11357
  • Amergin
    Multkor lesérültem az atlanti óceánon és gondoltam nem megyek vissza wilhelmshaven-be, hanem beugrok Lorientbe egy kis repair-re.(Szerencsére ekkor mentettem) Meg is javították a hajót meg torpedókkal is feltöltöttek de a legénységet nem tudtam előléptetni. Plusz a következő küldetés az volt hogy menjek mán vissza wilhelmshavenbe....
    Úgyhogy inkább visszatöltöttem és hazavergődtem sérülten!
    Meg arra jöttem rá hogy érdemes a legkisebb sebeséggel menni mert jól megnő a hatósugár és nem azzal megy el a sok idő hogy egy küldetés így egy héttel tovább tart hanem azzal hogy minden küldetés között a legénység kivesz 1 hónap szabit!
  • zoltang
    Inkább oktatófilm (német).
  • zoltang
    Aces of the Deep Tutorial Video (210MB, divx)
    Itt van egy kb. 30 perces akció.
  • datango
    nemrakja fel a 1.3 as pecset... kirja hogy elobb rakjam fel a 1.0 - 1.1 - 1.2 és utana , de hat nekem az 1.21 es van fent... ! vki help ?
  • Zsolo007
    Az is elég ha merőlegesen közelítesz, a legkisebb felületet mutatva neki, az életben nem talál el :D. Manuális célzás a legjobb ágyúnál!
  • datango
    általános kérdés! Érdemees-e felrakni a 1.3 as pecset? (jobb mint a 1.21 ? )
  • datango
    nekem nem jelenik meg kép!
  • Papirzacsi
    Én 44tavaszán, sőt már májusban járok, és még vígan ágyúzok. Múltkor belefutottam egy kis konvojba. Állt egy T2ből 2 C2ből, 1 Troop-ból, és csomó kis marchantból. A 3 romboló ami védte, rámvetette magát. De rábasztak. Igaz a Zaukönig nem nyita ki egyiket sem, de végülis kicsleztem őket, és mindegyik kapott egy halat. Ezután kiböktem ,hogy nincs a hajókon ágyú, csak a Troopon. Nesze neki 2 hal, mert egy nem volt elég. Felmerültem, és szétágyúztam a bandát. De éjjel bármit szétágyúzuk 4kmről. Nappal meg 5ről biztonságban lehet ágyúzni. Manual célzok, így nem megy kárba a lőszer. :-) Közelebbről nem nagyon lövök már, mert azért néha betalálnak. :-( De ha mégis közelről lövök, akkor próbálok úgy közelíteni, hogy ne lásson az ágyúja. Már amelyiknek egy van ügye. :-)
  • Tuvok #4414
    jaja, pár napja
  • Tuvok #4413
    Én voltam :)
    Imádom éjjel köpködni azt a sz*rt :)
  • Tuvok #4412
    "lehet hogy embert kell elbocsátanunk vagy felvennünk. Ezt küldetés közben nem tehetjük meg"

:DDDDDDDDDDDDDD
  • Tuvok #4411
    Ha kérded mondtam volna, nekem is serceg, de a hardveres gyorsítás kikapcsolása nem oldotta meg, már nem is zavar, ráfogom, hogy poros a lemez a gramofonban :))
  • Zsolo007
    MIért volna felesleges '41-től fedélzeti ágyút használni??? én '42-ben is vígan ágyúztam. Csak azért mert a kereskedőhajókon van fegyverzet? Azok semmit sem találnak el, max akkor veszélyesek ha 500m-en belül vannak. Amint meglátok egy fegyveres kereskedőhajót az első lövések mindíg az ágyú kilövésére mennek... (és ez be is jön)
  • lipovics
    Ezt is kéne véleményezni, mára befejeztem, majd holnap folytatom.

http://etnies.muskatli.hu/sh/6.html
  • datango
    van 1.3 as pecs is????
  • Gundark
    Az utolsó képnél Tuvok, ha nem te lőtted ki jobb ha húzol mert vendégek jönnek tele vizibombával :)
  • lipovics
    Ha olyan helyre akar küldeni járőrözni, ami nem létezik, illetve a szárazföldön található, keresd meg a My Documents....SH3\data\cfg\Careers\ mappában, az adott karrierhez tartozó "career1.psc" fájl. Nyisd meg jegyzettömbbel és írd át a "PatrolArea"-t valami használhatóra.

Találtam megoldást a szercsegő hangra is: start menü->run írd be: "dxdiag" es kapcsold ki a hangkártya hardveres gyorsítását.
  • Tuvok #4405
    És pár kép csak az unalom kedvéért :)

Akinek a zenegép ...

Az új radar beépítve

Ilyen térkép alapján asszem el fogunk tévedni ...

Vajon repülő csészealj, vagy a szövetségesek új találmánya ? :)
  • Tuvok #4404
    Hát ilyet csinált a játék :)
  • lipovics
    Az a baj, hogy rossz minoseguek :(
  • Tuvok #4402
    42 március, most kaptam meg az első radart, és a sonar decoy-t
    szonár hol van még .. :)
  • Tuvok #4401
    Képek elvileg elmentek, jó szemezgetést ;)

Ja és még annyit tennék a FAQ-hoz, hogy a ceruzával (nálam legalább is) nem rajzolgatni lehet, hanem csak Mark-okat (X-eket) lepakolni .
  • Tuvok #4400
    Asszem a basic.cfg-ben van . Ha nem is renown, de kitüntetés jár érte, nemtom már, majd megnézem .
  • dr Kotász
    Azt honnan tudod, hogy ezért plusz renown jár?
  • Papirzacsi
    Mire mire? Szöget mérni. Pl nagyon jól fel lehet mérni vele a bearinget. Vagy hogy az adott hajó hozzám képest milyen földrajzi iránszögön van.

Hogy kell használni?
    3szor kell kattintani. Első kattintással a szög egyik szárának kezdőpontját, másodikkal a két szár metszéspontját, a hamradikkal a másik szár végpontját kell meghatázozni. Ezután kiírja, hogy hány fokos a szög. NEhéz elmondani hogy kell jól használni. Ki kel lpróbálni, és világos lesz mint a nappal.
  • Tuvok #4397
    Nekem jó :)
    Na hazalépek és elküldök pár össze-vissza szerkesztgetett térképet .
  • lipovics
    Beirva, felrakva. Nezd meg, igy tetszik-e.
  • Tuvok #4395
    vettem, roger :)
  • lipovics
    Beleírom ezeket, képet küldj légyszi az etniez kukacka frimel pont hu -ra :)
  • Tuvok #4393
    Szal
    Körzőhöz ezt írnám: ez a legmegfelelőbb céleszköz a hajók irányának megrajzolására, szimplán le kell szúrni a hajó mőgé, és áthúzni rajta, ha addig húzod, míg a kör érinti a hajód, akkor a távolság megvan, sugár végén írja a távolságot a kezdőponttól . A sugár elejére (kör középpontja) egyszer kattintva lehet az egész kört ide-oda vinni, a sugár végpontjára kattintva pedig a kör sugarának hosszát és irányát lehet változtatni .

A vonalzóhoz pedig: egyszerűen távmérésre szolgál, ha a körzővel már megvan a hajó útvonala, akkor a vonalzóval érdemes behúzni a kör sugarától (tehát a hajó irányvonalától) kiindulva egy bizonyos távolságot (~600 - 800 méter), lehetőleg 90 fokra a sugártól, ahová célszerű beállni a vonal mentén és annak végpontjára, így megvan a tökéletes tüzelési pozíció . Konvojok esetén hasznos több vonalat húzni az ideális tüzelési táv meghatározásához, ha esetleg menni kell előrrébb, vagy hátrébb .

Esetleg az érthetőség kedvéért képet beszúrni, ha gondolod 1 óra múlva megcsinálom :)
  • lipovics
    javítom, soha nem használtam. Szögmérőröl tud valaki képet küldeni?
    Vagy az is jó, hogy valaki emilben elkuldi ezt a fajlt: SilentHunterIII\data\Menu\Gui\MapTools.tga fajl.

Es mire lehet hasznalni? Es ti mire hasznaljatok?
  • lipovics
    Szívesen látom.
  • Papirzacsi
    Nos a cerkával csak markokat lehet letenni. Én legalábis eddig csak azt tudtam. :-)
    A körző meg távolságmérése tökéletes, ugyanis a kör középpontjában kiírja a sugarat. Kiválóan használható a támadás, megszerkesztéséhez.
    ezennkívól van még Szgmérő is, igaz az csak 1.2-től.
  • Papirzacsi
    Persze. Az 1.0-ban még működött, meg az 1.1ben is. AZtán az 1.2-nél már nem müködött a szonár a felszínen. :-(
  • Tuvok #4388
    Hátőő, lehet 1-2 javaslatom ? :)
  • Dns5000
    viszont a ping meg sehol sem :/
  • lipovics
    Térképhasználatot is megcsináltam FAQ-ba, véleményezzétek:

http://etnies.muskatli.hu/sh/4.html
  • Dns5000
    hat nekem muxik a sonar a felszinen is :D
  • Papirzacsi
    felszínen nem hallani a szonárral. És akkor még ne mtudtam ,hogy a radaros ba..ik szólni, ha hajót lát. Vagy nem lát. A fene tudja, de mindenestre fura, hogy az 1.3-ban csomó dolog nem úgy müxik mint az 1.2ben. Ott volt besugárzás jelző, meg radar. Itt is van, csak infót nem szolgáltat. :-((( Eddig ezt a két negatív dolgot találtam az 1.3ban. :-(
  • Tuvok #4383
    Suxx, ezt is javíthatnák már ...