11357
  • Tuvok #4463
    FAQ-ban benne van, hogy milyen esetekben mennyit kell dokkban állni ?
  • Tuvok #4462
    Arany tölgylevelekkel, kardokkal, és gyémántokkal :)
  • lipovics
    Akkor a masod osztalyu vaskeresztre ad xpt, en is ugy tudtam, hogy a lovagkereszt az "diszitheto" verzio :)
  • lipovics
    Frissult a FAQ, csekkoljatok a legvedelmi es fedelzeti agyu leirasat, no meg a kuldeteseket.
    Nemsokara keszen leszek az egesszel :)
    A bill leirasa jo otlet, felkerul.
  • Tuvok #4459
    Amúgy ez a readme-ben van:

3.4.6 Resupply in patrol
    The resupply feature is not available for this installment.
    This issue will be addressed in the first patch.

Szal hogy is, hol is van ?
  • Tuvok #4458
    Bal alsó a 2. osztályú vaskereszt, a jobb alsó a lovagkereszt .
  • Tuvok #4457
    A játékban tudtommal igen .
    link neve - talán segít
  • Tuvok #4456
    shift+f2
  • Tuvok #4455
    mit ?
  • lipovics
    Szoval akkor a bal also a lovagkereszt?
  • xj700t
    Üdv!

Bekerülhetnének a FAQ-ba még a billentyű parancsok is ?!

pl.: "Támadóperiszkóp" teljesenki -be "megfigyelőperiszkóp" ki-be stb.
  • [NST]Cifu
    Igen, legalábbis a választhatóak közül. A X. osztály aknarakó volt (az XB.-ből 8db épült), a XI. egy hatalmas "cirkáló", 4db 127mm-es ágyúval, vizirepülőgéppel, de sose épült meg, a XII. egy másik óriás lett volna (egyfajta megnövelt IX., 8 torpedóvető csővel, fedélzeti ágyú nélkül), szintén nem épült meg. A XIII. a II. osztály utódja lett volna 4 torpedóvető csővel, nem épült meg. A XIV.-esek voltak a "fejőstehenek", nagy üzemanyag és lőszer-utánpótlás szállító hajók, amelyek a tengeren lévő tengókat töltötték fel, ezekből 10db épült. A XV. és XVI. az elöbbi utódai lettek volna, csak nagyobb kiadásban (5.000 és 3.000 tonnásak), ám sose épültek meg. A XVIIA. és B. Walter-tengeralattjárók voltak, kisérleti egységek a walter-turbina működőképességének bizonyítására, 4 illetve 3db épült belőlük. A XIX. és a XX. osztály pedig teher-tengeralattjárók lettek volna, többszáz tonna terhet vihettek volna pl. Japánba, a XX. osztályból párat elkezdtek építeni, de 1945 elején leállították az építést, és szétbontották őket.
  • datango
    bocsi , de XXI ... deee ő IX után XXI hajó van ?
  • datango
    hehehe! hogy lehet ijen "légy" nézésmódra váltani?
  • Papirzacsi
    Hehe, ezt hogy cisnáltad?
  • Tuvok #4448
    XII ?? Nem XXI ? Az még 43-ban nincs .
  • Tuvok #4447
    Asszem itt az oka, hogy miért nem veszik észre időben a hajókat a hídon levők: figyelnek mindenhova, csak amerre kéne, arra nem :D

És ezt is nekem kellett észrevenni, egy pillanatra megyek fel a hídra, és mit látok ? Az bizony egy magányos T3 :)

És a IXB egy egér, ill. egy légy szemszögéből :)
  • datango
    mikor vagy hol ? mert en 43 ba jarok es meg csak gagyi IX hajom van , de már ugy lecserelnem XII re ! :D de nem mutat csak IIA , IIB , VII... még IX se mutat a tengo tipusoknal ... :( miert?
  • datango
    most figyeltem a faq ba a "képeket" és kiszurtam , lattam hogy 2 db xII van egymas mellett , lesz olyan missio mikor két tengo megy harcolni vagy mi ?
  • Tuvok #4443
    :DDDDDD
  • datango
    mit ér ha kituntetem a legenységet ? :P en 43 ba járok , es most jottem ra hogy kilehet tuntetni oket :P
  • Gundark
    Etni, a piros szalagos vaskereszt a Lovagkereszt
  • Placebó
    4. nap
    Csendes idő, sütkérezek egy kicsit a fedélzeten, 3 óránként cserélem a legénységet fent, élvezze kicsit mindenki ezt a szép időt, a morálnak sem árt ha mindenki lát egy kis napfényt. Ellenőriztetem a külső torpedótárolókat hogy minden rendben rögzítve van, tegnap éjjel volt egy kis hánykolódás, és a pót torpit annyira nem akarom elveszíteni még jól jöhet.
    Körbejárom a hajót, kötetlenül beszélgetek a legénységgel. Jó kedv uralkodik, van aki olvas van aki levelet ír haza, csak a gépészem nyakig olajos mert nem nagyon akarta az új Diesel motor az igazságot. Elismerően vállbaveregetem mert tudom hogy Frantz becsukott szemmel is össze tudná rakni a motort darabjaiból.
    Ship Spotted long range 026 medium speed Kiált a WO. Felmegyek a toronyba és azonosítom. Coastal Destroyer szembe velem 7300m-re. Periszkópmélység adom ki a parancsot, harcálláspontba mindenki. Ellenőrzöm az irányt, felvázolom a térképre a tisztekkel megvitatjuk az alakamazandó taktikát közben elértük a 13méteres mélységet 1/2-gáz adom ki a parancsot. Ellenőrzöm a torpedókat beállítom a mélységet és várok 4 percig. Periszkóp fel A romboló előttem szembe 3400-ra, periszkóp vissza korrigálom az irányt, 1,5 perc várakozás. Periszkóp fel A romboló észrevett rámfordul, periszkóp be teljes gőz előre le a hajót 22m-re adom ki a parancsot. 1 perc után silent runing adom ki a parancsot. Mindenki feszült, és izzad, az elektromotorok nem kevés hőt termlenek, a páratartalom is kezd emelkedni a hajóban szép lassan. Otthon édes otthon jegyzi meg a navigátorom izzadságát törölgetve. A feszültség egyre nő.. a romboló elsiklik fölöttem és a feltehető hült helyemre dobálja a mélységi bombáit. Ezt megúsztuk, mormolom.. fel 13m-re 1/2 gáz adom ki a parancsot.
    -Köszönjünk vissza a Shweine Hunde-nak mondom a Weapon officernek. Hátsó torpedó beállít, magnetic periszkóp fel és 180 fokra, vetőcső eláraszt. Korrigálom az irányt, 1/4 gáz kínos lassúsággal fordul a szivar pont 180 fokra. A romboló lassít 6csomó és távolodik 480-ról Torpedó indít... Periszkóp be 35fok balra... Kínos lassúsággal vánszorognak a másodpercek.. Hát nem egyszerű mormolja a WO seggbedurrantani ezt a kis rombolót, de abban a pillanatban bumm a hajó tattja megemelkedik... Torpedo impact harsan fel a WO. Periszkóp fel... a romboló lassul majd megáll, üdvrivalgás és megkönnyebbülés a fedélzeten. A romboló most már hajócsavarok és kormáyn lapát nélkül kezd ereszkedni a hívogató mélységbe... Fel a felszínre 1/2 gáz. Mire felérünk már csak egy két roncs és égő olaj jelzi hogy még egy skalp gazdagítja a lajtsromunkat.
    Jelentést mindegy egységtől adom ki a aparancsot. Egy torpedó elvesztésén kívül más hiány nem keletkezik a hajón. Nyugtázom majd utasítom a navigátort hogy kormyányozza a hajót az eredeti uticélunk felé...
  • Tuvok #4439
    Én a rombolókkal vagyok így, meglátok egyet, ő engem nem vett észre, jóval előtte beállok egy ideális lőpozícióba, pillanatokra dugom csak ki a "spárgát", csendes üzemmód, minden gép áll, stealth meter zöld, egyszer csak egy pillanatra átvált pirosra, majd megint zöld, romboló teljes gőzzel felém ... hogy ki vagy mi árulta el, hogy ott vagyok, azt nemtom . Hullámzás nem volt, periszkóp benn, lehet vki elfingotta magát és azt hallották meg odaát ...
  • Placebó
    Dehogynem... csak spirázok..:)
  • Papirzacsi
    Basszus. Ma megtörtént, hogy még mielött megtámadtam volna a konvojt, el kellett iszkolnom. Már előre sejtettem ,ez nem lesz jó küldi, mert egy hónapon át csak vihar volt. :-( (SUXX időjárás) Bégül beleakadtam egy konvojba. Tele T3-mal, C3-mal meg C2-vel. Védték is rendesen. 7 rombolóval. Egyet seggbekeféltem egy Zauköniggel. Erre a többi rámvetette magát. Az elején még próbáltam úgy menekülni, hogy lőhelyzetbe kerüljek ,és a maradék torpedóimat beleeresszem a konvojba. Nos nem jött össze. Ugyanis vmiért úgy gondolták, hogy koszos a hajóm, ami végülis igaz, mert már egy hónapja a tengeren voltunk.
    Így módszeresen elkezdték elárasztani a hajómat. A Bow quaters kivételével minden helységet sikerült patyolat tisztára mosniuk. Alig győztünk pumpálni.
    Végülis nagynehezen sikerült lerázni a 6 rombolót. Az eredmény 74%-os hull integrity. Torony, ágyúk, dieselmotorok, megsemmisültek. Csak hogy a legfontosabbakat említsem. De mindenki él és virul. Ami nem öl meg az csak erősebbé tesz. Így az amúgy is elit csapatom mégnagyobb tapasztalattal vághat bele a köv küldibe. Most várjuk az ellátóhajót, hogy sikerüljön megjavítani a motorokat. (sajna erre várhatunk talán az SH4-ig). :-((
  • GarET
    tutorialnak készült, de a mesterne is van még mit tanulnia:)
  • GarET
    még csak most hajóztak ki a kikötőböl, még egy hónap mire AL-hez érnek 1/3ad sebességen!;)
  • dr Kotász
    Köszönjük. De maga a bevetés is érdekes lenne, azt már le sem írod?
  • Placebó
    1942 Október 24. Hajó feltöltve még mindíg az 1-es Flottillánál vagyok Brest Állomás hely... Nagy javítás volt a hajón egy kis csetepaté után ezért a legénység és jó magam is a kikötő számos lokáljában vertük el a jó kis birodalmi márkánkat nőkre, piára, szerencsejátékra és fogadásokra. A legénység élvezte hogy szilárd talaj van most, a javítás ideje alatt a lába alatt. Könnyűvérű francia lányok, folytóan illatos húsos madame-ok. A Barbarossa hadművelet nemrég indult, a újságok teli vannak a sikereinkkel. A mult héten a legénység 5 tagját és egy altisztet kellett kiváltanom a helyi zárkából, cstepatéba keveredtek a romboló legénységével. Pénzbírsággal megúszták, de aki nap mint nap az életét viszi vásárra egy acélszivarban szinte vakon, azzal elnézőbbek a katonai rendőrök is. Főleg hogy szinte mindenkinek a nyakában ott lóg az elsőosztályú vaskereszt. Egy két dorgáló szó az eligazításon. Ismertetem az uticélt, ellenőrzöm hogy feltöltötték-e a hajót rendesen. Eligazítás után szemlét tartok tisztjeimmel. Mindent rendben találok a hajó kész az indulásra már csak az élelmiszert rakodják be. Indulás 21 óra, uticél AL-es körzet, járőrözés. Még visszahajtok a parancsnokságra, hogy a legfrissebb adatokat begyűjtsem az érintett térségről, valamint most jött meg Berlinből két hajózó 2 osztályú vaskeresztje ezeket is elhozom valamint a postát, legalább az indulás derűsebb lesz.
    20-órakkor legénységi szemlét tartok, pár magasztos szó mellett a támaszpont parancsnokhelyettesével, zenei kísérettel, átadom a jól megérdemelt vaskereszteket, és kiosztatom a postát, szinte mindenki kapott egy levelet vagy csomagot hazulról. A hidról lekísérem a parancsnokot ki egy kicsit együtt érzően jó szelet kíván, és felhívja a figyelmemet a csatorna körül megélénkült szövetséges hadihajó mozgásokra. Jó óvatosabbnak lenni gondolom. Elköszönünk,
    -mindenki harcálláspontba adom ki a parancsot, és jelentést kérek a tisztektől.
    -Hajtás indul 1/3 gázzal előre adom ki a parancsot.
    A kissé viharvert de nagyon megbízható VIIC immár felpiszkált agregáttal méltóságteljesen kisiklik a dockból, a partiőrség zenekarának vidám kisérete közepette. A parton könnyes szemű helyi lányok integetnek a még tiszta ruhában és borotvált arcal mosolygó tengerészeimnek. Felszabadult vagyok és magabiztos, mert talán tudom hogy látni fogom még ezeket a súlyos vasbeton dock-okat, vagyis remélem... Irányba állunk és elindulunk a 21. kevésbé veszélytelen bevetésre.
  • Dns5000
    hat ja eleg gatya az ai hogy szetlovi a sajat hajoit
  • Papirzacsi
    Nos azért za megjegyzem, konvojt nem érdemes ágyúzni, ha 1nél több ágyús hajó van benne. :-) Mert azok se lőnek pontosabban, csak gyakrabban, így sűrűbben talál be. De ha egy hajón van csak ágyú, akkor tök jól ki lehet használni a többi hajót védekezésre.

Múltkor még 43-ban támadtam egy konvojt. 3 hajót hajót mozgásképtelenné tettem. Egy C3-at, egy T3-at. Ezeken nem volt ágyú, meg egy Libertyt. Ezen meg dögivel van. És a Liberty mellett megállt egy másik is. Így kezdtem el ágyúzni. Még távolról kilőttem a T3-at, ami a libertyk mellett állt. Ezután beiszkoltam a C3 fedezékébe, és onnan a hajóm ottár kidugva kilőttem a 2 libertyt. Ők persze vígan tüzeltek rám, de vagy a C3-at találták el, vagy semmit. Eztuán már csak pár lövéssel elküldhettem a mélybe a C3at. :-)
  • lipovics
    emilben elkuldi ezt a fajlt: SilentHunterIII\data\Menu\Gui\MapTools.tga fajl.
    Koszi!
  • lipovics
    atirom ezt a reszt, akkor csak en vagyok olyan peches, hogy 4 kilometerrol egymas utan haromszor eltalalnak :(
  • lipovics
    Ezt atírom. De 43 kozepetol mar kettesevel vannak a mechantok es eleg jol tuzelnek, majd kitapasztaljatok :)
  • lipovics
    Lehet, hogy valami fajt modositottal, rakd vissza az eredetit mindenbol es ugy pecselj :)
  • lipovics
    Most gondold el, kimegyunk az oceanra, es meghal egy matroz. Nem foghatunk ki egy capat tes sorozhatjuk be :)
  • Papirzacsi
    Picit elb...-ta a srác a sebesség mérést. Mákja volt, hogy olyna közel volt a hajókhoz, külömben az életben nem találja el.
  • Dns5000
    legazolt egy distroyer,de az en tornyomban 2mp serules keletkezett a rombolo meg elsulyedt :P minek ide egyaltanan torpedo ? :D elsulyesztek minden hajot csak jojon nekem :D
    nagy konvolt tamadni viszon szornyu lehet hajo megjelenites nelkul a terkepen, borzasztoan bele lehet gabajodni, megha nincs is kisero rombolo. Igy filyelni arra hogy csak az ellenseges hajokat lodd, mert ugysincs eleg loszer mindegyikre. A neutralokert meg nem vagy csak keves renown jar.
    Pingelni meg mindeg nem tudok a VIIB vel 1.0 verioban, valakinek megy?
  • datango
    lol , ijenekre oda se figyelek :P