11357
  • Looserke
    Hmmm...kipróbálom, mert én sem szoktam zargatni a rombolókat, hanem beúszok 2 sor közé. Általában a T2 T3 melletti sorban mindig egy C2 vagy hasonló hajó jön, szal az első és a hátsó vetőcsövet is ki tudom használni.
  • lipovics
    Amugy a rombolok megtamadasa mindig ketarcu dolog.
    Ugye, ha elkapod, akkor nyugodtan dolgozhatsz, nem kell allandoan attol paraznod, hogy eszre vesznek-e.
    De. Ha nem sullyeszted el, akkor a konvoj nem kezd el taktikazni, helyeket cserelni, hanem szepen uszik egy sorban elore, es sokkal konnyebb celpont, mint amugy.
    A harmadik karrierem jatszom es mostanaban azzal kiserletezem, hogy nem bantom a rombolo(ka)t, mert sokkal konnyebb preciz loveseket elereszteni igy.
    Ha meg eszrevesznek, kikiserleteztem egy modszert.
    Megvarom, mig a kozelembe er a rombolo, lemerulok es atuszok a szemben levo hejo alatt. Ahogy atertem, perszikopra fel, hatso nyitas. Ugyanis a rombolo egy helybeb varja, amig kereskedo elmegy elotte. Ilyenkor csak tavolodni kell 300 meterre gyorsan es olyan szoget felvenni, hogy ne zavarjon semmi. Aztan tuz az egyhelyben allo rombolora. Probalgassatok ezt is :)
  • lipovics
    Mar bejon, vannak neha kicsi szunetek, max tiz percesek.
  • Herold
    Nem jön be a FAQ oldala. Meg valahol láttam egy szép színes bill. kiosztást, d emost nem találom. Lehet, hogy ezt is a FAQ-nál?
  • Gundark
    Most azt ne mondd hogy még mindíg a IIesekkel szaladgálsz :) Remélem az A val, mert igazi férfi olyannal jár :)
  • Tuvok #4618
    Sőt, az első Liberty-t fedélzeti ágyúval akartam kilőni, nem is néztem mi van rajta, amikor felmerültem, 6 ágyúból és 2 géppuskából kezdett lőni, akkor lettem 93%-os . Ráadásul a rohadék 2 oldalán ott volt 1-1 vizibomba kilövő szerkezet is ...

Egyébként nálam a fedélzeti ágyú, és a hátsó torpedóvető nem számít fegyvernek, előbbit megtorpedózott, de el nem süllyedt hajók ellen, utóbbit vész esetén, pl. hadihajók ellen használom csak :)
  • Tuvok #4617
    Már mindegyiken van min. 2 ágyú :/
  • Papirzacsi
    Nem emlékszem már %-okra, de legutóbb egy stabilizátor nélküli XXI-el jöttem haza. Nem volt semmi. A mélységet csak álló motornál tudta stabilan tartani.
    Ha haladtam előre, akkor egyre növekvő amplitúdóval kezdett lengeni. :-)

A XIC-vel az uccsó bevetésemen benyaltam egy mélységit. Elromlott a kompresszor. Mit elromlott. Megsemmisült. Így kicsit korlátozottá vált a merülések száma. És ilyen helyzetben kellett otthagynom Írország déli partjait, és megkerülni angliát, hogy eljussak új bázisomra Bergenbe. Izgi volt. Persze ilyenkor jönnek folyton a repülők, meg a rombolók. :-)
  • [NST]Cifu
    Én ezért kerülöm a VII.-es és IX.-es hajókat, nekem 2500 pont egy másfél-kéthetes út alatt megvan. :)
  • Papirzacsi
    Én ilyen helyzetben ha már vagy egyáltalán nincs romboló, megnézem milyen hajókon van ágyú. És ha kevésen, akkor azokat torpedózom meg. Majd felmerülve
    a maradék ágyú lőszer kilövöm a nagyobb falatokra. Korábban írtam is egy ilyen támadásrl ,mikor egy kis konvojba futottam ,amit védett 3 romboló. És ezeken kívül csak egy Troop volt amin ágyú volt. Kilőtem a troopot, és szétágyúztam a bandát. :-)
  • Amergin
    Na előkerestem azt az időjárást
    Aigner 'navigátor' Szilárd felhőátvonulást mond...
    Az esenyőt azért ne hagyd otthon
    Az Uboat kb. 50 méterről
    Látsz valamit, Haver?
  • Tuvok #4612
    Uff, ez hosszú lett
  • Tuvok #4611
    1943 áprilisában végre lecseréltem a IXB-met egy IXC/40-re annak reményében, hogy végre más küldetést kapok, mint folyamatosan New York, Halifax és Norfolk tőszomszédságában percenként merülni a repülők elől, arról nem is beszélve, hogy az út oda és vissza az állandó köd és tomboló viharok között zajlik . Sikerek is csak csekély mértékben akadnak, azok is 90 % -ban a hazafelé tartó úton Írország déli partjainál levő kereskedelmi útvonalon .
    Szóval megkaptam a IXC/40-em, és a parancsnokság - kellő szeretettel és édes szavakkal - adta át első küldetésem célpontját az új hajómmal ... a cél: Fokváros ! Először nem tudtam sírjak, vagy nevessek, de végül is számítottam erre ...
    Az út viszonylag jól kezdődött a Vizcayai öböl déli kijáratánál belebotlottam egy Liberty Cargo-ba, majd délebbre, a spanyol partoktól nyugatra mégegy ilyen típusba . Aztán sokáig semmi, csak egy Liberator tévedt felém Freetown-ból, de a vízben végezte . Az úton végig SE egy vihar, SE köd, SE hullámzás, csodálatos idő oda-vissza ! Elértem a bevetésem célpontját, a közelben kilőttem egy C2-t, aztán ismét sokáig semmi ... míg hazafelé el nem értem az Azori és a Kanári szigetek közötti területet . A tapasztalat alapján itt egy IGEN forgalmas kereskedelmi útvonal van, sorban hullottak a kereskedőhajók, egy kisebb Tanker is, hadihajók meg sehol ! Időnként feltűnt 1-1 Liberator, de legfeljebb 2 egyszerre, így nem gátoltak meg abban, hogy a környéken járőrözzek egy darabig . Szóval a teherhajók csak jöttek, volt egy egy becserkészése közben tűnt fel mégegy, 2 db. C2, mindkettő kilőve ! Végül mindössze négy torpedóm maradt, úgy döntöttem a 70ezer tonnan elég lesz már, hazaindulok, míg bele nem futottam ebbe ! Egy igen zsíros konvoj, köztük életem első Troop Transportja, VÉDŐHAJÓK SEHOL !!!! A legváltozatosabb tengerész szidalmakkal illettem mindent a környéken, hogy most van 4 torpedóm, így kénytelen voltam 4 szebb célpontot kiválasztani . Kettő db. T3, a Troop Transport, és ha van még esély, egy C2-t néztem ki, mivel nem volt félnivalóm bárminemű fenyegetéstől, nyugodtan tudtam lavírozgatni, térképet szerkeszteni, így mind a 4 hajót sikeresen kilőttem .
    Ezután nem volt mit tenni, hazaindultam, de egy igen szép látványt hagytam magam mögött . :)
    A hajónaplóm első, és a második fele, a végén látható a 4 konvojbeli áldozat .
    És a végösszesítés: nemegész 2 hónap út, 102540 bruttóregisztertonna, és 2856 renown .
    Már alig várom következő Dél-Afrikai bevetésem .
  • Gundark
    A tököm tele van a 9esemmel Nagy buta állat nem tudok vele rendesen manőverezni a víz alatt. Asszem betartom Etni tanácsát és visszaveszem a 7esemet Abban ugyan kevesebb a hal de legalább el tudok tűnni hirtelen mert igy 44 elején/közepén, már csúnyán rámásznak az emberre Várom már a XXIest. De addig még élni kell két három hónapot Mi volt nektek a legnagyobb sérülés amivel még hazamentetek? Nekem 8%Az orr teljesen vörös, a torony vörös, a többi csak csúful nézett ki. De megunták és elmentek. Ja és periszkóp mélységen ropogott mindenÉszervettem még egy dógot. A VIIc men (202 es rulez)mindig van 4 falke torpedó. A IXesen meg nincs. Ja és ingyen falke rulez Egész jó a rombolók ellen. Egyszer volt olyan hogy megkerülte és beúszott a csavarok közé, az egyik lapát nyakonvágta, lemerült pár métert, majd ott robbant :) A fél hajót kiemelte a vízből. De ez még az előző háborúmban vót ott még csak 92%on vótam és használtam a külsőnézetet. Mostanában az "új"ban erről már lemaradok :)
  • Amergin
    Sokkal durvábban! Tömény éjszaka+ kegyetlen nagy zuhéj meg a szokásos nagy hullámzás. Felszinre emelkedve kb 50-100 méterre lehetett látni. Kár hogy nem csináltam képet Sajna a térképről is eltünt amikor nem láttam
  • GarET
    vhogy így nézett ki?:)
  • Macccy
    hát igen .... mázli az biztos kell ....

Na lépek is, mer SS hírszerzők jelentették imént, hogy a Kingzsorzs épp kifutott a tengerre és a világért se hagynám ki
  • datango
    én meg 21 % :)
  • xj700t
    Hol is van ez pontosan ?
  • Papirzacsi
    Há nagy mázli kell hozzá. Már ahhoz is, hogy csatahajós Task Force-szal találkozzál. Én csak anyahajóssal, meg egy dugig megrakott teherhajós taskkal találkoztam eddig. Na meg ahhoz is nagy mázli kell, hogy pont jó helyen legyél, mert külömben az életben nem kerülsz közel hozzájuk.
  • Macccy
    OFF
    Nanebaaa ..... most néztem a FAQ-t. (gratula, szépet fejlődött igencsak mióta utóljára láttam) Kilőttem volna a II.VH második és harmadik legnagyobb brit hajóit?!? Akkor most jöhet a Kingzsorzs!
    Én még mindíg nem hiszem el ..... zsír
  • dr Kotász
    Igen, én 64-re raktam.
  • xj700t
    40-ben kezdtem a karrierem. 42 októberében vagyok, most helyeztettem át magam Bergenbe. Elég sivár nálam az atlani, mert a mostani küldetésemen láttam az első T3-at :) Sajna nincs sok időm a játékra ezért csak 41% on nyomom.

u.i.:A part menti gyorsítást feljebb lehet piszkálni ?
  • Tuvok #4600
    így ni, nem kell ahhoz látni, hogy kilődd ;))
  • Tuvok #4599
    Mé nem ? :)
    Ha hallod merre van, nyomjad a L betűt, és ha látótávon kívül is van, lockolja, és a térképen is megjelenik ;)
  • Amergin
    Ma úgy jártam hogy egy éjszaka akkora vihar volt(eső+villámlás), hogy a látótávolság 50 és 200 m között volt, úgyhogy a C2-t amit hang alapján megtaláltam nem tudtam kilőni!
    Ezt a szopást!
  • Macccy
    jabocs, csak 62%-on ........ csak a noise meter, a targeting, a map update és a külső kamera van benyomva. De a kameráról nemmondok le a filmes vénám miatt
  • Macccy
    valaki süllyesztett amúgy el nagyobb dögöket mint a HMS Nelson vagy a Revenge??

kíváncsian várom ..... ezek előtt egyetlen nagyonnagy hajót láttam csak, a Bismarck-ot, de az nem career volt ugye. Meséljetek lécci!
  • GarET
    nemtom számomra egyre jobban nem jelent kihívást a játék, úgyhogy tolom fel a nahézséget.) 72%-nál tartok, de ez még mindig könnyű, ki fogom vennni a kamerákat:)
  • GarET
    amúy közel 400 méterről bubis torpival G7a-val szedtem le megint egy rombolot persze mágnesesen:)
  • Macccy
    kösz .... 63%-on .....
  • GarET
    Flak-re gondoltam.)
    amúgy magyarázza meg nekem vki, hogy van az hogy kb 2500 renownom van-most vásároltam, megyek bevetésre-járőr:) és eddig 14000 tonnát szedtem össze-és még nem vok célkörzetben.) mondom mentek6x:) kilépek, mit látok 400 renown összesen..hm mondom ez valymi kevés, de hát még hol a vége, kiléepk a +szobába+ ott meg az adatalapomon 7500 renown van írva mondom LoL, akkor msot mivan?
  • xj700t
    Ügyes. Hány százalékon játszol ?
  • Macccy
    Sikerált amúgy befejeznem a küldetést. Mégjóhogy 6x mentettem és abból "csak" 4 lett rossz. (TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉS: MINDENKI SOXOR MENCSEN!!)

Az alábbi kép jól érezteti az örömöm. A Nelson 36e, a Revenge 28e tonna, össz-vissz 109000 tonnácska lett a vége

jaés végre megláttam hogyan ég a torpedós kiccsónak

• [Walaki]D`Lair
    LOL...ez a játék kurvajó, akkorákat alakítok benne hogy nemigaz...:DDDD
    (mármint persze a komoly játékon kívül...:)))

Volt már hogy kettéfűrészeltem egy rombolót a periszkóppal (HOSSZÁBAN!!:)))), elémkanyarodott a torpedo boat én meg 20 csomóval oldalba basztam azt szétesett....:DDDD

Meg dugom ki a periszkópot azt jön a felém hajó kb fél méterre és eltalált...szal lehet röhögni...:))))
  • Macccy
    gulp (nagyot nyel és reszket)
    Akkor visszaszívom, pedig eddig sikeresen elevickéltem szerencsére még a pinges köcsögök elől is. No akkor majd gyúrhatok 1-2 "év" múlva a nyúlcipőre.
  • Tuvok #4587
    Jah, hát kb. így szoktam, csak a probléma az, hogy ha (akár egyszer is) full gőzre kapcsolok, akkor a decoy semmit se ér, volt, hogy 4-5-t elengedtem, és egyiket se vette be :(
  • Tuvok #4586
    Igen, egy boltot a városban, ahol elvileg van SH3 :DD
  • dr Kotász
    Flaccat? Az mi?
  • Papirzacsi
    Ismét belefutottam egy task force-ba,így '45 február elején. Furcsa mód megint egy bogue carrieres task. Már kezd elegem lenni ebből a hajóból. EZ már vagy az 5. amit pályafutásom során fenékre küldök. Most "csak" 4 romboló védte.
    Jó iránból támadtam. Szinte csak vártam hogy odaérjenek. Mégis kiböktek.
    Az évek alatt megedzödtek a fiúk a rombolókon, mert bizony vagy a 4. töltésre sikerült csak megmenekülnök, és akkor is úgy, hogy levadásztam a rombolókat is.
    Pontosabban az egyik saját magát nyírta ki. :-) Szóval mostanában 2 lehetőség van. Vagy én nyírom ki őket, vagyők engem. Más nincs. :-(

Volt egy olyan eset is most, hogy merültem 100 méterre. 127méteren a fenék. Benyaltam egy sündisznót. Hajómosás belülről. Mondom nó para. süllyedünk ugyan, de nem mélyre. Hagytam, hogy afenékre érje. Ott ki javítottam a hibát,
    és vártam. Amíg a fenéken voltam ,nem bombáztak, de közben 8*-os időgyorsítón a hajó visszamelekedett 100 méterre. EZt nem vettem észre, csak mikor újra jöttek a bombák. Sajna sebészi pontossággal. Ezen felbuzdulva gondoltam majd lemerülök magam a fenékre, és kivárom míg elmennek. Nem mentek el. Lebombáztak a fenéken. :-( Csak tudnám akkor korábban miért nem bombáztak a fenéken? :-(