36
-
Mice #36 szegény, biztos ő is lefejelt egy ilyen alkaida hullámot -
#35 Hát bwszoptad....mo-n tudtommal talán upc direct.
Én lengyelországban nézem, ugyhogy muhahahhaahhahaa :) -
#34 nem :) -
#33 nem , mer még nem írad le hogy hány MHz-n fogható a BBC -
Mice #32 valszeg http-vel kezdődőre gondolt :)
#27 azok a TeRRoRiStA hullámok! :D -
#31 Én is láttam a BBC-n a filmet, nagyon össze volt téve és látványos volt. -
#30 pocipász:
"A "Freak Wave" jelenségről szóló dokumentumfilmet múlt hét pénteken láttam a BBC PRIME tvcsatornán :)"
kérlek szépen a címe "Freak Wave"...
megnyugodtál? :) -
#29 -
#28 de ettől még nem tudom mi a címe komika -
HSZ #27 Ilyen hajókra nem is támad a hullám, mert tudja, hogy ellencsapásra számíthat :-))) -
GABOR16 #26 -
Mice #25 áá, szimplán felszálnak a gépek és felemelik magukkal :D -
#24 Na, arra befizetek mikor egy kisérö hajó lazán lenyom egy akkora hullámot,amelyik egy tankert is elkap:)))))........
szerintem csak azért nem esett még áldozatul egy hordozó ennek, mert sokkal de sokkal kevesebb van belölük, mint a tankerekböl,meg nagy hajokbol.
-
Alfa Of NS #23 Az anyahajokat annyi kiserohajo veszi korul, hogy azokon megtorik a hullam -
#22 Akár egy repüllőgéphordozót is? Ha egy NIMITZ osztályú hordozó eltünne, azért az már biztos nem kerülné el a világsajtók figyelmét -
#21 "múlt hét pénteken láttam a BBC PRIME tvcsatornán :)"
olvass mar pocipász :) -
#20 "Átlagban hetente két nagy hajó süllyed el" ?!?!?!
Menjenek mar a jo edes anyukba!! Meg hogy globalis felmelegedes!? Az a rohadt sok elsul;yedt hajo szoritja ki a vizet:)))))) -
#19 biztos a bálnák fingják ezt a hullámot -
Mice #18 szegény sg-sek
végre találtak egy valamit ami érdekes és már megint "régi" lett
az egy hét az még szerintem nem sok
-
Mice #17 esetleg kép sellőkről? -
blackgamer #16 ez lenne az a kép?
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/2002/pics/munchen800hi.jpg -
awender #15 Én értettem a kérdést. A Lloyd-ra hivatkoztál, ahol az évente eltűnt hajók számáról van infó. Az erre mutató linket szerette volna a kérdező beszúratni veled. -
#14 :)
-
#13 nesze -
#12 Nem értem pontosan a kérésed.Képet, miröl?? oriás hullám? menj az origo.hu-ra, van ott böven. Ha a hajókra gondolsz, csak ird be a google keresőbe :)) -
#11 a szörfösök meg dörzsölik a tenyerüket -
#10 Na akkor fogd meg szépen a pecabotot! -
#9 Ott lehetne ám csőben siklani! :) -
#8 Esetleg egy linket vagy egy képet adnál (beraknál)?! -
#7 Sok? akkor nem tudod a teljes igazat. Évente 5 ezer -jol olvasod- kb 5 ezer különbözö hajó tünik el......bezony. Persze ennek egy része biztositási csalás. sok kalozoknak esik áldozatul.és bezony sok elsüllyed. menj rá a Lloyd honlapjára, és ha tudsz kicsit angolul, csodálkozni fogsz -
Anteris #6 "Az elmúlt két évtized során több mint 200 szuper-szállító, azaz 200 méternél hosszabb teherhajó tűnt el a vizeken."
érdekes, erről még soha nem hallottam. Kicsit marha soknak tűnik nekem ez a szám. -
#5 cím ? -
#4 óriás tintahal már régi bizonyított csak élőt nem fogtak még -
#3 Naugye.
És mingyá jönnek a sellők, az óriás tintahalak, meg a szirének bizonyítása -
#2 Ez régi.
A "Freak Wave" jelenségről szóló dokumentumfilmet múlt hét pénteken láttam a BBC PRIME tvcsatornán :)
Volt bizonyítékuk is, elég érdekes mellesleg hogy qvantummechanikát is be kellett vonni a tesztelésbe :).
"Három hét alatt 10 olyan óriáshullámot észleltek, melyek magassága meghaladta a 25 métert. "
Ez így igaz... 30 méteres hullámok létezhetnek, míg a korábban fenntartott ún. lineáris modell szerint amit a hajótársoságok használnak világszerte csak 15m a maximum, 10'000 évente lehetett volna csak egy 30m hullám. Ezt cáfolták most meg és megmagyarázza pl az ún. Viharsarok és a "100 éves hullám" környeretében található sorozatos hajószerencsétlenségek okát. Vagy a 70es évekbeli Münich(München) eltűnését.
" A Bremen és a Caledonian Star hídjának ablakait 30 méteres hullámok zúzták be az Atlanti-óceán déli részén. "
A doksi filmben is ezeket hozták példának.
A hullámok érdekessége(mellesleg a filmbol idezek egy csomo infot nem szoszerint) hogy ezek az óriáshullámok nem haranggörbe alakúan közelítenek meg frontálisan hanem mint egy a vízfelszínre merőleges vízfal...ezért olyan veszélyesek.
Mellesleg a Bremen es a Caledonian Star is mind2 sarkköri luxusturista hajó, szal jól felszerelt :)
Érdekes a téma...csak Sg szokas szerint új szenzációként kezeli... -
#1 Egy másik lapon is irnak erröl, nem semmi foto van ott! 30m magas oriás tankert ugy ellepi egy hullám hogy alig látszik ki. nem leszek tengerész:)))