11357
-
#4903 Erre gondoltam, ha vmi értelmetlen vagy hibás benne, plz javítsatok :)
"I think i have a bug since 1.3 that makes me mad .
Before 1.3 i always fired a torpedo at a ship going 12kts right near gyroangle 350 or 010 . Now, i'm trying to sink a T3 Tanker, but i can't 'cuz my torpedo simply swims over behind the ship at my usual gyroangle . I tried to set the torpedo speed to fast, but the thing is the same . Now i have to fire the torpedo at gyroangle 338-9 (or 021-2) to hit the ship, it's still too late, but i'm firing BEFORE the little squares appear in the recognition manual ! It's ok, when shooting a ship which has the fuel tank in the middle (the fuel tank is at the same position as you lock the target), but the T3 doesn't, so i have to wait for the squares, but it's too late to fire .
I discovered to reasons for this: the torpedo's speed setting is reset to 'slow' right in the moment of firing, but the same calculations for the torpedo, so it will swim over behind the ship without any hit
OR
the patch (dunno which one, i installed 1.3 right after 1.0) changes something in the TDC's automatic calculations, so the older settings (1.0) are useless for now, becase the torpedo is not fired at 90 degrees to the ship at 000 gyroangle .
This is very annoying, i have to waste 4-5 torpedos on a T3, or load a saved game lots of times .
Have anyone noticed the same ?" -
zoltang #4902 Hajrá! -
#4901 És most valamit a képet nézve nem értek: miért van slow-on a torpedó, mikor az első lövést kivéve (medium) mindig "fast"-ra allítom ???? Ez lenne az új bug ? A kilövés pillanatában visszatenné slow-ra ? Ez megmagyarázná ...
Asszem összeszedem az összes általam ismert angol tengerész szidalmat és ismét írok egy "szebb" hozzászólást az SH3 hivatalos fórumán ... -
#4900 Ez undorító !
Most töltöm 8-adjára újra a játékot, mert nem lehet egy T3-ast elsüllyeszteni ! Az összes hajam kihullott már, már "fast"-ra állítottam a torpedót, de így is hamarabb kell lőni, mint ahogy a négyzetek egyáltalán megjelennek a könyvben . Ez még nem is gond olyan hajónál, ahol az üzemanyagtartály középen van, így az megegyezik a "Lock"-olt céllal, de a T3-nak hátul van, így meg kell várni mire megjelennek a négyzetek, de akkor már késő ! Eddig egy 12 csomóval haladó hajóra 350 ill . 010 gyroszögnél lőttem, most 338-9 és 021-2-nél kell . És az istenért sem akar derékszögben menni a torpedó, hiába állok be 90 fokba a hajóhoz képest, a torpedót messze mögé lövi .
Itt van, még csak véletlen se egyenesen lövi el, hanem a hajó felé, de ha tovább várok a gyroszöggel, akkor is ugyan ilyen szögben lövi el, és simán elmegy a hajó mögé ...
És ez a patch óta van .
Undorító ! -
#4899 Lengyellel meg en se.
Gorogokkel es Norvegokkal szoktam talizni :)
Furcsa, mert nem hiszem, hogy a svedeknek es a danoknak nem voltak hajoik, ugye a Viking ver.... -
#4898 Hmm, lengyel hajóval sem találkoztam még a három karrierem alatt .
Amúgy most cseréltem a IIA-t VIIB-re, és az U-47-et kaptam . :)) -
#4897 FAQ you... :D -
#4896 SZúrná ki a szemed a FAQ! -
#4895 Barackot ? Milyen barackot ?? -
#4894 Ja!
És peacheket honnan lehet letölteni?
Köszi! -
#4893 Hello mindenki!
Biztos volt már kérdés, hogy magyarosítás van-e már a játékhoz, de most nem szeretném ezt a több mint 4000 hozzászolást elolvasni, ezért 1000 bocs!
Szóval: van hozzá valakinek magyarosítás, vagy le lehet tölteni valahonnan?
Ezer bocsi és köszi
Taky -
#4892 200ig merultem csak, melyebrre ugy sincs ertelme :) -
GarET #4891 jó tom 280m-tére, de ez a kátékban is ennyi? -
GarET #4890 Etnies a XXI-el ténylegesen mennyit elhet merülni?? próbáltad már? -
#4889 O is pont errol beszelt. -
Amergin #4888 Ubi profi csapata??
Ha megnézed a credits-et, az egész gamét tömény románok írták! -
GarET #4887 aham azé vmi normáisat is kiadhatnának végre...
nah kipróbáltam mennyit merül VIIC hát 177méteren el leeht vele evickélni, 178-ál kezdett dögledezni, meg esni a hull, aztán elsülyedtem:) de ez csak próba volt, hogy éles helyzetben mire képes, ezt a recsegést, majd kiugrott a szívem a hejéről ,mikor nagyobbakat reccsent.... eszméletlen fíling mindenkinek ki kell próbálnia.))) -
#4886 Ez azért van, mert nem az Ubi profi csapata gyártja a patch-eket, hanem a román származású - mondjuk úgy: kontár - Dev csapat . -
#4885 Hát szerintem is túl világos lett .
De még sokan követelik, hogy a hajó, ill . repülő detektálásánál felugró fekete opciós ablakot (mellesleg ez is bugos, már nem állítja meg a játékot, így simán kilőhetnek mire reagálsz) opcionálissá akarják tetetni, mert elárulja, hogy konkrétan mi is közeledik (merchant, warship ...), ez a magas realizmuson játszóknak nagyon illúzióromboló .
És ahogy olvastam valóban belenyúltak a torpedók számítási rendszerébe, meg a hajók sérülésmodelljébe (small merchant se fog már elsüllyedni akkor is, ha csak a torpedó hulláma érinti), és a tengeralattjárónknak 10%-os hull integrity-vel nem lesz már csupa ép minden rekesze (pozitív) .
Viszont még mindig kinnragad a hídőrség bizonyos helyzetekben (nem tapasztaltam, de állítólag ha periszkóp nézetben rendelsz periszkó mélységet, vagy vmi ilyesmi), meg még mindig hajlamosak napsütésben esőkabátban, viharban meg rövidgatyában őrt állni ... -
GarET #4884 nemhogy eltűnének a hibák, még plusban lesznek:( nemtom, de ezeket a patcheket nem szokták tesztelni, mielött kidobják, azthiszem a sonár contactanak hamar fel ekellett volna tűnnie hogy nem működik -
#4883 Hát ha jól rémlik ,az UZO-n direkt világosítottak a peccsel. Most akkor kiderítették, hogy nem jó és ez így BUG? Fasza.
De a szonráos jelentés, meg a radarcontact jelentés az elég nagy bug. Hiányzik nagyon. -
#4882 Egyébként az 1.3-ról annyit, hogy ezeken kívül jónéhány hibát tartalmaz még (radar bug, II-es típusnál nem műxik a szonár kereke, UZO túl világos éjjel, multiplayer-ben nincs hangja az ASDIC-nek), az UBI még nem, de a Dev csapat már reagált rá, patchről nincs hír, de valszeg kiadnak egy mod-ot, ami javítja ezeket, de csak ez is csak ideiglenes megoldás . -
#4881 Amcsi szövegeléssel komolyan ünnepel a legénység hajó elsüllyesztésénél ? -
#4880 nekem a kezdetektől fenn van az 1.3as semmi bajom nincs vele. -
GarET #4879 ahafasza.9avégén már a 100.03-as patchnél fogunk járni, ami javítva lesz a 100. pnt 04-eseel.)) röhej kérem........ -
#4878 Egy 1.3-as faszság: valamit változtattak a torpedó sebességén, vagy az automatikus számításokon, mert ahogy eddig lőttem torpedóval, úgy most simán elmegy mögé, és ez rohattul bosszant, egy járőr alatt 3 db cargora elfogy az összes torpedóm ...
És egy bug, amire eddig nem figyeltem, csak olvastam róla: a szonáros csóka már nem mondja a kontaktot, csak megjelenik a csík a térképen, ráadásul rendszerint előfordult, hogy a fekete csík végénél hadihajót találtam, meglepődni se volt időm, már hullottak a vízibombák .
Ahogy utánaolvastam, ez váratlan bug a patch-ben, ígérték, hogy a következőben javítva lesz, de ki tudja az mikor lesz .
Szóval akinek nem feltétlenül szükséges, a csalódások elkerülése végett NE tegye fel az 1.3-as patchet, várja meg a következőt !! -
#4877 Klikkelj a kérdőjelre ott, utána használd pl. a vonalzót, ott lesz . -
#4876 persze -
GarET #4875 nem kell megismételni tudunk olvasni:)
nos próbáltad 90 fokban oldalról elkapni, 300 méteren kívülről????? -
#4874 Szerintem az nem normális, hogy 10 torpedóból 9 lepattan, ráadásul a kiképzés alatt. Akárhogy találom el, azért annak fel kellene robbannia. Már kezdem nagyon unni... -
Hengelhoffer #4873 már tudom mire gondolsz. Nekem megvan. De nem tudom, hogy eredeti, vagy mod e. A kérdőjelet próbáltad?
Amúgy nekem meg eltűnt a sárga köröcske, ami mutatja a pozíciómat amikor vízalatt vagyok. Ez is egy v1.3 fícsör? Van esetleg valahol egy 1,3 magyar leírás? -
#4872 Nem, az nem az amire gondolok. Amikor feltettem az 1.3-as peccset, akkor a térképen az útvonal szerkesztésénél megjelent egy ilyent iránytű, és lehetett látni, milyen irányú útvonalat húzok. Azóta se láttam. Ilyen modot meg nem tettem fel. -
#4871 Igy van ez erős bugnak tűnik. De ennek az "előnye" hogy akárhányszor visszamész abba a menübe újratermeli a modernebb halakat. Igy lehet alaposan felfegyverezni magunkat :) De ugyan ez a falke is. Nekem 42 eleje óta van falkém 4 db ingyen a VIIC hez. Ha veszel egy IXest akkor nincs :) -
Hengelhoffer #4870 ...jaaa, próbáld meg a térkép/TDC nézetben a felső ikonsoron lévő kérdőjelet. -
Hengelhoffer #4869 Ez mod. Mégpedig a bearings-mod. -
Hengelhoffer #4868 Más. Észrevettétek, vagy csak nálam jelentkezik, hogy a bázisra visszatérve, a személyzeti és egyébb ügyeket elintézve, elrakom magam másnapra. Legközelebb visszatérve a játékhoz, a torpedó-konfigom visszaáll eredetire. Ez bosszantó. mert van amikor elfelejtem, és G7e-ből fúllra megpakolva indulok el. Ezt a típust pedig nem nagyon szeretem, mert lassú. Csak pár darabot szoktam vinni. A legbosszantób, hogy drága 'pénzért' megvásárolt FAT torpedókat is visszaveszi, és megint meg kell venni. Persze a drága verejtékkel, vérrel megszerzett renown-okat nem adja vissza.
A FAQ -hoz csak gratulálni tudok!! De hiányolom, (vagy csak én nem vettem észre)a különféle torpedók tulajdonságait. Pl. FAT -
#4867 EZt az iránytűt honnan szerváltad? Mod, vagy az 1.3-as peccs? Mert mikor feltettem a peccset, akkor nekem is lett ilyen, de a köv indításnál már nem volt. :-( -
Hengelhoffer #4866 huppsz a kép lemaradt...
-
Hengelhoffer #4865 Áthelyeződtem Bordeaux-ba. Hajót felszerel, indulás, teljes gőz. A dokkban, a hídon állva, a hajó gyanúsan remeget, de nem indúlt. Sebesség 0. Majd jöttek a reportok különböző sérülésekről, végűl meghaltam. párszor visszatöltve, ugyan ezek a tünetek. Ha elindulok, végem van. Külső nézetben, a víz alat, a hajó fara be van gyógyúlva a dokk falába. Térkép nézetben pedig ez a látvány fogadott...
Más kikötőben ez a bug nem jelentkezik. Most Lorientben vagyok. 1.3 patch. -
#4864 Szerintem az nem normális, hogy 10 torpedóból 9 lepattan, ráadásul a kiképzés alatt. Akárhogy találom el, azért annak fel kellene robbannia. Már kezdem nagyon unni...