváltottam arra, de most folymatosan összekuszálódik a grafika a manuális fegyverkezelésnél. Áthúzom a torpedót a helyére, erre vagy szürke kocka marad ott, vagy elnyeli a torpedót. Ráadásul a víz alá merülve nem látom a helyzetemet az irányomat mutató kis nyilat külső nézetben :(
    A IXB-nél egyáltalán nem csinálta, pedig lenyomtam vele vagy 20 küldetést.
    Volt még valakinél ilyen?
  • Bio pon
    NAAAAA????????????
  • [NST]Cifu
    Bizony, türelemjáték a javából, de pont ez a kihívás benne. :)
  • Bio pon
    Légyszi valaki küldjön már egy cd key-t
    nagyon kéne
    köszi
  • dr Kotász
    A mindenit! Nekem az a bajom, hogy map update nélkül nagyon nehéz megtervezni az irányt, amerre haladva jó szögben kapod el a célpontot. Merthogy nem látod, merre halad.
  • dr Kotász
    Neked is köszi.
  • dr Kotász
    Kösz.
  • [NST]Cifu
    Csak az említett két dolog van bekapcsolva, a külső nézet azért, mert imádok gyönyörködni a sűlyedő hajókban, de ezt periszkóppal sokszor ugye nem lehet megtenni, a torpedó dolog pedig azért, mert mindig sikerül valamit figyelmen kívűl hagynom, és az a kevés halam is kárba vész. :)))
  • Tuvok #4110
    A kapott Renown osztódik a realizmus értékének százalékos értékével ! (Ahol a 100 %-nak a 100 %-os realizmus esetén szerezhető, azaz maximális Renown .)
    Tehát, ha eléred a Patrol Grid-et (500 Renown), járőrözöl 24h-t (200 Renown), majd visszatérsz a dokkba (100 Renown), kapnál összesen 800 Renown -t 100 %-os realizmuson, de ha pl . 40 % a realizmus értéke, akkor 800 * 0,4 = 320, azaz 320 Renown-t kapsz .
  • VO101 tvr
    Nem olyan nehéz az, de meg kell szokni. Mindenesetre lényegesen valósághübb lesz a vadászat (és a menekülés).
  • lipovics
    Van. Ha mondjuk 60% a realizmus, akkor lottel mondjuk 1500 hirnevet, azt megszorozza 0.6-al, azaz 900 pontot kapsz.
    En 43%-on jatszom, mert nekem igy elvezetes :)
  • lipovics
    Erdekes kerdes.
    Ugy vagyunk vele, hogy ha magyar, akkor legyen teljesen magyar. Mivel van a knots-nak kozvetlen magyar megfeleloje, ezert leforditottuk :)
    De ha teged zavar, majd megmondom hol tudod visszairni :)
  • dr Kotász
    Szerintetek a realizmus és a küldetésért adott renown között van egyértelmű összefüggés?
  • ChevyG #4105
    látom most mindenki vizen van
  • dr Kotász
    Ezekszerint a No map contact update opció is ki van pipálva? Szerintem úgy baromi nehéz...
  • ChevyG #4103
    v&w mennyi a renownja?
    nem találom a többi közt