Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mármint, úgy gondoltam, hogy a tengeralattjáró orra az ellenséges hajónak nézzen..

De vmi még mindig nem jó. Rámegyek hogy Fore Tubes I, ezután Q, kiírja hogy: Opening tube I, rámegyek hogy Fire, de megintcsak aztírja hogy All Torpedoes Expended. Pedig van legénység a Torpedó Room-ban.

Tuvok
És szembõl hova fog a torpedó becsapódni ?

Hát nem azért kell szembekerülni vele, mert csak úgy lehet megtorpedózni?

jólvan már, most játszok vele elõször!<#ejnye1>

Glpetyus
<#wilting>

Mért akarsz szembe kerülni vele??

ahaa, megvan. De hogyan lehet pontosan az ellenséges hajóval szembe kormányozni a tengeralattjárót? Mert az iránytûn elég nehéz pontosan navigálni. Egyszerûbb nincs?

Placebó
Vetõ csõ kiválaszt az a sok zöld a periskóp viewben vagy a TDC viewben Q vetõcsõ eláraszt piros gomb kilövés... mit csinálhatsz rosszul? Vagy lehet hogy túl mélyen vagy? 😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

televan emberrel!

Glpetyus
Rakj embert a torpedószobákba (van rá 1 gyorsgomb).

Hogy kell lõni? Már a hajó a "célkeresztben" van, meg minden, de azt írja, hogy "All torpedoes expended, sir". Miért nem lõn? <#zavart2><#wow3>

Tuvok
Ezt utálom ...
Ezt viszont szeretem 😊)

Tuvok
Erre direkt rákérdeztem az Ubi fórumon, nem béta, az 1.4-bõl lett 1.4a, majd abból 1.4b, csak az elsõ kettõt nem adták ki, csak a véglegest .

Én még gondolkodom. De ez még béta nem? Nem nagy kedvem lenne újrapakolni a programot, valamilyen hiba okán, vagy ha nem tudnám utánna felrakni a hivatalos javítást erre.
Csak az alapprogramhoz van crack. A patchekhez nincs.
Minek a javítás? Az eredeti verziókhoz. Akik itt patchelt játékkal nyomulnak azoknak mind eredetiben van meg.

ChevyG
najo felrakom még1x!
mindent törlök ami vele kapcsolatos install elött, még a regeditböl is!
Tuvok
Van aki már felrakta az 1.4b-t ?

Tuvok
num lock

Tuvok
Csak akkor, ha hibás, pl. a Samsung RAM-ok, bár mentés gondot nem okozhatna .
Továbbra is azt gyanítom, hogy az újratelepítése után fennmaradt valami, például a mentések, és emiatt nem javult meg .

dr Kotász
Nos, te akkor valóban Csöndes Vadász vagy... <#hehe>
Udv allz.
Eddig csak csendes ( silent 😊 ) figyeloje voltam a forumnak.
Lattam sok okossagot, amiket szepen ellestem es hasznaltam en is, nameg sok b*romsagot is, mint pl legutso: mi az az SSE... jujj 😊 No comment.
Viszont csupan azert irok be en is kicsiket, mert csufos dolog bar, de nem tudom
multiplayerben hogy a fittyfeneben tudok csetelni?
Tobbiek jobbra-balra kiabaltak, en meg csak lovoldoztem a torpikat, es hallgattam mint a kuka. Please segitsen vki, aki tudja, mert igy bezony egy alpari parasztnak neznek a tobbiek, pedig szeretnek en is beszelgetni veluk.
Elore is kosz a segitseget.
ChevyG
ATI 9000(sima), 2400+, Asus A7S333 alaplap, 2x256mb samsung ddr
ez a konfigom fõ alkotó elemei
mentés nem lehet hardwer hiba sztem! pl akkor a winyoval lenne a gond?!
Tuvok
Hát vége a szép idõknek, még a kétfedelûek is elsõre telibetalálnak 😞

dr Kotász
<#merges2><#wilting>
Tuvok
Nemtom, arra ... 😊))

Placebó
jajjmáá

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

szóval menjek délkeletnek? de meddig? pontosan hova?

Tuvok
South-South East, azaz, dél-délkelet

Izé...Az academyben, ír valami olyasmit, hogy menjek a channel SSE -hez, vagy ilyesmi, de pontosan mitkell csinálni, mi az a SSE?

Tuvok
Eredetivel ?

Placebó
Ebbe most nem mennék bele... 😄

ööö talán Megveszed??? Persze csak ötlet volt...😄

Akkor minek javítás?

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

dr Kotász
Sehogy.
Akkor ha felteszed a javítást,hogyan játszol a játékka,ha nincs hozzá crack?

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Placebó
de kell, csak nincs, mé az 1.2-höz sincsen... eléggé réteg játék az látszik...:S

Nem is kell?

Placebó
nincs Crack

Hello TUVOK
Az 1.4-es javításhoz van crack?Ha igen,hol találom?<#confused>

Köszi a válaszokat.

Egyébként a Dynamic Shadow hatását nem észlelem (nem látok különleges árnyéákokat, egyáltalán árnyékokat alig látoik, azok is nagyjából elõre renderelt effektek). A Synchronized esetében én is erre, azaz a Vertical Synchronizationra gondoltam, aminek jótékony hatása akkor látszik igazán, ha forgatod vagy mozgatod a nézõpontot. Érdekes, hogy amikor be volt kapcsolva, a kép akkor is szét-szétesett. Más játékoknál a VS ott van keményen, ha akarom. Mindegy, meg lehet lenni nélküle.

Placebó
Köszi elõre is, aSubSim-en már körbenéztem és nem találtam szal várom...😊

Amit én egy kicsit még hiányolok hogy a Javító brigád egyszerrre csak egy traktust tud javítani miért nem lehet elosztani az erõforrásokat?

Placebó
Köszi elõre is, aSubSim-en már körbenéztem és nem találtam szal várom...😊

Amit én egy kicsit még hiányolok hogy a Javító brigád egyszerrre csak egy traktust tud javítani miért nem lehet elosztani az erõforrásokat?

Tuvok
Ja, a Dynamic Shadows szó szerint dinamikus árnyék, azaz mikor a körülmények változnak, az árnyék is változik (hajó szöge a naphoz, transzparens jelenség, stb) .
A szinkronizáció pedig valami olyasmi lenne, hogy az FPS értéket a frissítési frekvenciában maximalizálja, tehát ha 75 Hz-en frissít a képernyõd, akkor a max FPS 75 lesz . A gyakorlati jelentõségét nem tudom, mert szerintem itt már mindegy, hogy 75 vagy 100, elvégre kb . 20-25 fölött már nem vehetõ észre különbség .

Tuvok
A TDC-t a valóságban a fegyvertiszt és a torpedótiszt agyának összessége adta . A parancsnok a célpontról adatokat adott meg (távolság, sebesség, irány, kinézet), a fegyvertiszt ez alapján beazonosítja a hajótípust, méretét, kiszámolta a kilövéséhez szükséges gyroszkóp szögét és egyéb adatokat, a torpedótiszt beállítja ezeket, a torpedó merülését, sebességét, majd parancsra tüzelt . A játékban a TDC-n található adatok és mûszerek inkább a tüzeléshez szükséges adatokat szolgáltatják, mint magát a tüzelést segítik elõ .

A fekete csíkok szonárjelek, annak a végén többnyire teherhajó, ha piros a vonal, akkor pedig hadihajó található .

Bear, azaz bearing = irány fokban . (észak = 0 fok, dél = 180 fok)
Draft = merülés, azaz a hajó vízszint alatti mélysége .

Tuvok
Nézd, ha másoknál tökéletesen fut (még ugyan olyan, vagy nagyon hasonló konfiguráción is), akkor nem a programban keresendõ a hiba .

Kevés próbálgatás után nagyon érdekes és jópofa játéknak tartom a Silent Hunter III-at. Belekezdtem az akadémiai küldetésekbe, mindjárt a navigációs résznél bebuktam, fogalmam sem volt merre kell menni, és csak bolyongtam a nagy semmiben. (Idõvel persze rájöttem, de azóta is mindig eltévedek. Viszont már voltam a többi lövöldözõs vizsgán.)
Aztán olvasgattam a kézikönyvet és nagyon megtetszettek a játékban rejlõ lehetõségek. Az, hogy kézzel is be lehet táplálni minden adatot a torpedó kilövéséhez saját adatok alapján, nagyon nagy ötlet. Éppúgy tetszik, hogy állítólag a térképre is magam rajzolhatom be a dolgokat, nem a gép teszi ezt meg helyettem. Olyan jó kis mutyizós játék ez, el lehet vele tolni jónéhány órát pár perc alatt... Az pedig külön ínyencség, hogy, amennyiben nem alkalmazol idõtömörítést, a játékban az egy perc az egy perc. Ezen elõször nagyon megütköztem. Ha valaki komolyan veszi a beleélõsdit, bizony a 24 órás járõrözés valóban 24 óráig fog tartani.

A gépem egyébként bírja rendesen, bár volt vele egy-két problémám. Például egyszer egy nagy batár hajó pont mellettem robbant fel (én a felszínen voltam). Beleforgattam a kamerát a hatalmas, teljes képet betöltõ tömör füstbe és lángba - az FPS maximum 10 lehetett. Ezt nem egészen értettem. Gondoltam, a részecskeszámot vissza kéne venni, úgy néz ki, javít valamit a helyzeten (azért furcsállom egy 3 gigás proci, 1 giga ram és egy Radeon 9800 Pro mellett).
Jaj, tényleg a Main.cfg-ben láttam olyan, hogy Dynamic Shadows, azt beállítottam True-ra. Egyébként konkrétan mit csinál? És mire való a Sychronized?
A hangok meg borzalmasak, sercegnek, zörögnek. Levettem a hardveres gyorsítást. Most elviselhetõ, de még így is volt hiba, egyszer beakadt egy hangeffekt.

Amit hiányolok a játékban, ha már a vizuális csodával csináltak hírverést neki, az a víz alatti látvány kidolgozatlansága. Ez a tök sima tengerfenék nagyon lelombozó. Legalább egy-két vízicsiga szaladgálhatna odalent vagy nagy bálnák, cápák vagy más mélytengeri szörnyetegek kavirnyolhatnának, de legalább ne lenne lapos a fenék, egy-két szikla, vízinövény sokat jelentett volna. Olyan érzésem van, mintha egy tanmedencében zajlana minden. Arról nem beszélve, hogy, bár a hajók robbanás- és törésmodellje valóban kidolgozott, a süllyedés nem túl hiteles. Nincs egy örvény sem, pedig azt már a Titanicon szerencsétlenül elhúnyt Leonardo di Caprio is tudta, hogy a hajó elsüllyedésekor valami nagy és csúnya dolog keletkezik, ami lehúz. A víz alatt meg ez a szimpla fenékre érés... ilyet 4 éves koromban a fürdõkádban láttam legutóbb, amikor a mûanyag vízibékám lefejelte a LEGO teherhajómat és az gyámoltalanul koppant egyet a zománcozott felületen. A mások által említett törés- és horpadásnyomok hiánya miatt is csendesen szenvedek. Egyébként a felszín is egy kicsit szegényes nekem, holott a vízfelszín, a fényhatások kitûnõek. Mégis, kicsit steril az egész környezet. Persze, ez a fanyalgás már némi sznobizmust is feltételezni enged jellememben. A játék hangulata olyan, amilyennek lennie kell. És egyelõre tetszik nekem, azt hiszem.

Van azért, amit nem értek. Például nem értem, pontosan mire való a TDC. Mert azon szinte minden látszik, ami a térképen. Az oké, hogy az a számítógép, ami a torpedózáshoz kell, de amúgy? Meg van rajta néhány olyan beállítás is, amirõl a kézikönyv nem ír egy sort sem (pl. PISTOL meg egyebek, jobb fölsõ szekció). Amúgy ilyen TDC volt a valóságban is?
Nem világos, mik azok a hosszú fekete, íves vonalak, amik olykor kiállnak a TDC-n (és a térképen) a hajómat jelzõ bogárból.
Meg mit jelentenek egy hajóval kapcsolatban az alábbi fogalmak: BEAR, DRAFT?

Remélem, késõbb, amikor már karrier módban játszom, több minden érthetõvé válik. Bízom benne, hogy tetszeni fog.

Én arra gondoltam, amikor a program úgy van megírva (avagy úgy nincs tesztelve), hogy rejtett hibák maradnak benne, fõleg súlyos erõforráskezelési problémák, amelyek valóban megjósolhatatlan jelenségeket képesek okozni. De amúgy csak egy viccszerû dolog volt az egész.

Tuvok
Driverek cseréje, játékhoz szükséges alapkövetelmények ellenõrzése (pl . GF 4 MX-en nem fut /bár kivétel mindig lehet/), vagy ellenõrizni kell, hogy mi az, ami esetleg fennmaradhatott / ugyanaz, mint mikor a hiba elõször jelentkezett (mentés, egyéb fájlok, stb) .

Tuvok
Ha ez így van, akkor sem szerencse kérdése, mert a felhasználó érdeke, hogy megteremtse a program futtatásához szükséges megfelelõ környezetet, az igények fel vannak tüntetve a játék dobozának hátulján . Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a hibák a játék felhasználóinak (több milliós) számát tekintve csupán elenéyszõ százalékánál jelentkezik, tehát ez inkább az a pár % balszerencséje, mint a 9x % szerencséje . Továbbá a játék készítõi a hivatalos javítások által a verziókat érintõ hiábákat garantáltan javítják, ha ez mégsem történik meg, akkor erre találták fel a garanciát, illetve biztos forrásból tudom, hogy az Ubisoft Tech Support részlege egy szériaszám-ellenõrzés után kicseréli a gyári hibás terméket .

ChevyG
2 xp volt azóta fönt és soha nem használtam modot
Ugynakkor szerintem van olyan, hogy egy programot olyan rosszul írnak meg, hogy a gép és a szoftverkörnyezet bizonyos elemeitõl függ a mûködése, és az, hogy egy adott felhasználónak e paraméterek milyen értékekkel szerepelnek, tõle többnyire független dolog, tehát mondható, hogy szerencse kérdése, és neked szerencséd volt, ha a szóbanforgó tényezõk kedvezõek voltak a program futtatásához, és a hibák nem jöttek elõ <#vigyor3>