Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Jah, én sem merülgetek már, vagy ilyesmi 😊 Megnézem a típusát, gyönyörködök benne, ha esetleg lehet használni a Flak-et, akkor puffogtatok rá, ha meg netán jönnének kötelékbe, akkor lemegyek periszkópra, és lentrõl figyelem, ahogy össze-vissza dobálják a bombákat 😊

ChevyG
én is német nyelven hallgatom(illik ide a cváncigolás<#smile>)
de angol felirattal, mert azt értem<#smile>
Placebó
elképzelhetetlenül szarul céloznak, be sem szarok már ha repülöt lát a WO...😊

volt nekem is 4 Catalina és még négy Hurricane, mindegyiket kicsináltuk..😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
Na igen, IX-esek jól fel voltak szerelve, de azt én is érdekesnek tartottam, mikor 27 Liberator meg ilyen szarok kilövésével értem haza Dél-Afrikából 😊)
De amikor jönnek 6-7-en ... <#wow3>
Mondjuk még jó, hogy 'viszonylag' szarul céloznak a bombákkal 😊)

Placebó
Annyukat...😊

Amit én még kicsit gyengusnak tartok hogy hipp hopp le lehet szedni a támado repülõket. IXB-vel nyomom most, két légvédelmi gépágyú és egy légvédelmi ágyú van a felépítményen, elég hatásos csak az ágyú nem, az elméleti 120lövés per percet valahogy nem hozza...😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
Hát igen, akkora már kezdett több rombolójuk lenni, mint halászhajójuk 😄D

Placebó
hát igen.. ez 43 késõ õsz, szal ekkor már paráztak a szövik rendesen...😊

Tuvok
Hát ki kell fogni az ilyet, szerencsére 39-ben még csak védõje sincs a konvojoknak (megint újrakezdtem a karriert 😄), szal jól el lehet mazsolázgatni, fényes nappal felszíni támadás, szegény hajót fejvesztve menekülnek, egyedüli gondot 1-2 repülõ, vagy odasietõ romboló okozhatna, de akkora én már messze járok 😊

Placebó
na ettõl féltem én is...😊

Placebó
bezony, de azt epekedve...😊

Leküldtek a jóreménység fokig a minap, alég hosszu ut vaolt vazz, bele akadtam egy kisebb konvojba amit rettenetesen védtek, 6 rombolo 4 fregatt, indokolatlannak tartottam 1 T3, 3 C2, 1 C3, 1 T2 és 3 Merchant, mikor ugy 60 % ban leamortizáltam a konvojt és leváltam róluk hogy a külsõ rekeszekbõl torpihoz jussak még, (Egyébként a konvoj közepén csücsüétem és az egyik rombolo olyan vehemenciával rontott rám hogy nemérdekelte hogy közte és köztem egy C2 baktat 4 csomoval, meg is lett az eredménye a C2 megsérült a rombolo meg aláfordult és szevassz, nagyot röhögtem, de közben dühöngtem is hogy elég nagy bug...) Szal töltöm a torpikat mikor Ship Spotted és egy 20csomós hadihajókonvojba futottam... de sajna nem tudtam elérni... lehet hogy az elsõ konvoj volt a csali? .....hmmm

szejmi gound, észre seim veetük.

Tuvok
Akkor az alapok megvannak, 1 hét után már legfeljebb azt fogod figyelni a feliratokon, hogy mikor kapsz hírt konvojról ...

Placebó
bojtsánat a hejesirássi hibálérd...😊

Placebó
Én felraktam mert kiváncsi voltam a ,agyarosításra... egyébként német hanggal nyomom és alig figyelek a magyar feliratokra, lehet hogy már annyira rutinbol nyomom nemtudom, de nem zavar... a magyarosíytásban a Torpi nevek nincsenek lefordítva helyesen..😊

Igen, de sajna nem tudok warezessel nyomulni. Elsõsorban technikai okok miatt, de ezt már említettem akkor is.
Megjegyzem, hízelgõ rám nézve, hogy alaposságom miatt õriz meg emlékezetében a fórumozó közösség <#vigyor4>.

Dehogynem...

dr Kotász
Te egy iszonyú alapos srác vagy... Ugyanígy kérdezõsködtél a Rome TW meg a Pirates topicban is. Szerintem az a legjobb megoldás, hogy kipróbálod a warezzel, és ha tetszik, megveszed.
Tuvok
A játék egyik mappájában (hirtelen nemtom, otthon tudnám megnézni) találhatók Tutorial videók, igaz angol / német nyelvû, de remekül megmutatja az alapokat, én is azzal kezdtem rögtön, neked is a figyelmedbe ajánlom !
Persze ha még nem nézted meg õket 😊

Ha beírsz ide pár tucat fontos kifejezést, lefordítjuk neked. Aztán nyomhatod eredeti nyelven. Szerintem is elveszik a hangulat a magyarítással.

Biztos lesz egypár, lehet, kihasználom a felajánlott lehetõséget, mindenesetre nagyon köszönöm.

Igazából érdekelne, hogy ezeknek a fogalmaknak hol lehetne utánanézni. Valami tömör, velõs "gájd" kellene. Vagy ez benne van a kézikönyvben is?
Õszintén: nem vagyok se fanatikus, sem tájékozott e technikai korszakban, pláne a tengeralattjárók tekintetében, ugyanakkor szívesen belemerülnék kicsit, a játék pedig rendkívüli módon tetszik a leírások, képek, videók és beszámolók alapján. Szeretem a szimulációs dolgokat. Ezért érdeklõdöm ennyire.

Akkor jó... <#finom>

ChevyG
sztem a magyaritás, hüjeség!, nem igaz hogy nem lehet ennyit megérteni
és a magyaritás is 1 + hibalehetöség, és hibábol ugy gondolom van elég már!
Tuvok
Nekem sem úgy jött le, eszemben sincs támadni (vagyis a tommy-kat igen), itt felnõtt emberek értelmes eszmecseréje folyik . 😊

dr Kotász
Ha beírsz ide pár tucat fontos kifejezést, lefordítjuk neked. Aztán nyomhatod eredeti nyelven. Szerintem is elveszik a hangulat a magyarítással.
Tuvok
Aki egy picit jártas a témában, annak a játék elemi, fejlesztések, adatok a fejében vannak, a gyroszkópot sem fogja senki sem mondani, egyértelmûen leolvasható a kijelzõkrõl, mint ahogy minden más, aki meg azt sem tudja, hogy a knots mit jelent, az nem is fog lelülni játszani egy hajós játékkal, elvégre ehhez némi fanatizmus is kell egyrészt a hajók, másrészt maguk a tengeralattjárók, harmadrészt a II . vh furcsa technikája iránt . Azokat a szavakat, hogy Falke, Alberich, Metox meg Zaunkönig az ember szótárból sem tanulhatja meg, magyarosítani nem is lehet ezeket igazán (nemtom egyáltalán le vannak-e fordítva a magyarításban), nekem sem volt fogalmam, hogy mi vár rám a német hangok esetén, de még mielõtt elkezdtem volna játszani a játékkal, azonnal németre tettem, mert úgy élethû, pár hét játék után meg bárkinek lehet annyi rutinja, hogy akár becsukott szemmel elirányítsa a hajót, mert megtanulja, hogy melyik gomb mit csinál, és ahhoz milyen hang párosul .

Tuvok! Most így visszaolvasva elõbbi beírásom, kicsit támadólag hathat. Bocs, ha neked is így jön le, egyáltalán nem ez volt a célom. Inkább nagyon köszönöm a válaszaid és a segítõ szándékod.

Na ja, csak ha leülök elé, és a játékidõ 70 százalékát szótárazással töltöm, mert elõször is nem fogom tudni az irányszög meg lõtáv meg a mittudoménmilyen szavakat, aztán meg a tuningolásnál sem a szerkezet nevét, sem annak leírását nem értem egybõl, akkor ez már inkább fárasztó, mint élvezetes idõtöltés. Nincs gondom a szótárazással, tanultam én már nyelveket, de ha játszani ülök le, akkor nem nyelvet tanulni akarok. Ennyi. Nekem meg egy játék hangulatán nem ront semmit, ha magyarul olvashatom a szövegeket. Nem érzem, hogy bármikor is autentikusabbnak hatna az angol. Ízlések és pofonok, egyébként. A lényeg, én örülnék, ha menne a magyarítás az 1.3-mal is, és annak is örülnék, ha valaki, akinek van tapasztalata, írna errõl (korábbi hozzászólásokba belinkelt képeken vannak magyar feliratok).

Tuvok
Én meg a némettel vagyok így, mégis német beszédet állítottam . Maga a játék kinézete és használata egyértelmûen adja magát, csak a számokatm adatokat kell figyelni, a szöveget legfõképp visszaigazolást adnak valami olyasmirõl, amit eleve egyértelmûen látsz is . Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak a magyarításról, dehogy, hisz ezért készült, csak azt mondom, hogy pont a szakkifejezések eredetisége miatt nem használom, meg egyébként is, magyarítás ide vagy oda, a hangok attól ugyanúgy angolok / németek .

Nekem meg az a bajom, hogy nem vagyok egy májer angolból, bár járatlan sem vagyok a témában, ugyanakkor a sok spéci szakkifjezeés meg elnevezés valószínûleg elég nehezen megfejthetõ lenne számomra, ezért örülnék a magyarításnak.

Tuvok
Hát én segítenék, de nem használok magyarítást, mert számomra elveszik a játék eredetisége tõle .
De egyszer már mintha késznek lett volna titulálva, le is tölthetõ, aztán a patch-ek megjelenésével elvileg volt néhány dolog, amit ki kellett egészíteni, de hogy ezzel mi van, nemtom . Jó lenne kiírni a FAQ-ba, csak sajnos a FAQ-unk fenntartója már nem jár közénk .

Nyomnám... csak elõbb szeretnék megbizonyosodni néhány dologról, többek között errõl a magyarításról.

ChevyG
eredetivel nyomod?
A mentésekkel tényleg volt baj, de ahogy olvasom a patchek readme-jét, ezeket javították.
És mi a helyzet a magyarítással? Menni fog 1.3-mal is?

Tuvok
Hát jó lenne, de lehet, hogy nem kevés fejfájással és hajhullással járna, szal lehet egyszerûbb inkább túllenni a dolgon .
Szerintem egy reinstall is megoldhatja, ha csak a mentés marad fenn, de semmi olyan, ami magához a játékhoz kell .

ChevyG
huuu, ezt jó lenne kideriteni!
Tuvok
Én sem, de valszeg egyedi hibákról van szó, azaz nem a hiba oka van a játékban, hanem csak a következménye .

ChevyG
akkor nem értem<#nemtudom>
Tuvok
Dehogynem, minden küldetést, néha többször is .

ChevyG
gondolom, mert nem mentettél
Tuvok
Nekem 1.0-val sem volt semmilyen mentési problémám .

Aztat hadd kérdezzem még meg, hogy a készülõ, amúgy ahogy látom, már majdnem kész magyarítás mely verzióhoz jó? Ha felpeccselem a játékot, ahhoz is jó lesz?

Még valami: a legutóbbi patch-ben már nincsenek ezek a mentési problémák, ugye?

aha akkor én még csak a 3-om végénél tartok, akkor egy cd-vel kijebb vok, hû az annya, honnan fogom beszerezni, na majd utánanézek mindjárt.
thx mindenkinek

Zizzenet demoról nemtok, és rögötn a ateljessel kezdtem, és neked is ezt ajánlom😊, ha van rá lehetõséged.😊
Köszi a válaszokat teljesítmény és játékmenet ügyben!

Nincs enek a játéknak valami demója vagy kipróbálható verziója?

Tuvok
5 részes, asszem
1. a kifutás, 2. a nyomorgás, 3. a konvoj, 4. Gibraltár, 5. is Gibraltár majd La Spezia

xj700t
Az még nem a vége... inkább a fele.

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

mert dc-n mindenkinél 2 cd-s, és egy gyereket találtam akinél 3om cd-s. a film meg véget ér annál a résznél a 2.cd-n, amikor hazmennének, de jön egy parancs.
a Das Boot avi-ban 3-om cd-s??
Nekem a vissza töltött játéknál volt, hogy a betöltés utáni elsüllyesztett hajókat nem írta be a naplóba.
Az "Enemy unit destroyed" meg volt.
A végén szerencsére a reownt meg kaptam de a kapitány jelentésében sem szerepeltek a hiányzó hajók.
Tuvok
Azt hiszem találtam egy nagyon érdekes, és egyben bosszantó hibát .
Az angol partok mellett csináltam járõrt, mikor találtam egy C2-est, végre valami kövérebb a sok Tug Boat meg Coastal teknõ után, meg is torpedóztam, talált is, de ekkor felbukkant egy repülõgép, és az orrom elõtt lebombázta az angol hajót !!
Íme itt van (látható lenn, nincs ott, hogy Enemy unit destroyed)
A hajó elsüllyedt, de nem írta a számlámra ! És ami a bug az egészben, hogy nem sokkal késõbb ismét találtam egy C2-est, amit megtorpedóztam, kettétört, de azt sem írta a számlámra ! Kicsit mérges lettem, kerestem még egy hajót, egy Small Merchant-ot találtam, mivel jó idõ volt, fedélzeti ágyúval lõttem, elsüllyedt, de ezt sem írta a számlámra, a Kapitányi napló tök üres ...

Írnék ezzel az Ubi fórumba, de azt nem tudom, hogy külföldön láthatók-e a magyar FTP-rõl belinkelt képet, mert úgy tudom nem ...

ja milyen részletesség, elég jó😊
hülyeségeket ne kérdezz.) pwersze hogy elég a játékhoz a géped!!!
a játékmenet eléggé linearis, csak járõrözni lehet, na meg vannak eleve készített küldetések. de addig járõrözöl ameddig akarsz, ill ameddig van üzemanyagod, és skulód, nameg a térképen akárhova mehetsz😊