Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Ehem ott én voltam SZU 😊 Nagy csata volt annyi szent döntetlen erõviszonyokkal, végül is a német fél kimerülése okazta a bukást 😊

[NST]Cifu
De mint mondtam veled nem szállok vitába

Ilyet viszont ne mondj, mert messze nem biztos, hogy nekem van igazam (ez már nagyon sokszor bebizonyosodott 😉). A véleménycsere a tanulás legjobb módszere. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én voltam UK és partraszálltak az egyesített német orosz seregek ,de aztán némi szerencsével és usa segítséggel sikerült kiszorítani õket. 😊
Zsolo007
Ez így igaz, én csak azt mondtam hogy az USA elv szerint biztosítani kellett a további demokratikus fejlõdést, nehogy megint valami "szélsõség" vegye át valahol a hatalmat, de veled inkább nem szállok vitába <#vigyor3>

És persze az amerikai oldalon meg az oroszon meg az angolon is voltak biztosan, a háború ilyen, én a parancsnokok hûsgére gondoltam hogy elég volt õket felesketni hitlerre....

De mint mondtam veled nem szállok vitába <#nyes>

Szép 😄 én ugyan ezt próbáltam egy sérült c2essel kb fél méterre volt a segge a víz felett max. Én sûlyedtem õ lebegett vígan tovább😛
<#nyes>
Nekem egy könnyûcirkálót sikerült meglékelnem, de nem a toronnyal, hanem az orrésszel. Le akart gázolni a szerencsétlen, de õ lyukadt ki. <#buck>
[NST]Cifu
Na ezen segített Churchil.

Igen, és olyan szép lépéseket is megtett, minthogy kikényszerítette a britek Norvégiai hadjáratát, amit aztán szépen el is vesztettek, minek következtében (a sors iróniája...) õt választották meg anglia miniszterelnökének. 😉

Miért vesztették el már az elsõ nagy légi csatát is?

Mert a német felsõ vezetés beleszólt a célok megjelölésébe. Ha nem történik az a kínos incidens, mikor tévedésbõl a Luftwaffe pár bombázója London felett oldotta ki a bombáit, amire válaszul az angolok Berlint bombázták, és aminek az lett a vége, hogy Hitler parancsba adta a terrorbombázást. Ha Hitler nem szól bele, és a német gépek továbbra is a légibázisokat támadják, talán gyõzhettek volna...

Emlékeztet egy hearts of iron2-es multira 😄
[NST]Cifu
1. A németeknek legalább becsületük volt és tisztelték a másikat...

Ezt így nem mondanám. A német oldalon is voltak mészárosok, és nem mondanám, hogy egy átlag német katona tisztelte volna mondjuk az orosz ellenfelét, fõleg a háború második felében...

Azt mondja hogy biztosítani kell az európai népek szabad, önálló demokratikus! fejlõdését. Nem azt mondja hogy szabadon megválaszthatják a rendszert meg az államformát hanem már kélnyszerít a demokráciára és az ezzel együtt járó kapitalizmusra..........

A legtöbb nyugat-európai állam már a második VH elõtt is demokratikus állam volt, beleértve Németországot is (egészen amíg az NSADP hatalomra nem került).

ki?
Példa az okokra: a német pilótáknak a vadászgépek effektív hatótávolságának határán kellett harcolniuk (üzemanyag miatt), míg a britek a repülõterek közvetlen közelében harcolhattak. A partraszálláshoz pedig elengedhetetlen a légifölény (ahogy Lupis kolléga már írta <#worship>), amit a szûk határidõ miatt a németek nem tudtak biztosítani. Ha lett volna még egy hónapjuk a rossz idõ beálltáig, akkor ha hiszed, ha nem, a németek partraszálltak volna Angliában. Más kérdés persze, hogy ebben az esetben az utánpótlási vonalak biztosítása roppant nehézkes lett volna, tehát valszeg nem tudták volna elfoglalni a szigetet.
Zsolo007
Mert rosszuil csináltad 😄
Úgy kell csinálni hogy megemeld, én direktbe nem próbáltam egyszer sikerült teljesen váletlenül én emelkedtem fel õ meg jott felém és a toronnyal megemeltem a rombolót 😄, ahogy átmentem alatta el is süllyedt 😊

Több próbát is tettem, az eredmény siralmas volt számomra.

Zsolo007
Amúgy figyelitek hogy azóta meg sem szólal 😄, lehet nincs itt....

Lehet, hogy késõbb belefutok valamibe.Valaki irta, hogy neki lehet menni egy rombolónak, szinte semmi bajod sem lesz, neki pedig annyi.Nos ezt megpróbáltam, a vége az lett, hogy a tornyom szép piros lett.Minden alkalommal.

Zsolo007
<#eljen>

Én a helyedben örülnék neki... <#vigyor3>
Nekem fent van az összes létezõ mod. ill. javitás, de még semmi ilyet nem láttam.<#confused><#conf><#wilting><#rinya>

Na ez az a kérdés, amit nem itt, nem most és nem nekünk kellene megvitatni. Nagyon sajnálom a zsidó áldozatokat, szörnyû, amit Hitler és szûk klikkje (tehán nem a német nép) tett velük. De ha az ember megpróbál önállóan gondolkodni, utánaolvasni, és ezért némileg eltér a véleménye a megszokott, sõt belénknevelt hozzáállástól, akkor a csorda mindjárt lenácizza. Rengeteg topicot cseszett már szét ez a kérdés, mert nem lehet meggyõzni a vitapartnereket már arról sem, hogy nézzenek utána néhány ténynek. Maradjunk inkább abban, hogy a holocaust kérdését ne kapcsoljuk a háborúhoz.
Elég jók vagytok történelembõl!<#eljen><#eljen><#taps><#taps>

Zsolo007
Ez így van <#worship>

Az orosz kérdéshez: Hitler azért támadta meg a SZU-t, mert tudta, hogy Sztálin elõbb-utóbb nekimegy Európának. Jól példázza ezt az, hogy az orosz pilóták kizárólag támadó taktikát tanultak, nem a légiharc fortélyit, hiszen a földön próbálták volna megsemmisíteni az ellenfél légierejét. Érdekes tény az is, hogy a gyalogsági csapatszállítókat a nyugati infrastruktúrára tervezték és építették, pedig náluk nem nagyon voltak használható utak.
Azért bénáztak az oroszok a háború elején, mert Sztálin a hatalmát féltve az összes tehetséges tábornokát kivégeztette (pl. Tuhacsevszkij). Lefejezte a hadsereget, mert csak a katonaság lett volna képes megfosztani a hatalmától.
Zogu
..\Dokumentumok\SH3\Data\CFG\Main

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Ezért lepõdtek meg a ruszkik a legjobban 😊) a többiek tudták és elhitték, hogy meg fogja õket támadni.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

gaba75
Sziasztok!

Az idõgyorsítást melyik *.cfg-ben kell átirni?

Zsolo007
Az SS megítélése pedig valóban nehéz, talán jobb is nem belenyúlni, kényes dolog az.

Zsolo007
Hát ha van hozzá megfelelõ csvarkulcsod 😊

Zsolo007
Dehogynem a meglepetés volt, midnen alkalommal:
Nem hitték hogy megkerülik, a maginot vonalat, nem hitték hogy olyan gyorsak lesznek, a franciák felkészülése kb. kimerült a maginot vonalban.
Az hogy az angolok ott voltak az szart sem ért mert azt az expediciós haderõt sebtében kapták össze és ezt az eredmény is mutatja. A lengyelek re is igaz hogy könnyelmûek voltak, olyannyira hogy nem is védekezésre hanem támadásra álltak be hiszen Berlin 200 Kmre sincs a lengyel határtól... Az afrikai harcok az olaszok dolgai voltak nem a németeké csak mussolíni sírt ezért küldtéák az afrika korpsot.

ÉS amúgy meg a ruszkik készülktek a legjobban....Óriási hadsereget állomásoztattak a határ mentén, mitöbb Sztálin akart támadni ott is csak õ '42-re tervezte táadást nem gondolta hogy hitler ennyire gyors lesz. Ott is a meglepetés ereje volt a döntõ, a barbarossa terv elejéán százezres hadseregeket kerítettek be, Sztálin 1 hétig nem hitte el hogy hitler valóban meg merte támadni, megbénül a hadvezetés azért voltak a németeknek kezdeti sikerei, és persze sok idõ kellet SZUnak míg távolkeletrõl hozta a tartalékosokat. Szóval hidd csak el hogy a meglepetés volt a döntõ, NO gazdasági potenciáljha relatíve kicsi volt, ez jól mutatja hogy amint bekövetkezett az anyagháború USÁVal megint vesztéásre álltak. Ezt tudtákl a németek hogy ha anyagháború lesz akkor megint bukják.....ezért volt a német taktika a blitzkrieg, sebesség+meglepetés ereje.

Lehet nekünk kéne feltörni?😄
Zsolo007
Énis megnzném nagyon szívesen, dehát 1.1-ez sincs még crack én nagyon nem reménykednék aztán max. pozítívan csalódunk 😄

Az újítások és a megfelelõ összhang, meglepetés szerintem annyira nem. A ruszkikon kívül minden ellenfél valamennyire felkészült a német támadásra. A lengyelek is a franciák is (ott volt a brit hadsereg egy része), afrikában is régóta folytak már a a harcok.

Az SS megítélése nem egyszerû, mert SS katonák õrizték a táborokat, belõlük alakultak az Einzatsgruppék, stb..., de voltak köztük (sokan)akik tisztességesen harcolták végig a háborút.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Megszeretném nézni milyenek is azok a hálók meg aknák😄
Láttatok már 1.2es crackot?
jaja
Zsolo007
Kedvenc példám erre hogy a '30-as évek végi elzárkózott Amerikában Hitlert imádták, szinte Hitler kultusz volt ott.....

Zsolo007
Hát pedig az SS volt ott minden haláltáborban és õk hajtották végre amit végrehajtottak.......ÍLeet hogy elit katonákból áll de oda valamilyen szintû fanatizmus is kellett hogy azt megcsinálják amit megcsináltak

Zsolo007
Azért mondjuk a wermachtot sem kell felmagasztalni, azért volt "tökéletes" hadigépezet mert jól össze tudták tartani a fegyvernemek összhangját, mert fenn tudták tartani a meglepetés erejét. A háború nem azért robbant ki mert a németek olyan erõsek voltak, meg nem azért volt olyan sokáig sikeres, hanem azért mert a nyugati hatalmak könnyelmûek voltak, csakúgy mint SZU. Hagyták hitlert terjeszkedni és csak akkor jöttek rá hogy nem fog megállni amikor már késõ volt. NEm hitték hogy mégegy világégés bekövetkezhet ezért nem is igazán készültek rá....

Az SS az elitalakulat volt és nem náci különítmény, hanem a képességeik alapján felvett és kiképzett önkéntesek a legjobb fegyverzettel és ellátással.
Zsolo007
Abszolút egyetértek <#eljen>

Zsolo007
Nem bírom felfogni hogy lehet összekeverni a luftwaffét, a kriegsmarine-t meg a wermachtot a gestapoval meg az SS-el.......

A német hadsereg a háború közepéig, egy tökéletes hadigépezet volt. Kisebb-nagyobb hibákkal és kudarcokkal, de majd mindig végig tudta csinálni az eltervezett hadmûveleteket. A hadsereg felsõ vezetése tudott mindenrõl (Auswitz, stb...) , behódoltak Hitlernek, hogy megtarthassák, vagy megnöveljék hatalmukat. A 44-es merénylettõl eltekintve, nem tettek semmit Hitler ellen. De a hadsereg felsõ vezetése és az egyszerû katona között nem szabad egyenlõséget tenni. A katonák között sokféle ember volt, ráadásul nem kérdezték meg õket, hogy ugyan be óhajtanak-e vonulni. Az SS katonák egy külön kategória, de köztük is különbséget kell tenni.

Egyébként meg:
A jelenkor, melyben kötelezõ a katonai szolgálat, élesen bizonyítja: nem feltétlenül egyéni érdemek, netán jellem kérdése, hogy valaki ezt vagy azt az egyenruhát ölti-e magára, s hogy a hóhér vagy az áldozat oldalára kerül-e. "Rolf Hochhuth"

Zsolo007
És mi ez a nem lehet hagyni fény gyúlhat dolog?

Zsolo007
ÉÁn itt a repülõgépes példádra értettem természetesen nem a haláltáborokra, azt amúgy is az SS tartotta fenn róluk meg tuduk hogy fanatikusok voltak. Meg persze az egyszerû katonákról. Én nem helyselem azt amit mûveltek a zsidósággal, de nem õk az egyetlenek....hasonlót tettek az amerikaiak is a japán fogjokkal, éheztették rosszul tartották õket..........és megteszik ezt most is, csak errõl nem szól a fáma mert õk "nyertek".

Tetszik hogy mikor ilyen dolgokat hozok fel egybõl mindenki a lehetõ legrosszabb példáéval jön elõ, ami nem is vág a témához nem tom honnan vetted hogy én arra gondolok......Ugyanezzel találkoztam már az élet értelme topikban is. Nem fogok filozófiai vitába menii, és amit a X2495-ös hozzászólásodban írsz az igaz és én nem is állítottam mást nem tudom miért hoztad fel. Elég egyértelmû miért nem szálltak partra, azért mert ahhoz nem volt elég erõs a gazdaságuk hogy elegendõ csatahajót gyártsanak a nagy angol flottával szemben ezért használtak tengeralattjárókat, pont ugyanúgy mint az elsõben. Az elsõ légicsata meg egy apró hiba miatt veszett el.....ugyanis tudjuk hogy nagyok voltak a németek vesztesélgei de az angolok repterek és radarállomások még szarabb helyzetben voltak, az egyetlen dolog ami megmentette õket ez az volt hogy egy német bombázókötelék eltévedt és Londont bombázta, amire churchill felbõszült és elrendelte Berlin éjszakai bombázását amire Hitler is felbõszült és azt mondta hogy ne a reptereket és reardarállomásokat bombázzák hanem a városokat.....ennyi ezen múlott a légicsata ez történelmileg dokumentál én magam könyvbõl olvastam nem a kis fejembõl pattant ki.....

Göring egy pancser volt ezért vesztették el a légi csatát ,partraszálláshoz meg biztosítani kell a légteret.
A német hadsereg egészen más volt mint a haláltáborok õrei a kettõ teljesen eltér egymástól. A táborokba a rohadt nácik kerültek a hadseregben meg sima munkásemberek akiknek kötelezõ volt bevonulniuk. Kíváncsi vagyok te mit tettél volna hasonló helyzetben van egy érzésem ,hogy kb ugyan azt.
Zogu
Köszi, de harcolni nem fogok. Csak elmondtam a véleményem. Téma zár!
Inkább beszéljünk a prg-ról. Újabban egyre gyakrabban kilépked, és azt írja, "A windows exe hibát észlelt". Azután jön a rizsa a hiba elküldésérõl, stb. stb.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
A 30-as években anglia a világ vezetõ gazdasági hatalma volt. A bajuk az volt, hogy nem hitték el, hogy a "bajszos szobafestõ" meg meri támadni a Brit Birodalmat, ezért nem fejlesztették a hadi potenciáljukat. Azaz fáziskésésben voltak. Na ezen segített Churchil. És ha olyan jól álltak a németek, miért nem szálltak partra (40 km)? Miért vesztették el már az elsõ nagy légi csatát is?

hatamoto
Én melletted leszek!!!

.:: Vitalitás a vitaminoktól, brutalitás a brutaminoktól! ::.

Zogu
Szia!
Ezt nem lehet hagyni (egy bizonyos határig). Addig a határig, amig van rá remény, hogy fény gyúlhat. Azután a "néma csend".