11357
  • HunterKiller
    Majdcsak kijavitjak a peccs 1.9999999999 ben :D
  • ChevyG #6911
    egy kellene maj legközelebb, hogy a rombolokkal vállvetve irtjuk a konvolyokat
  • HunterKiller
    Gratulalok a roman programozoknak
  • Tuvok #6909
    Biztos vesztett pókerban a C3-as kapitánya :))
  • ChevyG #6908
    a nagyobb képen láccik távolba egy c3as torkolattüze, és lácccik a lövedék is , ami repül a rombolo felé.

tehát a C3as(!!!!!!)nak sikerült lenyomnia a rombolot!

teccik ez az uj hoáállás, mondanom se kell rombolo a környéken nem volt, tehát szabad-vadászatot tartottam!
  • Godefroy
    Sztem a C3 as gyözött, hiszen nagyobb:-)
  • HunterKiller
    Kinek sikerult sullyesztenie kit ?
  • ChevyG #6905
    mekkora buggal találkoztam!!!
    semleges (amcsi) C3-as megtámadta, a konolyt kisérö rombolot!
    ilyet nem minen nap lát az ember!

és sikerült elsülyyesztenie!!!
  • Tuvok #6904
    azonnal ! 2 perc
  • crossy104
    Tuvok! Várunk!
  • HunterKiller
    18:57 nalam... Tuvok lovod a gamet?
  • HunterKiller
    19:00-kor en is ott leszek.
  • crossy104
    Hálás köszönet!!Tegnap kettö perc volt hátra az inditásig amikor el kellett menem.Remélem ma sikerül.
  • Tuvok #6899
    Ok, ezentúl nagyra állítom be, konvojnál még nem mérvadó annyira, de egy 25 csomóval közlekedő bandánál már sokat számít .

No, beszéljünk meg 19 órát multinak, akkorra elrendezem a családot, kaját, stb ...
    Ok ?
  • Tuvok #6898
    Silent runing minden sebességnél számít, tehát ha teljes sebességen mész, akkor is csendesebb vagy, mintha ki lenne kapcsolva a Z . Próbáld ki, hogy csendes üzemmódban mondjuk 2/3-ad sebességen mikor sárgára vált a Stealth Meter, leveszed a csendes üzemmódot, azonnal pirosra vált !
    Az elektromos motorok alapjában véve csendesek, halk zümmögő, búgó hangja van, biztos mindenki ült, vagy legalább hallott villanymozdonyt, na olyan, csak a víz még jobban elnyomja . A csendes üzemmód általában olyan dolgokra vonatkozik, ami hangosabb, mint a villanymotor, szakács elejt 1 serpenyőt, Fritz a Lugerét próbálgatja, Hans énekel, Jürgen 30-as anyát teker franciakulccsal, ami Norfolkig elhallatszik, stb ... :)
    Tehát tessék azt a csendes üzemmódot végig használni, és figyelni a Stealth Meter-t, ha már egyszer úgy játszunk, hogy ott van :)
  • crossy104
    Lacza! Lesz valamikor multi?
  • SzLacza
    Amikor silent runningra kapcsolunk, akkor automatikusan visszaveszi a sebességet a legalacsonyabb szintre. Ebből gondolom, hogy hiába van bekapcsolva a silent running, sztem is meghallanak, ha nem a legalacsonyabb fokozaton megyünk.
    A motorok hangjához képest elhanyagolható a legénység tüsszögése, torpedótöltés hangja, mint tudjuk. Aki nem hiszi hallgasson bele a hidrofonba! :)

Amúgy a beszámoló tényleg jó volt. Viszont itt magragadnám az alkalmat, és arra kérnék mindenféle szerver csinálót, ha lehet és nem gond, hogy a távolságot a konvojtól a multiban nagyra állítsa. Nem tudom, nálatok hogy van, én mire ezeket beállítom kicsit magassabbra megyek, hogy ki tudjam dugni a periszkópot, és amikor kinézek rajta. Johnnyt látom vigyorogni egy rombolóról, integet, és aztán megszór bombával. Szóval van akinek lassabban tölt be a játék. ( volt olyan, hogy mire a hajót irányitani tudtam, addigra vki már közölte, hogy bazze megint köd van. ) Elöre is megathks.
  • crossy104
    Csinál ma valaki szervert?Sajna tegnap el kellett mennem,11 után értem haza.
  • PanzerWolf
    Jó volt a beszámolód Tuvok!Amúgy én is csendes üzemmódba megyek szinte mindig.Legalábbis addig még majdnem ott van a romboló felettem.Utánna teljes gáz és teljes kanyar.A csendes üzemmódba ha feljebb kapcsolsz a sebességen akkor,nem megy fel 4-5 csomó fölé.Jól emlékszem?Akkor viszont már nem vagy hangos?Mert ugye az emberek csendben vannak de,a motor hangosabb.
  • Tuvok #6893
    Klikk
  • crossy104
    Nem rossz!Az ember mindig tanul valamit.
  • Tuvok #6891
    Kérdezném, hogy aki le szokott bukni a legelején, az mégis hogyan bukik le ?

Ahogy én szoktam csinálni :
    Amint betöltödik a játék, kapásból csendes üzemmód (Z), majd felkapcsolok közepes sebességre, és felemelkedek periszkóp mélységre (P) . Ekkor gyors belehallgatok a hidrofonba, hogy merről jönnek és úgy módosítom a pályám . Közben kipróbálom, hogy az eggyel nagyobb sebességen változik-e a Stealth Meter szín, ha nem, felkapcsolok, ha igen, maradok azon a sebességen . Elrendezem a legénységet (van már megszokott beállításom, gépész előre kormányosnak, középső kormányos előre torpedósnak, egy torpedós altiszt hátsó vetőhöz, így mindkettő részleg maxon, plusz rakok javítósokat is) .
    Csak azután dugom ki a periszkópot, és csak épp annyira, hogy lássam a hajókat . Finomítok a pályán, közben végig figyelem, hogy a Stealth meter színe változik-e, akkor lejjebb veszem a sebességem, és végig próbálom elkerülni a rombolókat min . 3-400 m-re, ha kikerülni nem megy, lemegyek 40-50 m-re és szép lassan várom, hogy elmenjen a közelből, majd felemelkedek . Ekkorra már kb . minden hajó látszik, kiválasztok egy hajósort, amihez a többi tengeralattjáró aránylag messze van, és igyekszem felvenni a pozíciót úgy 400 m-re tőle 90 fokban . Leállítom a motorokat, perszikópot pillanatokra dugom ki (rendszerint ekkorra már régen világítanak a rombolók, az lenne igazán jó, ha nem), igazítgatom a pozícióm a kacsázó hajókhoz, majd lövök, ha tudok hátul is . Periszkóp benn (ekkor szoktam jól telibekapni egy hajót, vagyis ő engem, teherhajónál nem mutatja a Stealth Meter ha meglátott, csak hogy egyenesen felém tart), próbálok felvenni másik pozíciót ha van még cél, ha nincs, merülés 120-ra és irány arra, amerre a legkevesebb piros vonal van, szép lassan .
    A VIIx ezért alkalmas erre, sokat kell manőverezni, merülni-emelkdeni, ráadásul 4-5 torpedónál többet úgysem lövök ki, rombolóra nem pazarlom, a háborúban se azokat lőtték, nincs értelme velük vergődni, nem szoktam, inkább az a cél, hogy ne bukjak le .
    Ha esetleg tölteni/javítani kell, leállítom a motorokat és lekapcsolom a csendes üzemmódot, megvárok 1, max 2 csövet, plusz a hátsó, minden torpedórészleg maxon van, így gyorsan megy, aztán fel periszkópra és szétnézek .
    A Stealth Meter általában nem szokott sárgáig se eljutni, kivéve mikor próbálok egy nagyobb sebességet, de azonnal le is veszem, ha változik .
    Ha észrevettek, pingelnek, azonnal merülök , kanyarodok élesen, és decoy ki (ha van), jobbra-balra kacsázok, persze végig leglassabb sebességen .
    Ez a módszer szinte kivétel nélkül beválik, ha mégsem, az valami nagy hülyeségen múlik, véletlen teljesen kitolom a periszkópot, ütközök valamivel, épp asdic körzetbe esek, véletlen felemelkedek (ismerős, ugye ? :D), felváltok nagyobb sebességre és elfelejtem levenni, vagy egyéb ilyen hülyeségek miatt, de kellő odafigyeléssel még pingelni sem szoktak, eddigi statiszkikám jó, mióta mi együtt multizunk, egyszer kaptam egy sorozatot, ami megúsztam, és egyszer öltek meg, az is figyelmetlenség miatt, belementem a Small Tanker-be . :)

No, remélem mondtam valami hasznosat is, de sztem mindenki tisztában van vele miért is bukik le már az elején, szal nem árt az apróságokra is odafigyelni . :)
  • Tuvok #6890
    Cattynek:

/SilentHunterIII/data/Submarine
    Itt kiválasztod a kívánt típus mappáját, amin belül van egy NSS_UboatXX.cfg fájl, ebben keresd meg a
    StormConditions=8,0.1;max wind speed [m/s], max rain intensity [0,1]
    sort, és a legelején a számot (ami itt 8) módosítsd, max 15-ig, de 10 fölé ne menj, mert ez avval is jár, hogy a legénység nem veszi föl az esőkabátját, ami átbukó hullámokban elég hülyén néz ki . :)
  • SzLacza
    ok. megyek.
  • HunterKiller
    Gyere laca te is :)
    Bar ugyis hullak leszunk :)
  • crossy104
    Felteszi újra, gyere
  • crossy104
    Nem az, csak beta.de jöhetnél Te is mert Hema fejlesztése nagyon durva.Csak kidobott a szervere
  • SzLacza
    Csak 2 playeres a szerver. Irigy kutyák!
  • HunterKiller
    Hule! A szerver szart be nem a progi :)
  • crossy104
    Le is töröltem azt a szart
  • HunterKiller
    Nekem is, vmi gaz vna a szerverukkel
    ubin inditom a gemet, 1.4 ungarise neven, pass: crossy
  • crossy104
    Hema! Vagyok, csak beszart ICQ5-öm.
  • crossy104
    II-nél mire betöltenek egy torpit addigra elmegy a fejem felett az egész flotta.Utolérni pedig esély sincs öket.
  • HunterKiller
    A kacsavadaszat ehhez kepest hard game volt :)))
    Nah ezert nemszeressuk az XXI-t
  • crossy104
    No! XXI-el túl könnyü volt.
  • crossy104
    Lacza! Várunk, fent a szerver.
  • HunterKiller
    Nem Hemacska vagyok, hanem Hema, csak a f*sz romanok szerint minimum 5(?) karakternek kell lennie egy loginnevnek vaj miert???
    Igy a sok lehetoseg kozul becezgetem magam kicsit :)
  • crossy104
    Indulok, csak beteszem a dvd-t
  • crossy104
    Szerintem Hemacska csinál szervert.Beszélek vele ICQ-n.
  • HunterKiller
    En mar csinaltam egyet. 1.4 ungarise, pass akkor megegyezes szerint mindig 12345 mostantol