23
  • h4x0r
    #23
    Amugy nem szakkonyvekre gondoltam, nyilvan technikai leirasban az ujak a jok.

    A mai konyvekrol meg annyit, hogy olyan sok a konyv, hogy az igazi tehetsegek elvesznek neha.
  • 2XP
    #22
    De itt most az új könyvekről volt szó, és ezen belül sem csak a regényekről. Én azt nem mondanám, h mostanában nem jelennek meg jó könyvek, sőt, ha vmilyen számítástechnikai könyvet keresel, abból a 4-5 évesek már elavultak!
  • WiLDoR
    #21
    PRO:
    csatlakozom, királyság odalépni a könyvespolcomhoz, végignézni rajta és levenni az egyik kedvencemet onnak. ezt a feeling-et nálam soha nem fogja pótolni semmilyen elektronikus papír sem.

    KONTRA:
    "hogy egy könyvhöz olcsón"

    hát jah, mostanában sajnos nem volt rá pénzem, hogy könyvet vegyek, úgy, hogy egy regény is 2e HUF és kiolvasom max. egy délután alatt. kicsit pénzkidobásnak értem. ha mondjuk 500 HUf-ért vehetném meg, akkor minden héten 2x mennék könyvesboltba bevásárolni, de így...
  • [HUN]PAStheLoD
    #20
    kaja pia minek ? :]
    én akkor nem eszek pár napig :P
  • h4x0r
    #19
    En antikvariumba jarok. Most vettem meg 7 Galaktikat, az osszes nem kerult 2000 Ft-ba, raadasul ennek feelingje van :-) Gondoljatok bele, melyik a jobb, bambulsz a kepernyore, vagy pedig eldolsz az agyadon, pia, kaja, stb. es olvasod a jobbnal jobb dolgokat.

    Amugy a mostani konyvek nem valami nagy szamok. Tomegizles van itt is. Manapsag mar egyre kissebb a kereslet pl. a regi sci-fik irant. Es egy csomo iro kerul sullyesztobe.
  • 2XP
    #18
    A sima könyveket sem engedheti meg magának mindenki - egy könyv 3-4e Ft-nál kezdődik, és ha csak 2-t olvas el egy hónapban, már az is tetemes kiadás. A könyvtár sem megoldás, nagyon lassan jelennek meg művek, kivétel persze a Harrry potterhez és A gyűrűk urához hasonló rendkívül népszerű könyvek. Pl. nálunk a legújabb tudományos, v. számítástechnikai témájú könyvek 4-5 évesek.
  • Huvarg
    #17
    Egészen addig amíg le nem merül az akku. hehe :)
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    valahogy sokkal jobb érzés megvenni 1 könyvet és még a nyomdaszagot is éreni , az első nyitásnál még gyűrődik a borító/keménykötés .. etc... ez gépen simán csak egy letöltés .. klikk és nesze óvassá'
  • Tetsuo
    #15
    Azon is terjed majd a spam 1000rel, és tele lesz bannercsíkkal. :(
  • comet
    #14
    Hat ja...uj fogalom, nem "leégett a könyvtáram" hanem "lefagyott a könyvtáram" lesz a gyakori :)
  • gz8
    #13
    Azt az érzést viszont semmi nem helyettesíti, amikor odaállsz a könyvespolcod elé, végignézel rajta, és kiválasztod a ronggyá olvasott Gombháborút, majd kényelmesen elhelyezkedve olvasni kezdesz...
  • Csatti
    #12
    Ja igen sé nincs szükség állandóan másolgatásra hisz nem hiszem, hogy egyszerre csak egy könyv férne bele, a mai technológiákkal sem nagy gond több száz könyv eltárolása egy ilyen mobil eszközben később pedig valszeg az egész könyvtárad lazán elfér majd egy ilyen eszközön és csak az új dolgokat kell majd feltenned rá.
  • Csatti
    #11
    Eleinte valószinüleg valóban nem engedheti meg magának sok ember (minden újdonság drága), de később biztosan le fog menni az ára, hisz egy sima könyv olvasásához biztosan nem kell nagy hardverigény (bár lehet, hogy telepakolják majd hülye animációkkal is a könyveket). A hozzá szükséges számítógép hardverigénye meg meglehetősen alacsony, hisz csak a könyv letöltéséhez és az átmásoláshoz lesz rá szükség. Valjuk be, a kiadókat nem különösebben érdeklik az olyan emberek akik csak a könyvtárakban olvasást engedhetik meg maguknak, hisz az nekik csak könyvtáranként egy-két kötet megvásárlását jelenti.
  • gy
    #10
    Még ezt az elektronikus papírt sem engedheti meg mindenki magának... (Főleg, ha kell hozzá számítógép is, hogy letölthesd rá, amit akarsz. Vagy állandóan könyvtárba, vagy egyéb hasonló helyre menni ezért meg kényelmetlen.)
  • Csatti
    #9
    Már nem sokáig kell képernyőn olvasnod az ilyen elektronikus könyveket hisz pár éven belül már elterjedtek lesznek az e-papír alapú olvasók, amik már nagyon hasonlítanak majd arra mint, ahogy jelenleg olvasol. Amúgy is sokkal kényelmesebb lesz egy ilyen táblát magaddal cipelned mint több vaskos könyvet, ráadásul a keresés is sokkal könnyebb lesz.
    Valószinűleg nem tünnek el teljesen a hagyományos papírkönyvek, pár művészi kiadású könyv biztosan lesz, de a mostani papírfedelesek szerintem digitális változatban fognak megjelenni. Ennek persze komoly környezetvédelmi haszna lesz, hiszen nem kell annyi fát kitermelni a papírhoz, bár kérdéses hogy ezeknek az eszközöknek a legyártása mennyire lesz környezetbarát persze.
  • Csatti
    #8
    A kiadóknak nem csak a terjesztés a feladata. Biztosítani kell a termék reklámját a célközönség számára (hisz ha nem is tudod, hogy létezik honnan tudnád, hogy el akarod olvasni? :) ), meg kell szervezni az író-olvasó találkozókat stb. Ezeket a tevékenységeket már meg tudja oldani egy felkapott író, bár ritkán teszik hisz erre való a kiadójuk de ez egy elsőkönyves írónak, vagy ha csak kis célközönséggel rendelkezik már lehetetlen feladat.
  • Yfel
    #7
    Ez az egesz szellemi tulajdon orulet a kiadokkal kezdodott az 1800-as evekben... az az igazsag, hogy rajuk sem lenne mar szukseg, mert a neten keresztul 0 penz konyvet terjeszteni.

    Y
  • valaé valaé ná
    #6
    Szerintetek hány év múlva fogják bezáratni a kiadók a könyvtárakat ?
  • comet
    #5
    Örülne a sok paraszt hogy az emberek olvasni akarnak !!! Mellesleg e-bookot olvasni, szvsz, hozzá lehet szokni, én főleg ritka irodalmat és technikai e-bookokat olvastam. Egy "hangoskönyvem" van összesen, ami végül is nem is illik abba a kategóriába: Douglas Adams the hitchhiker's guide rádiójátékának mp3 változata :)
  • Yfel
    #4
    Egy konyvet a gepen olvasni valahogy nekem nem menne... egyreszt nem tudnek annyit egy kepernyo elott ulni, masreszt teljesen mas erzes ha az embernek roskadasig vannak toltve a polcai jobbnal jobb konyvekkel.

    Y
  • Dzsini
    #3
    eddig is tartoltak - elég sok a látássérült és vak ember a világon, nekik pedig ez az egyike a nagyon kevés módnak ahoz, hogy élvezni tudják a mai irodalmat.
  • Cat #2
    a funkcionális analfabétizmus terjedésével a hangoskönyvek tarolni fognak
  • Laccnemotthon
    #1
    Hát én sosem bírnék végighallgatni egy ilyen hangoskönvet... De már olvastam én is néhány e-bookot :)