968
..minden ami benned van.
  • Mihail
    már többször hangsúlyoztam hogy egy hozzászólásomban sem célzok arra hogy bárki is várja a sült galambot.
    a küzdésről pedig annyit. hogy a küzdelem ugyebár erőszakos dolog. az erőszak rombol. mert erpszakot szül.
    szerintem olyan fajta egészséges küzdelemre van szükség aminek a kitartása nem nehéz erőfeszítsét igényel, hanem letisztult összpontosítást, és maximális átélést, vagyis legyél teljesen ott, ne kószáljanak a gondolataid. és csak akkor "küzdj" valamiért ha tényleg az jön belőled hogy efelé a cél felé kell tartanod. sokszor amire vágyunk arra nincs is szükségünk, mivel elvakulttá tesz a képzeletünk erre már csak akkor jövünk rá amikor késő
  • Mihail
    pontosan az emberiség összessége alakítja a világ sorsát, a természet, a történések a körülmények mind tükrözik az emberek működését ami többségében torz
    ezt a torz működést azonban csak akkor látjuk meg ha a változás útjára lépünk és a miénk kevésbé torzzá válik
  • Mihail
    egy élet is elég lenne, csak vagyunk hajlandóak változtatni
  • Mihail
    semmi sem történik ok nélkül
    ezért nincsenek véletlenek, se szegény ártatlanok, akik nem tehetnek a sorsukról
    mindneki működése a világban formálja az életét, és amikor leszületünk alőző életünk működését folytatjuk, a lényeg hogy csak itt a fizikai világban tudunk változtatni a működésünkön, ezáltal javíthatunk vagy éppen ronthatunk az életünkön ami attól függ hogy működésünk tisztul vagy torzul
  • Mihail
    igen a zen budhizmus megtagadja a fizikai létben való tevékenykedést. Akkor minek jöttünk a fizikai síkra élni?
  • sz4bolcs
    Mihail: Írtam neked privát üzenetet, kérlek olvasd el. Köszike.
  • sz4bolcs
    És egy villám csap a fába :-)
  • Astaroth
    Egy fa alatt ül mester és tanítványa.A mester 17 éves,a tanítvány 70.A mester tanítása abból áll, hogy hallgat.A tanítvány hallgatja a mester hallgatását,és minden kétsége eloszlik.
  • mikike
    igazad van
    te 19 éves vagy én meg 2on
  • sz4bolcs
    Hiszel a tudásban? :)
  • mikike
    rendes vagy, csak nem értem

egyébként nincs hitem, semmiben nem hiszek, nekem csak a tudás elég
  • sz4bolcs
    Én sem akarlak megbántani.
  • mikike
    egyáltalán nem akarok idealizálni főleg túl nem
  • sz4bolcs
    Egy bohóc, aki ezt leírta, mert leírta :-)
  • sz4bolcs
    Idézhetek?

Az ős tudás

Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése. Az emberalakban rejlő ős tudás lényegileg mindenkiben azonos, érvénye teljes.
    ...

...Aki a lényében rejlő ős tudást önmaga számára meghódította, mindent elért, amit emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes.

...Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
    Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben. Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.
  • sz4bolcs
    Mikike: Most aztán jól leírtad a feketét, meg a fehéret. Ez már túl van ideologizálva. Olyan dolog, amit 1000 emberből 1000 másképp gondol, igaz a lényeg ugyanaz. Ha te ezzel a hittel érzed jól magad, gondold ezt! De VALÓJÁBAN megmondtad a frankót.
  • mikike
    akkor leírom, hogy vannak a dolgok VALÓJÁBAN

az ember célja a fejlődés, hogy lelkileg megtisztuljon és szellemileg megvilágosodjon, visszataláljon a magában rejlő istenhez
    ezt nem lehet egy életben elérni, hosszú evoluciós folyamat, ami sok sok életen keresztül tart
    ha meghal, nem tudja a fizikai dolgait átvinni a másik oldalra, de amit magával vihet azok az addig megszerzett belső értékei, ezek közül az egyik legértékesebb a szeretet
    a másik síkon megtervezi következő életét, azt hogy milyen megpróbáltatásokon kell keresztülmennie, ahhoz hogy a még hiányzó értékeit beszerezze, a meglévőket fejlessze
    aztán ha leszületik eszerint a terv szerint éli az életét
    de nem egyedül tervez, vannak olyanok akik már elérték a megvilágosodást, magasabb szintre léptek, ezek a lelki vezetők "segítenek" neki megtervezni azt, hogy mit tegyen majd, milyen személyiséget alakítson ki, mit kell még megtapasztalnia
    ez a segítség annyira erős, hogy végül az öreg mester tervét fogok végrehajtani
    természetesen elmondhatod neki a véleményed, megmondhatod, ha nem tetszik valami és hogy te ezt nem fogod elfogadni és mást teszel majd
    csak ilyet még senki nem mondott...
  • sz4bolcs
    manipulálásról meg ennyit: Zorán - Sohase Higgyetek A Szemeteknek :-) nagyon tetszik.
  • mikike
    nem így van, de mind1
  • Mihail
    jaja
  • Mihail
    akár egy pillanat is elég ahoz, hogy önmagadból működjél, csak nem engedjük önmagunknak, ha azt akarod elhitetni magaddal hogy két élet kell, akkor úgy is lesz
  • Mihail
    ha vmelyik érdekel, emailben konkrétabban tudok válaszolni
  • Mihail
    sokféle meditáció létezik. van imagináció(amikor képzelsz vmilyen helyet, ilyenből tudok nagyon sokatÖ, van kiüresítés(ezt mostanság is alkalmazom, ez amolyan zen meditáció), és van olyan ahol mantrázni kell(ilyennkkel révült állapotba lehet kerülni, 1x 2x megtapasztalatam de sztem nincs rá szükség)
  • Mihail
    ha még nem meditáltál akkor miért oltottál azzal hogy mekkora dolog ez? most nem fölé emelkedni akarok mert, nincsenek szintek úgy ahogy azt a fejünkkel gondoljuk :) de én már meditáltam és igencsak sokat, úgyhogy nekem megvan a tapasztalat ahoz hogy azt mondjam hogy ezen át kellett lépnem
  • Mihail
    pontosan ez a lényeg, csínálj mindent úgy ahogy belőled jön
  • Mihail
    ja az egy fantasztikus könyv. Meg van még egy nagyon jó könyve a Tao Te King
  • Mihail
    nem kizárni akarom magamat a világból mint egy koldus vagy egy barlangban élő szerzetes, hanem élni azt ami belőlem jön. és ebben bőven benne van az hogy családom lesz, munkám, stb. Minden ami az életben létezik(minden) lehet akadály és lehet segítség számunkra, rajtunk múlik csakis.
  • Mihail
    abban igazad van, hogy a világot az tenné jobbá, ha mindenki a saját életével foglalkozna(és most nem az önzőségre gondolok), és ezáltal ugye ár a kertedben rendbe teszed a dolgokat, akkor a közvetlen környezeted és jobban érzi magát. De mondhatnám azt a hasonlatot is amikor az ember rendet tesz a szobájában rend lesz a fejében is.
  • Mihail
    Mária Magdolnára gondolok, bár erről sokan másképpen vélekednek
  • Mihail
    jézusom mennyi új üzenet, mikor lesz időm ezeket átnézni?
  • sz4bolcs
    tehát akármennyire akarom tisztán látni a tényt, az emlékeim és a tapasztalataim alapján tudok dönteni. csak mert volt egy ilyen téma korábban :)
  • sz4bolcs
    Én is tudom több féle képp értelmezni, és azt írom le, amelyik nekem a legszimpatikusabb. Ez valami külső/belső befolyás :)
  • Yetike
    Na igen, az a probléma ezekkel a dolgokkal, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja :).
  • sz4bolcs
    Miért beszélünk ilyenekről, amikor 3an 3 féle képpen értelmezzük és látjuk? :)
  • Yetike
    Van szabad akarat, csak más kérdés, hogy milyen szintű.

Megteheted, hogy előveszel egy pisztolyt (amennyiben van ilyened), és egy erősen gombásodó lövedékkel véget vetsz az életednek, megteheted, hogy fogsz egy kődarabot, és kitörsz vele egy ablakot, mert van szabad akaratod.

Persze, erre rá lehet mondani, hogy ez előre meg volt írva, a bizonyításra nincs mód :). De ettől függetlenül és továbbra is úgy gondolom, hogy nekem van szabad akaratom, pl hallgathatok magamra kényszerítve popzenét éjjel nappal, de ez nem változtat azon hogy mennyire rühellem és hogy én a hard metált szeretem :).

Ahogy mondtam, szerintem egyfajta kompromisszum van. Van szabad akarat (tehát a mindennapjainkat úgy élhetjük meg, ahogy akarjuk, pl lophatunk kocsit, stb), de ezzel nem tehetünk magunk ellen (tehát olyan nincs, hogy én akkor most a popzenét szeretem és azt hallgatom, amikor hard heavy rocker vagyok).

Elég bonyolultan írtam le, de remélem érthető.
  • sz4bolcs
    te éltél 26 évet én éltem 19-et. Én nem mondtam olyat, hogy jobban ismerem az életet mint te! Most pedig az életről van szó.
  • mikike
    az operaház fantomja...
    de lám, máris előbbre léptünk
  • sz4bolcs
    ez 245-re biztos nem válasz.
  • mikike
    már elég régen voltam benne, de a fantom előadásra elmennénk, csak drága
  • mikike
    nincsen szabad akarat értsd meg
    kicsit foglalkoztam asztrológiával és szerintem eléggé működik a dolog, de ha lenne szabad akarat úgy dőlne össze egy horoszkóp, mint a kártyavár
    és nostradamust sem kellene értelmeznünk, mert ha lenne szabad akarat akkor egy jóslata sem vált volna be

nyilván azok miatt a tapasztalatok miatt amit kint szereztél jöttél rá hol a helyed
    ehhez semmi köze a szabad akaratnak, be KELLETT járnod az az utat