Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én belementem egy ilyen vitába a BiA topikban! Sztem hagyd had mondják.
.:: Vitalitás a vitaminoktól, brutalitás a brutaminoktól! ::.
Való igaz. Nagyon tisztelték. Ez fõképp Auswitzban, Dahhauban és Buchenwaldban mutatkozott meg. Aztán szép példája volt még a varsói, a budapesti gettó is. Becsületbõl, emberségbõl és tiszteletbõl csillagos 5-ös.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Beevel meg abszolút egyetértek, ugye itt megmutatkozik 2 dolog:
1. A németeknek legalább becsületük volt és tisztelték a másikat (nekem mindíg nagyon tetszett az a mód ahogy hitler maga mellé állította a hadsereget, egyszerûen feleskette a parancsnokokat hogy követik minden utasítását, és ez így is volt mert úgy lettek nevelve hogy a becsület mindennél elõbbrevaló, tehát parancsot nem szeghet meg akármilyen is az, ezzel szemben az oroszoknál ki kellett végezni a tiszteket, a parancsnokok mellé fegyveres felügyelõt kellett állítani nehogy mástr csináljon, a katonák mögött meg ott rhant ugyancsak a felügyelõ és mondta hogy aki menekülni próbál azt lelövi.......)
2. Megmutatja hogy az amcsik már akkor is mekkora tachok voltak 😊 ezért volt a tachometer 😄. És ez persze jól mutatja azt is hogy mindíg az a jó és igazságos egy háború után aki megnyeri, a vesztes meg az ördög földi megtestesítõje...........
MIndíg tettszett az amerikai háború utáni elv: Azt mondja hogy biztosítani kell az európai népek szabad, önálló demokratikus! fejlõdését. Nem azt mondja hogy szabadon megválaszthatják a rendszert meg az államformát hanem már kélnyszerít a demokráciára és az ezzel együtt járó kapitalizmusra..........Dehát ez ma is így van lásd Irak
1. A németeknek legalább becsületük volt és tisztelték a másikat (nekem mindíg nagyon tetszett az a mód ahogy hitler maga mellé állította a hadsereget, egyszerûen feleskette a parancsnokokat hogy követik minden utasítását, és ez így is volt mert úgy lettek nevelve hogy a becsület mindennél elõbbrevaló, tehát parancsot nem szeghet meg akármilyen is az, ezzel szemben az oroszoknál ki kellett végezni a tiszteket, a parancsnokok mellé fegyveres felügyelõt kellett állítani nehogy mástr csináljon, a katonák mögött meg ott rhant ugyancsak a felügyelõ és mondta hogy aki menekülni próbál azt lelövi.......)
2. Megmutatja hogy az amcsik már akkor is mekkora tachok voltak 😊 ezért volt a tachometer 😄. És ez persze jól mutatja azt is hogy mindíg az a jó és igazságos egy háború után aki megnyeri, a vesztes meg az ördög földi megtestesítõje...........
MIndíg tettszett az amerikai háború utáni elv: Azt mondja hogy biztosítani kell az európai népek szabad, önálló demokratikus! fejlõdését. Nem azt mondja hogy szabadon megválaszthatják a rendszert meg az államformát hanem már kélnyszerít a demokráciára és az ezzel együtt járó kapitalizmusra..........Dehát ez ma is így van lásd Irak
hát ez azéret nem teljesen igaz, az az a háború elején USA beléptéig, az angolok igen szar helyzetben voltak, r4engeteg hajót, és az õ iparuk nem nagyon tudta pótolni. Winston Churchill írta a háború után: (talán a 2. vhról szóló könyvében van)
The only thing that ever really frightened me during the war was the U-boat peril.
Ez körülbelül annyit tesz: Az egyetlen dolog ami igazán megrémisztett a háború alatt az a tengeralattjáró veszély volt. Elég gyenge fordítás 😄, de most ez a legjobb amit írni tudok 😊
The only thing that ever really frightened me during the war was the U-boat peril.
Ez körülbelül annyit tesz: Az egyetlen dolog ami igazán megrémisztett a háború alatt az a tengeralattjáró veszély volt. Elég gyenge fordítás 😄, de most ez a legjobb amit írni tudok 😊
Ezt nem én találtam ki.....De én is tévedtem mert nem 1 hanem 2 évvel korábban de itt az eredeti szöveg az uboat.netrõl:
This was the boat that perhaps could have won the war in the Atlantic for the Germans had she been in the water maybe 2 years earlier.
Igaz nagyon feltételes módban mondja.....
This was the boat that perhaps could have won the war in the Atlantic for the Germans had she been in the water maybe 2 years earlier.
Igaz nagyon feltételes módban mondja.....
Ha katona vagy, és a hazád hadba lép, akkor te is azt teszed, amit parancsolnak. Általánosítani marhaság. Egyik oldalon sem a vezetõk, tömeggyilkosok, diktátorok hevertek a lövészárokban. Õket el lehet (kell) ítélni, de a parancsot teljesítõ embereket ritkán (ellenpéldának Merle: Mestersége a halál - ajánlom mindenki figyelmébe).
Egy másik példa: légiharcban a repülõgép megsemmisítése/harcképtelenné tevése a cél, nem a pilóta likvidálása. Amikor Göring utasítani akarta a német pilótákat, hogy a gépbõl kiugrott ellenfeleikre nyissanak tüzet, akkor a német pilóták ellenkezésén bukott meg a dolog. Mivel nem sikerült ezt a légimarsallnak keresztülvinnie, ezért inkább szigorú parancsot adott arra, hogy tilos az ellenfél "katapultált" pilótáira rálõni. Az amik viszont elõszeretettel lövöldözték le az ejtõernyõvel lebegõ német "kollégáikat". Na ki a mészáros??? Erre még lehetne rengeteg példát sorolni.
Egy másik példa: légiharcban a repülõgép megsemmisítése/harcképtelenné tevése a cél, nem a pilóta likvidálása. Amikor Göring utasítani akarta a német pilótákat, hogy a gépbõl kiugrott ellenfeleikre nyissanak tüzet, akkor a német pilóták ellenkezésén bukott meg a dolog. Mivel nem sikerült ezt a légimarsallnak keresztülvinnie, ezért inkább szigorú parancsot adott arra, hogy tilos az ellenfél "katapultált" pilótáira rálõni. Az amik viszont elõszeretettel lövöldözték le az ejtõernyõvel lebegõ német "kollégáikat". Na ki a mészáros??? Erre még lehetne rengeteg példát sorolni.
Szerintem ezt rosszul gondolod.
A németeknek nem volt már annyi gazd. potenciáljuk, hogy megfelelõ számú eszközt, repülõ, tank, ubi tudtak volna építeni. Az egész ubi flotta, akkor amikor még gyakorlatilag védtelenek voltak az angol és amerikai hajók, az Atlanti szállítások 1%-át tudta csak feltartóztatni (elsüllyeszteni), azt is nagy, saját veszteségek árán.
A németeknek nem volt már annyi gazd. potenciáljuk, hogy megfelelõ számú eszközt, repülõ, tank, ubi tudtak volna építeni. Az egész ubi flotta, akkor amikor még gyakorlatilag védtelenek voltak az angol és amerikai hajók, az Atlanti szállítások 1%-át tudta csak feltartóztatni (elsüllyeszteni), azt is nagy, saját veszteségek árán.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Mert szerinted védték a hazájukat az Atlanti óceánon, a gaz hódító angolok ellen?<#miaz>#miaz>
Lehet a bug megoldja.
jah nemtom bug-e de a medicem szõrén szálán eltûnt😞((
jah nemtom bug-e de a medicem szõrén szálán eltûnt😞((
Igazság az, hogy itt mentettem el.Most filózok mit kellene csinálni.<#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
Ez igen! De az a hat romboló rontja kissé a képet...
Még jó, hogy a tankereknek egy angolna is elég!<#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
Nem is kell célozni! <#papakacsint>#papakacsint><#eplus2>#eplus2>
.:: Vitalitás a vitaminoktól, brutalitás a brutaminoktól! ::.
Willhelm Bauer ?
Mit szóltok? Fincsi!!!!<#wow1>#wow1><#eplus2>#eplus2><#hehe>#hehe><#guluszem1>#guluszem1>
a tacho mérésére? 😄DDDDDD
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Kiváncsi lettem volna az angolok arckifejezésére!<#eplus2>#eplus2><#hehe>#hehe><#guluszem1>#guluszem1>
nem voltak állítólag!
mert uccsó napokon kiküldtek egy ilyet és az eljátszadozott a legmodernebb angol hajókkal!persze nem lõtt ki eggyet sem
mert uccsó napokon kiküldtek egy ilyet és az eljátszadozott a legmodernebb angol hajókkal!persze nem lõtt ki eggyet sem
nah sirály egyszerûen kilépett a játékból. hm pdig pont elsüllyesztettem egy merchantot.. hm nem is vagyok ideges<#falbav>#falbav><#idiota>#idiota> elvégre csak a játék elején voltam még hm meg aztán csa k 2000 tonna ide v oda.....<#action>#action>
Jaja, a DE tengók ennek a kis vasnak a leszármazottai. Ez sokat elmond a dologról<#miaz>#miaz>De vajon a való életben voltak e gyermekbetegségei? Mint mondjuk a Me 262esnek a turbinái?
Jó verda az biztos. A single-ben kipróbáltam (gyenge voltam és nem bírtam ellenállni a kísértésnek<#awink>#awink><#awink>#awink>)Hordozókat kellett ugye elsüllyeszteni, bementem kilõttem a halakat, kijöttem. Gyakorlatilag tehetlenek a kisérõk a 17 csomós sebességemmel. De a "halk" menetem is van vagy 5 csomó. Remélem hamar megkapom<#hamm>#hamm><#vigyor2>#vigyor2><#buck>#buck>
Illyet akaroook <#beka2>#beka2><#beka2>#beka2><#worship>#worship><#worship>#worship><#taps>#taps>
Jaffa Kree!
Amit az uboat.neten ír az nagyon is igaz....
She was the first real combat submarine that was meant to dwell in the deep and not just retreat to it once in danger.
These boats had much better crew facilities than previous classes, much more silent underwater, freezer for foodstuffs, a shower and a basin and little things like that. Also they had hydrolic torpedo reload system that enabled the commander to reload all 6 tubes in something like 10 minutes which was even less than it took to reload one tube on the VIIC normally.
3-times the electrical power of the VIIC gave the boat enormous underwater range compared to the older types and this boat could submerge far beyond the Bay of Biscay from the French bases so the Valley of Death was a thing of the past for them really. It took the boat 3-5 hours to re-charge the batteries with the Schnorchel once every 2-3 days if travelling at moderate 4-8 knots and was thus much less in danger from aircraft which sank about 56% of all U-boats lost in the war.
If the boat carried TMC mines she could also carry 14 torpedoes.
She was the first real combat submarine that was meant to dwell in the deep and not just retreat to it once in danger.
These boats had much better crew facilities than previous classes, much more silent underwater, freezer for foodstuffs, a shower and a basin and little things like that. Also they had hydrolic torpedo reload system that enabled the commander to reload all 6 tubes in something like 10 minutes which was even less than it took to reload one tube on the VIIC normally.
3-times the electrical power of the VIIC gave the boat enormous underwater range compared to the older types and this boat could submerge far beyond the Bay of Biscay from the French bases so the Valley of Death was a thing of the past for them really. It took the boat 3-5 hours to re-charge the batteries with the Schnorchel once every 2-3 days if travelling at moderate 4-8 knots and was thus much less in danger from aircraft which sank about 56% of all U-boats lost in the war.
If the boat carried TMC mines she could also carry 14 torpedoes.
És ha a XXI csak 1 évvel korábban (tehát '43 jelenik meg megnyerhette volna a hábrút a tengeren...)
A XXI nagyon jó volt az elsõ igazi tengeralattjáró, az összes többi háború utána design ebbõl indult ki.....ez mutatja hogy a németek tudtak valamit, persze ez ugyanúgy igaz a rakétatechnológiákra és még sok egyébre is......Nemtudom hogy van e a játékban hõérzékelõ de a valóságban volt a vége fel, láttam valamelyik csatornán egy dok filmet subokról és abban mondták, hogy a repülõkre volt ilyen szerelve a radar mellé.
Ha minden igaz Õ 45 februárban kapta meg.
Topp istenitette a XXI-esét,de õt idézve "Ekkor már késõ volt"
Milyen hõérzékelõre gondolsz? 43tól a nagy cumi a repülõk, a radarok (cseszhetem a kaucsuk bevonatot a snorkelen😊és az egyre fejlettebb ASDIC. Ezért találták fel a XXI-est<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Hát Crossy az biztos hogy nem isteníthetik õket, de túlozni sem kell azért.Mind a két oldalon voltak hõsök, és áldozatok. Az atlanti csata már csak ilyen volt, brutális és kegyetlen. De nem hiszem hogy rosszabb lett volna mint mondjuk Budapest ostroma, vagy sztálingrád. Egyébként Dönitzet nem véletlenül nem itélték halálra nürnbegben. Nem is akárki kelt a "védelmére" hanem maga Nimitz, aki azt mondta hogy a jueszéj tengók sem voltak különbek a csendes o-n. Igy már nem lehetett kivégezni <#buck>#buck> Vagy ahogy az angolok mondták a tengók megjelenésekor "nem úriemberhez méltó fegyver" <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor>Aztán Weddigen megmutatta nekik hogy egy kicsi láda felér 3 nagy hajóval.De végülis az usának sikerült az amit a németek akartak,1100 hajót elsüllyesztve megbénitották japánt.
Meg abban a zajban sz-rt se hall a hidrofonosuk.
Amúgy is mindíg csak éjjel támadtak, ha a wolfpack egyik tagja kiszúrt egy konvolyt az jelentette a többinek, az 1 követte a konvolyt bevárta a többit, megérkeztek vártak éjszakáig aztán rock&roll 😊. Amúgy a leggyakoribb taktika akkoriban az volt hogy a subok bementek a konvoly közepébe, ott a romboló nem mer rájuk lõni 😄
Igazad van, de igy meg csak éjjel támadhattak, mert nappal messzirõl kiszúrták.
Radar, meg a hõérzékelõ mûszerek, hiába van full csendben a sub, a legénység úgyis meleg <#nyes>#nyes>
Köztudott dolog, hogy a legnagyobb problémák a radar megjelenésével kezdõdtek.Repülõkön alkalmazva azok már messzirõl kiszúrták, és megszórták õket.Snorkel menetben is.
gyakran még az se volt jó.........olvastam olyat hogy a háború elején miután kiderült hogy szarok a torpedók belsõ mélységtartási mûszere azt tanûácsolták a kapitányoknak hogy 0 méterre állítsák a mélységet és impactre, úgy tuti robban....LOL mi?
Hát a nácik mészárosok voltak ez tény.........de a tengeralattjárósok kevésbé, egyszerû csak tonnában és hajóban kell gondolkodni nem legénységben 😄. Emléxem valamelyik II.VHs dk. filmben mondott olyat egy amerikai aki szolgált a haborúban, hogy csak úgfy tudták elviselni az öldöklést, hogy azt gondolták csak egyenruhákat ölnek, nem embereket, egyenruhákat......szar ügy.
Régóta érdekell a téma, és valóban már 1942 õszétõl már gondjaik voltak a németeknek.Az angolok már ekkor megoldást találtak a mágneses torpedókra.De ettõl függetlenül a kezdeti idõkben a torpedók egyharmada csõdöt mondott.Ha kellett, ha nem, a parancsnokok nagyrésze becsapódásra állitotta õket.
Igazad va, de mégsem "istenithetik õket".Mit szólna a média.
A halál a tengereken-nek csak egy baja van. "picit" elfogult, és náci mészárosoknak vannak beállitva a tengósok.
Van egy dok. könyv, Halál a tengereken. Tanulságos, az itt lévõknek "kötelezõ" olvasmány.Ebbõl a könyvbõl is látszik, hogy ez a game jó szimulátor, mert 43-ban járok, és ugyanakkora sz-vás megtámadni egy konvojt mint akkoriban lehetett.Tényleg jónak kell lenni, hogy egy sikeres támadást túlélj.Ráadásul ha a konvojt kisérõ repülõk meglátnak rögtön jelentik a helyzetemet a rombolóknak.A folytatás nem kérdéses.
nah mek befejezem a járõrözést reméelm nem rontotta el a mentést...