11357
-
#4783 De már jó. -
#4782 Nekem már megy
Vagy próbáld ezt: http://sh3.atw.hu/ -
#4781 A FAQ még mindig nem megy rendesen? Most akartam leszedni onnan a magyarítást de nem sikerült..:S Help? -
#4780 De minek annyi figyelős ? Csak összevesznek mit látnak :) Bőven elég oda matróz, hogy maximumon működjön, pláne ha van figyelős főtiszted is .
Ugyanígy a kormányos, van 3 főtiszt belőle, szelepeket csavargatni elég a matróz :)
De ez izlés és megszokás kérdése természetesen, mindenkinek más embermix válhat be . :) -
#4779 Szerintem a tiszteket a következőképpen érdemes leosztani:
3 watchman, 3 machinist, 3 torpedoman, 2 helmsman, 1 gunner, 1 flak gunner, 1 medic, 1 repair -
#4778 Valaki, akinek 1.3 van és szép kövér a netsávja csinálhatna egy szervert, mert megint lestem egy ideig, de nem volt alkalmas ,) -
#4777 pettyofficer-ek:
3 torpedós (egyszerre használva, ők és a főtiszt pont maxra nyomja a részleget, nem kell plusz matróz)
2 gépész (felváltva fáradtságtól függően, szintén kevesebb matróz kell)
2 rádiós (egyszerre a radio és sonar helyen, ha vmelyik elfárad, matróz kerül a helyére)
1 doki
1 flak
1 gunner (manuálisan lövök, csak ha ő van, gyorsabban tölt újra)
1 repair (mindig a javítós helyen, kivéve ha pihen)
1 watchman (mikor a watchman főtiszt torpedózik, akkor ő még magasan tartja a részleg működését)
A főtisztek:
3 kormányos, ezeknek általában extraként adok képzettséget (doki, javítós), de kb . mindig a hídon vannak .
1 watchman, aki torpedós is (elvégre egyszerre csak az egyik posztra van szükség, így ő mindig ki van használva), és flak-es is, mert azt nem manuálisan csinálom .
1 gépész, ő javítós is, meg vmi extra, pl . kormányos, vagy torpedós (ha egyszerre használnám az első és hátsó csöveket is) .
Matrózokból csak annyi van, amennyi a gépházban levőket, a 3 hídon és a fedélzeten levőt le tudja váltani, pluszban esetleg még 1-2 dísznek, hogy meglegyen a minimum .
Ebben a felállásban a hajó maximálisan üzemel, mégsincs kihasználva minden pettyofficer és sailor hely, mindig van üres pihenőhely . -
#4776 Nos nem tudom a pecseknek köszönhető e vagy az idő előrehaladtának, de mostanában én is csak ilyenbe bukkanok. Régebben, mármint régebbi verziókban, és régebbi években nem csináltak ilyet. Csak S-eztek, miközben megmaradt a konvoj alakja.
Bár ha arra gondolok, hogy a single küldikben a Happy timesban még mindíg csak S-eznek, valszeg az a háború eleőrehaladtának köszönhető, és nem a pecseknke. -
#4775 A minap megtámadtam egy konvojt. Viharos idő volt és a nap is még csak akkor kezdett felkelni. Szépen beúsztam a közepére és vártam a T2est és a T3ast. Erre mint egy felbőszített méhkas, elkezdtek minden felé fordulni. Az egész konvoj össze vissza kacsázott. Tuti hogy nem szúrtak ki, mert egszer sem pirosodott be a jelző és akkora hullámok voltak, hogy alig láttam ki a periszkópból. Nem tom mi lehetett, mert eddig nem csináltak ilyet. Azért a két tankert a tenger mélyére küldtem... -
#4774 egyébként hogy érdemes kifokozni őket??? (nekem má van 6 torpis , 2 javitos, 2 örszem ... megmeg kitugya mi :) ) hogy érdemes?(célszerű) -
#4773 Anno a IXC -n is elég 1-1 javítós fő- és altiszt, persze azok már veterán rókák voltak . -
---
lemerultem periszkop melysegbe , de ezek az emberek nem akartak bejonni a csonakba :) -
Nekem 1-1 javítós főtiszt és altiszt, és egy matróz elég a maximumhoz, pedig most kezdtem megint újra, VIIB / '39 december . -
#4770 nos nekem 1 tiszt és két altiszt a javítós. de ez még kevés ahoz hogy teljesen zöld legyen. A többit meg kézzel kell odahúzni, és ez a baj. -
#4769 Az egyik főtiszted legyen javítós, meg egy altiszt is, így csak a főtisztet kell odatenni, a javítós altiszt mindig legyen ott, és máris kb . maximumon fog működni a részleg . -
#4768 Hasznos lenne, ha a hajón sérülés van, akkor amikor a javító brigád heéyre kattintok, automatikusan feltöltené az üres helyeket, és nem csak a repair képzettségő embereket tenné be. És még az se működik, hogy bal klikk a javító brigádra, és jobb klikk arra a helyre,ahonnan átmozgassa az embereket. Egyenként behúzogatni őket elég sok idé, és amikor ázik a hajó, akkor minden másodperc életet menthet. :-( erre mondjuk kiadhatnának egy peccset. -
#4767 Hát valamivel könnyebb, pár bosszantó bug nincs, meg vannak ugye a segédeszközök is, jobb lett így . De van még mindig 1-2 dolog, ami nem jó ... -
#4766 Néztem a gyári médiát a cdgalaxison még húzós 9900,- az ára. Szvsz még várok egy-két hónapot míg megveszem, mert má kíváncsi vagyok miylen a gém 1.3-as peccsel...:) -
#4765 Növeli a moráljukat, meg a 'rugalmasságukat' . -
#4764 Van bőven ;) -
#4763 még 1 kérdés ! Amikor megcsinálok egy missiót , kikotok , minden és a bázison kituntetés pontnál , állandóan csak ijen tengeralattjárós jelvenyt kapok , azt tudok szétosztani kb 5 db-ot... (ér ez valamit? ) mit számit ? -
#4762 lefogok menni del afrikához.. csak ott legyen ellenség :) -
#4761 Biztos napozik a legénység
Vagy másnaposak :) -
#4760 Nálam reális az időjárás. Gyakran van szélcsend is. -
#4759 Az lehet, de én nappal is találkoztam ilyennel. -
#4758 Én is találkoztam álló halyókkal, de mindig csak éjjel, reggel aztán elindultak . Ez megszokott dolog volt, így nehezebb felfedezni őket, mert nincs csavarzörej, meg egyébként is a (magyar folyami) hajók 60-70%-a nem tart éjszakai műszakot . -
#4757 A BF1-es zónában szoktam volt portyázni, mikor még Lorientben laktunk. Ott sűrűn előfordulnak ilyen álló helyzetben lévő hajócskák. Elég fura, hogy csak ott állnak a nagy semmi közepén. Vaszeg bug. -
#4756 Fedélzeti ágyúval mindig manuálisan kell lőni, az a biztos :)
Mióta bekapcsoltam a "Manual targeting system" -et, mindig fedélzeti ágyúval kell befejeznem a dolgot, mert a torpedó vagy elé, vagy mögé megy ... ha meg szar az idő, akkor egy C2-re elmegy 3 torpedó ... -
#4755 én mindig mauálisan lövök! nekem kb 90%os a találatim, a legénységé kb 50 jo ha van -
#4754 Dél Afrikában :D -
#4753 Ki kell azt érdemelni..:) Én egy C2-est szedetem szét deck gunnal, csak a lövészeim nem voltak nagyon toppon... 2300m-ről 1/4gáz a cargo ment 6csomóval ideális szög csendes tenger, akkora felület mint állat és ezek meg körbelövöldözték... ehh.
Nemtom bug-e de azért megemlítem hogy a tegnapi küldetésemben az összes megtalált kereskedelmi hajó ocsomóval menet, álltak a vizen és csak várták a halakat... hihetetlen volt. 6 C2, 3 coastal Merchant emeltem az óceán vizét így... -
#4752 "az ágyút meg a szél miatt nem használhattam. " - na ezaz !!! mindig szél van ... hol nincs szél ? egyszer már lőnék deck gunnal is ... .) -
Valandil #4751 Tegnap történt egy érdekes dolog: 'Ship spotted!' kiáltás után lemerültem, mert nem akartam torpedót pazarolni egy small merchantre, az ágyút meg a szél miatt nem használhattam. Nyomni akartam egy pause-t, de véletlenül az enterre tenyereltem rá (nálam ez tipikus hiba). Hogy az a ...! Szemét kis hajó, miatta elveszett egy torpedóm!
Időgyorsítás be, majd hallom, hogy 'Torpedo impact!'. Mi van?
Ez az idóta 4 km-ről beleszaladt a véletlenül kilőtt torpedómba... Tiszta Gyalog-galopp: Hülye angolok! Angol hülyék! -
#4750 Automatikusan meggyógyul idővel . -
#4749 Jahh, nálam is. "Leviszem a sérültet" vészmerülés, lopakodás kattintgatok: aszongya a program: merülve nem lehet eltemetni az elesett bajtársakat. :I
ohh vazze minek van a szanitéc ?! :) -
#4748 Gőzöm sincs. Nálaunk nincsenek sérültek. Vagy meghalnak ,vagy élnek. :-D
Na jó... 6 évnyi háborúskodás alatt még nem sérült meg senki. Pontosabban egyszer, de az azonnal bele is halt. :-( -
#4747 ha megsérül egy legény , és 1 orvos van az első kamrába , akkor hogy kell meggyógyitani a sérultet? -
#4746 Nos ez az 1.3-ban is így van még. -
#4745 SP2öt nem ajánlom játékra -
Jozsó #4744 Van egy nagyon idegesítő bug az 1.0-ás werzióban. Ha g7a torpedónál beállítom a sebességet maximumra, és után átkapcsolok egy olyan vetőcsőre, ahol g7e van, akkor úgy számol, mintha annak a torpedónak is 45 csomó lenne a sebessége. Meg kell "mozgatni" (persze nem mozog, mert csak egy sebesség állítható) a sebesség potit, és akkor hirtelen visszaáll a normális értékre. Ok, ezt már tudom, de ha néha elfelejtem (és hát elfelejtem) akkor sajnos messze a cél mögé érkezik a halacska :-(