11357
  • Tuvok #4983
    Hmm, hát ez nem 11ezer tonnát nyom
  • raja
    Kösz!
  • Papirzacsi
    Tök véletlenül én tudok egy helyet. Valahogy felkerült a tárhelyemre. :-O
    ehun e. remélem ez az. :-)
  • GarET
    errevolt található valaha, de a múltkor már én is kerestem, de nem találtam.
    minden esetre ha emgtalálod szólj plz.
  • raja
    Valaki lentebb irta, hogy létezik szögmérő mod. Hol, merre található?
  • GarET
    ezt a hajót az SH4-be feltétlenül be kell rakni:)))
  • Papirzacsi
    Exxon Valdez volt eégsz pontosan.
    Errél jut eszembe, mekkora környezetkárosítást végünk egy-egy T3 fenékre helyezésével. Még szerencse, hogy csak virtuálisan. Lassan vége a háborúnak, úgyhogy asszem hdirket hajótörést szenvedek Dél-Amerikánál, nehogy megtaláljanak a környetezvédők, és felkoncoljanak háborús környezetszennyezésért.
  • Placebó
    Dúva cucc... egy ilyet kresselt meg egy berúgott kapitány egy fjordban páréve ESTON valami volt a hajó neve...
  • Papirzacsi
    Hát nem sok látszik ki belőle. Fene se gondolná, hogy majdnem 29 méterrel lóg a víz alá.:-)
  • Placebó
    Annyira tele?:) Lehet hogy ez megfordítva óriás tengó?:)
  • Papirzacsi
    Igen. Direkt ezt szúrtam be, mert jól érzékelteti, hogy mekkora. Ha tele lenne, nem látnánk belőle semmit. :-)
  • Placebó
    Ez meg tökre üres az láccik..:)
  • Placebó
    Pont ez volt nekem a fura hogy lepattant..:S
  • Papirzacsi
    A méretek érzékeltetésére. Ott az ábrán egy T2.
    Nemsemmi
  • Papirzacsi
    Ezt szívesen elküldenék a gémben a fenékre. Egy ilyennel többet érnék el, mint a legsikeresebb német kapitány. :-)
  • Papirzacsi
    Én rombolót ha impactre állított torpedóval lövök, akkor az mindíg 1 méterre van állítva. Bejött eddig. Nem pattant még le.
    Ilyen lőhelyzetből simán lőhettél volna a fuel bunkerre impact torpedóval. Akkor is széetesett volna molekuláira. :-)
  • Placebó
    Ezt alá tudom támyasztani..:) Sosincs vészmerülés ha meglátok egy repülőt és csendes az idő természetesen... Egy jó Watch Officer és egy Flak gunner csodákra képes együtt...:)

Tegnap újrakezdtem a kampányt 1940-től Brest VIIC első küldin beleakadatam egy konvojba amit csak két Hunt Destroyer védett, kis kergetőzés után az egyiket simán leszedtem a másikat meg sehogy sem bírtam nemtom mi volt a torpikkal de az összes lepattant (3) a rombolóról. Pedig a 3-ból kettő 89 és 93fok között találta el és Impact-ra volt állítva...:( mélység 2,8-at merül a kicsike 2-re voltak belőve szal még le sem csúszhatott volna róla... ehh bosszant kicsit. Aztán életemben először egy T3-a tankert sikerült egy halacskával kettétörnöm...:) Mintaszeűen megközelítettem, 91 fok 850m 8.5 merülésre ráhagytam 40-50 cm-t kivártam (mert a türelem ennél a játéknál eléggé elengedhetetlen..:)) motorok állj kivártam szépen majd tűz 1/4gáz korrigálok második torpedó beállít várakozás majd bumm irgalmatlan robbanás és kettétört és 20mp alatt magáévá tette a tenger..:)
  • Papirzacsi
    Ami Hurricane.
    Amúgy meglepően könnyen levadászhatók a gépek. Még a négymotorosok is.
  • xj700t
    Nagyon hálás az a u202/VIIC.
    A minap nem akartam nagyot kerülni gondoltam átsonok a Scappa feletti szorosban ... nem jött be. Egy magányos spitfire kiszúrt. Gondoltam kipróbálom mit ér a két légvédelmi gépágyú. A végeredmény: 10-11 tengovadász repülővel kevesebb van az angol légierőnél. :))
  • Gundark
    Héló Cifu! Az a Walter tetszik! Igaz kissé ákombákomnak tűnik, de jól meglephetném vele az ellent, mert tengericsikónak néznének :)
  • GarET
    azannnya
  • Papirzacsi
    Igen, az 1.3-as peccsel megnőnek a merülési mélységek. A VII/C42-t kipróbáltam múltkor csak poénból, és 250 méternél esett le a hull integrity 99%-ra.
  • GarET
    287??????????? ez az 1.3-as petchel érted el??? nekem 100% hull integrityn 178-nál már összeroppant a test!
  • [NST]Cifu
    Banyek, már bejezem a cikket, erre rábukkanok egy oldalra, tele érdekesnél érdekesebb képekkel...

Azért megosztom veletek:

[center]
    Walter kisérleti tengeralattjárója.

Az U-766 a francia haditengerészetben szolgált tovább a háború után (VII.C).

Egy szintén francia szinekben tovább élő XXI.-es.
  • Gundark
    Egyszer miközben elmerültem (hehe szószerint :) tanulmányoztam egy konvojt, gaz ellenségek rontottak rám hátulról, legázolva a tornyómat, de úgy hogy a kommand szekcióba ömlött a víz, és tök vörös volt mind a kettő. A hull kb 50%on volt. Süllyedtünk mint a kő :) 70es dőlés volt előre :) motorok teljes hátramenetben, igy durván egy méter per másodperce sikerült lassítani a süllyedést, miközben ádázul kalapáltuk a hibát. Nem jött be. 287 méteren lett ropi. Ja és az U202es volt egy derék VIIC.
  • Piedon
    Köszi! Oké akkor ez egy progihiba, de legalább már tudom miért nem lehet normálisan használni az ékezeteket játékban(magyarítás).
  • Tuvok #4957
    tess
  • Piedon
    Kis segítséget szeretnék kérni attól akinek fent van az 1.3-as verzió. Ha valaki elküldené nekem a FPHunt38.off fájlt a játékból, azt megköszönném. Irjon egy privát üzit és akkor megadom a mail címemet.
    Valószinüleg bugos a fájl de aki játszik vele az nem fogja észrevenni, mert nem használ magyar ékezeteket a játékban.
  • bunkolaja
    gondolom a spektrumon ezek már azok az amcsi hajók, amiknek már Moszkvából "visszajött" a rekonstruált tervrajza és billie fiúék rábólintottak, hogy jó, mehet a public kamera. :)
  • Papirzacsi
    A csörömpölés még most is előfordul néha, ha olyan mentést töltesz vissza, ahol a hajó már sérült. De ez legyen a legnagyob baj. :-)
  • dr Kotász
    Már javították ezeket a hibákat.
  • Tuvok #4952
    1.0 bug, (asszem) a IX-es típusoknál fordul elő, hogy a torpedók nem látszanak néha, bár én még nem találkoztam vele .

A mentéses hibával nem találkoztam, de egyébként sem szoktam visszatölteni korábbiakat, eddig mindig csak az utolsót .

a szonár pusztulása is 1.0 hiba, igaz ezzel sem találkoztam soha . Viszont betöltés után nekem is nagy csörömpölés van a hajón, törik minden, meg fények ki, de 1 másodperc múlva már minden rendben van .
  • dr Kotász
    Vagy a tanulásnak
  • Tuvok #4950
    Ahogy én figyeltem, ha élesen kanyarodsz, alapból úgy állítgatja a motorokat .
  • Herold
    Volt ilyen pár éve, úgy hívták, hogy Tom Clancy SSN.
  • Jozsó
    1-2 métert kell a merüléshez hozzáadni? Én felet szoktam, de viharban még így is volt, hogy elúszott a hajó alatt... (jó igaz, szintén viharban olyan is volt, hogy nekiment, és nem robbant fel).

Elég idegesítő buggal harcolok mostanság. Lehet, hogy ez is 1.0 specialitás (vagy vidkártya driver). Ha olyan hajóval megyek ahol nagyon sok torpedó tárolódik kivűl egyszercsak összezavarodik az a képernyő ahol a torpikat pakolhatnám, és a torpedók helyén csak üresség van. Ha küldük egy patrol reportot ott látszik a rendes szám, de nem lehet átpakolni. Ilyenkor kilép-visszalép (20 perc). :-(

A másik amit nem értek, hogy a mentésekből mindig eltüntet önkényesen néhányat. az OK, hogy azt írja, hogy ha betöltöm az adott állást, akkor a későbbiek elvesznek, de miért vesznek el az előtte valók is? Volt már, hogy 5 mentett állásomból (az utolsót visszatöltve természetesen) csak 1 maradt meg.

Ja, és persze egy ideje minden betöltés úgy indul, hogy a szonár elpusztul (és az összes műszer üvege betörik), de ilyet mintha már más is írt volna.

Viszont a segítségetekkel szépen írtom a hadihajókat. Utolsó patrolban 7 merült a víz alá :-)
  • datango
    hehehe! igazad van , de "Ja, usa, ruszkik, peking, london illetékesei pedig örömmel adnák ki a belső tervrajzokat"
    spektrumon neztem mutkor egy amcsi uj tengeralattjarot elemeztek meg mutattak mi hoggy merre meddig... szoval , mind1 .) ...

---
    SH3 ba én hátránynak írom azt hogy: két oldali motor van és mégsem tudom egyik motort elore , masikat pedig hatra iranyba allitani :( <- ez nagy probléma foleg manoverezesnel... .)
  • GarET
    Egyetértek:)

• bunkolaja
    "most a gamefejlesztoknek rákén állni a mai modern tengo szimulatorrra..."

Ja, usa, ruszkik, peking, london illetékesei pedig örömmel adnák ki a belső tervrajzokat, hogy a kedvedért hiteles legyen a megjelenítés. :) Egymás elől még titkolóznak, te Tangoért csak kivételt kell tenni. :) Nagyon részletes megjelenítés se kell, hisz atommal odabaszunk egymásnak és arra szabad hajózni, ahol nem narancssárga az égbolt. :)

- Parancsnok úr elfogyott az összes hagyományos halacska!
    - elő az atomot, oszt adjad neki.
    - 5000 kilotonnás a legkisebb főnök, kilőjük vagy a raktérben robbantsuk? A hatás ugyanaz. :)

viccet félretéve, ebben a játékban az a jó, hogy a valamikori történéseket lehet újrajátszani. Lassan megcsinálom a Tutorialt elkezdem én is. :)

• Placebó
    :) igen nekem is... igaz volt a Zauköniggel olyan is hogy konvojt támadtam vihar ezerrel 8méteres hullámok 3 C3-mas már a fenéken mikor a megmeredt egyetlen rombolója nagyon rám szállt 072-őn volt mikor véletlenül a hátsó vetőcőből egy zaut elindítottam, Scheise mondom majd jó másfél perc muulva Bumm és a romboló már vágta is magát hanyatt..:)