Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem sem, ha mondjuk éjjel lopakodsz egy konvoj után.
Pl. éjjel nem, mert látni nem látod a repülõgépet, de hallani hallhatod.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

hatamoto
Csak érdeklõdöm! A felszínen nem mindegy a zajszint? <#vigyor5>

.:: Vitalitás a vitaminoktól, brutalitás a brutaminoktól! ::.

Az rendben van de akkor is ha standardon megy a hajócsavarokat simán meghallják.
Csendesebb, mint a diesel.
Miért jó a villanymotort a felszínen használni?
Utolsó esélyként szólítsd fel õket megadásra, hátha bejön... 😊
Miért kellene állnom? A hidrofon a cél éppen aktuális helyzetét mutatja, ha mozogsz, akkor sem kapsz más eredményt, mintha állnál. Ha pedig 4-5 alkalommal lemérted, és egyenesen halad, akkor egyszerûen továbbhúzod az általad rajzolt szakaszt, majd elébekerülsz. A vonalra veszel fel derékszöget, és már csak várnod kell.
[NST]Cifu
Ezzel csak az a gond, hogy állnod kell, ha pontosan akarod megkapni az adatokat, viszont akkor meg igen körülményes a megfelelõ pozicióba kerülni. Mondjuk elismerésem annak, aki így képes harcolni. Én inkább maradok a periszkóp használatánál.

Amúgy a kisebb konvojok ellen (amit csak 1 romboló, és 1-2 korvett kisér) nekem már bevált 1x-2x az a taktika, hogy kiszedem a rombolót, kilövöm a csõben lévõ halaimat a legnagyobb célokra (biztos-ami-biztos alapon), majd felszinre, és utána a fedélezti ágyúval igyekszem kilõni a korvetteket. Ha ez is megvan, a maradék hajó ellen már jó az ágyú is. Persze a kínos az, ha az egyik korvett kilövi az fedélzeti ágyút, és annyira megrongálja a hajót, hogy nem tudunk lemerülni (volt ilyen is). Na az nagyon kellemetlen... 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Dieselt használd úgy, hogy aksitöltéshez. ezt irtam.Nem azt, hogy egyszerre tudod használni!!!! A villanyt viszont tudod a felszinen használni! Ha nem sikerül, szólj és felteszek egy képet hogyan kell.<#eljen>

Hát ez az! Az a menüpont arra való,hogy a járó dízelmotor feltöltse energiával az álló akkumlátorokat! Nem kapcsolja be a villanymotorokat,hanem feltölti az álló villanymotor akkumlátorait! Az a menüpont NEM a villanymotort kapcsolja be!

#2677-nél leirtam hogyan.Egyébként miért kellene haszálni egyszerre mindkettõt?
Dieselt használd úgy, hogy aksitöltéshez.

Áááááááááááááá, elszúrtam! Ez nem csomó, hanem km/óra. Tudtam, hogy elrontok valamit... <#falbav>
Leírhatnád, hogyan!
Mindekettõt is lehet a felszínen üzemeltetni egyszerre?

Bár ezen nem látszik jól, de azért megpróbálom. Háromszor mértem 5 perc alatt, ezeket markerek mutatják. Összekötöttem õket, így megvan a cél iránya és sebessége. (5 perc alatt 1,7 csomó, akkor 50 perc alatt 17 csomó, + 2*1,7 azaz 3,4+17=20,4 csomóval száguld a romboló. Remélem nem szúrtam el a számolást. Persze ez hadihajó (piros a hidrofon vonala), a kereskedõk lényegesen lassabban haladnak.
Használd a felszinen a villanymotort úgy, hogy az emberkéket kiveszed a dizelbõ, és átteszed a villanyhoz.Ezután add ki a parancsot hogy akarsz menni, pl. standard.Viszont ne legyenek emberek a dieselnél!<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

Lehet felszinen haszálni a villanymotort!!!!Egyébként ezt a max.megközelitésig haszálom éjszaka, és ha menekülni kell akkor emelkedek fel, ha a romboló kissé eltávolodott.Nappal még észrevenne a felszinen de éjjel nem.

Hú, ma elkaptam egy konvojt, 47000t-át lõttem. Ment volna több is,de elfogyott a torpedó. Tényleg sokkal megbízhatóbbak inpact-re állítva. Meg nagyon hasznos ez a hajótesten történõ célzás. A konvojban haladt egy T3 és egy T2 tankhajó is, mindkettõ elsüllyedt egy-egy, az üzemanyagraktárra indított torpedótól.

Nem is lehet a felszínen bekapcsolni a villanymotort!
Legalábbis a fõmérnöknek se a gyorsmenüjében,se a munkaállomásán nem lehet ilyesmit állítani.

Ültesd be a legmagasabb beosztású altisztedet, és adj neki 'Radioman' kinevezést, máris jobb (nagyságrendekkel jobb) hatásfokkal fog üzemelni. Érdemes a hidrofonhoz is ilyen fickót ültetni, és célszerû a váltások miatt még két emberkét tartalékolni a fenti speckóval. Életet menthet, ha a ködben vagy éjszaka nem a beléd lõtt lövedékbõl tudod meg, hogy romboló/cirkáló van a közeledben. Azonkívül nagyobb távról hallják a konvojokat/hajókat, amiket egyébként lehet, hogy nem vennél észre.
<#zavart1> Úgy érted, hogy rombolók elõl a felszínen menekülsz villanymotorral? Hm... Bátor dolog, logikus is, de csak egyszer akadnak rád, és rommálõnek. A vill. motor elég lassú, õk meg 30 csomó felett tudnak haladni.
A radar R betû!!Itt több dolgot is állithatsz.Megéri, mert néha nagyon balfék a radaros.<#eljen>

Nekem az éjszaka jön be.Akkor nem látják meg a periszkópomat.Felszinen is lehet sokáig menni villanymotorral.Azt nem hallják, és pengethetnek sz-ig akkor sem találnak meg.<#eplus2><#eplus2><#eplus2>

H betûvel.

Mi a ti vadásztaktikátok? Írjátok le légyszi, abból tanul az ember. Fõleg a konvoj támadása érdekelne, amit több romboló véd.
Jobbklikk az ikonján.
<#circling>
Nálam bejön a dolog. Ha nagy köd van, akkor sokszor szívtam meg azzal, hogy mire megláttam a hajót, az lõtávolon (300m) belülre került. Ezért kerestem más megoldást. Ez mûködik, és az a jó benne, hogy nem kell kapkodni. Ha felrajzoltad a haladási irányát, akkor bármilyen távra beelõzheted, így marad idõd a tökéletes pozíció felvételére. Arra kell még figyelni, hogy nem pont a hidrofon által jelölt szakasz végén halad a cél, hanem kicsit közelebb. De 500 m-es derékszögû helyezkedésnél ez nem jelent problémát.
Zsolo007
Hogy lehet a hidrofonos helyére ülni?????

Köszi, megnézem! <#worship>
már sokszor leírták ide nyomsz egy eszkípet.) és ott a dock at-a kikötõd neve.
Nemmondom nem semmi, én erre nem is gondoltam és milyen hatásfokkal mûködik ez nálad? ha hazamegyek kiprbálom az biztos. ha velóban bejön, akkor nem kis taktika lehet akár éjszaka is pfff csak mindenre oda kell figyleni, meg sok miatyánkot kell elmondani.. egy próbát mindaféleképpen megérdemel az biztos képzeljétek így rombolókat le lehetne szedni ha üldöznek pffff. öcsém<#worship><#worship><#worship>
Hello minden kinek egy kérdés az 1 küldetésben végén visza mentem a kikötöbe és nem csinál semit?
túdom hogy láma kérdé de nem tudom?
Segitsetek<#lama><#help>

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

Bocs siettem. SubSim.com

SumSim.com

Tényleg, a crackelt játékhoz lehet valahol szögmérõt letölteni?
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy a halászhajónak és a rombolónak is különbözik a hangja a cargo-któl, azaz nagy valószínûségel belõheted a mélységet. Az alálövésnél bevallom, csalok egy picit a hidrofonos lövésnél, mert külsõ nézetbõl lefigyelem, hogy milyen hajó közeledik, és megnézem a manualban a merülési mélységét. De csak a mágneses alálövésnél, a sima impactnál sekélyre állítom és reménykedek. <#vigyor3>
Ugyanebben a cipõben járok, ráadásul az elektronika épp most mondta, hogy csütörtök, szóval költhetek rendesen. <#szomoru1>
Dehogynem, nem nehéz. A térképen fekete vonallal látod a cél irányát. Annyi az egész, hogy többször leméred, hogy merre van éppen, és a fekete vonal végét minden friss méréskor markerrel megjelölöd (1-2 perc minden mérés között). 4-5 jelölés után a vonalzóval húzol egy vonalat, ami metszi az összes pontot, így meállapítod, hogy merre és hol halad, a sebességét is megbecsülheted. Namármost az általad húzott vonalra merõlegesen beállsz, megvárod, míg a megfelelõ távba kerül, és az 1-2 méterre állított torpot elindítod manuálisan. Ez akkor használható a legjobb hatásfokkal, ha nappal támadsz védett konvojt, mert így (ha T2-t használsz) semmi sem árulhatja el a pozíciódat. Ennyi az egész, aki nem hiszi, próbálja ki.
naja májusban az autót kell levizsgáztatni, úgyhogy az a pénz is ugrott, szal én inkáb várok a crackra, és addig megimátkozok.)
a múltkor pl egész beszívtam már csak 1 torpim maradt cirkáltam vhol a szerkotoromban és hidrofonnal érzékeltem egy hajót, nah felém is jött szrevettem 12 csomóval ment vmi armed akármi volt, egy lélekvesttõ kis bárka, 530tonnás, nah mondom ennek elég elsz 1 torpedo bemér 800 metérre van adatfrissítás TDC, csöveket elárasztani 700 m adatfrissítés tûz......... nézem a event camerában a dolgot és a hajamat téptem ugyanis nem néztem meg, hogy a merülése csekély 2,5 m én meg 4 méteres mélységben löttem ki, ráadásul impecten.. a hajamat tépve végignéztem, ahpogy elsuzáguld alatta a torpi szal lOl volt.<#falbav>
és az irányról ne is beszéljünk.) pl merchant 8 csomóval, Bee hogy lössz te alá, amikor hidrofonnal még a haladási irányát sem tod??? a többiek által emlegetett dologról ne is beszéljünk.<#pardon1><#vigyor5>
Engem is érdekellne hogyan lehet hidrofon alapján megbecsûlni a távolságot.Szerintem max. azt lehet, merre megy, ill. közeledik vagy távolodik!<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

Bucser
Hát csak hidrofon alapján lõni??? NEm tudod a süllyedését nem tudod a távolságát sem a méreteit.. hogy akarsz te így alálõni????

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Rafaelo
nem

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Amúgy a hidrofonos csóka iszonyú béna. Gyakran beülök a helyére az angol partok közelében, motor lekapcs, és fülelek. Sokszor találtam meg így kereskedõt, illetve kerültem el rombolót. Állatira élvezem, hogy fél óráig tart, míg ráállok a pontos szögre és távolságra, újabb negyed óra, míg odaér a célpont, beállítom a torpot a hajó fenekére, és alálövök. <#boxer>
Próbált valaki kizárólag hidrofon alapján lõni? Nem is rossz.
A WO is tud lõni, bár én a helyedben nem nagyon bíznám rá a feladatot. Elõször ráklikkolsz az ikonjára, és (miután lockoltad a célt a periszkóppal/UZO-val) beazonosíttatod vele az ellenfelet. Utána a kiszámoltatod a torpedó célzásához szükséges dolgokat, majd a pipával felviszed a térképre. Végül kilöveted vele a torpot. Célszerû azért ellenõrizni a támadási térképet, hacsak nem akarsz sokszor mellélõni. Az sem árt, ha már a számolás elõtt kinyitod a vetõcsövet, mert így nem vesztesz értékes másodperceket kilövéskor.
Macccy
Lesz ehhez amúgy patch-alá törés? Vagy van már???

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

mi lenne az a gameshadow nevezetû progi amit a játék installálása után szeretne feltelepíteni? nem hagytam, de amúgy mi lenne?

[NST]Cifu
Torpedót bármikor kilõhetsz, ha már kijelölted a célpontot, pl. a WO térképén is. Csak elõtte célszerû beállítani pár dolgot (pl. a torpedó sebességét és a merülési mélységét - egy kisebb romboló vagy fregatt/korvett) ellen feleslegesen indítasz 6m mélyen haladó torpedót, simán átúszik alatta).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Macccy
nnnna .. "kipróbáltam" és teccik. Olyannyira, hogy az elsõ küldetés 1(!) napomba telt, de nem bénázás miatt, hanem mert nem sokat gyorsítottam és kiélveztem a legénység pihentetését. (Sims <#mf1> Underwater) amúgy full graf és 4AA és 4AF és nem is lép ki. Bár ez még késõbb változhat - remélem nem

De van ám egy kérdésem: az bug, hogy a legénység úgy tûnik nekem, hogynem a játékban pörgõ idõre regenerálódik, hanem inkább valós idõre. Vagyis amikor felgyorsítottam és mentem mint a meszes akkor kb. 1-1,5 nap alatt estek térdre a gépészcsávók, de amikor csak 32x-esen toltam akkor ez kb. fél nap alatt bejött.
??
Másik kérdésem az, hogy a torpit hogyan lehet még kilövetni a kézi célzáson kívül?? Mer én rálesek "crosshairral" és bumm, de biztos nem véletlenül áll a Mr.WO ottan. Van is neki minden parancs, de nemértem, segíccsetek!

Ja! És találkoztam áám konvojjal mingyá itt az elsõ napokban ... zsíír ... leráztam taktikusan 4-5 rombolót is és kerestek a britek még éjszaka is refikkel meg jelzõrakétával, de mindhiába.

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"