Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ilyen commerce raidert láttam, csak németet, mikor kihajóztam a kikötõbõl.<#vigyor1>
Tuvok
Ki is hiányolta a konvojokat ? <#vigyor1>

Innen esély a menekülésre = 0 !

Ez meg mi a csodabogár ??

xj700t
Múltkor felbátorodtam, gondoltam benézek Scappába (U-202/VIIC,Bergen 42 õsz). Egy árva lelket nem találtam. Létezik, hogy csak az U-47nek adja be a horgonyzó hadihajót ?

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

Placebó
NA ja mondjuk a Dieselmotoroknál...:S

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
Hát, viharban vagy hõségben tényleg sz*r lehetett . De egyébként még mindig jobb, mint lent a büdösben nyomorogni .

Placebó
Azért élõben mekkora szopás lehetett egy szolgálat a toronyban? folyamatosan a horizontot bámulni egy távcsõvel jópárórán át...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
Hát konvojnál sok jelentõsége nincs neki 😄
De minden más esetben kint van a toronyban .

Tuvok
Állítólag igen, de a mai napig nem értem ezt a dolgot . Config fájlokban -1 van a neutral-hoz írva, nemtom mit jelent ...
Volt egy olyan köröm, amikor csak semlegest lõttem ki, de annyit kaptam érte, mintha ellenséget lõttem volna, máskor meg vegyesen lõttem semlegest és ellent, de alig kaptam pár szár renow-t ...

Placebó
Hát ez igaz..😊 de ha te felmész attól még a WO fennmarad a toronyba ugatni a hajó orrától 11órára...😊 Setétbe mikor messzirõl kiszúr egy hajót és én nem találom a kukkerral az adott szögön akkor jó ha ott van Mert mindig újraugattatom vele a pozícióját a hajónak... igaz akkor torpizni se kell...😄

Tuvok
Én is így, 40 végéig, 41 elejéig 80 %-ban felszínen támadok konvojra, de akkor én is ott vagyok a hídon figyelni, szal a WO nyugodtan torpedózhat 😊

Placebó
1940 Task Force Konvoj húz a ruszkikfelé elkaptam volt benne 3 semleges felségjelzésû inyencség 2db T3-as Tanker és egy Passenger Liner.. 11 hajót küldtem a fenékre közdtük a Passenger Linert is na mondom ez zsíros fogás. Visszamentem a HQ-ra és csak 340 hírnévpontot kaptam azthittem rosszul látok. ezek szerint a semlegesért bünti jár?

Placebó
Nálam Dettó így van, igaz néha felszínrõl is szoktam hajót támadni torpival... igaz ez csak a haáború elején amig a kereskedõ hajókon még nem volt csúzli...

igen😊
Tuvok
szal a WO ?
az nálam a torpedós, elvégre mikor torpedózik, nem kell figyelni, és fordítva 😊

Megnéztük. Hmm. Idegesítõen amerikai feje volt a német katonáknak :-) A másik, hogy lehetnek akármilyen haverok, meg jól összejöttek, de el nem bírom képzelni azt a szituációt, mikor az amerikai fickó úgy dönt "Na, akkor most el süllyesztem itten ezt az enigma nevû szerkezetet. Ezzel mondjuk halálra ítélek vagy 10000 honfitársamat, de nem érdekel, mert így is nagyon f@sza csávó leszek". Brr....

Egyébként, hogy ontopic is legyek tegnap sikerült az elsõ komplett task force-omat a víz alá küldeni. (anyahajó included). 4 romboló megtette azt a szívességet, hogy egyesével próbált támadni. Az utolsó viszont annyira büszke volt, hogy szilárdan tartotta az irányt, miközben egy torpi utolérte :-)

Csakhát a snorkel marhára kellett volna, mert az anyahajó pont annyival ment mint én a víz alatt, felmerülni meg nem nagyon lehetett, mert mérgesek voltak rám.
datango
igen , bocs a ce a foteknikus az visszamondja a parancsokat... nem annak hanem a figyelõre gondoltam ...! .)

datango
ez is tengerealattjaros film ? (nemlattam meg)

az ellenség karmaiban-t nézzétek meg, ott a németek nem rosszfiúknka vannak eállítva sõt...😊)b
Tuvok
Na várj, a CE a fõtechnikus aki a hídon mondja vissza panacsokat, vagy a fõtiszt, aki a gépházban van ? Én utóbbinak szoktam adni Repair-t .

datango
<- nekem így mentette meg az életem , egy IX typusban .) /pedig már a víz is befolyt../

datango
tipp1: érdemes a CE(fõgóré)-t szerelõ képesítéssel elátni ! ugyanis ha van eleg javitani való a csonakon akkor ezt felkuldjuk szerelni es nagyon hamar megjavítja a kárt ! (vigyázni kell arra, hogy ebben az idoben érdemes egy kijelolt iranyt, magassagot es sebesseget bealitani mert amig ez a pasas serel addig nincs aki iranyitana a csonakot !!!
--
Mit szoltok hozzá?

datango
kb.

datango
<#nyes>

Tuvok
Nem írom le neked ide is a 154 . hadparancsot, olvasd el az U-571 topikban .
És köszönjük a véleményed, de nem szerves része a topiknak, akár magadnak is megtarthattad volna .

ChevyG
U-571 NAGYON SZAR!!!
undoritó
akkor basztam fel magam igazán, amikor a hajótöröttekre löttek a németek!
pont tegnap olvastam, mikor pl a PQ17es conjvoyt megcsupálták a (NÉMET)tengok:
britt hajótörött:
"A búvárhajó felmerült és a ködböl kibukkanva, körbejárta a sülyedõ hajóróncsot. Aztán az egyik mentõcsónakját átadta, amelyben fekete kenyér, kolbász és 1 palack konyak volt, és a gépésztisztnek - akit Ök mentettek ki a tengerbõl - a kapitány megadta a helyes irányt. Sajnálatát fejezte ki, hogy el kellett süllyeszteni a hajónkat, jó utat kívánt és angol módra tisztelgett, mi elött hajójávalalámerült volna."
manapság egyre több, az olyan film, ami szinte csak arrol szól, hogy "löjjük a szemét németeket"! és ezut sajnos sok játék is koövette: elsö pl a mohaa volt...
datango
figy , gondoltam mi az a snorkel de mivel nekem egy IX tipusu hajom van es inkabb a fedelzeti agyut rakatom ra ... szoval nem volt meg tapasztalatom.. ezért nem tudtam , csak gondoltam mi is az... (ennyi.) 😊

Tuvok
4 után végzek, addig ráér ? 😄

C:\Documents and Settings\<user>\Dokumentumok\SH3\data\cfg\Careers\<karrier név> könyvtárban a Careers_0.cfg. Legalábbis ezt gyanítom. Itt mintha minden patrol után fel lenne tüntetve, hogy mid van, és mit vehetsz. Itt van egy "SnorkelUpg", meg egy "Snorkel" sor. Nekem a "SnorkelUpg" sorban -1 szerepel, azt gyanítom, ha lenne vmi ezervalahánynak kellene mögötte szerepelnie. De ezek sajnos csak feltételezések.
Tuvok
Na, már elmondták elõttem 😊
Gyorsabb, mert a dízelt használ(hat)ja, nem az e-motort .

Tuvok
Megnézném, de melyik cfg fájl az a 100 közül ???

hat az nem egyszeru dolog, probald meg kikapcsolt terkep updatettel 😛
ugy meg a hajokat sem fogod megtalani, nemhogy megtorpedozni 😄

May the force serve you well!

big wave mod?
bazze en meg az alap viharba sem tudok celeozni a hullamoktol :/
a periscope mindig elsulyed es a lock lemegy, aztan meg mar nincs ido kijeloni hogy a fuel bunkerre celozzanak es igy 1 torpi nem eleg :/

May the force serve you well!

Én meg eddig nem mertem megkérdezni hogy mi a snorkel.
Látom nem csak egyedûl vagyok "laikus".

Ma kipróbáltam a manuális célzást de eléggé gyatra az eredmény.(4 torpi 1 találat)Az még oké hogy megállapítom a sebességet meg a haladási irányt , de a távolság meg a bezárt szög ugyebár állandoan változik.<#wow3>
Talán mérjem ki térképen<#kerdes> Lessz egy mûvészet!<#wow1>
Mindenképp manuálisan akarok célozni az élmény és a nehézség miatt.
datango
az igen , erre csak most jottem ra ... ki is probaltam , hm ! kösz az infót ! .)

Herold
Jobban, mivel a tengeralattjárók a víz alatt normál esetben csak villanymotorokat használnak. Annak meg nincs akkora teljesítménye, mint a dízelnek és az akksik sem tartanak örökké.

[NST]Cifu
A Snorkel egy légzõcsõ, ezen keresztül levegõt kaphatnak a diesel-motorok a nélkül, hogy a tengeralattjárónak a felszinre kellene emelkednie. Tehát a tengeralattjáró periszkópmélységbe hajózik, járnak a diesel-motorjai, amelyek nemcsak hajtják a hajót, de egyben töltik az akkumulátorokat is.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

datango
értem, de még mindig nem értem , most akkor jobban megy tole a csonak ha kint van ?

Megtennéd, hogy megnézed a cfg fájlodat, hogy mi szerepel a snorkel-t tartalmazó sorok mellett? Hátha így rá tudom aplikálni a hajómra. (próbaképpen mentem még egy küldetést, hátha megjavul, de nem :-( )

Egyébként lehet, hogy a szövetségesek csalinak raknak ki hajókat? Találtam két kereskedelmi hajót, idióta módjára keringtek egymás körül, gondoltam pont az én két megmaradt hátsó torpedómra várnak. Kilõttem õket, de mikor felmerültem rajokban lengtek körül a repcsik :-/
Tuvok
Minden könyvemben légperiszkópként szerepel, de asszem vhol már olvastam légpipának is .
Asszem két csõ volt benne, az egyikben sima levegõt szívott be a motor, a másik meg a kipufogó volt . A feje speciális kialakítású volt, hogy ha víz éri lezáródjon . Ja és kaucsuk bevonata volt (nem veri vissza a lokátor hullámait), mert a szövik lokátorjai ekkora már 40-50 km-rõl is észlelték a légperiszkóp fejét .

Tuvok
Ez van .

datango
nem legszivatyu? (és az nem a tiszta oxigen beszivasara van kitalalva? ) komi gyorsabb tole a csonak ?

datango
ez így van ! csak lokom meg lokom bele a torpit , az nem sulyed el , viszont besul egy csomo torpi... 😞 kevés.

Tuvok
Jó, mondjuk mikor a 3 . Large Convoy-jal futok össze a járõr alatt, olyankor tényleg kevés a 14 <#wilting>

Tuvok
Így is irreális néha, szerintem túlzás lenne . Átlagban simán összehozható 100ezer brt is egy járõr alatt, ez meg közel fele, mint a háború a legnagyobb ászainak összes elsüllyesztett hajótere . (Pl. Wolfgang Lüth 39-45, ~ 225ezer brt, 2 . legjobb)

Tuvok
Légperiszkóp a magyar neve, a dízelmotorokhoz szükséges levegõt juttatja a tengeralattjáróba, így az alámerülve is a menetsebességével nagy távokat tud megtenni . Lokátorok és repülõk kivédése érdekében használták .
Hátránya volt, hogy megnõtt az üzemanyag fogyasztás, és a legénység körében sûrûn vezetett halláskárosodáshoz .

Herold
Mi az a snorkel és mire jó?

Hmm. Végre elértem odáig, hogy lenne snorkel. De úgy tûnik megint belefutottam vmi 1.0-ás bugba. Elõször azt írta ki, hogy 0 renown kell hozzá, utána, hogy 1500, majd megint emelte a tétet és 9000-et kért. Mondjuk még ez sem lenne probléma, csak sajnos hiába kattingtatok rá, nem szereli fel.

Esetleg vki megnézné, hogy mit kell átálítani a cfg fájlban hozzá?

A másik, hogy mi hasznom van abból, ha átkéregetem magam másik flottához? (már jártam majd mindenhol).
datango
torpedó csalás kéne! kevés ez a pár torpedó... 😞

Placebó
Na mizu mindenki kapott gy mélységibombát egyezményesen tegnap?

Ping Ping!! 😊

nah emberek aki nem tudná😊 ezen a címen találtam még modokat, többek között a big wave modot is nézzetek szét
csak erre tessék....<#nyes><#integet2>