11357
  • Papirzacsi
    Na látom mi megy itt, akkor leírom én is hogy csinálom. Csak G7a-val lövök rá, vagy zauköniggel, de mivel az drága, és kevés vásárolható belőle, ezért max 2-t viszek magammal. 1-et az első csövekhez tartalékba, egyet meg az egyik hátsó vetőcsőbe. Merthogy IXC. :-) HA látom hogy jön távolról felém, mostmár sajna észrevesznek, mert van radarjuk, feléjük fordulok, lehetőleg 0 bearingre, és fullgázon hasítok feléjük, hogy elöbb érjek a közelébe mint ő azt gondolja,
    mert ha nem, akkor elkezd S-ezni, és akkor nehéz eltalálni, bár nem lehetetlen.
    Szóval G7a merülés+1 méterre beállítva, fast-ra, magnetic, és várom. 800-450 méter között engedem el, és talál. Nincs lehetősége kifordulni, mert nagy seb az a 12kts+44kts. :)
    Ha S-ezik, akkor közelebb engedem, és akkor indítom a torpedót, mikor keresztbe áll nekem. Minnél közelebbről. Volt már hogy 360nál engedtem el, és a hajó helyzete miatt pont volt elég távolság az élesedéshez.
    Miután elendegem a torpedót, periszkóp le, fullgáz, ha nem azon mentem, és tejles kormány abba az irányba, amive la legtávolabb tudom elkerülni az ütközést. A fordulást olyan 20-30 fokos kifordulásig csinálom, majd kormány középre, és hallgatok. Ha nem talált a hal, akkor megvárom míg elmegy mellettem, nem lő, mert nem tudja hogy ilyen közel vagyok, majd mikor elment, periszkóp ki, hátsó vetőcsőbe már minden beállítva, várok 300méterig, és tűz!
    A hajó ilynkor általában belassul, és nem manőverez egy ideig, így van esély picsánlőni. :) NA kb ennyi. :) Ha van Zaukönig, akkor persze egyszerű a dolog. Bár nekem legtöbbször nem semmisíti meg a hajót, csak lekapja a csavarjait, ami szintén győzelem. :)
  • Tuvok #4542
    Hmm, 500 méterről nekem már nem robbanak fel a torpedók, rendszerint lepattan
    Na meg G7a elöl mindig kitért nekem, még éjjel is
  • Tuvok #4541
    Hát elég rizikós, mivel észrevesz, és ha nem pusztítod el, 1 órán belül jön még 3-4 :)
  • GarET
    én G7aval lődözök, és eddig mindegyik meghatotta:)) csak közelről kell ellőni, és gyorsra állítva esélye nincs hogy elkerülje!!! én 500 méterről küldöm el általában ...
  • lipovics
    Ez az egyik verzio :)
    A masik meg olyan, hogy ha van legalabb 2000 meter a rombolo es kozted, allj vele szemben meg. Mutasd meg jol magad, kapcsold be a gramofont, emelkedj fel, mindegyk, csak eszrevegyen. Merulj periszkopra. NE MOZOGJ SEHOVA
    Elindul feled. Nyil egyenesen. Ha nem 0 felol jon, akkor finoman manoverezz ugy. Tarazz be egy elektromos meghajtasu torpedot. Ha van Zaunkonig vagy hasonlo, akkor azt.
    Nyisd ki a fedelet. A rombolok merulese kb 3 meter, ugyhogy jok az alapbeallitasok (4 meter, magneses es utkozeses). Vard meg amig 800 meterre er, engedd el a torpedot. Figyelj, hogy veletlenul se gozhajtasut, mert az meglatja es kiter elole.
    Elengedted, teljes gaz elore, veszmerules. Mivel o is jon vagy 12 csomoval, te is 8al szembe, mire felfogja, hogy elmentel alatta, mar hiaba hajigal bombat, mire megfordul te mar lopakodsz es kinyaradosz oldalra.
    De ez ritkan fordul elo, ezt a modszert 90%-ban beszivjak es felrobbannak :)
  • Tuvok #4538
    Pedig teljesen ugyanúgy kell hadihajót is kilőni, mint teherhajót, sőt annyi előny van, hogy szinte mindegy hol találod el, a lőszerraktárak miatt szinte biztos, hogy felrobban . Be kell várni, csendben (csendes üzemmód alapvető), 600-800 méterről derékszögben, és KIZÁRÓLAG G7e-vel (és későbbi típusaival) lőjj . Periszkópot meg minél ritkábban, és csak kicsit told ki .
    Szemből, vagy hátulról kilőni csak filmekben szoktak hajót, ha sikerül, az csak szerencse, és a játék hibája, de 5-600 méterről eltaláni egy 6-8 méter széles hajót, hát kétséges, a víz sodrásáról nem is beszélve ...
  • Jozsó
    Gratula ahhoz, hogy szépen szeditek le a rombolókat, de komolyan nem tudom hogyan csináljátok. Kereskedelmi hajót kilőttem már rengeteget, de a hadihajók nem mennek. Ha elég közel engedem őket magamhoz, akkor észrevesznek. Távolból meg olyan gyors és kiszámíthatatlan a sebességük, hogy megint esélytelen vagyok. Egyszer véletlenül mikor követett egy akkor hátsó torpedóval sikerül alálőni, de ott is három torpedóból egy talált, szóval erre nem alapoznék taktikát. 5let?

Egyébként nem tudom, hogy ez bug vagy feature, de mikor a Földközi tengerre kerültem akkor az első küldetés az Atlanti óceánon volt. Rövid idő alatt rájöttem, hogy a Gibraltári szoroson esélyem nincs, hogy kijussak...
    A többi küldetés már Földközi tengeres volt.

Most újra az Atlanti óceánra helyezték át a bázisom. Gondolom sejthető, hogy mi volt az első küldi... Most már alapból úgy gondoltam, hogy meg sem próbálom a Gibraltári szorost.

A másik, hogy jó néhány küldetésnél előfordult, hogy a patrol végi leírás kb. 800-1100 renown-ról beszélt, de nekem 2500-2800 lett végül is. (vagyis előtte gyakorlatilag 0-ra fogyasztottam, mégis ennyiből gazdálkodtam "vásárláskor")
  • Tuvok #4536
    Akkora mákom volt, hogy hihetetlen, épp kifutottam St. Nazaire-ből, az ír partoktól délre belefutottam egy szép zsíros konvojba, és mindössze egy romboló védte
    Első roham után 26000 tonna (köztük a romboló), második nekifutásra még 17000
    Gondolkodom a harmadik nekifutáson még éjjel, csak torpedóm már alig van, és még csak most kezdtem a patrolt :D
  • Tuvok #4535
    Meghallják, de még mennyire .
    Csendes üzemmódban ezért kapcsol ki .
  • GarET
    ugytom meghallják!
  • dr Kotász
    Egy naiv kérdés: ha szól a gramofon, a rombolók meghallják? Vagy csak háttérzene funkciója van, úgymond játékon kívül?
  • GarET
    hm.. szerencséd hogy nem találtak el a repülők....

engem eltalált egy, volt is nagy rohangálás:))))
    amúgy a tegnap esti patrolom mozgalmas volt, ha lesz egy kis időm le is írom harc volta a javából.
  • Papirzacsi
    Pár kép:
    A távolban engem keresnek, miközben torpedóm biztosan halad a cél felé.
    Pillanatokkal a nagy bumm elött.
    A nagy bumm.
    Még Berlinben is hallották a nagy bummot.
    Félúton a sírjába.
    legfelül az anyahajó, alatta sorba a rombolók. Jól kirajzolják a haladási irányomat. :-) Jobbra lent egy Merchant.
    Ez is nagyot szólt.
    Ő volt ma az uccsó romboló.
    Ő megúszta. 2 torpedó nem volt neki elég, pedig betalált mind. :(

Egy érdekes dolog, talán Bug, de miután kilőttem az anyahajót, még sokáig támadtak a repülők. Csak kérdés hogy honnan jöttek frissen feltöltve. Végeredmény 13 hullámsírba merült repülő. :)
  • Papirzacsi
    Na partraszálltak a szövetségesek. :-( Én kifutottam a Bahamák felé. Gondoltam majd jód napozunk a tengerparton, míg itthon véres harcok folynak. Éppenhogy
    elhagytuk az Ibériai félsziget vonalát, észreveszünk egy repülőt. Vizsgálgatom a típusát. Hát egy Avanger. Na mondom akkor itt hajó lesz!!
    Hajóztam tovább. Nemsokkal odébb radarbesugárzást észlelek. Le periszkópmélységre! Lent, a szonáros jelez még 1 célt. Aztán még 1-et. MEg még 1-et... Hoppá mondom, Task Force! :-O Elindultam feléjük. Meg is jelent az első romboló. Feléfordultam, torpedó beállít, vár. 500 méternél tűz!
    Hajó úton a fenékre. Erre megindul felém a többi is a látóhatáron túlról. Csak egy hajó tartotta az eredeti irányát. :-O Hoppá, mondom! Ott az anyahajó!!!
    Szóval jött felém a maradék 5 romboló is. Szépen sorba leamortizáltam őket is. Közben repülők szórják az áldást. Miután végeztem az uccsó rombolóval is, fel a szelszínre, teljesn gőzzel a hajó után! Közben támadnak az avangerek. Persze nem találnak. Beérem a hajót. Merülés le! Snorkel ki! Előzünk!
    Beelőztem a hajót, 1 torpedó kilő, hajó fenéken. :-)
    Azután irány a bahamák. Közben még jött pár repülő.
    Egy nappal később lárdzs konvojt jelentek. Namondom megnézem. Fasza! 6 romboló védi. Nekikesek. Már a támadás elött lebukok. Mondom jóvan. Legjobb védekezés a támadás, így 2 rombolót rögtön a fenékre küldtem. A konvoj úgy összekuszálódott, hogy nem tudtam felvenni ideális lőhelyzetet, így csak durrogtattam több kevesebb sikerrel. A rombolók meg az elterelő bólyákkal
    bajlódtak. :-) Végül az egyik megtalált magának. Kilőttem. :-) Aztán mégegy megtalált. Bólya már nem volt, így menekültem. Nehéz volt.Az eredmény 36%-os hull. De megúsztam. Marad egy torpedóm, amit a hazaúton ellőttem egy Small Merchantra. A végeredmény 9 romboló, 1 anyahajó. 5 teherszállító. Nem egyszerű az élt így a háború vége fele. :)
  • Tuvok #4529
    Hmm
    Legalább odajutottál ...
  • ChevyG #4528
    Úgy döntöttem, hogy várok gép fejlesztésig! és addig talán lessz tört patch is!
    Lehet elökotrom az elözö részt, még kise próbáltam!
  • dr Kotász
    Na elmentem odáig, végül nem ajánlotta fel a Dock at opciót. Nyomtam egy Return to base-t, erre Brestbe rakott, a patrol 0 renown lett. De a következő küldetés már onnan indult, szal megoldódott.
  • dr Kotász
    Máris próbálom.
  • Tuvok #4525
    Nagyjából tudod hol van Brest (térképről), menj be az öbölbe, ha elég közel vagy, nyomj Esc-et és megjelenik a Dock at: Brest .
  • dr Kotász
    Help pls!

7. flottilla, 1940 augusztus. Most helyezik át az egységet Brestbe. A küldetés, amit kaptam: Wilhelmshavenből Brestbe eljutni. Grid NULL (azaz nincs megadva). A probléma: a térképen nem szerepel Brest, csak két másik francia bázis. Mit csináljak?
  • datango
    ahm
  • Tuvok #4522
    a részleg hatékonyságát mutatja
  • xj700t
    "Luftzielseerohr" Légicélperiszkóp talán... szinte teljesen fel tudsz nézni az égre, és 4x es zoomja van. A Ctrl-insert teljesen kitolja a del meg vissza.
  • datango
    még 1 erdekes kérdes ! f7 eet megnyomva ott a hajo rajza meg minden , pakolgatom jobbra balra az embereket s a terem felett ot van ijen zold csik , az mit csinal?
  • datango
    pf , ehez elég jól képzett kapitánynak kell lenni , en orulok ha periszkoppal kilovok egyet kettot , neha atmennek rajtam akkor magatol elsujednek... .)
  • Tuvok #4518
    Szóval a felszíni támadás és az UZO, azaz a "húdekeményvagyok mitnekemmerülés" taktika :)

Két féle tengeralattjáró kapitány létezik: vakmerő, és még vakmerőbb . Akik felszínen támadnak az utóbbiak közé tartoznak . Hogy mi a felszíni támadás előnye ? Van pár: Dízel motorokat használsz, így gyorsabb a manőverezés; nincs szükség csendes üzemmódra, és bármilyen viharban alkalmazható, például mikor a periszkópot rendszeresen beborítja a hullámzás így megnehezítve a célzást .
    Hogy mikor lehet felszínen támadni ? Csakis éjszaka ! És érdemes viharban, nagy hullámzásban, mert úgy kisebb az esélye, hogy észrevesznek a hajók, ennek főleg a háború későbbi szakaszában van jelentősége, mikor a kereskedőhajók rendelkeznek ágyúval . És csakis egy, maximum kettő hajó esetén érdemes használni ezt a taktikát, illetve konvojnál .
    A menete lényegében ugyanaz, mint a víz alatti támadásnak, annyi különbséggel, hogy "rohamozni" kell . Jóval a célpontok előtt beállsz egy pozícióba, vársz, majd mikor már közel van a hajó az ideális lövésszöghöz, teljes gőzzel elindulsz a cél felé, UZO-val beméred (esetleg azonosítod magasabb realizmus esetén), majd tűz ! Több hajó esetén miután rálőttél az első hajóra, fordulsz a másodikra, vársz az ideális szögre, aztán tűz ! Ha nincs több célpont, érdemes élesen elkanyarodni, esetleg lemerülni, mert miután az első hajót találat érte, a második (mivel közel vagy) azonnal elkezd rád lőni (persze míg oda nem ér a torpedó ;D), már ha van ágyúja .
    Konvoj ellen csakis a háború elején használható (kellemetlen, mikor 6-8 hajó lő rád egyszerre), de mikor vársz, hogy a konvoj közelebb kerüljön, mindenképp merülj le ! A konvoj előtt általában hadihajó megy, azt várd el (vagy lődd ki, aztán tied a pálya :D) . Miután a hajók kellő távba kerültek (900 - 1000m), engedd ki a ballasztokat (E), és teljes gőzzel előre ! Előtte a periszkóppal szétnézve a hajók útvonalát rajzolgasd meg a térképen, mindent tervezz meg előre, hogy támadás közben kevesebb dologra kelljen odafigyelni, és ideális pozícióból indulj ! Minden a sebességen és gyors manőverezésen múlik, csak perceid vannak . Hajót bemér, lő, manőverez, bemér, lő, és így tovább ... Keresztül vágtathatsz a konvojon (figyelj oda nehogy legázoljanak !), így a hátső vetőcsöve(ke)t is használhatod . Jó esetben 4-5 hajót is kilőhetsz . Ha hadihajó közeledik; nincs torpedód már; vagy már nincs ideális célzóhelyen hajó, azonnal rendelj el vészmerülést (C), mert ekkorra az össze hadihajó a szektorban téged fog keresni . Ha van, engedj ki decoy-t (J), manőverezz, csendes üzemmód (Z), és várd meg míg elmennek .
    Remélem nem túl bonyolult, én néha nagyobb sikerrel jártam így, mint lemerülve, csigalassan lavírozgatva . :)
  • datango
    :)
  • datango
    ok , megvan lehuztam és már nem recseg ...! de valójában ez mit csinal , vagy mit tesz hogy én lehuztam ?
  • Tuvok #4515
    Uboot: tudod
    Ziel: cél
    Optik: távcső

rakd össze ,)
  • Tuvok #4514
    "Á: nem tudom :)"

Középállásba teszi a kormánylapátokat .
  • lipovics
    Ugyan az, mint a celzo periszkop csak nem lehet zoomolni es fent van a toronyban.
  • lipovics
    Felraktam a bill kombinaciókat FAQ-ba, bar meg az elejen megcsinaltam kinyomtathato verzióba, mondjuk az angol :)
  • Tuvok #4511
    Ok, majd később levések róla egy kis mesét . :)
  • lipovics
    Sound ful, hardver accleration-t huzd el teljesen balra.
    Nyomjal nyugodtan No-t
  • lipovics
    Nem ertem mire gondolsz, ird le es berakom :)
  • Tuvok #4508
    De mikor, vagy hogy recseg ? Mert ha gramofonnal játszol le zenét, akkor - a korhűség érdekében - a program teszi bele a sercegést .
  • Tuvok #4507
    A CTRL + DEL kombináció lemerülve kikapcsol valami narancssárga indikátort, nem tudja valaki, hogy konkrétan mit is ?
  • datango
    Kérdés: Recseg a hang, mit csináljak?

Válasz: start menü->run írd be: "dxdiag" es kapcsold ki a hangkártya hardveres gyorsítását.

---
    beirtam ezt a dxdiagot előszőr kérdezett tőlem valamit (No) t nyomtam... és most már ha beirom akkor csak a directx diagnostic tool tablazat jön be.. és jatek kozbe néha recseg a hang ! :( mit kell beálitani?
  • Tuvok #4505
    Hát de mi a kérdés ? :)
  • Tuvok #4504
    Nem láttad a Das Boot-ot, vagy csak nem emlékszel, hogy abban hogy csinálták ? :)