Counter-Strike:Source

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
amelyik közelebb van és olcsóbb

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

balvin
és melyik boltban érdemes megvenni?

janos666
A 128Mb elég, de ha maxra azért tõlzás lenne vele rakni. A detailsok lehetnek High-en, de a szûrõkkel nagyon csínnyán, vagy ha a gép többi része amúgy is gyenge akkor inkább sehova AA, AF, nameg semmi HDR...
nem, de játszható lesz

balvin
akkor jobban ráállok és megveszem a 6600-at. abból is elég a 128 megás ugye? és azzal menni fog kb maxon jól a játék?

sztem nem kell újra húzni.

vga drájver uninstall - gép újra indít csökkentett módban;
ha maradt fenn vmi a vga drájverbõl, akkor azt igy le lehet gyalulni teljesen;
megin újraindít - új vga drájver feltesz.

ha mégis xaraxik, akkor windoz reinstall.
stp4trick
és az sem utolsó, hogy hiába a vkártyadriver uninstallerek, nem árt egy gyártócsere után újrahúzkodni a gépet, így meg maradnál a NV-nél és nem lenne gond

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Kandurex
Ha a 6600 sima ugyanannyiba kerül, mint a 9600, akkor inkább 6600 -ot vegyél!

balvin
na akkor ha mindenigaz jövõ szombaton beszerelem az új videókártyámat, kösz, még majd kérdezek (ha lesz mit)

janos666
De ha majdnem annyiba kerül miért ne vennéd a jobbat? Lehet hogy gyenge hozzá a géped többi része, de hidd el számít az most is, de ha legközelebb meg proceszzora költesz akkor végképp jobb lesz.
Pedig igaza van. 9600-at nem vennék már, a 6600 majdnem 2x gyorsabb, és alig 1-2ezerrel drágább csak.
balvin
mér küldi el 2szer...

balvin
de nekem ez a 9600xt is nagy változás lesz nyugi😄

balvin
Megjött Janos666 és 1 üzenettel szétbontotta az akaraterõmet...😄

janos666
Én 20egynehány ezerért inkább vennék egy Geforce 6600-as VGA-t mintsem egy 9600-as Radeont, saccra lenne vagy kétszer gyorsabb...
janos666
Nem kell itt félni, a 24-30-as max sávszél a kliensek letöltésére vonatkozik. De a CS is asszimetrikus, akárcsak a neted, egyértelmûen sokkal kevesebb adatot kell feltöltenie a játéknak a szerverre azzal kapcsolatban hogy egyetlen ember mit tényledik, mit amit a szervernek kell elküldenie neked arról hogy a többi tizenegynehány ember összességében mit csinált egymással és veled, meg mi történt a körneyezettel.
384/64Kb feletti nettel már játszhatsz 100-as tickrate mellett is, azt is csak akkor hajtod ki ha már 10-nél többen vagytok a szerveren, de 20 játékosnál meg már a CPU szokott elõbb lefeküdni a gépben mint a net.
CheAteR88
szerintem 128-as
ha van ram a gépedbe külön éls nem vga-s akkor szerintem mind1 hogy 128 v 256
SZERINTEM

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

CheAteR88
csak állandóan üres:S

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

balvin
Connect 3D ATI Radeon 9600 XT 128MB DDR TV +DVI Dobozos --> 19440 Ft.
Sapphire ATI Radeon 9600XT 256MB DDR TV/DVI Dobozos - 2 év garancia --> 21480 Ft.

Aqua computer árlistájából szedtem, igy viszont megéri a 256-os nem?

Kandurex
Ne aggódj, a 9600 széria nem eszik sokat el a géptõl. Totál jól mûxik átlag tápokkal + konfigokkal.

Kandurex
Teszteld le?!

balvin
beírnám milyen alaplapom van de fogalmam sincs hol irja azt ki a gépem😄

balvin
és az alaplap és táp ami eddig fx5200-asat vitt az kibírja ati barátunkat?

CheAteR88
akko mondom énis configot
adott
2.6-os cerka, 768 ram(400mh), ati radeon 9250, meg egy féléve s asus p4-es alaplap
eddig sg szerveren olyan 20-35 közti pingem volt
most mire számícsak (tutilag?)

Kandurex
128MB elegendõ. Akkor a 9600pro vagy xt, tökéltes választás.

balvin
a 6600 az felejtõs mert se kereset se zsebpénz örülök ha egy 20ast összeszedek rá...😞 14 éves gyermek szegény családból sourceozni akar, segiccsetek rajta😞😄

balvin
a 9600xt mellett a 128 Mb az mind1, mert annyira jó h elég?

Kandurex
Vélemény: felejtsd el

inkább egy 9600XT vagy Pro, esetleg egy 6600 sima, vagy GT

balvin
Szevasztok, olyan kérdésem lenne h eddig GeForce FX 5200-assal játszottam, de elegem van h még medium texturán meg mindenen is 15 fpsem van, ugyh. beruháznék egy új videókártyára. Megkérdeztem milyet kéne, aztmondták ATI-t, és az tetszik is mert olcsóbb. ATI-n belül kéne segítség hogy milyet vegyek. Itt lenne 1 kérdésem: AGP, vagy PCI-e videokártyát vegyek? ha AGP-t mondotok akkor abból kinéztem egyet: Mtek ATI Radeon 9550 256MB 128bit DDR TV+DVI AGP8X errõl mi a véleményetek?

Kandurex
Ez egy elméleti érték. A kliens ennél jóval kevesebb adatot küld. szvsz játszható ezzel a NET -el, de számathatsz rángásokra, akadozásokra. Min. 1mbit a 100 ticket játékhoz.

CheAteR88
ha nekem 512-es netem van amiben 64kb/s a letöltésem akkor ez miben fog megnyilvánulni
azaz lagoloke sokat vagy csak nagy pink de még jáchatoe lessz a game?

Kandurex
Ez világos,

viszont az, hogy mennyi csomagot küld a kliens a szerver felé, amit ugye nem a sávszél határoz meg elsõdlegesen (hanem a rate a max.-ot) és ennek fügvényében az asszinkronos dsl -nél elõléphetnek csomagvesztések. És a 100 ticket pedig követeli a "nagy" adatforgalmat.

Btw, indítottam egy tickrate szavazást az SGteam HQ-n.
Ez mindig igaz amit kiemeltél, de ha had világítsak rá neked mégegyszer:
az sv_maxrate, és a kliens oldali rate parancsok LEKORLÁZOTTÁK a felhasználható sávszélt kliensenként 24-30kb/s-ra. És ebbe kell belepasszírozni a 33, 66, vagy 100 updatet, cmd-t másodpercenként. A ratek beállított maximumát tehát az sem fogja emelni, ha 100 ticken megy a szerver, 100/100 cmd/upd-el. Maximum choke-ot fog dobni neked a szerver, ha a 30kb/s-ba nem fér bele a 100 update packetbõl valamennyi, tehát a kliensed nem kapja meg õket.
Kandurex
Kicsit utánna néztem, a cl_cmd, és updaterate dolognak. Jól emlékeztem, nem csak a rate számít a sebességben. kicsit több anyagot vágok be, hogy egyértelmû legyen, no meg azoknak is akik nem vágják pontosan a ticket mizériát.

"A szerver az adott játék szimulációját nem folyamatosan, hanem diszkrét változások/változtatásokon keresztül végzi, ez a játék szívverése, és mostantól tick néven hivatkozunk rá. Alapértelmezésben a motor 66 ticket szimulál másodpercenként, de a különbözõ modok saját beállításokat használhatnak. Például a Counter-strike: Source alacsonyabb, 33-as értekkel dolgozik, hogy így is csökkentse a szerver CPU terhelését. Minden szívdobbanás, azaz tick után, a játék beállításaival összhangban, a szerver feldolgozza a kliens oldalról kapott parancsokat és ezek együttese alapján pedig szimulálja a objektumok változását, befrissíti azokat. Miután a szerver lejátszotta magában ezt a szívverést, ellenõrzi, hogy mely kliensekkel szükséges változásokat közölni, és ezek alapján eldönti, hogy a szükséges pillanatképet megcsinálja-e. A szimuláció pontossága értelemszerûen a tickrate növekedésével nõ, ugyanakkor mind a kliens, mind a szerver oldal sávszélességével valamint a szerver CPU-jával szemben is nagyobb követelményeket támaszt. A szerver adminja tetszés szerint állíthatja a szerver szívverését a -tickrate futtatási paraméterrel, de nem feltétlenül szerencsés, mert a motor adott modja nem feltétlenül fog a tervezett módon mûködni a módosított tickrate-tel.

Általában a kliensek rendelkezésére álló sávszélessége korlátozott. Egy modemes kapcsolat esetén a kliens által kapható maximális adatmennyiség 5-7 KB/másodperc, csak hogy a legrosszabb esetet említsük. Amennyiben a szerver nagyobb mennyiségû adatot próbál közölni mint amennyit a kliens befogadni képes, a csomagvesztés elkerülhetetlen. Éppen ezért a rate(bytes/másodperc) változó megfelelõ beállításával, minden egyes kliensnek meg kell mondania a szervernek, hogy az õ személyes kapacitása a csomagok fogadására mekkora. Ez a legfontosabb kliens oldali hálózati beállítás, melynek pontos eltalálása elengedhetetlen az optimális játékélményhez. A kliens szintén megadhatja, a cl_updaterate paranccsal, hogy másodpercenként maximum hány pillanatképet, csomagot hajlandó fogadni a szervertõl, de a szerver soha nem fog többet küldeni az általa legenerált szívverésekbõl, mint amennyit a rate parancs által megadott sávszélességkorlát lehetõvé tesz, és természetesen szintén korlátja az, hogy maga a szerver hány ilyen szívverést generál le, tehát hogy mekkora tickrate-en fut. A szerver üzemeltetõje korlátozhatja a maximálisan elküldhetõ adatokat a már említett bontásban, tehát a maximális kliens oldalra nyíló sávszélességet az sv_maxrate, és a maximimalis lefrissítés gyakoriságát a sv_maxupdaterate parancsokkal.

A kliens a perifériákról ugyanazzal a tickrate-tel mintavételezi az adatokat, és generálja ezekbõl a szerver számára feldolgozható parancsokat (user commands), mint amin a szerver is fut. (igen praktikus, hisz így a szervernek csak az általános késéssel kell törõdnie, hisz maguk a parancsok szinkronban lehetnek a szerver szimulációjával (a szerk.meg). Egy ilyen felhasználói parancs (mostantól usercommand) alapvetõen semmi más, mint egy, az adott szívveréshez tartozó pillanatkép a billentyûzet és az egér státuszáról. Ugyanakkor ahelyett hogy minden egyes tickre új csomagokat küldene a kliens a szervernek az éppen aktuális usercommandokkal, a kliens a usercommandokat tartalmazó csomagokat megadott idõközönként közli csak. Mindez azt is jelenti, hogy kettõ vagy több usercommand is érkezhet ugyanazzal a csomaggal a szerverhez. A kliens a küldés gyakoriságának beállítására a cl_cmdrate parancsot használja, ennek a növelésével javítható az interaktivitása a játéknák, érzékenyebben fog reagálni a változásokra, viszont nagyobb kifele menõ sávszélességet követel."

k9duli
Szórnak annyira a fegyverek hogy ezen ne keljen meglepõdni.
Az hogy fog fájni ha ennek a fordítotja történik meg😊

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

Érdekes ez a source. Ugy öltem meg egy csávót hogy végig a lábát lõttem erre azt írja ki, hogy hs volt.

Ati

Asszem futásból nem nyílnak, de ha megállsz elõttük akkor igen.

De még nemtom mi legyen, lehet visszarakom 66 tickre.
janos666
Amúgy ha jól emlékszem kinyílnak az ilyen beragadt ajtók, csak valahogy ügyesen kell eléjük álni. Vagy odapréselni magad, vagy elõre-hátra cikázni elõttük hogy hátha megindulnak.
urbijoe
ja, azt én is észrevettem hogy nem nyilnak az ajtok rendesen

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

janos666
Csak ezen a szerveren? Vagy valami update óta csinálja? Régen nem vettem észre.
Szega87
igen 😄

janos666
Ja, tegnap este mikor 6-an voltunk már majdnem annyi golyót adott be cs_assaulton mint az OGC szokott. Ha nem lettem volna álmos szerintem még valami hülye custom mapon is ottmaradtam volna 1 órát.
Mármint az alap valve map nuke? Mekkora lol 😄
Guer
zsir volt tegnap a szerver akit eltaláltam az sebzõdött is 😊
semmi lagg vagy ilyesmi szal semmi negativumot nem tapasztaltam....

Zsoltika 007
Én sajnálni fogom. Végre infi darkon ki tudtam osztani 7 desert fejest 1 golyóval egymás után. És simán jó volt minden. Akit fejbe lõttem az halt ahogy illik.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Szega87
de_nuke -os A lerakó 100 ticken általába nem nyilik , néztétek már?

OrioN the S
tefüggõallat :Ð

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
TÉK=AZTEC mi? :ÐÐÐÐÐÐÐÐÐ

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
ropokós