Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Looserke
A második patrol-on elküldtek az AM18-as szektorba. Pont arra járt egy konvoj. 11-hajó mínusz! Volt benne egy-két C3as és a többi C2-es. a 7th flottilánál vagyok. <#eplus2>

A gond az, hogy aszerint változtatja automatikusan a hajó meghajtását, hogy a felszínen vagy a víz alatt hajózol e,miközben ezeket a parancsokat a kapitánynak kéne kiadnia,amit viszont nem lehet a játékban.

A másik probléma is ismerõs: nemrég egy olyan patrolon voltam, ahol végig szakadt az esõ és sûrû köd volt.Felszínen hajóztam, amikor jelentették, hogy hajót látnak. Megyek a hídra, erre látom, hogy egy angol C2 cargo magasodik a tengó mellett, kb 30 méterre. Csak ilyen közelrõl tuták észrevenni a figyelõk, pedig fullos volt a híd hatékonysága. Ugyanezen a küldin egy konvojjal is bepróbálkoztam, hát 5 mp enként elvesztette a célt a köd miatt. Kb 200 méterig lehetett ellátni. Ami nagyon jó, met a torpedó csak 350 méter után élesít. De ha nem a köd miatt veszett el a cél,akkor a hullámok miatt. Szinte nagyszerû volt. Úgyhogy egyórai tökörészés után valahogy kilõttem két nagy hajót, aztán elhúztam a fenébe.

ha manuálban vagy elõsõr identifíti target, és csak utána fog mûködni!
mert ne n-t nyomjál, hanem a a periszkótól balra fent a notepadom a shipre kattints és akkor kikerseik neked automatikusan.)
igen sajnos a gép gyakorta felülbírálj a döntéseimet, ilyen esetekben, mondom hogy elektro, erre visszapakolássza dízelbe a crew-kat vagy éppen fordtíva. jó lenne ha az lenne amit én mondok ha elektro akkor elektro 8 méter mélységben és istenem hukllázik a tenger, meg kidobja a hajót, ettól még nem kéne rögtön dízelre váltani, mert a köv másodpercben meg 10 méterre vagyok a afelszíntõl, és ugye amíg a gép dobálgatja az emerbereketnem megy a motor megszökik a célpont, vagy lejebb merülsz, de akkor meg a periszkópban nem látsz, mert a hullámok miatt gyakran a víz alatt van, és így el tudod veszteni a célt, arról nem is beszélve hogy elszalasztod esetleg a kedvezõ irányt a lövéshez, szal ez vhogy sehogysem jó így!
Hadjáratott játszom és 39-ben vagyok megláttam egy cargo hajót, próbálom beazonositani de nincs benne az "n" billentyû megnyomása után felugró hajókönyvben. Segitségetek!!!! Köszi...

Hát igen,sajnos sok alapvetõ dolog hiányzik ebbõl a programból. A farkafalkák hiánya és a kikötõk üressége az egy dolog, dehogy még a motorokat sem lehet normálisan szabályozni, az már nagyon gáz. (például nem lehet a két motort külön külön vezérelni, mondjuk az egyiket elõre, a másikat hátramenetbe tenni, és ezzel fordulni.)

Gundark
Képzeld el a csávókat a tengóban <#vigyor3>Emberek! Irány a dízel.. trapp trapp trapp dizel be, Emberek irány az elektró trapp trapp trapp.. szerintem a 4. 5. után csinálják azt mint a bountyn, hogy a fõnökséget a vízbedobálják õk meg elmennek tahitibe <#nyes><#wink>

nekem a mûltkor úgy 8méteres mélységnél, amikor viharvól, úgy pakolgatta a gép a dízelbõl az elektroba, és vissza az emnerekeet, hogy majdnem felrobbantam dühömben!!!!! persze lófaszt sem haladtunke elõre!
Meg fogsz lepõdni, de egy ex-szovjet Kilo osztályú dízelelektromos tengerallattjárót sokkal nehezebb észlelni,mint egy atommeghajtású tengót.Sokkal halkabb. (a víz alatt, természetesen)

ChevyG
igen igaz, de a 7th flottánál kell kezdeni, hogy közbe benyögjék hogy merre vannak sztem.
amig II-esserl voltam nem kaptam ilyen üzit
Gundark
Már bocsánat de az atomnak is van hangja,a hûtõrendszer meg a turbina meg a többi azért kattog rendesen <#wink>De azért még különbséget tudok tenni egy loszandzselesz vagy egy szívolf netán egy akula és egy VII es közt<#awink>

valszeg elektroval ,mert a dízel hangját lehetett volna hallani😊
apropó már nem atommeghajtású volt a tengó, mert azon aztán hallgatózhatsz😉
Gundark
ÖÖö, meddig merülhetett a tengó dízellel? Multkor láttam talán a diszkóverin, hogy valamiféle tengók barátkoztak a tengeren elváltak, az egyik úgy toronyig merült és elpályázott. Én is akarok !<#hawaii> Ugye hang nem volt, szóval akkor dizellel ment vagy elektróval?

Gundark
A kézi torpedóbeállitás alatt a kézi célzást érted, vagy a torpedók betöltését a csõbe? Egyébként döntöttem, legközelebb bekacsolom a stabilizált nézetet és csessze meg a hüje vihar a hullámzását <#vigyor2><#nevetes1><#wink>

Aha. Megnézem azt, hogy egy Atlanti óceáni viharban 4-5 méteres hullámoknál hogyan tartod azt a 8m es szintet, amikor ilyenkor még a mélységmérõ is kileng 4 métert jobbra ballra. Amúgy régebben még nem így magyaráztad a felszíni villanymotoros haladást. No offense, de ez már többször elõfordult.

'43tól meg már ki akar pingetni? Hiszen az alapján be lehet mérni a tengeralattjárót! '43tól meg már olyan szintû volt az ellenfél, hogy a tengók már gyakolratilag nem a vadász hanem a vad szerepét játszották. Asdic készülék, szonár,radar,Hedgehog, és még sorolhatnám. Ettõl az évtõl kezdve vadonatúj gyártású tengók futottak ki újonc legénységgel, és legtöbbször már az elsõ bevetésükön megsemmisült a tengeralattjáró. Ekkor már 10.000 tonna elsüllyesztett hajóra jutott egy elvesztett tengeralattjáró. ('41-ben még 100.000 tonnára jutott egy veszteség) Akárhogy is, '43tól kezdve a tengók úgy hullottak, mint a legyek.

Visszatérve a felszini elektro.haladásra, ezt is elcseszték, de remélem kijavitját.Kissé nehéz mindig tartani a 8 m-es szintet, fõleg viharban.

Fájdalommal tölt el a tudat engem is, de valami bug. miatt csak 1943-tól lehet pingelni.<#falbav><#falbav><#falbav>

Looserke
Nekem sem sikerült még a szonárt használtatnom. Azt mondja az ürge, hogy nincs célpont kiválsztva. Hogy lehet kiválasztani a célpontot??? Még csak 1-2 napja kezdtem a játékot.Köszi... (egyébként szerintem még csak hidrofon van a gépen... <#vigyor3> )

[NST]Cifu
Nálam a külsõ nézet van bekapcsolva (szintén látványügyi szempont) meg a csak kézi torpedó beállítás kikapcsolva, ezt leszámítva minden realisztikusra van állítva.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kilopta az egyik matróz rendeld el a keresését és végeztesd ki a tettéért.
Zsolo007
Érdekes dolgo ez a ping, ugyanis most vettem '42 aktív szonárt és mégsincs ping gomb, elég idegesítõ

"Más: A szonárosomnak nem tudom kiadni a normal sweap, és a másik parancsot, mert szürke az ikon. Mi lehet a baj?"

Hali!
- vagy nem vettél szonárt(!)
- vagy nem vagy elég mélyen (!)-15-20 méter
- ha kézzel sem megy (jobb klikk a szonárosra, és te forgatod a szonárt ), valószínqleg ez lehet az oka

Gundark
A II -eseknek olyan családias hangulatuk is van <#nevetes1><#nevetes1>De az mondjuk érdekes hogy én sem szívok igazán a mágnesesekkel, pedig a történelem szerint párszor leanyázák a készitõit a tengósok<#vigyor3> ja már régen akartam kérdezni, ti most hány százlékon játszátok? Bevallom most a legutolsó éppen zajló járõrömön nem tudtam ellenállni a kísértésnek és a külsõ nézetet engedélyeztem<#buck>azért hogy bámulhassam a tengómat.Persze 9 napja mióta elindultunk házmagasságú hullámok vannak, eddig csak kétszer láttam hajót (egy coastalt meg egy c2est) de annyira hullámzott hogy merülve nem lehetett támadni mert az egész kurta hajó táncolt minden irányba<#hehe>és a hajót alig tudtam a szkópban tartani nem hogy távolságot mérjek. A felszinen meg álladóan átcsapott felettünk a viz és a dízel mindíg lefulladt, és természetesen az UZOban is csak másodpercekre jelent meg a hajó. De remélem egyszer minden vihar vége ér...<#vigyor0>

Zogu
Én már egyszer írtam a medvérõl, de akkor nem volt sikerem Nálad vele.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Egy észrevétel a FAQ kapcsán: (ha már írta valaki, akkor bocs)
A torpedók száma valóban véges, de bugos is, legalábis az 1.2-es verzióban. Azaz valóban elfogy, de ha kilépsz a bõvítési részbõl és újra belépsz, akkor újra ad valamennyit.
Ezt akkor figyeltem meg, amikor szomorúan tapasztaltam, hogy újra visszatérve a 7. flottához 43-ban csak 3db III-as torpedóval akarja kiszúrni a szemem.
A fentieket megjátszva viszont sikerült beszereznem 22 darabot 😊
Ok, de azért csak van, akinek ez is segít, hátha nem tud mindenki annyira angolul. <#alien2>

Másrészrõl reméltem, hogy talán így nekem is segít majd valaki<#zavart1>
Papirzacsi
Én meg kb a huszadiknál, és egy áthelyezésen kívül csak 24 órás patrolok voltak.
Sztem õt is csak kiküldték egy halyre, közben meg jött egy üzi egy konvojról.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Van külön konvoj elleni patrol is?
Én a hetedik patrolnál tartok, de eddig még csak 'egynapos cirkálás a célkörzetben' volt a feladat.

[NST]Cifu
Szerinted?
5 Small Merchant, és Small tanker, mágneses gyújtó, egy hajó - egy torpi. Nem titok, hogy szerencse is kell hozzá (igaz eddig talán csak 4 vagy 5 alkalommal döglött be mágneses gyújtóm, tehát én egyáltalán nem vagyok olyan rossz tapasztalatokkal vele kapcsolatban).

Mondom, hogy a II.A/D. típusokkal tök jól elvagyok, ráadásul anglia közelébe vezényelnek mindig, így egy-egy misszió alig 9-10 napig tart, és így is megvan az 1200-2000 renown egy kihajózással (és még nem is szórakoztam azzal, hogy másik kikõtõben feltöltsem a készleteimet). Igaz egyre sûrûbben okoznak gondot a repülõgépek...

ChevyG
én asszem várok pecs-crackre addig, nem csapom szét az agyam.
(nem szidom, de azért ez se tökéletes játék -viszont közel van hozzá)
ChevyG
5 torpi a kamrában asszem
dr Kotász
Hány küldetés alatt?
😊
[NST]Cifu
II.D-vel én már sûlyesztettem el 5 hajót. 😊

Már 10k megvan😄
lipovics
30.000 penz az XXI? 😄
Akkor kezdem ujra az egesz karriert, annyi mar 45 vegeig nem fog osszejonni 😄
Most, hogy elkezdtem renownra gyurni, 1500-200/per kuldi 😊 De meg csa 8e van, 43 kozepen... :|
bazza
Mire megérkeztem a célterületre, rögtön jött a rádiójelzés, h hatalmas konvoj közeledik NY felõl... És tényleg, vagy 15 hajó, védelem nélkül! 😊)
De ha így lesz, h csak a mentés után elsüllyesztett hajókat adja meg akkor ez gáz...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bazza
VIIB ha jól tudom, és azon 5 csõ + még pár torpi a raktárban!

ChevyG
II-esel nem küldött, csak sima patrolra
Zsolo007
Honnan veszed hogy IIBvel megy? Kielben VIIBvel indulunk (vagy az wilmenshaven? )

Zsolo007
Hadd kérdezzem meg, hogy lenne e igény a uboat.net subtipusokkal foglalkozó részének fordítására? Mert ha igen én megcsinálom a honlapot (bár tény hogy kezdõ vagyok ezen a téren), és majd aki jobban ért hozzá kicsit jobban dizájnolja meg ilyenek. Mit szólnátok hozzá?

Hmm karrier? Lássuk csak IIb-vel mész azon van 3 torpedó. Hogy is jön ki igy a 4-5 hajó? Flakkal szedtél le még 2-t?

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

Lefagyást nem okoz!Szerintem jó.<#eljen>

A Wilhelmshaveni IIA-kat nem küldi konvoj ellen?

Már miért lenne szar, hogy betöltés után az öszes többi mentést törli?
Ragyogó ötlet!

ChevyG
VII-es mész a 7th flotta. azé küldi konvojra
na ne már elsõ küldi és konvoj hogy a vacakba jön össze nektek?
bazza
Nah, végre meglett a játék!
Baromira féltem, h nálam is jelentkezni fognak mentési bugok:
Az elsõ alkalommal Kiel-bõl, Angliát megkerülve rátámadtam egy konvojra. 2 hajót elsüllyesztettem, mentettem, majd még másik 2-õt...eliszkoltam hazafelé, de valami szar büdös genya háttérben futó progi miatt ki kellet lépnem, de elfelejtettem menteni. Visszatöltöttem a mentést, hazaértem, de csak két hajót adott meg, pedig tisztán emléxem, hogy 5-öt, de minimum 4-et elsüllyesztettem!
Ez is hozzátartozik a mentési bugokhoz? Jah és az is elég szar, h betöltés után az összes többi mentést törli... :|

Én kézi célzást használom ,de lusta vok megírni😄