Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Tuti nem, 1000 m-t ír arrafelé 😊

Gundark
Valószínüleg köd volt és a cargó átment rajtad 😊 Ez egy klasszik bug benne. Meg a falke is 😊 A VIIesekhez ajándékba ad 4 et. A IXhez már nem 😊

datango
nem lehet hogy leért az alja a csónaknak?

Tuvok
Hát most érdekes dolgok történtek velem .
Épp hazafelé tartottam x-edik járõrbõl a Kanári szigetek környékérõl a spanyol partok mellett, mikor is visszaugrik idõgyorsításból, mindeki üvölt, mint Bözsi néni a konyaktól, sérülések, támadás, stb ... nézem a Damage Control ablakot, hogy csináljam a javítóbrigádot, de sehol semmi sérülés (!!), aztán látom: Hull Integrity 13 % <#wow2>
Szétnézek odakinn, sötét éjszaka, és egy C2-es távolodik tõlem pontosan 6 óránál . Hát mondom szép, az õrség elaludt, a hajó meg szépen keresztülgyalogolt rajtam hosszában ... gyors 180 fokos fordulat, és kapta is a skulókat a fedélzeti ágyúból, kampec ...

Ezután befutottam Nazaire-be, '41 október, kijavították a hajómat, máris '41 december, de épp megjelent az elsõ radar, meg a VII-C/2 torony, ezeket felszereltettem, máris '42 februárja lett 😞
De nagy örömömre megjelent a 10 . és a 29 . flotilla is, sokáig Bergenen álmodoztam, de végül kevesebb vihar reményében Spezia-t, a makarónit, a pizzát, és a bögyös olasz leányzókat választottam 😊
És ekkor ért egy nagyon kellemes meglepetés, kifutás elõtt a torpedókkal babrálva vettem észre, hogy ajándékba kaptam négy db . T-IV Falke-t, pedig a listában még mindig csak a T-I és T-II van ! <#wow2> Na nem baj, bepakoltam a többit torpedót és ahoj !
Azonban ekkor ért egy nagy csalódás is, a kikötõben hatalmas csend, se zenekar, se a legénységet búcsúztató síró barátnõk, feleségek, se a dokkõrség, se munkások, se civil kíváncsiskodó, sehol egy árva lélek . Hát szép kezdet ... 😞

xj700t
Igen, ez így már kellemetlenebbnek hangzik.... én sem tudok Bergenben falkle-t vásárolni, pedig Brestben már volt. 😞

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

Elõször elírtam, utána módosítottam, szóval nálam az volt a gond, hogy visszafelé ment az idõ 2 hónapot. Ez még önmagában csak vicces (legalább több küldetésem lesz a háború végéig), csak az volt a plusz büntetés, hogy 1944 februárban már volt T-V torpedó, egyet betáraztam, "kifizettem" érte a renown-ot, majd mivel mire kifutottam újra nem volt még feltalálva, ezért nem is volt hajón.
Tuvok
Ja, természetesen nem tanulni a képrõl, nappal nem támadunk konvojra ! <#alien>

Tuvok
A Gibraltáron át kijövõ konvojokat iszonyúan védik, az eredmény egy T2 és egy C2 lett, pedig volt benne 1 Troop Transport, egy T3, 2-3 C2-es, a többi meg Coastal és Small merchant .
És alighogy megúsztam 59 %-os Hull integritással, az egyik kormánylapátom, a hátsó torpedóvetõ csövem, a hidrofon, és a fedélzeti ágyúm is ráment, mehettem haza nyüves 20ezer brt-val 😞

Tuvok
Lehet Spezia angol/amcsi kézre került, próbáld meg Toulon-t .

La Spezia kikötõm egyszerûen eltûnt a térképrõl küldetés közben (még a kék pötty is), pedig onnan indultam és oda kellene visszamennem. Ha máshol kötök ki, akkor is La Spezia-ba küld vissza. Visszatöltve a korábbi állásokat ugyanez a szitu. Mit lehet tennem?
dr Kotász
Csak az eredeti gémmel mennek a pecsek.
Jajjj sorry !
Lenne az 1.3-hoz valami okosság? Mert nem találok hozzá.
Elõre is köszönöm szépen <#wave>

i7 920,Msi Eclipse SLI, 6GB gskill DDR3 1600,gigabyte 295gtx,64gb Kingstone ssd, 2x 1,5gb WD GReen 3 Hanns.G 28\'8 Wide, 3ms

Sziasztok !
a Silent Hunter III a kedvencem, és a gondom az lenne hogy csak az alap játékkel tudom nyomni. Ha az 1.2-es vagy az 1.3 patch-et felrakom akkor nem indul el

i7 920,Msi Eclipse SLI, 6GB gskill DDR3 1600,gigabyte 295gtx,64gb Kingstone ssd, 2x 1,5gb WD GReen 3 Hanns.G 28\'8 Wide, 3ms

xj700t
Ha sérült volt a hajód, vagy építtetsz rá valami extrát (alufelni, elektromos ablak, felni stb.😊 arra számol fel idõt. Pl.: a VIIc/3-as torony nekem kb 1,5 hónapot számolt a naptár.

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

datango
aham, értem ! köszönöm! (gondoltam hogy van benne valami logikah hisz német <#ravasz1>)

datango
jajj bocsáss meg testvérem ! de XXI 😛 , 1.3 ba jjaaa! azért nem kaptam , mert én a 1.21 et nyomom! 😊

Tuvok
Idõgyorsítás ?

Aham...
Ha senkit sem zavar bizti bennem van a hiba.
Na mind1, legalább rendetrakok a szobámba, míg kiér a vesztõhelyre...
Tuvok
Jaaaaa, szóval így ! 😊))

A fenéket... mûholdakon követik nyomom a tengeralattjáród haladását, így tudják mikor érsz haza 😄

War. War never changes.

Tuvok
Amúgy ez a zenekar meg a búcsúzó nép nagyon kitartó, mert mikor 2 hónap után visszatérek a kikötõbe, még akkor is ott vannak 😄

Tuvok
Hát a lélektani dolgokról nem hallottam, elvégre a brit titkosszolgálat szinte mindig tudta hány tengeralattjárója van a németeknek . 😊

Ezek a számok csak a megrendelések számát mutatják, de sok nem készült el belõle (kb . 1200 tengeralattjárót gyártottak összesen '45 májusig-ig, ebbõl 750 VII/C volt !!), csupán papíron voltak meg, a számozásukat így nem adták át másiknak típusoknak, mert abból hatalmas kavarodás lett volna (mondjuk így is biztos volt) .

Herold
Hozzáteszem, hogy az, hogy létezett U-571, az nem azt jelenti, hogy a németeknek az volt az 571. tengeralattjárójuk. Az ilyen magas számokat a lélektani hadviselés miatt adták a hajóknak, hogy az ellenség azt higgye, rengeteg tengójuk van.

(izé, szóval 1943 december közepe)
Ismét idõugrást hajtottam végre! Küldetés elõtt még 1944 február 13-a volt (torpedókat gondosan optimáltam). Mire kiértem a kikötõböl már csak 1944 december közepe. Persze a gondosan optimált torpedók, huss...

hmm.
Korábban már belinkeltem: Lista
Én nem hiszem, hogy volt benne valamilyen rendszer. A késõbb készült hajók magasabb számot kaptak.
Tuvok
Igen, végül is volt értelme, valahogy úgy csinálták, hogy leadtak rendelést pl . 20 darab VII/B-re, akkor õk lettek (példaként) a U-90-tõl az U-110-ig, aztán 2 hét múlva leadtak egy rendelést 15 IX/B-re, akkor õk lettek számozva U-111-tõl U-126-ig, utána leadtak rendelést 22 db . II/D-re, õk lettek számozva U-127-tõl U-149-ig, és így tovább 😊
Uboat.net-en egyébként a típusoknál egész jól leírják (táblázatban), hogy bizonyos rendelések hogyan lettek számozva, és hol gyártották õket !

Tuvok
Mert az 1.3-ba raktak bele extra rádióüzeneteket, a háború elején kaptam egy miszerint lõjek mindenkit, aztán asszem vmi ország szövetséges lett, így azokat ne lõjem, aztán jött ez, miszerint "Bejelentjük, hogy ma reggel hadba léptünk Oroszországgal, meg kell szabadítanunk Európát a bolsevista uralmaktól ." 😊
Az Amcsi hadba lépést várom már nagyon . 😊)

Tuvok
Õõõ, nem XXI ? ,)

Tuvok
Teljesen egyetértek <#eljen>

Tuvok
Elnézést 😊)

igen erre én is kíváncsi lennék, meg mi szerint adták ezeket a számozásokat?
datango
hehehe! ja! 😊 épphogy meglett a szép XII hajocskam 1 missio utan : "A haborunak vége" és nengedi betolteni a missiomat 😞 /"már vége a háborunak"/ ezért mindig egyel elottit jaccatom le 😊

datango
lenne egy kérdésem ! most voltak a számozások pl u-571 vagy u-821... stb volt ennek vmi ö ojan ertelme hogy amijen szám ojan tipusu hajó?

😊))) nálad nincs Szovjet háború😊))fellázadtak a katonák, lehet hogy ultiznak a bolsevikokkal.)
az a rid sztem nem egészen jó, biztos a felbontás miatt ltûnt egy betû, nem ride-volt eredetileg, mert akkor lenne értelme.)
datango
igen igen ! ezt köszönöm , le tudtam forditani , nade ez gondolom ojan 41 körul kaphatta tuvok ezt az üzit (történelembõl gondolom!) de én már 45 be járok és nemkaptam még ijet ! hihihi! 😊😊😊

Köszönöm<#worship><#nevetes1>
vmi olyasmi hogy most kezdtek háborúba a Szovjetunióval, és átt kell menni európába-ez a rész homáályos😊 a bolsevik fenyegetettség miatt.
datango
<#taps> korrekt ! ez így van .

datango
ijen uzenet nekem nem is volt 😛

csak nem?????? végre hajlandó avgy normálisan forumouni?? légyszi ne tegyél fel amúgy is hülye kérdéseket, mert hülye kérdésre hülye választ fogsz kapni!!!
ha háborúzni akarsz menj másik topikba de itt ne rontsd a légkört. Régóta fórumozok ebben a topikban, de itt találkoztam talán a 2. olyan aktív és normális, segítõkész emberekkel, mint akik itt vannak!!!
A FAQ NEM VÉLETLENÜL LETT CSINÁLVA, ÉS HA MÁR SOKAN BELELÖLTÉK A SZABADIDEJÜKET A KÉSZÍTÉSÉRE AKKOR LÉGYSZIVES HASZNÁLD, ÉS CSAK UTÁNA KÉRDEZZ
<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>
datango
mijaz?

nah tudtam hogy csak hûlyítesz, hihetetlen<#duhos2><#nevetes1><#idiota>
Tuvok
Tuvok
Documents & settings/SH3 mappában levõ main.cfg-t állítottad át ?

Nemtom, engem sosem zavart, mondjuk az elején emiatt választom mindig Wilhelmshaven-t, hogy ne kelljen megkerülni a dán félszigetet, de szerintem onnan sem gond, idõgyorsítással pár perc és kint vagy .

Tuvok
<#fejvakaras>

Sziasztok!

Van valamilyen megoldás arra, h. ne kelljen 10 percet malmozni, amíg a hajó kiér a célterületre? Az 1024-es gyorsítás fölé nem lehet menni?
Azt ki lehet küszöbölni, h. ne kelljen mindig újra, ugyanazt a kikötõbõl kivezetõ, egyébként kacskaringós (pl Kiel-bõl), sok pontból álló útirányt megadni (pl. elmenteni az útvonalat)?
A main.cfg-ben hiába állítottam át a max idõgyorsítást, rá se rántott a program (igaz a képernyõfelbontás módosítására sem).
Titeket nem zavarnak (fõleg az elsõ) problémák?

datango
én XII ben gyönyörködök .)

Tuvok
Nem mondtak semmi használhatót 😞