Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lipovics
Az a hajok haladasi iranyat jelzi, amelyiket eszreveszi pl. a watchman.
Macccy
ÁÁhhhááá! Akkor jó a tipped.Ez nem kód. SSE = South South-East de nem lesz completed szerintem. Az csak egy jelentés. Én legalábbis ilyeneket kaptam eddig:
"Large Convoy reported in area AM28, Moving SSE, Speed 7kts" - a konvoj halad dél-délkelet felé. Te csak menj oda, ahol bejelölte, menj onnan SSE irányba és vadászd le ha van kedved.
Ha nem adódott hozzá az Objectives-hez, akkor nem lesz completed sem, márpedig én még nem kaptam olyan parancsot ami oda bement volna. Ha nálad másként van, úgy elnézést. Remélem segített ...

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

lipovics
Bug, tolts vissza egy regi mentest.
lipovics
igen
Tuvok
pl . SSE, meg ilyenek
tippem szerint south-south east, azaz, dél-délkelet lenne, el is indultam arra, de csak nem akar a parancs 'Completed' lenni ...

Macccy
Bááázzz! Francba! Elolvastam, oké, oké. --DURR--

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Macccy
Tuvok. Arra gondolsz, hogy pl. "Large Convoy reported in area AM28"? Mer ha igen akkor ez egyszerû, haloványos szürkével oda van írva a térképen minden "szegmensbe" melyik-melyik. Annak alapján megtalálhatod. Ha nem ez a kérdés (valószínû) akkor elõbb pontosíts, majd lõjj fejbe nyugodtan. De csakis a nyúltagyamba ... <#gun><#wilting>

Macccy
úúúú ... lehet azok a jelek kicsit erõsek lettek ... jíííjj ... valaki leradírozhatná, ha igen ... <#kuss>

Macccy
<#felkialtas><#felkialtas>
Nnnnnna! Most segítsen aki tud! Baj van! DATE: 1940 AUG. Miután visszahajóztam Wilhelmshaven-be máris furcsálltam, hogy az End Base után BREST állott. Gondoltam nevet váltottak, biztos jobban cseng ez a fritzeknek. (nem vagyok töri-tudor, ha rosszat mondok .. röhögjetek) Szóóval nem tulajdonítottam különösebb jelentõséget. Most folytatni akartam és CONTINUE CAREER-ra kattanva egy üzi fogad: BASE CHANGED TO WILHELMSHAVEN. Mondom magamnak lehet mégsem cseng olyan jól?! Aztán próbálnék tengót szervízelni, d nem enged odakattanni a jobbos tölgyfaasztalra és az égõ is kiéghetett. Sebaj!! Engem ilyenek nem törnek le, akkor nézzük a küldetést:
PATROL AREA: NULL
START BASE: WILHELMSHAVEN
END BASE: BREST
hümmm .... Néztem, akkor most biztos az jön amirõl itt már valaki mesélt, át kell szállítanom biztos a kályhacsövet Brest-be, ááhhá, biztos ez lesz. Nyeregbe! DE nincs sehol Brest a térképen!! Sõt, induláskor megint üzent: BASE CHANGED TO WILHELMSHAVEN. Na mondom ez odabasz.
Akkor most mi is legyen? Ez az a helyzet amirõl a Subsim.com-on írtak? Amikor ide-oda teszi a bázist? De ott valami Norvégiára emlékezem és most meg nemis megy jól a Subsim, nincs meg az a FAQ link. Segítsen aki tud!
<#felkialtas><#felkialtas>

Tuvok
hahó
térképre be lehet kapcsolni valami feliratokat ?
a parancsaim közt rendszeresen vannak bizonyos rövidítések, meg kódok (nem a két betûsek, amik a térképen a körzetek), de dunsztom sincs melyik merre, hol van

xj700t
Akkor ez a II-es típus ha jól gondolom ?

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

xj700t

-Van 1 olyan érzésem Hans, hogy ezek nem lesznek a szövetségeseink..... Feure!
-Ja wohl!

😊

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

Wlhelmshaven-bõl helyeztek át Lorienbe, és ott lehetett venni 6 vagy 7K-ért a IX/B-t. Ötven valahány százalékon játszom, nekem ez így éppen elég nagy kihívás.
Vettem rá egy másik tornyot. Az eredetin volt egy Havy Flack. nem tudom mire lehettet használni, de egyes lövéses volt, és baromi lassan töltött újra. Bár azt hiszem brutálabb löszer járt hozzá, mint a sima flackhoz. Talán 32 mm. Így most van két ikercsövû sima légvédelmi ágyúm.
Ezzel a passangerrer én is találkoztam, anglia déli része felé. Próbáltam utolérni, de 24 csomóval ment. Az én IX-esem engine upgradeval is max 21 csomót megy. Nektek hogyan sikerült elkapni?

Macccy
Sajna énis kilõttem a tõkesúlyt egy jenki tanker alól. Csak "védekeztem"! <#nevetes1> Neeeem, de komolyaaan áám! A csóri kapitány felém fordította a hajót amikor látta, hogy a szövetséges C2-C3-T2-T3-ak hullanak körülötte mint a legyek. Émmeg nem akartam, hogy a hulámtörõje (vagymi) felszántsa a boot-om oldalát ezért figyelmeztetõ lövésekkel elsüllyesztettem erõs hátramenet közben. Csorgott utána még a nyálam a többi 4 amcsi C3-ra, de inkább hagytam hadd ússzanak el. Így is 67000 tonna felett zártam '40 júniusát!
Remélem nem fognak megróni, kiléptem hazatérés után, de maj megnézem. Szerintem beadják az amiknak, hogy egy jéghegy volt ....

lipovics
Mivel kozel tertent a kikotohoz, ezert kicsi volt a melyseg. Gondoltam megjelolom a teruletet, ezert levertem par colopot bosszubol az elszalasztott passangerert.
colop1
colop2
colop3
colop4

lipovics
En csak annyit szeretnek mondani, hogy 1940 majus... <#falbav>

Osszemixeltem harom kepet, azt hiszem magaert beszelnek 😞

lipovics
Mert kell majd XXI es az 30.000 lesz, azt meg mar nem tudom osszehozni sose 😊
Hát én 1940 augusztus 4. én tartok most, de még az áthelyezésnél még mindig csak az egyes és a hetes flottilla van. Pedig a Francia kikötõk küzül Lorient és Bordeaux már kék színû, a többi (Brest, St.Nazire) meg elûnt a térképrõl!

manoG
Hi!
Nékem tetszik. Király a grafika, és amikor elsüllyesztek egy behemótot, mindíg kurva jól érzem magam, meg persze közben is.
Régebben játszottam az M1A1-gyel oszt az is begyött, bár biztos van sok gagyi szimuláotr is. Szerencsére elkerültem üket.<#taps><#eljen>

Piedon
1940. június ha minden igaz.

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Looserke
Ilyet éééén is akarok lõõõõniiiii!!!! <#violent><#nyes><#vigyor>

Papirzacsi
Most jöttem vissza a második Észak-Amerikai bevetésrõl. Halifaxhoz küldtek, és mivel alig találtam hajót, csak rombolót, azt is ködben persze, így elosontam Halifax közelébe. Ott annyi volt a romboló, hogy inkább visszafordultam. Hazafele nem messze onnan beleakadtam egy amcsi hajóba. Mire ráálltam ,hogy kilõjem, már 8 Sunderland körözött az égen, és szórta a bombákat. Igaz tõlam vagy 500 méterre.
Hazafele az Atlanti-óceán közepén találkoztam pár nagyobbacska jószággal.
Köztük egy Peszindzsör lájnerrel. Jó idõ volt. Szétágyúztam. Rögtön 24000 tonna vándorolt át hozzám. 😊
A sülyesztés rövid folyamata:
menekül a "kicsike"
kopaszodik 😊
mondtam kutassa fel a Titanicot
engedelmeskedett. 😊

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Looserke
Asszem 45%-os a realisztika. De megjegyezném, hogy most kezdtem a játékot és elõtte még egy ehhez hasonló játékkal sem játszottam!

Akkor te roppant realisztikusan játszol, mert az 1942es dobpergés hadmûveltig a német U-boatoknak tilos volt amerikai hajóra támadniuk.

"Operation Paukenschlag (Drumbeat in English) began in January 1942, bringing the U-boats their easiest pickings of the war. Over 300 allied vessels were sunk during the Paukenschlag along the US coastline, ranging from New York harbor, to the Straits of Florida. This period, also known as the second 'Happy Times' to the men of the U-boats, was only brought to an end in mid 1942 by the formation of allied convoy systems."

Nemtudom ismeri e valaki a "Halál a tengereken" címûm P.H.Freyer által írt könyvet. A könyv a tengeralattjáró háborút követi végig 39-tõl 45 ig. A könyv szerint a XXI hajók sorozatgyártási programja 1944 decemberétõl indult meg. Ekkor pedig már nem sok vizet zavart, az ismert történelmi okok miatt. Nem véletlen, hogy a hadjárat során csak a Norvégiai Bergenben lesz elérhetõ,ugyanis ide evakuálták a megmaradt tengeralattjárókat a háború végén.

Miért hagyod el a IXest a VII 41 esért?
Amúgy nem tudja valaki, hogy 1940ben pontosan melyik hónaptól jön létre a Lorienti 2-es flottilla?

Beálsz a megfelelõ szögbe, F6 képernyõn beállítod a torpedót,amit ki akarsz lõni, kinyitod a vetõcsövet, bejelölöd azt a téglalapot,ahová célozni akarsz,majd ha a kis háromszög sárgáról zöldre vált, kilövöd a torpedót.

Looserke
Köszi!

Macccy
<#help> Nem kell pipa! Az csak akkkor kell ha manual célzáson játszol teljesen és el akarod fogadtatni a hajóválasztást a Recog.Manual-ban. Szerintem az neked nem fog kölleni ...

Gundark
Minek csináltál új karriert? Miért nem vetted vissza a VIIest? Azzal szerintem nem küldött volna el oda. Legalábbis engem mindig a DH33as szektorral basz*gatott <#nevetes1>

Koszi szépen a segítséget.
Looserke
Elmagyaráznátok nekem megint ezt a szürke téglalapos módszert. Ráálltam én is a megfelelõ szögben a jahóra, meg is jelentek a téglalapok. Ilyenkor csak rá kell kattintanom a megfelelõre? Mert ha rákattintok akkor sötétebb szürke lesz, mint a többi, de ha utána rákattintok a pipa jelre, akkor megint ugyanolyan színû lesz, mint a többi.

lipovics
A legelejetol 😊
Gundark
Viszont a IX essel lehet kaszálni fõleg a dobpergés alatt...a IX esemet én is el fogom hagyni, ha megjelenik a VIIc-41 es<#buck>

xj700t
Én is lövöm az amcsikat mintha muszáj lenne. A diplomaták majd megoldják 😊

u.i.:mikortól van mágneses torpi ?

lipovics
Rajottem, hogy nem jo a IX hajo, mert allandoan messzire kuld. Idaig Amcsiba, most Afrika deli partjaihoz. Kuldinkent 30 p utazas..
Csinaltam uj karriert, VII-vel fogom nyomni vegig, amig nem lesz XXI 😄
Gundark
nygahajók= nagyhajók. <#crazya>

Gundark
Végre elindultam amerika felfedezésére<#vigyor3>A XIc-re tettem egy 3-as tornyot, lassaln több fegyverem lesz mint egy kisebb kisérõnek. <#nyes>De teccik a C festése is<#nevetes1>Jók azok a "zavaró" csíkok, amit a nygahajók is megkaptak, hogy nehezebben lehessen bemérni õket.<#vigyor2>Ettõl olyan nagyhajó fiiilingem van<#hehe>No meg az elsõ radar... Baz elõször azt hittem hogy pótpáncél van a tornyon<#nevetes1><#nevetes1>Hiába no, fejlõdik a teknika!

xj700t
Üdv !

Melyik bázison van IX/b '41 márciusban ? 100 % realityn nyomod ?

Kitapasztaltam, hogy ha az engine-re célzok, akkor egy C2 nagyobb valószínûséggel törik ketté egy torpedóval. Ezzel a módszerrel, C3-ast is sikerült lealáznom. Csak jól kell helyezkedni. Sumákba, 500m, 90 fok. Csak megvárod míg beúszik, ajtót kinyit, a téglalpok elõtûnnek, bekattintod a sárgát, és ha zöld tûz. Most értem vissza a bázisra. IX/b 1941 március-> 101 000 t ezen a küldetésen. Jó éjt mindenkinek.

Macccy
jaj! ......... ez neked ment volna ...... koffein kell még <#falbav>

Macccy
-lefelé mutat, mer felette van a hajszálkereszted
-fölfelé mutat mer alá nézel (u.a)

A többi, ha jól sejtem:
piros = ne próbálj lõni mer távolról sem nevezhetõ ideálisnak a pozíciód
sárga = alakul a szituáció, de még mindíg nem vagy lyukon
zöld = FEUER!! <#eplus2>

Macccy
Ma amúgy meglepõdtem, de nagyon. Épp a Skócia melletti "keskeny" öblökön hajóztam délnek Írország irányába, hátha belefutok a Titanicba vagy bármibe ami nagyot szól a tengerfenéken. Csordogálok lefelé eccer csak Armed Trawler. Nnnamondom ez a hadihajók rút kiskacsája, nehogymá kifogjon rajtam a felszínen. "MAN THE DECK GUN" -kiáltottam és 2 jó matróz máris bepattant a 88(?)-as mögé. Rálõttem a célpontra erre az irányt váltott felém és - na itt dobtam hátast - a csórikám 4500(!) méterrõl 10bõl 6szor eltalált. A tengó kb 2 perc alatt zúzódott le 51%-ra émmeg teljesen összevisszaszégyelltem magam. <#guluszem1><#rinya> Ezek után "mentett meg" az ERROR és a rossz save.

Szeretném megkérdezni hogy mikor célzok a periszkopon keresztul megjelennek zold sárga és piros háromszogek azok mit jelentenek ´és hol felfelé hol lefelé mutat.Mit jeleznek azok a háromszogek?
Macccy
Ro**dt el**szott csicska fejlesztõk!! 1940 július és a mentések meg elszálltak.

Namindegy, úgyis már vártam de akkorIS! Még jóhogy mindíg "mentek". Viszont enyit énis megérdemlek amiért nem támogatom a szellemi termékük fejlõdését. Ejnye! <#ejnye1><#rinya><#nevetes2>

Papirzacsi
Hát tõlem is vontak le az tuti, de nem érdekel, mikor 2000 ponttal hajózok be a kikötõbe. ;-) 45 pont ide vagy oda nem számít.Adják oda más kapitánynak. Az én hajóm így is nagyon tip top. és már maradt is. 😊

tlem viszont éppen a zöld miatt vontak le 45 pontot😞
hát jah megoldottam, csak így 2 torpimba került.😞 és ugye ha az embernek csak 5 torpedoja van akkor bizony mnden torpedo számít!<#wink>
Papirzacsi
Engem a zöld sose zavart. És még ponthiányban se szenvedek. 😊

Csak piros jelölésû hajókra lõj, ha nem szeretnél pontlevonást. A zöld a semleges hajók színe, a kék a német hajóké.