264
nincs teljes cím
-
zserrbo #144 Nem tudom, hogy a következő problémám a monitor életének a végét jelzi vagy normális dolog. Mostanság vettem észre a 3 éves CRT monitoromnál, hogy a képernyő tartalmának a megváltozásakor (pl. megnyitom a böngészőt vagy átváltok egy másik fülre) zizegést vagy nem is tudom milyen hangot hallok. Nem sípolást!.
Nem tudom régebben is csinálta-e eddig nem figyeltem. Ma épp azt figyeltem meg, hogy csak egy idő után műveli ezt, gondolom én, ha felmelegszik a monitor.
Másnál is tapasztalható ilyen? -
#143 Akkor megállapodhatunk, hogy belátható időn belül minden tft monitor fos... -
#142 Éles színeknél, képeknél nálam sem észrevehető a probléma, csak nagy, egyszínű, főleg szürke háttereknél. -
#141 Dettó.
Faterom monitorán van ugyan ez a jelenség, az pl. egy tizenhetes LG. Az enyémen nem látni csíkokat.
Magyarázatot még nem találtam.. -
#140 Nekem ugyanebben a szituban gyengen hullamzik a kep...
Persze elesebb szineknel semmi gond nincs.
Es masfajta monitorom van:) -
#139 Üdv!
Problémám a következő:
Van egy alig több, mint egy éves (2005 márciusi) Samsung SyncMastaer 913N monitorom (19').
Ez egy nagyon jó kis monitor, 8ms-os képfrisítéssel, szóval tényleg nem egy gagyi darab.
De: nagyjából 4 hónapja, vagy talán előbb azt vettem észre, hogy bizonyos színek megjelenítésekor, mikor ezek a színek nagy területet foglalnak el (főleg a szürke és árnyalatai), akkor a monitoron sötétebb, világosabb részek és egymástól egyenlő távolságra lévő vízszintes, jól kivehető csíkok vannak. A probléma frissítéstől függetlenül 60 és 75 Hz-n is fenn áll és bár a működés 99%-ában nem jelentkezik, de mégiscsak, aki tudja, hol keresse ezeket a szabálytalan kiterjedésű foltokat, párhuzamos vonalakat, az meg is találja. Mi lehet a probléma? Mitől van ez? Egész működése során szakszerűen használtam a monitort és pont ettől nem vártam volna, hogy bármi gondja is lesz. Van megoldás a problémára vagy maradnak a foltok?
Köszi a segítséget előre is. -
#138 Amikor nem vagyok a gépnél, de be van kapcsolva, hogy kevesebb áram fogyjon, többekközött a monitort is kikapcsolom. Most hogy bekapcsoltam, egy csöppet megíjedtem. Iszonyú ropogás hallatszott a bekapcsoláskor, mintha valami üveg pattogott volna. Megcsináltam párszor, áramtalanítottam is, de csak csinálja. Mi lehet ez? Nem szeretném, ha az arcomba robbanna vagy valami ilyesni. Kb 2,5 éves Fujitsu Siemens 19"CRT monitor.
-
BenceYCE #137 800 HUF/DB ---> Multimeter. Az meg ad olyan hangot, hogy bibiip... -
LaciMaci #136 -
LaciMaci #135 Az eredetin és az új kábelen teljesen eltérő szinek vannak! -
izb #134 nézd meg az eredetit és csináld meg az alapján. -
LaciMaci #133 Sziasztok!Van 1 régi monitorom és a kábel egyik végét a monitor belsejébe kell bekötni, de a másik vége(ami a számítógépbe megy)meg van törve levágtam és vettem egy másik kábelt örülnék, ha valaki egy bekötési rajzot tudna mutatni!Előre is kösz! -
LaciMaci #132 Szia!
Nekem is egy Philips 190V monitorom van és nagyon meg vagyok vele elégedve, semmi baja nincs és amit mondtál meg is néztem és egyátalán nincs rajta olyan!
Egyszóval szerintem megérte az árát! -
#131 HELP! Monitorom menüjében a következőket nem értem:
1.) RECALL
2.) DEGAUSS
3.) RECALL 9300k COLOR TEMPERATURE
4.) -----------6500k-----------------------------
5.) USER COLOR
THX!!
-
ma1x #130 Van egy elég idegesítő problémám: Philips 190V típusú monitornál főleg teljesen fekete háttérnél, kicsit felülről nézve jól látható, mintha a pixelek zöldesen villognának/hullámoznának a képen, talán egy kicsit webkamerával sötétben felvett képre hasonlít . AZ érdekes az, hogy volt lehetőségem több uilyen típusú monitort is kipróbálni és úgy vettem észre, h felbontás/hz függő a dolog, de mindegyiknél más. PL. vmelyik 1280x1024-ben 60hz-en csinálja, 75hz-en nem, van amelyik mindenhogy. Mi a frantól lehet ez?? AMúgy nagyon szép képük van, csak sötét árnyalatú színeknél lehet észrevenni.
-
BenceYCE #129 19"-os TFT-t nem tolunk 1024-ben! Azoknak a natív felbontása 1280. Ennek hányadosák képes csak tökéletesen megjeleníteni. Más felbontásban a kép elcsúszik. Hasonlítsd össze a két felbontást egy olyan kép segítségével amin rengeteg él van. (pl autópószter) Meglátod, hogy ha nem a natív felbontást használod akkor olyanok lesznek az élek mint a fűrész. Használd a max felbontást 75Hz-en. Kapcsold be a ClearType betüsimitást és a betűk méretét növeld. Esetleg félkövérítsd őket. -
#128 De! Jobb klikk az asztalon-Tulajdonságok-Megjelenítés fül
Ott van mindenféle beállítás.
-
#127 van wgy 19-es TFT-m és ha 1280x1024-re állitom akkor nagyon vékonyak a betük pedig azt irja hogy ez a legjobb felbontás neki
1024x768- ban tök jo
betü vastagságot nem lehet valahol állitani? -
#126 help mer naggyon irritáááál ÁÁÁÁ -
#125 igen, biztos hogy a monitor sípol, ugyanis hallom hogy onnan jön a hang és ha kikapcsolom a monitort, azonnal megszűnik. -
#124 Mér hajtatott el? Mert nem ért hozzá?
-
#123 Biztos, hogy a monitor, és nem a videókártya sípol?
BTW valószinüleg az egyik kondi okozza a problémát, sajnos a CRT moncsik javíttatása már elég nehézkes, de ha van valami TV-szerelő ismerősöd, kérd meg, hogy nézze át. Esetleg elviheted egy TV/Monitor szerelőhöz, bár lehet, hogy elhajt a francba (én már jártam így). -
#122 Paszz! Nehéz eset..
-
#121 hali! kéne 1 kis help:
a monitorom egy 19" Philips 109 B5 (CRT) és az a gondom vele, hogy bizonyos oldalakon bizonyos helyzetekben sípol. Van hogy megnyitok egy új oldalt Firefox-ban és elkezd sípolni rajta. amikor visszaváltok a régi tabra, elhalkul a sipolás, majd ha visszaváltok, megint sípol. ez a sípolás néha alig hallható, néha hangosabb, ez változó, elég idegesítő. Nagyon kicsit szinte mindig sipol (zúg) amikopr be van kapcsolva, de ezt csak akkor hallod ha full csönd van és odateszed a füled. De néha hangosabb lesz, és nagyon felidegesít. Nem csak netezés közben fordul elő, volt hogy pl megnyitottam egy word dokumentumot és attól sipolt, aztán lehúztam a tálcára és jó lett aztán ha visszaváltottam rá, megint szar... mintha ha valamilyen színből (talán fehér) túl sok lenne a képernyőn, akkor történne ez... De ez sem stimmel teljesen, mert ha direkt sok fehér színt varázsolok a képernyőre akkor nem sípol. teljesen kiszámíthatatlan sé már nagyon irritál. -
#120 HELP! Azt csinálja monitorom állandóan(minden 10percben), hogy kikapcsol+a LED is kialszik és nem villog nem ég. Csak
a konektor ki és be segít rajta, nem állapot. Sőt vmi monitor műveletnél is csinálja ezt, pl. azok kattogásoknál. Aki
tud vmit erről kérem segíccsen. Köszi a kedves segícséget!
-
uzsidoboz #119 Háááát izé....
Most éppen koliba vagyok nem tudok segíteni de ha hazamegyek(péntek) lechekkolom neked!!!
ŐŐŐŐ annyit még hozzáfűzök h a videokarinál is állíts mindent randomra mert úgy lesz teljesen random.... :D + recall is resetelt.... -
priby #118 Én most vettem LG F720P-s monitort, s szerintem igen szép és éles képet biztosít, s a színvilága is a helyén van. Viszont lenne egy problémám, méghozzá az, hogy
minap nézegettem a monitor menüjét, és a SHAPE menüben elállítottam néhány értéket, s mire észbekaptam, elfelejtettem az eredeti beállításokat...
Próbáltam a RESET funkcióval visszaállítani a gyári beállításokat, de ez nem igazán úgy működött, mint ahogy az Users Manualban leírták...
Uzsidoboz, megkérnélek, írd le nekem a pontos értékeket (SHAPE menü), sokat segítenél...
Remélem, még olvassa ezt vki...
Előre is köszike... -
#117 Sziasztok!
Egy SUN monitort szeretnék pc-re kötni a fő kábelével ami 13w3 szabványú. ehez kellene nekem egy 13w3 female- ről hd15 male-ra átalakító adapter, de Magyarországon sehol sem találok a neten.(Illetve egy helyen, rohadtdrága+áfa)Nem tud valaki valami helyt
ahol ilyen ritkaságokat be lehetne szerezni, nem tul drágán? -
uzsidoboz #116 Ha már itt vagyok akkor megkérdezem hogy milyen tapasztalata van lg f720p monitorral? Mert én már kétszer elküldtem szevízbe és folyton azt mondták h nincs baja! A következők a problémák.
1: változó időben változó felbontásnál a monitor el kezd sípolni változó ideig tehát teljesen random!
2: Nem tudom beállítani a monitort h igazodjon a sarkaihoz meg a széleihez, jó van egy hibahatár de félcentinél több már sztem már nem tartozik ide!Az egész monitor képe ferde me torz egy napot elszarakodtam vele de nem lett jó!Ha vmikor jó lesz naggyából akkor a következő bekapcsolásra szar lesz! :(?
Van az ati catatlystoknál h szinronizálás (függőleges+vízszintes+összetett) Ezek mit jelentenek? Állítgattam rajta de nem javult meg! Vagy dugjam át digitális kimenetre a sima monitort, azt mondják akkor nem lesz olyan szép a kép?!
Vagy a vga kártyám a szar? A régi monitoromnál nem volt ilyen gond!
-
uzsidoboz #115 Van ilyen nekem az előző alaplap egyszerűen nem tudott együtt élni a fx5600sal folyton elfehéredett nem midig néha... Próbáld meg egy másik táppal meg alaplappal nekemis eltartott egy darabig amire rájöttem.... -
GYILOKOLI #114 Hogy lehet a számítógépet rákötni a tévére hogy ott tudjam nézni az egyik filmem? -
#113 Sziasztok!
Segítsetek nekem...
Remélem, hogy ti tudtok rajtam segíteni, mert nagyon ideges vagyok, ezt a levelet a bnőm gépéről küldöm...
Szóval tegnap a gépem már szarakodott, azt csinálta, hogy csak az 5.-6. újrakapcsolás után jelent meg a monitoron a dolgok. De ma reggel be akartam kapcsolni, és hiába kapcsolom be a gépet, egyszerűen a monitorom fekete marad, semmi se történik. A monitor, gép TUTI, hogy jól van összedugva. Ugye rögtön arra gondoltam, hogy rossz a monitorom. Fogtam a monitoromat átvittem a másik géphez. Ott símán bekapcsolt, nem volt semmi gond. Ugye akkor arra gondoltam, hogy a videókártyám a rossz. De este kiderűlt, hogy azzal sincs semmi gond, ugyanis áttettük a másik gépbe és ott volt képe a monitornak. Akkor azt csináltuk, hogy a másik gépből kivettük a videó kártyát és betettük az én gépembe. És most se volt kép! Most akkor az alaplapom beszart? Vennem kell egy alaplapot? Tudom, hogy ezt most így nagyon nehéz megválaszolni, de... Mi lehet most a gond szerinted? Mit kéne még megpróbálnom? A tápkábel szerintem 80%, hogy jó!
Köszi a segítséget!!
Ui.: Lehet, hogy a cipekedésbe lett valami baja?! Venni kell egy új alaplapot? De az ha jól tudom, akkor RE-Install-al jár ugye? -
#112 LG Flatron F920B szervíz menü
MENU alul a két csillagra ráállni, de selectet nem kell nyomni
majd LEFELENYÍL+BALRANYÍL egyszerre pár másodpercig, utána ha újra bemegyek a menube, a két csillag helyett egy 12 lesz, select, majd ráállni a degausra és JOBBRANYÍL
lehet állítani a horizontális fókuszt, vertikális fókuszt, fényerőt, kontrasztot, geometrial dolgokat ami alap menübe nincsen ...
nekem a széle egy kicsit homályos volt, de így sikerült beállítani
-
#111 Monitorom mostanában kibaszott homályos lett ez mitől lehet ,kezd behalni? -
Zenszkij #110 az én LG m is hasonló cipőben jár. Lehet hogy mind most betegedett meg egyszerre? egyébként nekem a szín vibrál alig észrevehetően -
#109 hellósztok
van egy tünet a monitoromnak
de elöbb egy kérdés volt olyan hogy a mobilom a monitor mellet volt elkezdet a hangszoró fura pityegö hangot adni és a monitor oldala csikozodot
ez gondolom az interferencia
nos mivan akor ha a mobil nincs a közelbe vagy ki van kapcsolva miért csikozodik a monitor? (Nokia MicroEmission 447x)
üdv.. -
#108 Na igen.
Amúgy nálam most azt is csinálja, hogy ha valakinek villogós Avatarja van, akkor a kép is alig észrevehetően vibrál.
Fura. Lehet, hogy el kellene vinnem szervízbe? -
#107 Nekem egy 3 éves LG 775Ft-m van, és az utóbbi hetekben én is találkoztam ilyen sistergés jelenséggel, de csak a monitor alsó egy harmadában jelentkezett. Azt hittem, a kábellel lehet baj, de azt cserélni sem lehet. Nálam is egyre gyakrabban fordul elő, annyira nem is zavaró, csak nem tudom, hogy ez a moonitor végét jelezheti e. -
#106 Nos, nekem az a problémám, hogy a monitorom (LG F900P) az utóbbi 2-4 hétben elkezdte azt csinálni, hogy vibrál, sistereg a kép 1280x1024 100Hz-en.
Lentebb vettem a felbontást a 1152x864-re 120 Hz-en, ott jobb a helyzet, de amikor a topic nevein húzom a kurzort, akkor egy halvány fekete vonal rohangál a topicnevek mellett/mögött és alig észrevehetően vibrál a kép.
SA-ban (800x600, 120Hz) is előjön ez a zsizsegés.
Tudtok valamit?
1.5 éves a monitor (2004 jan 07).
Van valami ötletetek, viszonylag sürgős lenne!!!
Előre is köszönöm az ötleteket és tippeket. -
izb #105 Volt hasonló öcsémnek.
Az elektonika szállt el a monitorában.Vidd el szervízbe.