148
Egyiptomi stratégia
  • cohors
    #148
    Hali!
    Akinek van működőképes magyarosítása, az legyen olyan jó és küldje el nekem privátba...
    Köszönettel venném!...
  • Carmang
    #147
    Helló! Ti mennyire találjátok hatékonynak a templomot?
  • Serutekin
    #146
    Sziasztok!

    Kérlek küld el nekem is a magyarosítást :)

    [email protected]
  • igali
    #145
    Kérlek benneteket, hogy küldjétek el nekem is a magyarítást!
    Előre is nagyon szépen köszönöm!
    Email címem: [email protected]
  • Nexecoon
    #144
    Hellosztok, valaki el tudná küldeni a children of the nile enhanced wsition magyarosítását? Az e-mail címem:
    [email protected]
    Előre köszi-.
  • Yag
    #143
    Sajnos még mindig nem találtam olyan városépítős játékot ami legalább ennyire el lett volna találva mint a Children of the Nile.

    Ha bárkinek valami észrevétele vagy építő jellegű meglátása lenne, ne fogja vissza magát. Bár régi játék de a mai városépítős játékokkal korrektül felveszi a versenyt. Szerintem ...
  • Yag
    #142
    Küldj privátban egy mail címet és elküldöm csatolva, pár mega.
  • abide
    #141
    szia nekem megvan eredetibe minden szívesen venném a magyarosítást! úgy élvezhetőbb lenne! köszi Ani
  • Yag
    #140
    Sziasztok!

    Örömmel látom, hogy ezt a kicsit réginek mondott de annál élvezetesebb város építős játék még mindig kíváncsivá tesz titeket is. Többen kértétek tőlem a magyarosítást mostanában. Kis türelmet kérek, éppen upgrade alatt van a fordítás, pár dolgot finomítani szeretnék benne. Pár nap és elküldöm nektek a folytatást. Addig ha van valami észrevételetek a játékkal kapcsolatban vagy élménybeszámolótok lenne, kíváncsian olvasnám.
    Köszi.
    Yag.
  • Yag
    #139
    Szia.

    Mint minden ebben a játékban is minden összefüggésben van egymással.

    Az elején csak a négy tanult embered lehet. Ők jönnek ha építesz nekik házat és maradnak addig amíg megfelelőek az életkörülményeik. Ha növeled a hírnév pontodat (prestige - középső panel) akkor több tanult embered is lehet.
    Javasolt legelőször Papnak építeni házat, kettőt. Be is költöznek, és elkezdenek "melózni". Egyiket küldd el tanítani, a másikat küldd el prédikálni. A gyógyítás majd később fontos ha már betegeskednek az emberek.
    A papok tanítanak, gyógyítanak és prédikálnak vagyis tartják a templomokban a szertartásokat és balzsamoznak is ha meghal valaki. Amíg egy pap el nem megy egy templomba addig az nem nyit ki, ergó nem tudnak imádkodzani az emberek a kedvenc istenükhöz számszerint ha jól emlékszem 14-en vannak. Tempom, nem szentély. A szentélyeket az emberek egyedül is látogatják, csak kissebb elégedettséget ad mint a templomok.
    A papok csak nemeseket tanítanak elöször. Legyen minimum 4-5 nemesi családod a városban, hogy a családok tudják küldeni a nebulóikat az iskolába ahol a papok tanítják más mesterségekre őket. Irnoknak, felügyelőnek, parancsnoknak, papoknak, kereskedőknek ecetera.
    Csak akkor tudsz újabb tanult embereket behozni a városba ha van elég prestige vagyis hírnév pontod. A hírnév pontokat építéssel ( felépítesz egy Mastabát vagy kis piramist) a térképen felfedezel más területeket, építesz szobrokat, sokat ... tehát növeld a hírnév pontod, akkor annyival több tanult embered lehet a városban.

    Javaslom keress egy Children of the Nile - Enhanced Edition teljes verziót a neten, "vedd meg" és azzal tud működni az általam fordítgatott magyarosítás.
    Én is ezzel a verzióval játszom így mivel más nem fordítja csak az alap 1,2 pachez volt egy jó fordítási alap, saját szórakoztatásomra tovább fejlesztettem :) és kell is még fordítanom, mert van mit. Az alap játék viszont érthető és a menük is készen vannak.

    ha van még kérdésed írj. Ha erre járok segítek :))

    Üdv. Yag.
  • Plata
    #138
    De papot honnan szerezzek?
  • hollófernyiges
    #137
    Ha jól emléxem (régen játszottam már), a papok nevelik ki az utánpótlást, azaz az elején a kezdőpapot állítsd be 100% tanítóskodásra. Meg persze kell hozzá pár nemeskölök is akiket egzecírozhat.
  • Plata
    #136
    Felakartam tenni az Enchanted Edition patchet a Gamestaros játékomra de nem nem megy fel rá,nem megfelelő verziót ír ki.Viszont a sima magyarosítás nem műkszik vele.Nagyon tetszik a játék,de nem tudok rájönni hogy az istenbe kell szerezni papokat meg tanárt.Magyarosítás meg nem mükszik vele,így gőzöm sincs hogy mit kéne tennem hogy a templomban legyen melós meg a kórházban és a többi hasonló épületben,ahol tanult munkást kér.
  • Yag
    #135
    Volt amikor nálam sem futott pedig az 1.2es pachen egy darabig ment.
    Amióta a másik kieget használom, Enhanced Edition Pach az óta az "új" magyarosítással müxik.
  • Vadóc96
    #134
    Nem tudom, hogy nálam miért nem működik, semmilyen javítást nem tettem fel
  • tapir69
    #133
    Szia Yag!
    ...és hogyan megosztod másokkal is?
    ha igen miképpen?
    Üdv.
  • Yag
    #132
    Tőlem :P .. magam szórakoztatására készítettem egyet a régiből. Működik.
  • Vadóc96
    #131
    Az újabb magyarítás verziót honnan lehet letölteni?
  • Yag
    #130
    Szia Vadóc96

    Ha ezt a verziót tetted fel (CotN - Enhanced Edition Pach)
    és a magyarításod a régi volt vagyis a magyarítás.hu verzió akkor lehet gondod. A két verzió nem ugyan azon a pac verzión fut így lehet kompatibilitási gond.
  • Vadóc96
    #129
    Sziasztok!
    Felraktam a játékhoz a magyarítást (a frissítéssel együtt), ami a magyarítás.hu-n van, de amikor elindítom a játékot az hibát észlel és kilép. A játék eredeti (gamestar-os). Volt már valakinek ilyen problémája? Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj?
  • Yag
    #128
    Egy kis érdekesség :

    Ha épületeket pakolgatjátok egymás mellé, és többször is kiválasztjátok ugyan azt az épületet a listából egymás után, akkor rabdom másféleképpen fog kinézni ugyan az az épület.
    Nemesi ház, rabszolga hunyhó, szentélyek, templom, tégla készítő, farmer házakból van 2-3-4 fajta "eldugva" a menűben.
    Tehát : Listából kiválsztod egymás mellé pakolod, elég egyformának tűnhetnek. De ha minden egyes épület lerakás után újból kiválasztod a listából ugyan azt, az épületet, akkor valószínű, hogy egy másik épület fajtát ad fel ugyan arra típusra. Így meglehetősen választékosan lehet építkezni a városban :)
  • Yag
    #127
    CotN - Képek a játékomból
  • Yag
    #126
    Egy tipp aki nincs mindennel megelégedve.
    Megjelent nem annyira régen egy update : Children of the Nile: Enhanced Edition Patch.

    Pach tartalom:

    Letöltés :
    CotN - Enhanced Edition Pach



    Nekem bejött. Valahogy jobban mozognak az emberek és az egész logisztika gördülékenyebb. Megszünt a buta szolga effektus, aki egy-helyben járt és próbálta követni mesterét. De nem sok sikerrel.
    Az építkezések is sokkal gördülékenyebbek. Viszonylag gyorsan felépült a kispiramisom, ami folyamatos nyersanyag beszállítás mellett egy felügyelővel szinte gördülékenyen felépült. A nyersanyag beszerzése a papok és szolgáik viszonya is javult. Szóval jobb lett na.
    Egyetlen problematikája van : Nem jó hozzá az eddigi magyarítás.
    Ennek okán saját felindulásból kénytelen voltam saját szórakoztatásomra egy Enhanced Edition Patch verziót készítenem az alap magyar fordításból.
    Mivel ez a pach nem kezeli a magyar ékezeteket (legalábbis én nem tudtam rávenni hogy kezelje) így a fordítás újra be kellett pozicionálni és hamár belemerültem itt-ott ki is javítottam vagy pótoltam a hiányzó részeket. Mindent ékezet nélkül de hamar hozzá lehet szokni, hogy ékezethiányosan olvas az ember fia és lánya.

    MartinP2 : Ez a plázázás jó megoldás lehet. Kipróbálom majd egy másik pályán.
    Próbaképpen kiváncsi voltam, hogyan viselik és kezeli a lakosság a "vásárló utca" verziót. Ennek az a lényege, hogy egy 4 x akárhányas folyosót hozok létre ( két bolt egymás mögött elférjen, utca mind két oldalon ők meg középen árulnak mindenfélét. Ebbe a sávba telepítem a szolgáltatókat, boltosokat. Köréjük pedig a "lakosságot" A közboltosok mellé a farmereket, a luxus és köz boltosok vásárló utcáját a palota és nemesek közelébe húztam. Ebben a negyedben találhatóak a papok, munkafelügyelők, irnokok, nemesek és mindenki aki igényel köz és luxus cikkeket is. A két társadalmi osztály közé meg a templomokat. Nem sokat cicóztam : húztam egy folyosót és rátelepítettem az összes templomot. Mind a 12 istenségnek építettem szentélyt, két nagy templomot és egy kissebbet. Ezekben igény szerint változtatom a szenteléseket. Időnként a szentelt istenség szobrait átfaragtatom és már mehetnek is imádkodzani, kinek mire lészen szüksége.

    Ha valaki ráveti magát erre a verzióra és igényt tart a hozzápasszíntható magyarosításra, írjon. Igény esetén átpasszolom.
    Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
  • koppim
    #125
    Nem tud valaki magyarítást a Gamestaros verzióhoz?

    Ami a magyarosíitasok.hu-nn van azzal nem jó.
  • MartinP2
    #124
    yag köszi az infót hogy az 1.1-el megy...jó tudni...

    a boltokról annyit hogy két módszer van hogy elégedettek legyenek és elég legyen...
    - sok kisebb plázát csinálsz 10-03 kockánként (kerületenként) ahol minden boltból van egy darab...
    - kevesebb (nagyvárosonként nálam 2-3) nagyobb plázát raksz ahol 2 vagy akár 3 ugyanolyan boltos is van de mindenből...ezt valahova a farmerek és a nemesi kerületek KÖZÉ kell rakni így senki nem panaszkodik sokat

    a lényeg ebben a játékban a türelem...és hogy mérd az időt...tényleg elmennek a világ végére boltolni vagy akármiért de akkor több idejük esik ki aludni mindíg ugyanannyit akarnak (lusták mi? :) ) úgyhogy muszáj a közlekedést csökkenteni és a hasznos időt így növelni...

    persze lehet a kettőt vegyesen is hogy a farmernegyedekbe kisebb boltrészeket (ugye nem kell luxusboltos) és a nemesi részekbe pedig nagy plázákat (általában nálam egy 4X4-es plázát vesznek körül boltosok 4 kijárattal)

    hát nem tudom igazán nekem mindíg könnyű volt elégedetté tenni őket így...csak akkor anyáztak amikor nem volt áradás...nameg a hitük miatt...

    a kórházakkal annyi hogy egy a szegényeknek egy a gazdagoknak kettő közé a gyógyszertár...és mindenki heppy :D

    peppino...valszeg rossz helyre telepítetted...nézd meg...a játék főkönyvtárát kell megadni asszem
  • peppino3
    #123
    hogykel felrakni a magyarositást probáltam de nem magyar
  • Yag
    #122
    Szia shadar619

    Azt vettem észre hogy gyakorlatilag a világ végire is elmennek egy kis nyersiért ha kell. A bolttal is nagyjából ez a helyzet, csak azt kell figyelni, hogy egy kisbolt mennyit képes termelni. Ha annál jóval nagyobb a kereslet akkor nem azért nincs a házakban, és ez miatt elégedetlen a ház népe, mert nem megy el odáig érte, hanem amikor elmegy éppen nincs belőle ...

    nekem ez a magyarosítás van meg ... neked ?

    Children of the Nile HUN _0.6.exe
  • shadar619
    #121
    Miert van az hogy felépitek sok házat és nincs benük senki, nincs emberem. Kérdés hogy jönnek maguktól vagy csak egy pályán bizonyos mennységü lehet
  • shadar619
    #120
    Lenne egy olyan kérdésem hogy milyen messze mennek el az emberek milyen messze kell tőlük rakni a kórházt meg az ilyesmiket
  • shadar619
    #119
    Hello
    Valaki eltudná küldeni a magyaritást mert amit letöltök a magyaritasok.hu-ról azzal még elsem indul.
  • Yag
    #118
    Sziasztok!

    Időnként előveszem a játékot mert nagyon jó a hangulata és amikor kedvet kapok egy kis piramis építéshez akkor ez a legalkalmasabb rá :)
    Sajna tényleg nem egyszerü a játék. Elég nehéz egyensúlyba tartani a lakosság morálját és a gazdaságot. Nálam speckó állandóan lázadoznak és tüntetnek pedig kaja (szerintem) bőven van.
    Azért azt már észrevettem hogy a kevesebb itt is több. Amióta kevesebb boltot teszek egy helyre azóta kevesebb az elégedetlen környékbeli. Talán mert kevesebb de jobb minőséget adnak el az iparosok ? :)) A gyakorló pályán már sikerült felépítenem egy baró piramist ... de a küldetésekkel még küzdök.

    Tapasztalat: Az 1.1 es pachel jól megy a magyarosítás.
    Viszont az 1.2esel nálam állandóan kifagy.
    A helpben találni magyarázatokat, bár valóban kevés sajnos. Szivesen olvasnék többet is róluk és arról miként integrálódnak a környezetükbe mert találtam már eddig is számomra meglepő konstellációt. :)))

    Ha valakinek vannak még tapasztalatai a játékmenettel kapcsolatban szivesen olvasok róla :))
  • MartinP2
    #117
    hát a hpteam-en de az most úgylátom nem működik...amúgy ennél sokkal frisebbet ne akarja...a játék végülis magyarosítva van csak hát a helpje télleg túl nagy...az azért nincsen meg...
  • Keti
    #116
    Patch-al is működik a magyarosításod, ami a magyarosítások portálján találtam. Ennél írtad, hogy kb. 60%-os a fordítás, ennél frissebb hol lelhető fel?
  • Keti
    #115
    Honnan lehet letölteni a teljes magyarítását a játéknak? Én a cd galaxisnál vettem meg, az ára 990 ft volt, múlt héten, igaz kézikönyv nem volt hozzá.
  • MartinP2
    #114
    Nos üdvözlök mindenkit újra...nos a játék kétségtelenül nagyot alkotott a maga stílusában és még érdemes előhalászni...

    a magyarítást én írtam hozzá sajnos én nem tudtam a magamét patch-elni ezért a magyarítást nem tudtam kipróbálni hogy megy-e avval is de szerintem nem kelle ennek a játéknak javítás...(a legtöbb részt a szerkesztőben javítottak úgyis) nos maga a fordítás lezárult...a játék belső kezelőfelülete teljesen készen van még a tágyak nagyon nagyrésze is készen van ami hiányzik belőle az két dolog...
    1:a szerkesztő szövegei ugyanis a végére maradt és baromira utálom az ien gépszövegeket átírni
    2:a súgó kb85%-a mivel lekezdtem de akkora hogy ez már nekem is sok és nem volt túlzottan sok visszajelzés hogy "csináld már" és időm sincs már rá annyi.

    "lerakom a farmer házakat..de nem jönnek" nos a farmerek a falusiakból lesznek de csak akkor ha van valaki akinek van farmja (ugyanis a farmereknek nincs saját farmjuk csak másét növesztik) ezek lehetnek a nemesek vagy a palotában élő főcsalád...ezeket rakj le és ha beköltöztek lesz farm...

    a játékot asszem le lehet szedni torrentről bár én inkább arra ösztönözlek hogy vedd meg inkább (www.cdgalaxis.hu) asszem 1-2000HUF úgyhogy olcsó...és megéri...

    mindenkinek további jó játékot!

  • grebber
    #113
    Magyarítás mikor lesz teljesen kész??
  • Hunor1
    #112
    ???? Nem reklámoztam itt semmit....Kölcsön kaptam egy haveromtól....
  • reaper4
    #111
    persze bazz reklámozd csak a warez oldalt. grat :(
  • Hunor1
    #110
    Szevasztok! Egyetértek hozzuk fel a témát újra.. :-))Most szereztem be...
    Jók az elsö benyomások, de volna egy kérdésem: lerakom a farmer házakat..de nem jönnek..így nincsenek farmjaim.Valakinek van használható tippje?
    Köszike !
  • Yag
    #109
    Ha van kedvetek fel lehetne hozni megint ezt a témát, hátha más is játszik vele mostanában ! :)

    " Nézzétek meg a hpteam.dne.hu címet! "

    Innen nekem csak a magyarítást sikerült leszednem.
    Egy ismerősőmnek innen sikerült leszednie.
    wanadoo.atw.hu itt asszem még fent megvan ...

    Próbáltam feltölteni a második javító pachet de akkor meg összeakad a magyarítással ..
    Szerintetek csak pach nélkül lehet jól magyarítással együtt használni ?

    Mellesleg szép és nagyon ötletes játék így ebben a 3D-s formában ... szerintem ilyennek kellene lennie minden városépítős-menedzser játéknak. Kicsit nehéz és még nem értek benne mindent de asszem eddig ez a legélvezetesebb és hangulatosabb játék (a Cleopatra és Pharaoh mellett) amivel játszottam. Remélem lesznek még ehhez hasonló kiadások más korokra is.