968
..minden ami benned van.
-
szóval van szar az életedben??
de azért örülök, hogy ehhez személyiséget választottál, aki erről meg tud feledkezni
"szerencsés" vagy
én mindig a rosszat veszem észre mindenben (szaturnusz) -
Épp azért tudunk lehetetlennek tűnő emberi célokat megvalósítani, mert porszemek vagyunk. Az emberek sok lehetetlennek látszó célt tűztek ki maguk elé a történelemben, ami akár egész élet kemény munkája alatt sem fejeződött be, de ne hidd már el, hogy ezek az emberek egész életükben boldogtalanok voltak! -
hát jó sok kis szar van az életünkben ez tény :) de én most nagyon boldog vagyok. Teljesen boldog. Nem tudom meddig tart. Ez az élet is olyan rövid. -
Nem attól a fölismeréstől leszel boldog, hogy te mindent tudhatsz, elérhetetd a teljességet, ha aláveted magad a szenvedésnek és életeken át kutatod a világot, hanem ha észreveszed, hogy milyen kis senki vagy a világba, milyen egyszerü porszem, soha nem lehetsz nagyobb, mégis minden megvan benned ami kicsit elviselhetőbbé teszi a létezést, és ezt ki is használod. -
szóval te is teljesen boldog vagy szabi?
(igazából nem is hiszek nektek, azt mondjátok boldogok vagytok, de lefogadom valami kis szar van az életetekben) -
mikike: A boldogság pillanatban van, amit te keresel az elérhetetlen, teljesen különbözik a boldogságtól, ezért szenvedsz. És tudod mikor éred el? Ha te leszel az Egy Isten, vagy te leszel a létezés (mindegy, hogy hívjuk, ezzel a kifejezéssel tudtam legjobban kifejezni) Amikor már nem lesz értelme az életednek, amikor mindenki fölött álsz. De ember vagy vedd már észre. Amit keresel benned van, most van benned nem az akárhányadik életedben. Ha nem használod ki, akkor az "összes életedben" boldogtalan maradsz. -
aham persze...
valamiért ezt kellett "választanom" -
Kezdem azt hinni, hogy a szenvedést keresed. -
mikike: nem lehetsz mindig boldog. Voltál már boldog? Vagy csak szenvedsz? Vagy csak élsz bele? További jó szenvedést a megvilágosulásodhoz ;) -
esetleg a tanítás???
?
-
nos szerintem nem
a jó (hatékony) út szenvedésen keresztül vezet
lehet most csak vársz valamire, vagy erőt gyűjtesz az elkövetkező rossz dolgokhoz
de lehet tévedek, igazából nem tudom, hogy aki boldog, annak milyen feladata van az életében
-
Egyébként én is megvilágosodtam ;-))) -
Azért jelentkezhetnél nem csak itt... -
Ginever #475
-
bip ;] -
Ginever #473 :))))) Szabi-cica, én most boldog vagyok:))))
És már majdnem teljesen jól érzem magam a bőrömben...
Akkor most jó úton haladok, vagy meg is világosodtam? (A kérdés mikikének és decensnek szól) -
ja igen az utolsó válaszom mikike 469-es hozzászólásához ment ;] (opera) -
mikike-"életük legboldogabb időszaka" DecenS-"boldogság nem egy pillanat..." öszvééér Alo ;) -
Írjon valaki ide, aki boldog legyszi! Köszi Alo -
akkor szerinted mi? -
DecenS #468 Mellesleg szerintem a boldogság nem egy pillanat...
Ez túl kicsi időintervallum ahhoz, hogy egy ember boldognak mondhassa magát benne. Persze ez már csak játék a szavakkal. De én erre inkább azt mondanám, hogy élmény. És nem azt, hogy boldogság. -
DecenS #467 Lyó :D -
szerintem nem (csak) én
egyébként te meg nem tudod mi az igazi boldogság
kérdezz meg embereket, akik már egyszer meghaltak, mi volt életük legboldogabb időszaka
mindegyik a halált fogja mondani
-
DecenS #465 Te választottad... -
örülök, hogy a te életedben ez így van, de az enyémben nem
nekem szenvedés az utam
-
DecenS #463 Ahogy végigolvastam a topicot, körvonalazódott előttem egy érdekes szemlélet, amit majd mindenkinél felfedezni vélek. Nem nagyon értek vele egyet.
Szinte kivétel nélkül úgy tekintetek a boldogságra, mint valami végcélra. Ahová az út vezet. Szerintem a boldogság maga az út, amit járunk. -
miért szerinted most mit csinálok?
amúgy a történet szerint, ahogy minél több életét megismerte a csaj, annál jobban harmóniába került
de ide még eszembe jutott egy idézet a Mesterek c. könyvből:
"-Mester, honnét tudhatom, hogy van-e még dolgom a világon?
-Abból, hogy élsz."
-
Ginever #461 Miért érdekes az, hogy hol-mikor születsz meg újra, ha egyszer úgy is megszületsz...Ahogy ma nem tudod ki/mi vlotál az előző életedben(már ha volt), úgy azt sem fogod tudni mi leszel a következőben(már ha lesz). Felesleges ezen rágódni. Inkább az épp aktuális életed próbáld meg valóban élni. -
Ginever #460 mikike, egy életen belül is többször születünk újjá, valahányszor drasztikusan változtatunk (akár magunktól, akár környezet hatására)az életvitelünkön vagy a felfogásunkon. -
DecenS #459 Akkor viszont a szórend is rossz (lenne), szóval ez így ebben a formában nem tűnik fordítási hibának. -
persze lehet a fordító baszta el és kihagyott egy vesszőt, de az is lehet, hogy más életformákba vagy bolygón is újjá tudunk születni...
-
még egy idézet ebből a könyvből:
"-Mindegyik életed itt, ezen a földön zajlott, vagy voltál máshol is?...
-... nem mind volt itt."
-
ja -
no jó úgy értettem, hogy nem olyan nagyon
például nem annyira mint te
-
mindenben igazad van kivéve abban hogy nem vagy tirpák -
optimista vagyok
eddig azt gondoltam talán csak 2 vagy 3 élet kell még az istenné válásig
elvégre nem vagyok tirpák, nem iszom, nem dohányzom és nem csapok be embereket
de most olvasok egy könyvet:
Brian L. Weiss: Életek, mesterek (c1988)
a csajnak már 86 különböző élete volt és még sehol nincs a megvilágosodástól
kezdek aggódni...
-
-
Fairfax #451 Nem tévedtem:))) -
ollééé
-
Fairfax #449 Végre egy ember akinél még a kutyám is értelmesebb.