Asimov robot-erkölcskódexét teszteli Hollywood
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
MSI K8N Neo4-F,A64 3000+@2,25GHz,2X512MB,7600GST,X-Fi XtremeMusic+HD555
Szinte csak Daneel Oliwav Abban mindkét mû egyezik, hogy a robotok ki vannak tiltva a Földrõl. Bár más és más okokból....
Még nem láttam belõle semmit, de ahogy olvasom a halivúdi gyökerek már megint jól elcseszték az egészet. Méghogy S. Calvin csinos nõ.....röhej... Ezt egyszerûen nem értem miért kell az adott könyv történetét teljesen kifordítani, hogy a szereplõk nevén kívül már semmi se utaljon az eredeti mûre..
Mondja meg valaki mire jó ez ???
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
http://celebritiesinboots.iespana.es/celebritiesinboots/BridgetMoynahan/images/BridgetMoynahan04.jpg
A filmbe pillantva ket dolog tunt fel:
1. A robotok eleg direkt modon tamadjak az embereket, de hogy hol elkulonuljenek a normalisan mukodoktol, pirosan vilagitanak - valoszinuleg at vannak programozva (netan a mai divat szerint virusosak), igy nem tekintik embernek az embert. Valaki korabban emlitette, hogy egy Asimov regenyben is elofordult ilyen eset. Ott ez ugy volt feloldva, hogy az alkotok leszukitettek a robot szamara az emberek koret, es csak egy bizonyos hanghordozasu, kiejtesu embercsoportot ismertek el emberkent.
2. Szegeny Willnek a bal keze "utangyartott", es egy kicsit Terminator-utanerzes, mikor kilatszodik a mechanika. A pucer popsi es sulyzozas jeleneteket pedig szerintem igazan kihagyhattak volna, de a lanyoknak biztos tetszeni fog. :-)
Bunyo, lovoldozes es osszetort/szetesett robotok pedig dogivel vannak a filmben.
Dr.BrainMaster-Az Agyrém \"Képzeletemnek csak agyam mérete állíthat korlátot.\"
No, mindenesetre kivancsi vagyok a filmre, bar eleg negativ hozzaallassal ulok majd be a moziba (ha egyaltalan kivarom a szeptember 9-et, mint hivatalos bemutatasi datumot).
1.Szex
2.Erõszak
3.És a pénz és hatalma
4.A póttartalom pedig az érzelem.
Milyen Spooner? Hát nem tudom, hogy volt-e ilyen a könyvben. De Calvinra mindenki emléxik.
Ja ráküldenék egy pár ezer törvény nélküli robotot a filmrendezõre meg kitalálójára!

Igazan csak akkor fogok rohogni, ha meg ossze is hozzak Spooner-rel (Will Smith), az aztan vegkepp a tortenet kicsufolasa lenne. Mindenesetre egyetertek az elottem szolokkal, ha (effektive) Baley szerepere nekem kellett volna szineszt valasztanom, biztosan nem Will Smith lett volna a befuto, es nem csak azert, mert afro-amerikai. :-)
De valahogy el kell adni ezt a filmet, es ahhoz akcio, latvany, szerelem es meno csavo kell. Valami azt sugja, az embereknek csak a toredeke nezne meg, ha tartjak magukat az eredeti filozofiahoz. Csak aztan nehogy az Alapitvany trilogiat is megfilmesitsek, mert abbol semmi jo nem sulne ki... De lehet, hogy csak pesszimista vagyok. :-)
Robot pedig nem ölt embert, csak megpróbálta (a Nexusok).
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Asimov kezdte el irni a Kalibant, de nem tudta befejezni... Roger McBride Allen a jogutodokkal egyeztetve viszont befejezte a munkajat, remelven, hogy a Mester is elegedett lenne vele.
A negyedik torveny pedig a Robotok es Birodalom c. regenyben jelent meg eloszor, megpedig Giskard Reventlov alkotja meg, de nem eleg fejlett ahhoz, hogy alkalmazhassa, es mukodeskeptelenne valik. Atadja viszont mentalis kepessegeit Daneel Oliwav-nak a nulladik torveny eszmejevel egyutt, aki pedig igen komoly valtozasokat eredmenyez ezzel az emberiseg fejlodeseben. De aki meg nem olvasta a teljes sztorit, inkabb nem lonem le a poent. :-)
A Kalibanban az uj torvenyes robotok, es a torveny nelkuli robot (maga Kaliban) lep szinre. Mar Asimov is regen felismerte, hogy a klasszikus harom torveny nem mukodne megfeleloen, ezert probalt ujitani, csakugy, mint a nulladik torvennyel korabban.
Egyébként meg az eredeti I, Robot történetek között is van egy-kettõ, amely zûrösen mûködõ robotokról szól. Ott van pl. a bányászkolónia több ezer robotja, amelyek közül egy nem igazán akarja megvédeni az embert (mert mérlegelte a veszélyhelyzetet) és végül egy csoportos kísérlettel leplezték le. Nem emlékszem már a címére, régen olvastam.
Grizzly én láttam de azt nem tudom hogy mi kõze van az Animatrixnak Asimovhoz
Engem is emlékeztetett a film az Animatrix egyes jeleneteire.. és ezen kivül még jó pár filmre de sajnos az egyiknek se volt sok köze Asimovhoz
Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.
Attol tartok hogy ezt is "kicsit" áttdolgozták és hollivúdositották
Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.
asdasdasd:
Lehet, hogy "A meztelen nap" c. regenyre gondolsz? Abban kozvetve mergezett meg robot embert.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

\"You choose this life, it comes with responsibilities...Teddy Roosevelt gave an entire speech once with a bullet lodged in his chest. Some things are a matter of duty.\"