968
..minden ami benned van.
-
na
gondoltam
-
Ginever #327 Ja és ,,ugye" igen a női nemhez tartozom.
-
Ginever #326 Na figyu mikike ez nem csak jól hangzik, nem egy fiú barátom volt....( van is
)És tényleg csak barátok.
Te sok mindent nem tudsz még. -
Bizonyára ez túl nagy előrelépés volt az előző életedhez képest :) -
mikike: Akkor te az előző életedben biztos egysejtű voltál :) -
aham...
jól hangzik amit mondasz, csak elég valószínűtlen
te csaj vagy ugye?
persze előfordulhat, hogy elöző életükben már kedvelték egymást és ebben az életben is csak barátok akartak lenni. csak akkor általában nem választanak különböző nemet... -
Ginever #322 ...a legtöbb ember amúgysem ismeri ezt az érzést.
Sajnos valóban nem. De vagyunk néhányak akik, tudunk szeretni, és szívesen mutatjuk meg másoknak is, hogy hogyan lehet.
-
szerintem az egész élet a gyülöletről szól ez elég kiábrándító szerintem -
Ginever #320 Szóval szerinted sem működhet? Én nem azt mondtam, hogy minden esetben barátság lesz a dologból, hanem azt hogy vannak esetek, amikor kölcsönösen nincs vonzalom, és talán sohasem ismernétek egymást, ha a véletlen (vagy a sors) nem úgy hozza. Ha gyakran találkozol egy ilyen emberrel, előbb utóbb megismered,ha szimpatikus a személyisége vagy a világhoz való hozzáálllása, akkor egy idő után a barátod is lehet. Ettől a vonzalom hiány nem változik. És adtál egy pofont a biológiának. -
Nincs ezzel semmi gond,te legalább tisztába vagy vele...a legtöbb ember amúgysem ismeri ezt az érzést.
Ezt fejleszteni is egy művészet egy olyan világban ahol az emberek a gyűlölet tökéletesítésén ügyködnek.(Mégha nincsenek is tudatában) -
naszóval bennem nincs szeretet ez van
-
ez egyszerű biólógia
-
Ginever #316 És amit még az eddigiekhez hozzá tennék:
Én mindig mindent az érzelmeimen keresztül látok. Soha nem lehetünk biztosak abban, hogy jól látjuk a világot, de mindannyian tudjuk, valahol mélyen, hogy mikor haladunk a jó irányba és hiába akarjuk megmagyarázni, másoknak ez az út más kövekkel van kirakva. Nincs egy olyan előre megírt forgatókönyv, amit ha követsz, biztosan megtalálod a boldogságot vagy a megvilágosodást (nevezd ahogy akarod).És erre sem az asztrólógia, sem Szepes Mária nem fog teljes megoldást adni, ahogy mikike is mondta, csak megmutatnak egy-egy részletet abból, ami a teljes igazság. És lenne egy kérdésem is: Miért tartja a legtöbb ember olyan lehetetlennek a fiú-lány ill. férfi-nő közötti barátságot? Érdekelne a véleményetek, mert szerintem működhet, sőt, sokszor őszintébb, mint az azonos nemű barátokkal. -
Ginever #315 Mihail, te jól gondolkozol, de nem lehet mindent logikával és okoskodással megoldani. Ha nem hinnéd hogy mindenkinél több vagy akkor megértenék amit mondani akarsz. Szálj le közénk. -
Ginever #314 Először is mikikének: Ne csodálkozz, hogy nem megy a meditáció!Addig nem is fog menni, amég nem barátkozol meg teljesen önmagaddal.Fogadd el azt ami/amilyen vagy akkor menni fog. -
Ginever #313 Üdv mindenkinek. Elolvastam amit eddig írtatok és azt vettem észre hogy állatira nem arról írtok, ami a téma címe. Azért ezekről is elfogom mondani a véleményem a későbbiekben. -
gúnyolodom: ilyen a stílusom, nem tudok rajta változtatni, még akkor sem, ha tudom, hogy kéne
ítélkezem: hadd legyen már jogom a véleményalkotáshoz, mint ahogy minden más embernek is van
igen úgy érzem én jobban tudom a lét értelmét mint mások
de még én is messze vagyok
azért ameddig eljutottam, abban biztos vagyok, én ezeket a módszereket használtam
őszinteség (magamhoz is) és önelemzés, önismeret
(a meditáció talán ebben segítene, de nekem nem megy)
másokra figyelés, elemzés
olvasás, a halál utáni és előtti élményekről, Szepes Mária könyvek, Sri Chinmoy könyv
a halálközeli élményekből, a vallásokból és más emberek véleményéből a közös eredő levonása
ami mindegyikben megvan, valószínűleg az áll közel a valósághoz
-
Azt is szeretném tudni, hogy hogy lehettek ilyen biztosak ezekben a dolgokban, amikor nekem csak egy rakás kérdésem van, amikről kiváncsi vagyok a véleményetekre, bárki véleményére, és ha megismerem, akkor érzem boldogabbnak magam. -
Gúnyolódsz, de nem kell. Senki nem mondta, hogy okosabb vagyok nálad, vagy bárkinél. Írtam már? Ja, csak esetleg nem gondolkodtál el rajta. Ítélkezel is? Talán te jobban tudod a lét értelmét? Ha tudod miért írsz ide? Ha nem tudod, mi jogon ítélkezel? Hogy döntöd el ki van közel az igazsághoz? És hogy mi az igazság, akkor ha csak ezeknek az embereknek a véleményét hallgatod meg? Mindenkinek megvan az igazsága. A tiéd benned. A feltaláló sem feltalál, csak meglátja a dolgokat (most ezt nem tudtam jobban leírni, remélem érted mire gondolok). Nincsenek új dolgok vagy régiek, minden adott. Ezt mikikének -
épp ezért élünk, hogy ezek a kívánatos változások bekövetkezzenek, de ezt már pontosan elterveztük (eltervezték nekünk) leszületésünk elött
most csak végigmegyünk a kijelölt pályán
-
kicsit művészet is, mert tudni kell az egyes (összes) bolygó jelentését bizonyos helyzetekben
és ezt pontosan meghatározni elég kevesen képesek
-
ne aggódj miattam, mert nem hiszek senkinek
viszont az egész életemet az igazság keresésére szentelem (a napom a 8as házban van)
sőt elképzelhetőnek tartom azt is, hogy vannak nálam okosabb emberek akik közelebb vannak az igazsághoz mint én, esetleg az ő véleményüket meghallgatom és elgondolkodom rajta...
sőt még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy vannak mihailoknál és szabolcsoknál is tökéletesebb (vagy okosabb) emberek, bár persze erre nincs semmi bizonyítékom
-
Én azt hittem, az asztrológia szín tiszta matematika. Valaki fölvilágosítana? -
ebben az esetben azt javasolnám kicsiny családodnak, hogy hagyjanak fel az asztrológiával, épp elég sarlatán van rajta kívül is, akinek a "jóslatai" több kárt okoznak mint hasznot
a horoszkóp a múlt esetébem mindig 100%an a valóságot mutatja és a jövő esetén is nagyjából ez a helyzet, csak nem mindekni (igazából nagyon is kevesen) tudnak pontosan értelmezni egy ilyen képletet
ilyenkor persze az illető "asztrológus" lehetőségről beszél
bár (elég ritkán) tényleg előfordul, hogy egy megvilágosodott személy (aki tényleg teljesen szabad) (vagy: isteni kegyelem) megváltoztatja valakinek a sorsát, de ez a fizikai síkon történő változás kihat a bolygók mozgására is
-
nem akarsz inkább cirkuszban fellépni?
bemutathatnál egy egysejtűt, aki hajlandó lenne kutyává változni és meg is történne a dolog, kihagyva minden evoluciós lépést
figyelj én hajlandó lennék változtatni és még nagyon sok embert ismerek aki a megvilágosodás (tökéletesség) irányába hajlandó volna, mégsem történik meg a dolog
mond ó nagy mihail mit csináljunk, hogy elég legyen ez az egy életünk?
-
Mihail #303 én is szeretem a törit, abból felvételiztem! de amit tanulsz a tankönyvekben tuti nem pontosan úgy volt, olyan mint egy mese, a töri. mint egy regény. igazándiból jobb hogy előbbre írtam az angol-német szakot, mert a történészek csak mesevilágokban élnek, de azért szép.
1. lemaradsz minden egyes álmodozással, elvágyódással, és stb. a jelen eseményeiről
2. ami fontos tapasztalat, az az a tapasztalat ami veled is megtörtént(és nem az esemény a fontos, hanem a tapasztalat) erre gondoltam.
ha pedig olyan eseményekkel foglalkozok amelyek nem a te életedre vontakoznak, akkor menekülsz, és addig is nem a saját problémáidat oldod, nem a saját feladataidon dolgozol, hanem egy mókuskereket jársz -
Szerintem arra gondolt, hogy aki a múltban él, vagy sokat töprend a jövőn (fantáziál) az lemarad a jelenről. Nem arról van szó, hogy nem kell ismerni, vagy nem kellenek célok. -
Yetike #301 Ezzel nem értek egyet, többek között mert a töri a kedvenc tantárgyam, és abból kívánok továbbtanulni.
1.: Nem marad le, mert a múltat nem taglalja olyan részletesen mint a jelent. Az időbeosztáson pedig a hangsúly van.
2.: A megtörtént események is számítanak, de a számunkra legértékesebb dolgok az ezeből levonható tapasztalatok. A tapasztalatokat viszont csak akkor tudjuk levonni, ha kielégítően ismerjük a múlt eseményeit.
A történelemből lehet felépíteni a jövőt. -
Mihail #300 aki a múlttal foglalkozik az nem megy semmire. hogy miért?
1. lemarad a jelen eseményeiről
2. nem a megtörtént események számítanak, hanem a tapasztalat és ahogyan azokat megéltük
aki a jövővel foglalkozik az szintén lemrad a jelenről, márpedig a jövőt csakis a jelenben lehet építeni -
Mihail #299 a múlt elmúlt, a jövő még nem jött el, tehát a jelen van jelen, és a jelen igazsága folyamatosan jelen van, rajtad múlik hogy hagyod-e megnyílvánulni -
Mihail #298 pofázni valóban fölösgleges, de sokszor az ilyen tanítások arra is mutatnak hogy tagadjunk meg minden fizikai cselekedetet, ami viszont már önmegtagadás, mert a fizikai világ az önkifejezésre szolgál -
1. nem vagyok megvilágosodott,
2. ez Hindu legenda,de akár zen is lehetne
3. és az egész legendának az a lényege,hogy fölösleges pofázni, az igazság nem a szavak mögött van. -
Yetike #296 Mondd ezt a vidéken élő földművesnek, aki annyit tud a politikáról, amennyit abból az egy-két újságból elolvas.
Az igazságot nem olyan egyszerű látni. Pl honnan tudod, hogy mi történt 50 éve ? Forrásokból. Elolvasol egy történelem könyvet, és meghallgatod azt a maszlagot, amit a tvből a fejedbe nyomkodnak. De a történelem könyvet is írja valaki, az is átmegy egy bizonyos cenzúrán, az is részben csak egy eszköz egy bizonyos világszemlélet terjesztésére (ergo ami a történelem könyvben van az úgy volt). Mikor Erdélyben voltam, volt szerencsém beleolvasni egy erdélyi román kiadású magyar törikönyvbe. Hát ne tudjátok meg mit röhögtem azon... Már a scifi meg a fantasztikus regények határát súrolja az a mese, amit ott még képekkel is illusztrálnak. A dákó román elmélet (ott nem elmélet, hanem tény.) az alapja a kezdésnek, egészen napjainkig. Az egész könyvben egy darab szó nem esik a magyarokról (!!!), mindössze egy 3 soros képes illusztráció, amiben leírja, hogy a nagyszerű román vajdák (asszem Basareb ? ) hogy futamították meg Károly Róbert hadait. Erdély a történelem lététől fogva román állam, a Hunyadiak természetesen román királyok asszem... Szóval érdekes. Ha lesz rá lehetőségem, kiadatom ezt a fantasztikumot Magyarhonban is :D.
Tehát egy igazságot igen nehéz pontosan tudni, főleg ha csak forrásokra hagyatkozhatsz. -
Mihail #295 metál forever -
Mihail #294 minden a működésünkből illetve az emberiség működéséből következik. a működés előre vetítheti a dolgokat amik következni fognak belőle abban az estben HA NEM változik a működés.
-
Mihail #293 voltál vietnamban? privátban megadom a mailem, mesélnél róla milyen volt? -
Mihail #292 az igazságot nem lehet kimondani, nem kell hirdatni, hanem mindenkinek magának kell látnia agyalás nélkül -
Mihail #291 ja az agrasszión lenne mit elengednem :)
ha nagyon agresszívan viselkedek elég hamar szembesülök vele.
pl. a múltkor egy délelőttön nagyon felhúztam magam a barátnőmön és az öccsén, majd agresszívan vezettem, és olyan helytetzet vonzottam be ahol majdnem összetörtem a kocsimat, ez egy erős figyelmezető jel volt, hogy ne hergld magad te fasz -
Mihail #290 nem bábuk vagyunk! komolyan mondom Mikike te az a fajta ember vagy aki a külvilág minden hülyeségét elhiszi majd összegyúr valamit belőle, és azt hiszi ért valamit. nem kéne végre önmagadra hagyatkoznod? -
Mihail #289 akkor nem értesz semmi az asztrológiához, a barátnőm anyja asztrológus, ezért konyítok vmit a témához. a horoszkopokban mindig választások szerepelnek, a döntést te hozod meg ebben az életben. a horoszkóp szembesíthet egyfajta fejlődési úttal ami vmilyen szinten előre látható, de minden horoszkóp a dolgok pillanatnyi állását mutatja(ezért szokták évente újra elemezni)