36
  • Mice
    szegény, biztos ő is lefejelt egy ilyen alkaida hullámot
  • comet
    Hát bwszoptad....mo-n tudtommal talán upc direct.
    Én lengyelországban nézem, ugyhogy muhahahhaahhahaa :)
  • [HUN]PAStheLoD
    nem :)
  • [HUN]PAStheLoD
    nem , mer még nem írad le hogy hány MHz-n fogható a BBC
  • Mice
    valszeg http-vel kezdődőre gondolt :)

#27 azok a TeRRoRiStA hullámok! :D
  • Nyers
    Én is láttam a BBC-n a filmet, nagyon össze volt téve és látványos volt.
  • comet
    pocipász:

"A "Freak Wave" jelenségről szóló dokumentumfilmet múlt hét pénteken láttam a BBC PRIME tvcsatornán :)"

kérlek szépen a címe "Freak Wave"...
    megnyugodtál? :)
  • [HUN]PAStheLoD
  • [HUN]PAStheLoD
    de ettől még nem tudom mi a címe komika
  • HSZ
    Ilyen hajókra nem is támad a hullám, mert tudja, hogy ellencsapásra számíthat :-)))
  • GABOR16
  • Mice
    áá, szimplán felszálnak a gépek és felemelik magukkal :D
  • Kelta
    Na, arra befizetek mikor egy kisérö hajó lazán lenyom egy akkora hullámot,amelyik egy tankert is elkap:)))))........
    szerintem csak azért nem esett még áldozatul egy hordozó ennek, mert sokkal de sokkal kevesebb van belölük, mint a tankerekböl,meg nagy hajokbol.
  • Alfa Of NS
    Az anyahajokat annyi kiserohajo veszi korul, hogy azokon megtorik a hullam
  • gumikacsa
    Akár egy repüllőgéphordozót is? Ha egy NIMITZ osztályú hordozó eltünne, azért az már biztos nem kerülné el a világsajtók figyelmét
  • comet
    "múlt hét pénteken láttam a BBC PRIME tvcsatornán :)"

olvass mar pocipász :)
  • Alexease
    "Átlagban hetente két nagy hajó süllyed el" ?!?!?!
    Menjenek mar a jo edes anyukba!! Meg hogy globalis felmelegedes!? Az a rohadt sok elsul;yedt hajo szoritja ki a vizet:))))))
  • bah
    biztos a bálnák fingják ezt a hullámot
  • Mice
    szegény sg-sek

végre találtak egy valamit ami érdekes és már megint "régi" lett

az egy hét az még szerintem nem sok
  • Mice
    esetleg kép sellőkről?
  • blackgamer
    ez lenne az a kép?
    http://www.bbc.co.uk/science/horizon/2002/pics/munchen800hi.jpg
  • awender
    Én értettem a kérdést. A Lloyd-ra hivatkoztál, ahol az évente eltűnt hajók számáról van infó. Az erre mutató linket szerette volna a kérdező beszúratni veled.
  • Tetsuo
    :)
  • JZO
    nesze
  • Kelta
    Nem értem pontosan a kérésed.Képet, miröl?? oriás hullám? menj az origo.hu-ra, van ott böven. Ha a hajókra gondolsz, csak ird be a google keresőbe :))
  • bld
    a szörfösök meg dörzsölik a tenyerüket
  • Ottto
    Na akkor fogd meg szépen a pecabotot!
  • Tetsuo
    Ott lehetne ám csőben siklani! :)
  • HuAn82
    Esetleg egy linket vagy egy képet adnál (beraknál)?!
  • Kelta
    Sok? akkor nem tudod a teljes igazat. Évente 5 ezer -jol olvasod- kb 5 ezer különbözö hajó tünik el......bezony. Persze ennek egy része biztositási csalás. sok kalozoknak esik áldozatul.és bezony sok elsüllyed. menj rá a Lloyd honlapjára, és ha tudsz kicsit angolul, csodálkozni fogsz
  • Anteris
    "Az elmúlt két évtized során több mint 200 szuper-szállító, azaz 200 méternél hosszabb teherhajó tűnt el a vizeken."

érdekes, erről még soha nem hallottam. Kicsit marha soknak tűnik nekem ez a szám.
  • [HUN]PAStheLoD
    cím ?
  • Punker
    óriás tintahal már régi bizonyított csak élőt nem fogtak még
  • Ottto
    Naugye.
    És mingyá jönnek a sellők, az óriás tintahalak, meg a szirének bizonyítása
  • comet
    Ez régi.
    A "Freak Wave" jelenségről szóló dokumentumfilmet múlt hét pénteken láttam a BBC PRIME tvcsatornán :)
    Volt bizonyítékuk is, elég érdekes mellesleg hogy qvantummechanikát is be kellett vonni a tesztelésbe :).

"Három hét alatt 10 olyan óriáshullámot észleltek, melyek magassága meghaladta a 25 métert. "
    Ez így igaz... 30 méteres hullámok létezhetnek, míg a korábban fenntartott ún. lineáris modell szerint amit a hajótársoságok használnak világszerte csak 15m a maximum, 10'000 évente lehetett volna csak egy 30m hullám. Ezt cáfolták most meg és megmagyarázza pl az ún. Viharsarok és a "100 éves hullám" környeretében található sorozatos hajószerencsétlenségek okát. Vagy a 70es évekbeli Münich(München) eltűnését.

" A Bremen és a Caledonian Star hídjának ablakait 30 méteres hullámok zúzták be az Atlanti-óceán déli részén. "

A doksi filmben is ezeket hozták példának.
    A hullámok érdekessége(mellesleg a filmbol idezek egy csomo infot nem szoszerint) hogy ezek az óriáshullámok nem haranggörbe alakúan közelítenek meg frontálisan hanem mint egy a vízfelszínre merőleges vízfal...ezért olyan veszélyesek.
    Mellesleg a Bremen es a Caledonian Star is mind2 sarkköri luxusturista hajó, szal jól felszerelt :)
    Érdekes a téma...csak Sg szokas szerint új szenzációként kezeli...
  • Kelta
    Egy másik lapon is irnak erröl, nem semmi foto van ott! 30m magas oriás tankert ugy ellepi egy hullám hogy alig látszik ki. nem leszek tengerész:)))