11357
  • marci1110
    Sikerült. Kösz a segítséget
  • Tuvok #10876
    Z gomb
  • marci1110
    Ja és persze ha rájövök, hogy kell kikapcsolni :)
    De azt hiszem valamelyik tisztnél kell, ugyanannál, akivel bekapcsoltattam.
  • marci1110
    Igen, írtam, hogy raktam eleget.
    "Tudom, hogy újratöltéshez lennie kell legénységnek a torpedórésznél, vagyis legelöl, és van is. Próbáltam kevés emberrel, próbáltam sokkal. Próbáltam a torpedókilövő képességű tisztekkel, próbáltam nélkülük."
    A legénységgel nem lehet a gond

Na ez a csendes üzemmódos ötleted pedig lehet, hogy beválhat, mert Scapában bekapcsoltam, hogy a rombolók ne jöjjenek a nyakamra, úgy tűnik be is vált, mert nem jöttek, viszont azt hittem, hogy magától kikapcsol majd. Ha működik, akkor üldözzön a hálám a sírig. Majd írok holnap, hogy működött-e a dolog.
  • Tuvok #10873
    van elég legénység rakva a torpedószobákba ?
    nem vagy csendes üzemmódban ?
  • marci1110
    Van egy nagy problémám. De tényleg nagy. A torpedók valamiért nem töltődnek be :S
    Bementem Scapa Flowba nagy nehezen, ott egy Illustroniust és egy auxillary shipet találtam, mindkettőnek annyi. Egyébként legjobb bemenni nagyjából éjfél és hajnali kettő közt, mikor köd van, és én sem látok 1200 méternél messzebbre, de a térkép jelzi a hajók helyét.
    Miután kimentem, már furcsa volt, hogy nem töltöttődött vissza az egy tat, és az egy elülső torpedó (az auxillaryt tattal lőttem ki, mert múltkor is a végére már csak tattorpedóim maradtak, mert mindig az elülsőből lövöldözgetek, és már ezt is fogyasztani akartam, hogy a végére ne csak hátsók maradjanak)
    Út közben megláttam az észak-írországi konvojvadászatomon egy C3-ast egyedül, nem konvojban, amit egy torpedóval sikerült elintéznem, majd a ki tudja honnan a segítségére érkező romboló elől lemerülni 100 méterre és eltűnni. Na itt kezdtem aggódni, mikor már nem töltött be. Persze mikor large convoyt észlelt, már rohadtul ideges voltam, mert volt még 11 torpedóm, de ebből csak kettő volt betöltve. Mentés után elindultam feléjük, és ahogy gyorsan megtudtam nézni, két flower corvettet és egy vw destroyert láttam körülöttük. Volt ott még pár semleges amcsi C2 és C3, ja és a kedvencem, egy kemény 24 ezer tonnás utasszállító. A konvojt nem tudtam teljesen végignézni mindenesetre.
    Gondoltam, hátha lesz valami, úgyhogy észrevetettem magam egy korvettel, és 500 méterről egy buborékmentes torpedóval kettétörtem. bementem a konvoj sűrejébe, ahol rám jött a VW, de mikor a torpedó 400 méterről kilőve elment alatta (a túl nagy mélység miatt, amit beállítottam) begurultam eléggé. De a lényeg, hogy nem tudok újratölteni
    Pedig az I-t megnyomva látszik, hogy van még 11 torpedóm, és hogy töltés alatt áll három cső is (még a konvoj előtt három, mikor nem lőttem el a corvettre és a vw-re), az elől lévő 1. és 2. és a hátul lévő egy. Tudom, hogy újratöltéshez lennie kell legénységnek a torpedórésznél, vagyis legelöl, és van is. Próbáltam kevés emberrel, próbáltam sokkal. Próbáltam a torpedókilövő képességű tisztekkel, próbáltam nélkülük. Próbáltam, hogy az I betűt megnyomva kinyomtam az Automata töltést, próbáltam benyomva. Hagytam időt eleget, kb 1 órát is az újratöltésre (nem tudom mennyi volt a valós, de nincs bepipálva az, hogy a valós idő szerint töltse, és az eddigi tapasztapalatok szerint meg kellene lennie ennek max 10 perc alatt).

Szóval szeretnék segítséget kérni, visszaolvastam, beírtam a keresőbe, hogy torpedó, újratöltés, újra, töltés, stb, de nem adott ki semmit, ami erre a kérdésre választ adna. Azt is próbáltam, hogy hátha csak egy bug, de miután teljesen kiléptem a játékból, majd vissza, úgy sem volt változás. Segítségért könyörgöm valakinek.
  • marci1110
    Kösz! Csak azért szerettem volna itt megkérdezni, mert nem akartam még egyszer Scapa Flowba bemenni a semmiért.
  • Wittmann13
    próbáld ki és akkor te tudni fogod.....
  • marci1110
    Olvastam a 8093. hozzászólást, amiben leírják, hogy mikor melyik kikötőben melyik nagy hajó lelhető fel. Az érdekelne, hogyha mondjuk az egyik alkalommal elsüllyesztjük mondjuk a Nelsont, és egy őrjárattal később ugyanoda visszatérünk, de még a határidőn belül vagyunk, újra ott lesz-e a hajó? Lehet, kicsit csalás, de érdekelne a válasz, lehetőleg olyantól, aki tudja.
  • zoltang
    A filmben - ha jól értettem - 11db. ilyen Typ-VII-es volt bevetve.
  • TitaniumRR #10867
    Youtube-on is 5 részre bontva.

Elgondolkodtató, hogy ha a VII-eseket és IX-eseket ilyen gumibevonattal szerelték volna fel 42-43-tól, amikor kezdett nyilvánvalóvá válni, hogy a XXI-es nem készül el határidőre, akkor mi lett volna. A ragasztóanyag tartóssága kisebb erőfeszítés, mint egy új hajóosztály létrehozása.

Ha a források hitelesek, összesen kb 10 búvárhajót szereltek fel ezzel az Alberich-hel a háború végéig.
  • Wittmann13
    Ezt ismeritek?

link
  • Larionov
    Sziasztok!
    Tegnap este egy éjfélig tartó telepítés és küszködéssorozat kellett hozzá, hogy kiszűrjem, a GWX magyarosítás a hibás. Ugyanis kitörölték belőle " A legközelebbi zajforrás iránya:" után a mennyiségek helyét, így a gép nem tudta, hol jelenítse meg. A magyarosított GWX config fájljában az alábbi módon szerepel az ominózus rész:
    "4912=A legközelebbi zajforrás iránya %03.0f fok!"
    Az eredeti angolban pedig így:
    "4912=Nearest sound contact: %s %s! %s Bearing %03.0f! %s;type,speed,aspect,bearing,range"
    Amint látjátok a magyarból hiányoznak a "%s" kifejezések, így a gép nem tudja hol jelenítsen meg olyan változókat, mint pl a "közepes távolságra".
    Szóval akinek szintén mindig azt írja ki a szonáros a reportnál, hogy "Legközelebbi zajforrás iránya:000" az a következőket tegye:

-Nyissa meg a SilentHunterIII\data\menu\en_menu.cfg-t egy jegyzettömbben.
    -A 4912 sorba cserélje ki a szöveget erre:

4912=Nearest sound contact: %s %s! %s Bearing %03.0f! %s;type,speed,aspect,bearing,range

vagy akár egyből le is magyarosíthatja ezt a sort:

4912=Legközelebbi zajforrás: %s %s! %s Iránya %03.0f! %s;type,speed,aspect,bearing,range

Nekem még az angol sor van, tegnap este már nem volt erőm magyarul is kipróbálni, de a fejemet teszem rá, hogy így is működik.
    -Mentse a változtatás és már játszhat is.

Remélem tudtam segíteni, és másoknak már nem kell ennyit szenvedni! :)
    Üdv: Varga Ádám
  • zoltang
    Egy érdekes dokumentumfilm:

Vom Jäger zum Gejagten: Das erste Stealth U Boot der Welt (U-480)

info
  • Larionov
    Sziasztok.
    Már régen jártam itt, de most újra a segítégeteket kérném. A hidrofonnal van egy kis problémám, mert amikor megkérdezem a tiszttől, hogy melyik a legközelebbi zajforrás mindig azt válaszolja, hogy "legközelebbi zajforrás 00 foknál". Ha arra nyomok, hogy kövesse a legközelebbi zajforrást, akkor működik, de ha csak egy reportot akarok kérni, akkor nem. Ez azért baj, mert a követésnél nem mondja a távolságot (messze, közepes távolságban, közel), így még ez a kis támaszpont is elveszlik az ellenséges hajó hollétéről. Namost én olvastam, hogy az 1.4-es patch ezt javítja, csak azért nem értem, mert fennt van nekem ez a patch, meg a GWX Gold. Természetesen mindent egy tiszta telepítésre pakoltam fell, igaz a sima SH3 telepítése közben egy tga fájlnál hibát írt ki, nem bírta beolvasni, én meg rányomtam a kihagyásra. Egyébként crackelt verziót használok. Valakinek van valami ötlete? Töltsem le újra a sima SH3-at, mert az a hibás fájl okozza a galibát? Na akinek van valami tippje kérem segítsen.
    A válaszotokat előre is köszönöm.
    Üdv: Varga Ádám
  • marci1110
    Kár, hogy nem gyűjtötték össze a hajók neveit, hogy név szerint lehessen ellenük harcolni. Egy Wikiről, vagy valami netes listáról szerintem biztosan le lehetett volna szedni akár az összes romboló nevét egy bizonyos osztályból.

Egyébként itt a fórumon láttam olyan képet, amiben pl. a HMS Rodney-t mutatta egy kijelzőn a kép, szóval valami mód biztos van ehhez is.
  • Muki100
    GWX-ben a Földközi-tengeren van olyan task force, amiben 2 Nelson és 1 King George V van. 2 egymást követő őrjáraton is találkoztam velük, nem nagy kunszt kiszedni egy nagyot, viszont az hogy 2 nelson is van elég zavaró lehet mivel mindkettőt ugyanolyan néven azonosítod.
  • marci1110
    Hát a valóságban az angoloknak 5 King George V csatahajója, két Nelson osztályú csatahajója és 10 Revenge osztályú csatahajója volt (jól van, tudom, hogy 5 volt igaz Revenge, 5 pedig Queen Elizabeth osztályú, de ha már a játék egybe rakja a két osztályt, akkor most itt én is megtenném. Más játékban meg pl. a Revengeket hívják Queen Elizabethnek).
    Ja amúgy a választ konkrétan én sem tudom, ez most inkább csak a kérdés pontosítása volt általam, szóval a válasz engem is érdekelne, hogy találkozhatunk-e 3 Nelsonnal, 6 V. Györggyel, stb egy karrier során?
  • kitt2000
    Ha elsűlyeszted a csatahajót akkor az megjelenik még a játékba?
    GMX( GOLD verzióval játszok )mod amivel még jobb lehet olyat tudtok ajánlani,belinkelni?
  • marci1110
    Kösz, ezt már korábban elolvastam, nagyon sokszor, és rengeteg választ is kaptam belőle, ezért nem volt itt még több kérdésem :)

December 22-re hazaértem az őrjáratból, és összesen 177 730 tonnával első vagyok, jó 100 000-rel megelőzve a másodikat. Azt hittem legalább Günther Prien megelőz majd a Royal Oakkal, de nem, ő is csak harmadik.

Egyébként ebben a járőrözésben 103 517 tonnát süllyesztettem el.

Íme a képek, amiket ígértem:

A hely közelebbről:

És távolabbról:

A jelentés:

Első oldal:

Második oldal:

Harmadik oldal:
  • TitaniumRR #10857
    Welcome on board!

Fent a topic banner alatt van egy "Gyakori kérdések" olvasni. Profik írták, részletes, érdemes.

Modokat, ha bírod az angolt, itt találsz: www.subsim.com
    Ha a korhűség és élethűség a cél, a GWX mod-okat keresd.

Jó vadászatot! :)

• marci1110
    Köszönöm az azonnali segítséget. Még nem volt alkalmam kipróbálni, mert épp most írtottam ki a konvojt, amit találtam teljesen, ami 16 fős volt! Ez nekem most nagy szó, főleg úgy, hogy mikor támadtam, már csak hét torpedóm volt (négy elöl, három hátul). A Cargókat és a Tankereket lőttem a torpedóimmal, aztán a maradék tankerokat és Merchantokat hagytam az ágyúmnak. Itt a szövetségesek veszteség listája:
    2 C-2, 2 C-3, 3 Coastal Merchant, 3 másikfajta Merchant, 2 T-3 tanker, 2 T-2 tanker, és 2 small tanker, egyébként a tankerekből négy amerikai, azaz egyelőre semleges volt. Remélem nagyot néznek majd az angolok, hogy hova lett a konvojuk.

Még nem tudtam megnézni, hogy pontosan hány tonnát süllyesztettem el. Jól gondolom, hogy ezt csak otthon tudom megtenni, mikor szintén az íróasztalon megnyitom az egyik ablakot, és küldetés közben nem?

Másik újabb kérdésem, hogy modokat hol találhatok? Láttam, hogy sokat volt téma ez is korábban, de konkrét linkekre egyelőre nem igazán bukkantam.
    Elsőnek egy olyan mod érdekelne, ami normálisan visszarakja a Bismarckra, és a többi német hajó zászlajára a horogkeresztet. Pusztán a történelemhűség kedvéért.

Jutalmul itt lenne a kép az elsüllyesztett konvojról a térképen, de a képfeltöltésről nem tudok feltölteni a fórumra. Tudnátok mondani valami jó képfeltöltőt, amivel enged erre az oldalra is?
  • Muki100
    Rámész a személyes aktákra, kiválasztod pl. a kitüntetések fült, utána rákattintasz egy emberre, és odahúzod rá amit adni akarsz neki.

Amúgy nagyon érdemes körülnézni kicsit a modok táján a játékhoz, nagyon sok érdekes dologgal bővítették már.
  • Tuvok #10854
    Katt a kék "aurás" emberre, fogd meg a kitüntetést, és húzd az "adatlapjára"
  • marci1110
    Üdv mindenkinek!

A játék csak nemrég lett meg, annak köszönhetően, hogy a boltban megláttam a 4. részét és megvettem, a neten láttam, hogy van harmadik rész, ami még jobb (hangulatosabb egy német tengeralattjáróval, mint egy amerikaival). Úgyhogy letöltöttem (tudom, nem szép dolog, de reményem sem volt már rá, hogy boltban valahol is megtalálom. Először a küldetéseket próbálgattam, aztán egy karriert kezdtem nem rég.
    Közben itt a fél topicot elolvastam, főleg a régebbi feléből szemezgetve az infókat.

Kérdésem ebben a pillanatban csak egyetlenegy lenne:
    Hogy tudom az embereimet kitüntetni, előléptetni, és újabb képességeket adni (tüzér, légv. tüzér, gépész, stb.) a tisztjeimnek, altisztjeimnek.
    Megtaláltam az íróasztalon a személyes akták részt, ahol ezeket meg tudnám csinálni, de ha pl. egy Másodosztályú Vaskeresztre kattintok, akkor a legénység néhány tagját kék "aura" veszi körül, és bárhová kattintok, nem csinál semmit (A harmadik őrjárat végén kaptam két másodo. vaskeresztet és 11 tengeralattjárós akármi kitüntetést). A másik, amit mondtam, a képesség adása, amit szintén felfedeztem, hogy hol van, van egy lista az összes skillről bal oldalt, jobb oldalt pedig a tengeralattjárót mutatja a szokásos oldalnézetben, miközben mindenki a posztján van (na, mindenki tudja, miről beszélek). Itt is valamelyik képességre kattintok, de nem csinál mást, csak az összes tisztemet és altisztemet kék aura veszi körül megint, és ennyi. Szóval ezekre szeretnék választ kapni

Egyébként most vagyok a negyedik őrjáratomban.
    A másodikban egyből bementem Doverbe, ahol elsüllyesztettem egy C2 Cargót, egy tartályhajót, 2 valamilyen Merchantot, egy Tribal rombolót, majd mikor odaért egy VW romboló, gondolom riasztásra, azt is elsüllyesztettem. Aztán ágyúpárbajt vívtam egy Armed Trawlerrel, amit elsüllyesztettem.
    A harmadik őrjáratban észak felé mentem, Scapa Flowot megkerülve az Írországtól nyugatabbra lévő vizekre. Találtam egy konvojt, amiből elsüllyesztettem a C2-C3-asokat és a tankereket, aztán visszaúton még kettő magányosan menő C-2-t.
    Most vagyok a negyedik őrjáratban, amiről majd beszámolok, de már javában tart egy izgi akció éppen.
    Ja, és hogy mit csináltam az elsőben? A kieli kikötőből indultam kifelé, de egy Esc után véletlenül az Őrjárat végére mentem (akkor nem tudtam, milyen hatása lesz), és egyből elment egy hónapom a semmire :)

Remélem a topicba ismét élet kerül
  • DonZorro
    Egy kis segítség hozzá... ENIGMA Simulator

GEHEIM! SONDER-MASCHINENSCHLUSSEL: HUNTER 2009 JUNI 2009
    ------------------------------------------------------------------------------------
    |Tag |UKW| Walzenlage | Ringstellung | Steckerverbindungen |
    ------------------------------------------------------------------------------------
    | 30 | C | Beta IV VIII I | 20 05 18 15 | BG CQ EL FH IO JT KW PS RX YZ |
    | 29 | B | Beta IV I VII | 03 12 22 23 | AW BZ CH DO FI GX KR LP SU VY |
    | 28 | B | Gamma I II III | 15 14 06 18 | AY BO DF ES HX IK JL MV NP WZ |
    | 27 | B | Gamma VIII II I | 03 23 05 26 | AY CN DP FX GW IT JK LM QS UZ |
    | 26 | C | Gamma VI VII III | 01 10 01 25 | AQ BE CD GV IS KR LY NP OZ UW |
    | 25 | B | Gamma VI II III | 13 03 13 03 | AD BU EK FT HM JX LV NO PY RZ |
    | 24 | C | Gamma VIII V II | 13 03 08 21 | AT BF CW DZ EV GY KQ LX MN OR |
    | 23 | B | Beta VIII II I | 22 04 24 19 | BN CF DK EU GJ IZ MV OS QX RW |
    | 22 | C | Beta I VIII IV | 15 23 21 22 | AV CI EO GS JP LU MT NR QY WX |
    | 21 | B | Beta IV II III | 01 03 12 14 | AW BY CO DP FU GX HN IV LM ST |
    | 20 | B | Gamma VIII VI I | 02 26 22 11 | AB CJ DP EO FQ GT HI KZ NV SY |
    | 19 | B | Gamma VIII IV II | 07 06 22 25 | CD EG HR IO JK LS NQ PW TY UV |
    | 18 | B | Beta I IV III | 08 11 12 08 | AU BE CM DF GQ HX IW KY LR VZ |
    | 17 | B | Beta I IV VIII | 06 10 15 08 | AD BG EO FI LM PU QZ RY ST WX |
    | 16 | C | Gamma III VIII IV | 07 18 06 03 | AK BJ CY DT EO IU LW PS QX RZ |
    | 15 | B | Beta VII I II | 14 03 06 03 | DN EV FI GS HM JK LX OT PY WZ |
    | 14 | B | Gamma II VII VI | 01 15 04 01 | BF DN EZ GU HK IW JP LQ MX VY |
    | 13 | B | Beta V VII IV | 18 25 21 19 | AE BO CZ DS FW GM HY IL NQ PX |
    | 12 | C | Beta II I III | 17 15 02 24 | AU BP CZ EY HK IN JW MQ OT VX |
    | 11 | C | Beta VI II I | 19 25 15 15 | CK DQ EL FV HO JM NX PZ RY SU |
    | 10 | C | Beta V VI II | 07 26 07 10 | AI BC EL FZ GT HN MV OX RS WY |
    | 09 | B | Gamma II V IV | 10 19 05 02 | AH BQ CN DW ET FR GM IL KO SY |
    | 08 | B | Beta VIII VII VI | 17 02 06 05 | AC BM ER FX GK IW JZ NT PS VY |
    | 07 | C | Beta II V I | 02 26 22 18 | AH BW CP DI EZ FK JQ MN RY SX |
    | 06 | C | Beta V VII VIII | 04 04 06 04 | AG BT CQ DS EY FO HM JR LX PZ |
    | 05 | C | Gamma I V III | 17 18 03 08 | BP DM EJ FN GH IZ KO LR QV TW |
    | 04 | C | Beta IV VII VI | 17 16 01 26 | BW CL DI EY FT GZ JP NO QV SX |
    | 03 | B | Gamma I V VIII | 20 19 09 01 | AZ BL CX DP EN FW GQ IO KM RT |
    | 02 | B | Gamma III II VIII | 24 15 07 17 | AJ CD EN FY IL KV OW PU QS RX |
    | 01 | B | Gamma IV II III | 09 24 03 15 | BN CK EQ FM GI JV LS OZ PT UY |
  • DonZorro
    BILH NIGQ LCIM VJLZ OYBA ZDLF XVPM JLDY UHNS ZMOU HSOA FZMJ RVIA UNF
  • DonZorro
    XUUX ZSZO UHGL TYVO VGPH XRLM PRCA WGAL AQDK NAAJ FDZY XMGJ ZTPC DYVA QXXI ANDZ PUTL LBKD QB
  • hoi2szu
    hy ez miér van. mi lehet a hiba??

this program cannot update the installed version of silent hunter 3 emea downolad v1.0 because of following reason:

D:sh3 data menu de_menu.txt file missing

frisiteni akarom
  • norbi4567
    Sziasztok

Gondoltam megint felrakom az SH3-at (régi videokártyán nem volt túl jó, a mostanival meg még nem is próbáltam), de amikor indítanám el zöldesrózsaszínes lesz a kép, hang van vagy 2 mp-ig, aztán az egész megáll vagy fél percre. Aztán újraindul a gép, amint betölt a windows kiírja hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre.
    Na szóval a kérdés az lenne hogy van-e valami megfoldás a problémára?

windows-t tegnap raktam újra, előtte se volt jó meg most se. Patch-eket próbáltam, azokkal se jó. Nvidia drivert próbáltam mást, azzal se jó.

• Tuvok #10847
    Na akkor a bosszú a Bismarck-ért

• Tuvok #10846
    2. vagy 12. flotilláknál próbáld
  • occsebogyo
    Sziasztok!

Érdekelne hogy melyik bázisokon, milyen tengeralattjárókat lehet megszerezni. 35. járőrt csinálom, 43 március van de az IX tengrealattjárót nem írta még ki, pedig egy ideje már létezik. Az igazi nagyhalra várok igazából XXI, de nem tudom hogy lesz-e itt egyáltalán. Brestben vagyok asszem az I. Flotilla.

Jó vadászatot!
    Öccse
  • Tuvok #10844
    sönki ? :(
    pár fájl kéne ...
  • Tuvok #10843
    Én voltam, nem látod ? :D

Miután egy repülőről indított torpedó használhatatlanná tette a kormánylapátját, a Rodney és King George V csatahajók, később a Norfolk és Sheffield cirkálók utolérték a vánszorgó Bismarck-ot, ezek lőtték rommá . A túlélőket nem mentették ki U-boot veszély miatt .
  • DonZorro
    Nem! Ekkora hibát...
  • HUmanHunter
    a bismarck ot nem repülők süllyesztették el?
  • Muki100
    Az szép. Megmentetted a Bismarckot, jó egy évvel előtte kivégezted a gyilkosát :)
  • Tuvok #10839
    ÁÁÁ !!
    Annyi év kitartó járőrözés után .. annyi átélt Észak-Atlanti vihar után .. végre ..

• Tuvok #10838