Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok.
Na végre hozzászólások....
Má azt hittem mindenki elsüllyedt <#nyes>
idegeskedtem egy sort a múltkor, konvojt jelentettek, de már cak 4 torpim volt, elöl 1 hátul 3-om. Nagy konvoj volt, kiválaszottam egy T2, és egy Tast, elsõször a t2-est szedtem le, igen ravasz módon😊 alálöttem, aztán elmentem alatta, és belelöttem a tankjába😊
aztán meglöttem a T3ast, lelassított, de közben a rombolók rám azáltak egyet leszedtem,kettõ maradt, mejdnem ott hagytam a fogam,a célzó periszkópom megsemmisült!:-( eltávolodtam a konvojtól 4 km-re-vihar volt meg köd,meg éjszaka!
a külsõ tárolóból beélesíttem a torpit, megelõztem a konvojt, beálltam pocízióba, aztán megfigyelõ periszkóppal megvártamm íg közelbe kerül a T3-as ekkor feljöttem a felszínre, UZO-val befogtam, 400m TÛZ, és a torpi beszart, nem robbant, pedig a tankra céloztam😞 lemerültem 100-ra és irány vissza a járõr körzetbe.
Némamenet

Placebó
Silent mode

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Tuvok
Rádiócsend 😊

ChevyG
mindeni vizen van<#smile>
dr Kotász
<#unalmas>
Sziasztok.
Mi ez a nagy csönd? Senki sem szól hozzá?
Elkezdtük a BOP2 publikus tesztelését. A cikkek áttöltése folyamatosan halad, a hírek mostantól csak az új oldalon lesznek elérhetõek. A bop.hu domain beregisztrálása után a 2-es változat marad a végleges.

PUBLIC BETA LINK: http://mambo.agria.hu

Hírszerkesztõket, cikkírókat és játéktesztereket keresünk!
Ha úgy érzed, hogy szívesen részt vennél a BOP készítésében ne habozz és jeletkezz mielõbb! Az elérhetõségeinket a Kapcsolat menüpont alatt találod!

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Placebó
a háttérben a repesztö II C-m...😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
22 évesen izgalomtol remegö lábakkal probálgattam a trimlapokat egy nyugathamburgi füves katonai repülötéren a vadonatuj Messersmith BF-109 E vadászgép kényelmetlen, de izgalmas pilotafülkéjében. Az elsö éles bevetés, hmm reménykedtem hogy emlékezetes lesz... NEKEM IGEN...😊

Herold

Thx, megpróbálom.

Placebó
sõt biztos...

Erõsen lehet.)
Lehet azért nem tölt újra mert nincs bepipálva a weapon officer lõszeres menüjében az Auto Loading.
Placebó
hát az újratöltéshez kell egy kis idõ... Weapon Officer torpedo ikonnál tudod megnézni mennyi torpid van hol áll a betöltés, ilyenek...

Periskoppal, és a TDC térképén is lehet tüzelni.. a zöld csík a cél eltalálásának ideális iránya a torpedó szemszögébõl.. minden indítás elõtt érdemes megba**sztatni a torpi sebesség állítóját S/M/F mert az is bekeverhet. A periszkóbból való tüzelésnél "L" lock target és a fent 0 fok a hajó orra így meg csak a haladási irányába kell forgatni a tengót, lehetõleg 1km-en belül, fölötte sem rossz csak ne vegyen észre (elkanyarodik) "Q" vetõcsõ eláraszt megvárod amig a periszkópon zöldé nem válik a kis nyíl (ez jelöli a tengó lövési helyzetét) Fire és ennyi, ha magnetic-re van állítva a torpedo akkor érdemes a hajó gerince alá lõni bõ egy méterrel...

Nemértem, soha nemtalálja el a torpedó a hajót! A periszkópnál kell tüzelni, vagy a térképen? A térképen jelöl valami zöld csíkot, gondolom azon megy végig a torpedó, de sokszor össze vissza mutat. Tüzelek, és az ellenség mindig elkanyarodik, vagy simán elmegy mellette a torpedó. A legénység meg soha nem tölti újra a csöveket, pedig tele van emberrel!

ChevyG
ha jol tucc németül (de az nélkül is lehet nanulságos!
itt a link
Tuvok
\SilentHunterIII\data\NavalAcademy\Convoy Attack\

Placebó
Mér hogy kell? Konvoj utvonala elé mész a rombolók hatósugarán kívül lemerülsz vársz türelmesen bevárod õket, ennyi... 😊

Nemtud valaki adni egy linket, ahol lelehet tölteni egy videót, amin bemutatják, hogy hogy kell megtámadni egy konvojt?

Csak jelezni szeretnék, hogy a lap tetején lévõ linken a frissitési dátum nem egészen correct. SZerintem még nincsen 7. hónap! 😉
Tuvok
Azok parti lövegek és reflektorok, kellemetlenek tudnak lenni 😊

Ez szép! A térképen (dokk kép) mik azok a jelek bennt a parton (északra a kikötõ fölött)? Én még ilyet nem láttam.

Nálam a radar úgy kapcsolt ki, hogy csak a felszinen hajóztam a cél felé, nem merültem. Talán a hullámok átcsaptak a hajón.
Tuvok
Elõször is egy érdekes kép az 1.4b áldott hatásáról, a kikötõi hajókról . 😊
De inkább valami nagyobb vadra fájt a fogam, így jöjjön az, aminek még a neve is rémisztõ, Scapa Flow !
Repülõkbõl szerencsére nem túl sok zavarta utamat befelé, de hadihajók tömkelege várt, hát tuti nem lesz egyszerû ... emlékeztem a fém háló nagyjábóli helyére, be is jelöltem magamnak kifelére . Bent az öbölben két járõrözõ Flower korvetten és egy lehorgonyzott Tribal rombolón kívül nem találtam semmit . Hát ez most nem jött össze 😞
De nem értem be ennyivel, nekem akkor is kell valami zsíros, meg aztán van még hadikikötõ, nézzük Loch Ewe-et !
Hát ide se egyszerû bejutni, kint szerencsére csak Armed Trawlerek meg PT Boat-ok vártak, bent viszont két romboló cirkált . Se háló, se aknák, így viszonylag könnyen bejutottam, de az egyik romboló csupán néhány méternyire ment el mellettem és felfedezett (máig nem értem lekapcsolt motorral, egy pisszenés nélkül, behúzott periszkóppal hogyan fedeznek fel a saját motorzörejükben ...) . Már hullottak is a bombák, teljes gõzre kapcsoltam, pingelt egy darabig, de szerencsére hamar rájött, hogy a 12-14 méteres vízben nem sokra megy az ASDIC-kel, így hamar feladta . Kicsit tovább haladva megtaláltam amit kerestem !
Közelebbrõl is gyönyörködtem benne kicsit, szép 10ezer tonnás darab ! De nézzünk szét még kicsit . A dokk tele rombolókkal, hátul meg a PT Boat-ok sorakoznak, szóval itt nagy gáz lesz, miután elsüllyesztem a cirkálót ... Visszamanõvereztem, 500 méterrõl 2 torpedó az üzemanyagtartályba, és BUMM ! Pár másodpercig csodáltam a tüzijátékot, aztán magamhoz térve a bódulatból gyors körülnézés, minden felé a vizet kémlelõ reflektorok, periszkópot gyorsan be, és a lehetõ legcsendesebben irány kifelé . Jódarabig kerülgetni kellett a rombolókat, de pingelésre egyszer sem került sor . Hajnalban már messze jártam az öböltõl, akku töltés, és egy kis pihenés .
A hajónaplót nézegetve nem is tudom, hogy az elõtte talált zsíros konvojnak, vagy annak az egy szem cirkálónak örüljek jobban ... a lényeg: 60ezer tonna . 😊

Egy otletecske a radar "automatikus" kikapcsolodasara.
Esetleg nem lehet, hogy kozben merultel egyet, majd ujra felszinre jottel?
Akkor ujra be kell kapcsolni a radart.
Seaweed
Hat akkor fel kell (kellene) kesziteni az AI-t a dokkban mozgasra.
(Anno is volt hogy ugy megzavartam egy konvojt hogy a hajok osszeutkoztek)
Tuvok
Maga az elsüllyedéssel nincs gond véleményem szerint, a C2-es kettétört és a roncsok eldõltek, az egyik T2-es meg lesüllyedt és megült félig a vízben . Inkább ott van a baj, mikor random lerakódnak a hajók, és kisci nekik a dokk (#5821), vagy az 5-6 méteres vízben gondjai akadnak a 7-8 m merülésû hajóknak, néha meg simán nekimennek a partnak, sokan az AI-t okolják, nem véletlen .

Seaweed
Hat ahogy elnezem ide a kikotokbe kellen neki egy uj sullyedesi modell.
Pl fejrefordulna (alal Arizona), vagy "derekig" sullyedne...illetve mellozne a nagy szogu sullyedest.
Tuvok
Szal ez lenne az:

Tuvok
Csak annyi a probléma vele, hogy még elég bugos a dolog ... mindjárt keresek képet .

Tuvok

Seaweed
<#eljen><#eljen>
Tuvok

Tuvok
Az 1.4-es patch eredménye .

Seaweed
Ez mod vagy uj patch eredmenye lesz/e?
Tuvok

Tuvok
Olvastam egy tippet, hogy mi is lenne ez a kikötõi forgalom ... szal ... nem a német kikötõkrõl van szó ... <#nyes>
Portland kikötõje elõtte, majd utána .
2 db . T2 és egy C2 .

És már írják a listát, Mertyr a Passanger Liner-rõl, Loch Ewe a Fiji is Dido cirkálóiról, Liverpool pedig a zsíros T3-asokról kezd híres lenni ... el sem tom képzelni mi lehet Scapa Flow-ban <#whatever><#vigyor>

<#nezze><#nevetes1>
ok, thx<#rolleyes><#vigyor5>

Elõször is OLVASS FAQ-ot, nem szúrja ki a szemed hogy ott van fent???????????????
azé fogy ki az üztemanyagot, mert teljes gõzzel mész, mennyél 1/3ad gõzzel, és elég lesz az üzemanyag
valójában még nem fogy ki az üzemanyag, csak jelzi hogy kifog, a CE-nél a reportnál megnézheted, hogy mennyi vna még, hidd el meg fog állni a tengo, mert kifogy, nálam megált.)
ez akihívás, lõdd le, amúgy csak akkor kanyarog, kivéve ha hadihajó, amikor már észrevett, amit egyébként a tiszteteid jelentenek is!!+ ha bevan kapcsolva a lopakodást jelzõ, kis tengeralattjáró siluett, akkor ha pirosba vált, akkor hallanak/látnak!
a többi benne van FAQ-ban egészen biztosan, légyszives olvasd el!
miért van az, hogy karrierben elkell menni NA16-ba, de mire odaérek, elfogy az üzemanyag? Meg kiírja, hogy üzemanyag elfogyott, de a tengeralattjáró ugyanúgy tud menni max sebességgel. Ez hogy lehet? Meg hogy süllyeszek el egy hajót, ha az össze vissza kanyarog jobbra-balra? Meg ha kilövök rá egy torpedót, akkor sose találja el. Nincs valami szögmérõ, vagy akármi?

jah és a lényeg, a Sound könyvtárban a Sailor Steve mappát kell lszedni, azokban vannak a hangfájlok!!!!
Nah a cím ahonnan lelehet tölteni a Das Boot féle hangokat, és még sok egyéb hasznos dolgot!!!

Link itt a kép alatt rákattintasz a "Browse our Library here!"-re ott a bal oldali menüsorból kiválasztod az SH file library-t, és utána lehet csemegézn.)<#nyes>
Tuvok
Érdekes, hmm
Konkrétan így nem találkoztam, hogy vki megemlítette volna az Ubi fórumon, de majd még szétnézek .

Tuvok
Azon belül ? Valaminek lennie kell .

Radarkikapcsolást bármikor, idõjárástól függetlenül megteszi. Bekapcsolja, ha újra a pásztázásra nyomok, vagy én kapcsolom be személyesen. Pl.: az imént támadott két hajó (c3) nem volt látható a radarernyõn (5000-6000-tõl figyeltem), hiába vettem kisebbre/ nagyobbra a hatótávolságot.
péder
semmi

Nem csodálatos, hogy a munkád milyen értéktelen, amikor fizetésemelést kérsz és milyen értékes, ha szabadnapot?

Tuvok
Hmm, én is hallgatom rendszerint a korabeli "rádiót", de úgy sem szaggatott, ez viszont gyanússá teszi a hangkártya-drivered .
Sajna nincs még radarom, de nem lehetséges, hogy pl. idõjárás, vagy valami egyéb olyan dolog (hadihajó közelsége, mikor másik radar jelét fogja) miatt kapcsolja ki, ami nem teszi lehetõvé, hogy be legyen kapcsolva ?
A torpedó dolgot nem vettem észre, mindig üzemanyag tartályra lövök, és mindig magnetic-kal (impact sokszor felrobban útközbe, fõleg hullámzásban), és a hajó alá lövést is megbízhatatlannak tartom .