11357
  • Tuvok #4222
    Ez kicsit hiányos, nem ? :)
  • Tuvok #4221
    az rémlik, de ott csak a mikor van, nem ?
  • Torta
    megoldódott
  • Torta
    Még egy kérdés: ha a navigátorral kijelöltem egy pontot, hogy hova menjünk és ezt szeretném törölni azt hogy tudom?
  • GarET
    fasza ha hazemgyek meg is nézem ez nagyon jó, ezt FAQ-ba is be kéne tenni sztem.
  • Seaweed
    Megtalaltad? ;)
  • ChevyG #4216
    a bázison az uboat asztalra kattintasz és azon belül a ?-jel re. ott van minden, hajo, torpi stb
  • Tuvok #4215
    Sztem angol kém :)
  • Tuvok #4214
  • GarET
    :) LoL és te akadtál a horgára??? kifogta az aranyhalat:)))
  • Seaweed
    Kezikonyvben van rola szo.
  • Tuvok #4211
    Mondjuk ha tudom, hogy mennyire nem éri meg feladni a VIIC-t IXB-re ... 10 másodperccel lassabban merül, sebessége is minimálissal több, talán csak a több torpedó a vonzó ...

Nincs valahol leírt infó arról, hogy (a játékban) mely hajótípusok HOL, és MIKORtól elérhetők ??

És ezen borultam :)
  • Seaweed
  • Tuvok #4209
    VIIC-nek másféle toronykialakítása van, gyorsabban merül le, és (elvileg) ráfér plusz egy légelhárító fegyver .
  • GarET
    há több ok is lehet, vmiért nem engedi feljebb, bár ez nagyon random, nekem volt már hogy partközelben csak normál vagyis1-es idő"gyorsításban" engedte a dolgot, de a múltkor ugyanott 256x-ban is engedte szal nemérte. mind1
    az ok vagy az hogy hajót észlelet, vagy földközelben vagy!
  • Torta
    Az mitől van, hogy csak 32x-en megy az időgyorsítás? a .cfg-ben 1024 van.
  • dr Kotász
    Szép... nekem is többször előfordult, hogy a weapon officer szerint nem talált a mágnese torpi... Ezek szerint felesleges volt újabbat kilőni, ha szemre jó helyen robbant?
  • Placebó
    Tegnap este volt szerencsém kipróbálni a Magnetic torpi a rámrontó Destroyerrel szemben, pont szemből türelmesen.... sikerrel...:)

Észak Afrika Nyugati partjára küldtek Normandiai bázisról... az út tiszta volt és unalmas csak a giblaltári szoros környékén akadtam először egy felfegyverzett kereskedelmi hajóra majd egy kicsire... megkapta a magáét mindkettő az egyik a felszíni ágyúval a másik kapott egy halat a közepébe, célterületre értem a 24 órát kitöltöttem megindultam vissza amikor újra Giblaltár környékére értem felfedeztem egy T2-es tankert... becserkésztem könnyedén és a felszínről adtam neki egy halat majd az ágyú következett... 4percig zajlott a nagy gyilok de ez arra elég volt hogy odavonzon 4db rombolót és egy gyors parti hajót ami tüzet rám veszettül de mivel előbb ért hozzám mint a rombolók így a felszíni tüzérek 4lövésből kicsinálták aztán gyorsan periszkópmélység Romboló 5200-ra 042-őn ok Torpedó beállít cél rögzítve 1/4 gáz iránybaállok, romboló távolság ellenőrzés gyorsan közeledik semmi gond nem vett észre... periszkóp behúz kormány 15fok jobbra 3 perc lejjebb megyek 14m-re periszkóp kidug romboló 1600-on és észrevett rámfordul.. nincs idő cselezni kormány középre megpróbálok pont szembe állni vele I-es vetőcső eláraszt.... 900m torpedómélységét 5.2m-re állítom mert közben el kezdett nagyon szar idő lenni. 700-nál torpedó ki kormány 45fok balra 1/3-ad gáz, csak el ne húzzam romboló orrát, kormány vissza 15fok... kínos másodpercek a torpi elsiklik a romboló orra mellet kezdem hitemet veszteni és már adnám ki a parancsot a vészmerülésre mikor a hajó dereka mellett 1,5-2m-re a mágnes behúz Bummm torpi berobban Weapon officer közli Torpedo missed Sir! Én nem úgy látom..:) A romboló nem lelassul, megáll, látszik hogy megtelt vizzel és a fedélzeten simán átcsapnak már a hullámok de nem adja meg magát... egy fékört írok le a hogy ha már préda akkor tökéletes tüzelőpozícióbol kapjam el... újabb romboló 028-on gyorsan közelít. látszik hogy a másik romboló segítségére sietne követem szép lassan II torpi beállít cső eláraszt. 14csomóval jön a romboló de nem felém hanem a sérült társa felé... 720-ról torpedó ki telitalálat romboló kettétörik III-as torpi eláraszt. A már védtelen félig vízzel megtelt rombolót tökéletes pozícióból felrobbantom... Éljenzés...:) Aztán jött még kettő, de nem sokáig azoknak simán kifújtam az orrukat és már indultam is haza...:) Jó szelet!

• dr Kotász
    Patch fent van? Asszem megoldja.
  • dr Kotász
    Még egy kérdés: hogy tudom megnézni, hogy a többi flottillánál (ahová áthelyezést kérhetek) elérhetők-e fejlettebb hajótípusok, mint a jelenlegi állomáshelyemen?
  • dr Kotász
    40-ben járok, VIIB-m van. Most vált elérhetővé a VIIC. Megnéztem a paramétereit, ez a hajó semmiben sem jobb a VIIB-nél. Megmagyarázná valaki, hogy miért lenne értelme bármikor is átállni erre a típusra, és egyáltalán minek szerepeltetni a játékban?
  • Lui76
    Nagyon jó kis játék -de még csak gyakorlok.Két gépünk van multiba is próbálnánk,
    de öcsém Ati 9600-al futó gépén minden olyan mintha este lenne- a hajókon kívűl
    semminek sincs fénye és egy nagy függőleges négyzet van a képen (nap ?)egy bizonyos helyen. Többféle friss meghajtót is próbáltam de ugyanaz...

• dr Kotász
    Miért nem töltöd le? Az sms kb. a postaköltség környékén mozog.
  • lipovics
    En feladom neked, cim nelkul, ingye, nem akarok parszazert kesobb problemat magamnak :)

Ird meg privibe a cimet, es a heten postazom, sima levelkent!
  • Byers
    Mivel Zolo007 nem jelentkezik így felteszem a kérdést.
    Valaki el tudná nekem küldeni a "kamionos" verziót?
    Esetleg felajánlhatom a Das Boot-ot vagy mondjuk utánvéttel kifizetek x összeget.
    Na ha valakit válalkozik rá dobjon egy mailt a címemre (amit immár sokadszor írok le) [email protected]

Előre is kössz!
  • ChevyG #4197
    tanits minket MESTER!

(többet olvasok mint jáccok lassan:P)
  • Seaweed
  • lipovics
    Ehhez mit szóltok? (nemsokára bekerül a FAQ-ba is)

Rádió Üzenet Érkezett: Ellenséges konvojt észleltek: AM87, haladási irány: Nyugat, Dél-nyugat. Sebesség: 7 csomó.
    Kijelölöd az utat, utasítod a navigátort, hogy kövesse a megadott koordinátákat. Kiadod a parancsot: Teljes gőzzel előre.
    Útközben gondolatok cikáznak a fejedben. Hány hajó? Milyen hajók? Védik-e rombolók? Légifedezet? Milyen taktikával fogsz támadni? Nappal találkoztok vagy este? Milyen lesz az idő? Felrémlik előtted tanárod, ahogy a katedrán rajzokat mutogat a táblán. Milyen jó kis osztály volt az akadémián. Kár, hogy már sokan elestek, mert rossz taktikát alkalmaztak a konvojok ellen. Te bezzeg kitüntetéssel végeztél, te nem fogsz hibázni…

Hogyan támadj meg egy konvojt?

Egy konvoj megtámadása nem egyszerű feladat, nem véletlenül fedezték fel újra a szövetségesek. Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, nem véletlenül. Hiába a sok tonna, a sok hajó, ha nem kerülsz megfelelő pozícióba támadás előtt. ’39-40 között még egyszerű a dolgod, se kísérő rombolók, se fedélzeti ágyúk. Ha ráakadsz egy konvojra, csak lövöd az utolsó lőszerig, aztán irány haza. Ez a gyakorlás időszaka, ezért próbálj minél több módszert alkalmazni. Figyelj arra, hogy később csak akkor lesz esélyed, ha szemből érkezel, ez alól egy kivétel van, ha megvan már az XXI hajód és rossz az idő. Úgyhogy erre ne nagyon számíts, mindig előzd meg a konvojt.1941-42 után nem fogod tudni az összes hajót elsüllyeszteni, csak akkor ha van egy kis szerencséd. Próbáld megszokni az érzést, hogy nem lehet mindig mindent kilőni, ne is próbáld később.
    Szóval megérkezel szemből. Hogyan próbálkozhatsz? Merőlegesen ráfordulsz a konvoj haladási irányára és cowboy módjára lövöldözöl befelé. Vagy meglékelsz az elől haladókból egyet-kettőt és beúszol a konvoj közé és használod az első és hátsó vetőcsöveket felváltva és nagy pusztítást végzel. Ha az előbbi taktikát használod, igyekezz 800 méteren belülről elengedni a torpedókat, különben nagy valószínűséggel nem fogsz eltalálni senkit.
    Ha az utóbbi szimpatikus (én ezt szeretem), akkor arra figyelj, hogy olyan helyre ússz, ahonnan több sort tudsz tűz alá venni (általában szétdobja a nagy hajókat a konvojban, hogy nehezebb legyen a dolgod) és ne legyél közelebb 300 méternél az áldozathoz.
    Figyelj arra is, hogy ha nem a leglassabb sebességgel haladsz előre és hátra, akkor hamar kiszúrnak, ami később nagy problémát fog okozni, ugyanis a rombolók éhes kutyaként ugranak majd a nyakadba.
    Figyelj a periszkópra is, mert azt is könnyen kiszúrják, ha mozogsz akár csak 1 csomóval is.
    Tiszta időben akkor is észrevesznek 1000 méteren belülről, ha egy helybe állsz. Szóval a térképen megnézed közel van-e már az ellenfél, ha igen, kinyitod a vetőcsövet (kb. 5 másodpercet spórolsz meg vele), felengeded a periszkópot, rögzíted a célpontot és tüzelsz. Ahogy elhagyta a vetőcsövet a torpedó, lehúzod és sunnyogsz.
    Mi van akkor, ha észrevettek? Az első szabály: nyugalom.

Mit csináljak, ha észrevettek?

Ha nincs romboló, akkor lassan helyezkedj mástik pozícióba. Lassan, periszkópot lehúzva.
    Ha van romboló, mérd fel, honnan közelít feléd. Próbálj kitérni az irányából, lehetőleg lopakodó üzemmódban. Amíg nem pingelnek, nincs nagy gáz. Ha már rendelkezel elterelő csapdával, nosza, dobj ki egyet. Ha pingelnek, akkor kezdődnek a problémák. Ne reménykedj, meg fog találni a romboló. Ereszkedj 100 méterre (figyelj, hogy nem mindenhol olyan mély a tenger), és folyamatosan kanyarodj, főleg, ha mögéd ért a romboló, mert dobálja a nyakadba az áldást. Mikor elsiklik feletted, dobj ki elterelőt, ha van, utána válts lopakodó üzemmódba és próbálj eltávolodni üldöződtől. Ne aggódj, ha nem jön össze, előbb vagy utóbb a konvoj után fog menni, elvégre az a dolga, hogy védje. Ha rendelkezel célkövető torpedóval, azt is megpróbálhatod, hogy elengeded magad fölött, gyorsan periszkóp mélységre emelkedsz és megpróbálod kilőni. Zaukönig I-el ez általában szokott sikerülni.

Hogyan süllyessz el egy hajót?

Folytköv.
  • Bull
    Kösz!Ahogy lesz lehetőségem kiprobálom!
  • ChevyG #4193
    a grafikusok javára ir6o lenne, ha porzana utánad a hajó
  • Tuvok #4192
    jah ...
  • Tuvok #4191
    Nem volt nálunk elég víz ;))
  • Seaweed
    Kamionos verzio? (abban vannak ilyen hibak..1.1-ben allitolag kizartak ezt is)
  • Gundark
    Tuvok, Tuvok, te nem tanultál a sivatag hajójáról?Megjöttök az emberekkel a dj 73hoz, kipattantok, egy kis séta, táborverés, mejd jelentkeztek hogy nem láttatok hajót. Mi a gond?
  • Tuvok #4188
    Ez azért szemétség, nem ? :D

• Hengelhoffer
    Izlandnál kikaptam egy T3-ast egy konvolyból. Rögtön rámrontot 5 romboló. Kb 2 órás bujócska következett, és rendszeres időközökben repülőkről vizibombákat szortak rám. Persze nyomtam kifelé a zavarókat, és a rombolók ott kőröztek felette, dobálták a bombákat. Közben jött egy újabb repülő-kötelék, és ők is megszorták a decoy környékét. Annyira bepipultak rám, hogy szépen lebombáztak két rombolót. El is süllyedtek mint a kő. :) A maradék még egy kicsit próbálkozott, majd szépen egyenként elódalogtak vissza a konvolyhoz.
  • Gundark
    Ja, még csak annyit hogy ha neutral konvoj jön az nem jelenti azt hogy abban mindenki semleges. Én onnan szoktam mazsolázni Mindenki akin angol zészló van megy a vizalá
  • lipovics
    FAQ-ra hetvegen nem volt idom, mert izombol magyaritottam. Ugy allunk, hogy Piedonra varok, mert o forditja a meselos reszeket, en a parancsokat es a rovid kifejezeseket, feliratokat. Az en reszem 98%-os, mar csak olyanok maradtak, amelyekkel onmagukban nem tudok mit kezdeni, csak ha jatekban latom, akkor jovok ra a jelentesukre.
  • lipovics
    Mostanaban multizom, Wolpackok kiralyak. Van egy wolpack palya, a kedvencem. Ugy nez ki a dolog, hogy jon 3 anyahajo, 2 csatacirkalo (vagy csatahajo, nemtom), es vagy 25-30 rombolo, oriasi halot alkotva.
    Ez nagyon jo, foleg ha vagyunk 4-5-en, igazi vadaszat megy, es ha jok a tarsak, akkor az egesz konvojt szetkapjuk. Tok jo, hogy mondjuk ket rombolo radmegy, a tavolabb levo tarsak eszreveszik es zaukonigekkel segitenek rajtad, meg hasonlok.
    Sajnos a Ready bug miatt lehet neha szenvedni a multival, de azert ajanlom mindeninek.
  • lipovics
    Ha a magnesest jol lovod be, akkor nem robban fel elobb, vagy csak nagyon ritkan (10-bol 1-szer).
    Pl ha egy T3 Tankert akarsz elloni viharban, akkor nem 11 meterre tedd, hanem 12-14-re, vihartol fuggoen.