11357
  • datango
    tipp1: érdemes a CE(főgóré)-t szerelő képesítéssel elátni ! ugyanis ha van eleg javitani való a csonakon akkor ezt felkuldjuk szerelni es nagyon hamar megjavítja a kárt ! (vigyázni kell arra, hogy ebben az idoben érdemes egy kijelolt iranyt, magassagot es sebesseget bealitani mert amig ez a pasas serel addig nincs aki iranyitana a csonakot !!!
    --
    Mit szoltok hozzá?
  • datango
    kb.
  • datango
  • Tuvok #5020
    Nem írom le neked ide is a 154 . hadparancsot, olvasd el az U-571 topikban .
    És köszönjük a véleményed, de nem szerves része a topiknak, akár magadnak is megtarthattad volna .
  • ChevyG #5019
    U-571 NAGYON SZAR!!!
    undoritó
    akkor basztam fel magam igazán, amikor a hajótöröttekre löttek a németek!
    pont tegnap olvastam, mikor pl a PQ17es conjvoyt megcsupálták a (NÉMET)tengok:
    britt hajótörött:
    "A búvárhajó felmerült és a ködböl kibukkanva, körbejárta a sülyedő hajóróncsot. Aztán az egyik mentőcsónakját átadta, amelyben fekete kenyér, kolbász és 1 palack konyak volt, és a gépésztisztnek - akit Ök mentettek ki a tengerből - a kapitány megadta a helyes irányt. Sajnálatát fejezte ki, hogy el kellett süllyeszteni a hajónkat, jó utat kívánt és angol módra tisztelgett, mi elött hajójávalalámerült volna."
    manapság egyre több, az olyan film, ami szinte csak arrol szól, hogy "löjjük a szemét németeket"! és ezut sajnos sok játék is koövette: elsö pl a mohaa volt...
  • datango
    figy , gondoltam mi az a snorkel de mivel nekem egy IX tipusu hajom van es inkabb a fedelzeti agyut rakatom ra ... szoval nem volt meg tapasztalatom.. ezért nem tudtam , csak gondoltam mi is az... (ennyi.) :)
  • Tuvok #5017
    4 után végzek, addig ráér ? :D
  • Jozsó
    C:\Documents and Settings\<user>\Dokumentumok\SH3\data\cfg\Careers\<karrier név> könyvtárban a Careers_0.cfg. Legalábbis ezt gyanítom. Itt mintha minden patrol után fel lenne tüntetve, hogy mid van, és mit vehetsz. Itt van egy "SnorkelUpg", meg egy "Snorkel" sor. Nekem a "SnorkelUpg" sorban -1 szerepel, azt gyanítom, ha lenne vmi ezervalahánynak kellene mögötte szerepelnie. De ezek sajnos csak feltételezések.
  • Tuvok #5015
    Na, már elmondták előttem :)
    Gyorsabb, mert a dízelt használ(hat)ja, nem az e-motort .
  • Tuvok #5014
    Megnézném, de melyik cfg fájl az a 100 közül ???
  • Dns5000
    hat az nem egyszeru dolog, probald meg kikapcsolt terkep updatettel :P
    ugy meg a hajokat sem fogod megtalani, nemhogy megtorpedozni :D
  • Dns5000
    big wave mod?
    bazze en meg az alap viharba sem tudok celeozni a hullamoktol :/
    a periscope mindig elsulyed es a lock lemegy, aztan meg mar nincs ido kijeloni hogy a fuel bunkerre celozzanak es igy 1 torpi nem eleg :/
  • Byers
    Én meg eddig nem mertem megkérdezni hogy mi a snorkel.
    Látom nem csak egyedűl vagyok "laikus".

Ma kipróbáltam a manuális célzást de eléggé gyatra az eredmény.(4 torpi 1 találat)Az még oké hogy megállapítom a sebességet meg a haladási irányt , de a távolság meg a bezárt szög ugyebár állandoan változik.
    Talán mérjem ki térképen Lessz egy művészet!
    Mindenképp manuálisan akarok célozni az élmény és a nehézség miatt.
  • datango
    az igen , erre csak most jottem ra ... ki is probaltam , hm ! kösz az infót ! .)
  • Herold
    Jobban, mivel a tengeralattjárók a víz alatt normál esetben csak villanymotorokat használnak. Annak meg nincs akkora teljesítménye, mint a dízelnek és az akksik sem tartanak örökké.
  • [NST]Cifu
    A Snorkel egy légzőcső, ezen keresztül levegőt kaphatnak a diesel-motorok a nélkül, hogy a tengeralattjárónak a felszinre kellene emelkednie. Tehát a tengeralattjáró periszkópmélységbe hajózik, járnak a diesel-motorjai, amelyek nemcsak hajtják a hajót, de egyben töltik az akkumulátorokat is.
  • datango
    értem, de még mindig nem értem , most akkor jobban megy tole a csonak ha kint van ?
  • Jozsó
    Megtennéd, hogy megnézed a cfg fájlodat, hogy mi szerepel a snorkel-t tartalmazó sorok mellett? Hátha így rá tudom aplikálni a hajómra. (próbaképpen mentem még egy küldetést, hátha megjavul, de nem :-( )

Egyébként lehet, hogy a szövetségesek csalinak raknak ki hajókat? Találtam két kereskedelmi hajót, idióta módjára keringtek egymás körül, gondoltam pont az én két megmaradt hátsó torpedómra várnak. Kilőttem őket, de mikor felmerültem rajokban lengtek körül a repcsik :-/
  • Tuvok #5005
    Minden könyvemben légperiszkópként szerepel, de asszem vhol már olvastam légpipának is .
    Asszem két cső volt benne, az egyikben sima levegőt szívott be a motor, a másik meg a kipufogó volt . A feje speciális kialakítású volt, hogy ha víz éri lezáródjon . Ja és kaucsuk bevonata volt (nem veri vissza a lokátor hullámait), mert a szövik lokátorjai ekkora már 40-50 km-ről is észlelték a légperiszkóp fejét .
  • Tuvok #5004
    Ez van .
  • datango
    nem legszivatyu? (és az nem a tiszta oxigen beszivasara van kitalalva? ) komi gyorsabb tole a csonak ?
  • datango
    ez így van ! csak lokom meg lokom bele a torpit , az nem sulyed el , viszont besul egy csomo torpi... :( kevés.
  • Tuvok #5001
    Jó, mondjuk mikor a 3 . Large Convoy-jal futok össze a járőr alatt, olyankor tényleg kevés a 14
  • Tuvok #5000
    Így is irreális néha, szerintem túlzás lenne . Átlagban simán összehozható 100ezer brt is egy járőr alatt, ez meg közel fele, mint a háború a legnagyobb ászainak összes elsüllyesztett hajótere . (Pl. Wolfgang Lüth 39-45, ~ 225ezer brt, 2 . legjobb)
  • Tuvok #4999
    Légperiszkóp a magyar neve, a dízelmotorokhoz szükséges levegőt juttatja a tengeralattjáróba, így az alámerülve is a menetsebességével nagy távokat tud megtenni . Lokátorok és repülők kivédése érdekében használták .
    Hátránya volt, hogy megnőtt az üzemanyag fogyasztás, és a legénység körében sűrűn vezetett halláskárosodáshoz .
  • Herold
    Mi az a snorkel és mire jó?
  • Jozsó
    Hmm. Végre elértem odáig, hogy lenne snorkel. De úgy tűnik megint belefutottam vmi 1.0-ás bugba. Először azt írta ki, hogy 0 renown kell hozzá, utána, hogy 1500, majd megint emelte a tétet és 9000-et kért. Mondjuk még ez sem lenne probléma, csak sajnos hiába kattingtatok rá, nem szereli fel.

Esetleg vki megnézné, hogy mit kell átálítani a cfg fájlban hozzá?

A másik, hogy mi hasznom van abból, ha átkéregetem magam másik flottához? (már jártam majd mindenhol).
  • datango
    torpedó csalás kéne! kevés ez a pár torpedó... :(
  • Placebó
    Na mizu mindenki kapott gy mélységibombát egyezményesen tegnap?

Ping Ping!! :)
  • GarET
    nah emberek aki nem tudná:) ezen a címen találtam még modokat, többek között a big wave modot is nézzetek szét
    csak erre tessék....
  • Tuvok #4993
    Igen, II-esek voltak .
  • Tuvok #4992
    Hm ?
  • Gundark
    Jut eszembe a szemétség Amikor a fekete tengerhez vitték a tengókat (ha jól emlékszem IIeseket de majd Cifu kijavít ha nem ) vasúton vitték őket. Én megtorpedóztam volna a mozdonytTudom, tudom, szét voltak szedve, de nem bírtam megállni
  • Zogu
    Bocsika. Ez rossz helyre ment. Miért???
  • Zogu
    Sziasztok!
    Használ valaki jelzőket a vasútjain?
  • Tuvok #4988
    Megvan
  • dr Kotász
    U-571-e vagy?
  • Tuvok #4986
    Vajon az U-571 -et meg lehet-e szerezni ? :)))
  • Papirzacsi
    A kampányom elején, mikor megvettem az első VII-es típusomat, akkor én is az U-47-et kaptam.

Ma megjötten az utolsó elötti bevetésemről. Már 45'áprilisa van. Úgyhogy asszem ez lesz az uccsó. Az előző küldetésben már jövök éppen haza. Nincs más, csak egy Zaukönig, meg egy Fat1. Erre belefutok egy Taskba Scapa Flow-tól északra. 4 rombolóból, meg egy Revengeből áll. Na mondom ennek nekiesek, csak jó lenne, ha tele lennék hallal. Kilőttem rá a maradékot. A hajó vészesen megdőlt. A rombolók nekemestek. Kicseleztem őket. :-) De az a nyavajás oldalra dőlve még napokig hajózott, aztán egyszercsak eltűnt. De nem süllyedt el. :-(
    Pedig örültem volna, hogy 38 patrol után végre belefutok egybe, és elsüllyesztem. Talán majd a köv kampányban.
  • Tuvok #4984
    Ha már az U-47-et kaptam, ennek örömére gondoltam benézek Scapa Flow-ba, hogy hű maradjak a hajóhoz .
    Két napig dekkoltam kívül, mire az akkuk 100 % -osak lettek a sok rohadt repülő miatt .
    De bejutottam ... Ő bizony egy Revenge volt, egyhelyben állt, mégis csak a 3 . angolna végezte ki .
    Kifelé jövet meg borultam egy nagyot, ez itt egy butus romboló felakadva abban a fém hálóban, amibe befelé jövet gyanútlanul belehajtottam, akkorát nyikorgott a fejhallgatómban, hogy ijedtemben majdnem kiugrottam a fotelból . :D