3178
Tomcat pólóboltja
  • Taranov
    Nonszensz!
  • mrzed001
    Tévedtem, a terrorista szó nem szerepel, csak a "csuklyások" (ala Ku Klux Klan), az viszont 4x is :p
    Csuklyásokkal küzdöttek a Lungo Drom-osok Pokorni fórumán
    tíz, símaszkot és csuklyát viselő fiatal rohamozta meg péntek este Pokorni Zoltán püspökladányi lakossági fórumának résztvevőit, és ököllel ütni-verni kezdték azokat, akik nem fértek be a MÁV-étterembe. Az "agresszív álarcosok" az útjukba kerülő embereket püfölni kezdték. Az ütlegekből Arnóth Sándor - a helyi Fidesz-jelölt, akit Pokorni mutatott be a közönségnek - fiának is kijutott. A verekedőket végül a Lungo Drom aktivistái kiszorították a teremből, majd értesítették a rendőrséget. A csuklyásokat később rendőrök vették őrizetbe

Az index, mint pártatlan és tényhű hírforrás
  • mrzed001
    Amiket leírtál igen, azok mind problémák.
    Csak a t-k-m van tele az olyan emberekkel, akik csak a gondokat sorolják a politikában is.
    Órákon át tudnám én is sorolni, hogy mi szar, de attól még semmi sem lett jobb.
    Szóval problémákról csak úgy szeretnék hallani, hogy ott van rögtön mellette min. 1 megoldási javaslat is.

Úgy mellesleg ki is mondta, talán Verebes, hogy aki idiótaságokat csinál, vagy idióta, azokat lehet kifigurázni/parodizálni, aki nem azt nehéz vagy lehetetlen (amikor megvádolták a Heti 7est, hogy folyton csak bizonyos párt baklövésein lovagolnak/röhögnek).
  • AnuluWork #2894
    Itthon sem a pénzekről van szó. Azt megtermeli az ország és lakossága. Itthon az elosztással van baj.

Többmilliárdos bútorok, autók, 4 évente új mobilok, milliárdos mobilszámlák, stb. Azonban ez sem lenne baj, ha csak odafigyelnének pár dologra: pl. a parkolási díjból ne meggazdagodjon pár haver, hanem tűntessék el a lyukakat, kátyúkat. Ne pármillióról vitázzanak, ha a bőrbútorokat gátlástalanul évente lecserélik. A laptopokat megértem, hogy cserélik, de a mobilt minek? A lyukak-kátyúk csak nőnek ki a földből; roppant magasak az autópályadíjak; barom polgármesterek - a helyi tanács beleegyezésével - vidéken képesek 50-es táblákat kinyomni a kulcsfőutakra, amiket elkerülni is alig lehet; a vasútunk szar, a vonatok koszosak és késnek; a buszok többtízévesek, veszélyesek, a helyi járatok tömve jegy nélkül utazó hajléktalanokkal; a szemetesautók reggel 8 után is megtalálhatóak az utcákon (a Monarchiában, sőt a 30-as években is, ha 7-ig nem tűntek el, levontak a napidíjukból); a gyalogosok mindenhol közlekednek, ott is, ahol nincs zebra, nem lehet átkelni + szarnak az autósokra; az autósok a minimális kerékpárutat is állandóan elállják, emellett leállnak lámpát villogtatva, mintha az szabályos lenne; a zsaruk száguldoznak az utakon; a sofőrök 40%-a ön és közveszélyes; mandínerből parkolnak, nem kímélik a céges kocsit; megengedhetetlen hangnem az utakon, ráadásul az alapvető szabályokat sem tartják be; az indexet ritka esetben (max. parkoláskor) használják; roppant szabálytalanok; a politikusok lopnak, ki nagyot, ki kevesebbet; stb. Lehetne fokozni ...

Erre itt van Tomcat, aki majd megváltja a Világot. Na persze! Mostanában már nem ő balhézik, sok fiatalt vesz rá, hogy az ő hülyeségét hírdesse, akciózzanak.

Egyelőre a szocikat még nem szidta, semmi akció, még említve is alig lettek. Ebből többek között arra gondolok, hogy a jelenlegi működésének igenis köze van hozzájuk és a Zöld nem más, mint a tizenéves ill. első szavazókat valamint a sok "nekem semmi sem jó, de szavazni nem megyek el" szavazót megszólító "Új-Centrum" szintű párt. Ha majd tényleg szépen sorraveszi az összes pártot, lehet, hogy megváltoztatom a véleményem, de addig szerintem kb. annyira saját fejéből jönnek ezek az akciók, és főleg a kommentálásuk, mint amennyire a Demokrata baloldali lap ...
  • mrzed001
    Mi a francnak vasút, ha nincsenek városok, amik közt közlekedjenek. Így már érted?
    Megint öngól. Gondolom emlékszel a vadnyugatra, és a nagy amcsi K->NY hódításra/betelepedésre
    Nem úgy építették, hogy x,y,z, ..... ,c,b,a városokon át közlekedjen, merthogy nem voltak (azaz csak kevés és kicsi), hanem át egyik oldalról a másikra.
    Aztán ahol megállt pölö vízért (akár egy "csak állomás" helyen), ott nemegyszer egy város nőtt ki a földből. Vagy a vasút mellett építettek fel új várost, és lett ott egy megálló.
    De mondhatnám az autópályát is: nem azért kell építeni autópályákat, hogy a telepek/gyárak forgalmát elvigye, hanem azért, mert autópálya mellé szívesebben települnek gyárak/telephelyek.
  • mrzed001
    Ki is mondta, hogy az álmodozót csak egy hajszál választja el a látnoktól? Öregszem :) Talán Vernével kapcsolatban mondta ...

Ami a végét illeti, nos a magad fital korával ez egy kissé nagyképű beszólásnak tűnik (ha tényleg annyi vagy, és nem csak elkalimpáltad). Ennyi erővel én is írhatnám, hogy vitatkozik velem itt egy kispöcs, aki 10 évvel fiatalabb nállam és mit tudhat az az életről .... DE nem teszem.
    Ez az amit E.L.Ő.Í.T.É.L.E.T.N.E.K hívnak. Már szóltam, hogy ez egy megfelelően ronda dolog, pláne ha nem jól megalapozottan egyes kisebbségek ellen irányul :pp

Tovább megyek, ha egy dolgozó tisztességes cigányra azt mondod, hogy tetves, akkor az az előítélet áldozata lett.
    Visszavonatkoztatva a 16 éves politikailag aktív fiatalra azt mondani, hogy nem tudja mit csinál és nem is értheti és azt se tudja, hogy mi is az a politika, nos akkor ő is az előítélet áldozata lett.
  • I.C.ram
    Najó leírom egy primitívebb példával, hogy megértsd.

Mi a francnak vasút, ha nincsenek városok, amik közt közlekedjenek. Így már érted?
  • I.C.ram
    Mondtam ,hogy ne ilyen korlátoltan értelmezd. Leírtam az értelmezést, ha ezekután sem érted meg, akkor sajnálom.
  • I.C.ram
    Aki zöldpárt szipatinzáns, az nem más mint álmodozó. Ilyen kamu ígéreteket ígérgető párt komolytalan, kb mint a nagy pártok.

Erről az egészről a sokat emlegetett szadesz új generációs antifasiszta tüntetés jut eszembe. Azt se tudják mi az a fasizmus, azt se tudják ki volt az a Szálasi, mikor élt stb, de azért tüntetnek a 14-16 éves kis pöcsök, akiknek a töri átlaguk 1.2 lehetett.
  • mrzed001
    Miért kevered az alkalmazást és az azt átvivő közeget?
    Személyes ügyintézés sincs, ha nincs átvivő közeg ( levegő :p )
    Ugye?
  • I.C.ram
    Ne ilyen korlátoltan értelmezd. Elöbb kell a sín az online ügyintezés, hogy aztán az emberek közlekedhessenek rajta az ingyen vonatjárattal. Ha nincs sín, akkor hiába van mozdonyuk az embereknek, ha nem tudják mire haszánli, érted?
  • mrzed001
    És mivel nagy átlagban seggek a 16 évesek, ezért szerinted ez is csak egy segg 16 éves volt. Nos, ismételten gratulálok az ítélőképességedhez (No előítélet mi ).
  • mrzed001
    A te hasonlatoddal élve szerintem előbb kell a sín a vivőközeg, mint a mozdony, ami megy rajta, azaz az alkalmazás.
    Öngól ?
  • I.C.ram
    Mindenkiről beszélek, hanem a nagy átlagról.
  • Taranov
    Ez tény. Különösebben nem drága, de kérdés, hogy kell-e ez egyáltalán, és tényleg erre kell-e költeni. Én nem sürgetném a net elterjedését, majd kialakul ez egy évtizeden belül. Akiket meg nem érdekel az internet, azokat nem kell rákényszeríteni.
  • I.C.ram
    Most szerinted előbb kéne mozdony, és aztán lerakni a síneket. Szerintem fordítva.
  • Taranov
    Viszont lehet egy ember buta és tájékozatlan, esetlegesen analfabéta idősebb korában is, és értelmes is 16 évesen.
    Nekem megvolt a véleményem 16 éves koromban is, és ismertem akkor is segg hülye embereket is. De biztos hibás volt a véleményem.
  • mrzed001
    Vagy te még mindig nem érted az ok-okozati összefüggést.
    Nincs teljes ekormányzati rendszer, mert nincs elég nettel rendelkező, ezért nincsenek rákényszerítve, hogy kifejlesszék.
    Ha lenne elég nettel rendelkező, a jónép verné a tamtamot, hogy miért nem tudja így intézni az ügyeit.
    Ennyi.

(úgy mellesleg ha lenne full ekormányzati rendszer az nem jelentené azt, hogy mindenki internetet venne, mert k-rvadrága, tehát nem lenne rendesen kihasználva -> le is állítanák)
  • Taranov
    Tőlem még a telefont is ellopják, egyszer vittem a laptopomat BKV-n (egyébként csak autóval), de már nem merném.
  • I.C.ram
    Akkor is karban kell tartani, javítani, stb.
  • I.C.ram
    Pedig de. 25 évesen már sokkal nagyobb élettapsztalata van az embernek, mint 16 évesen. Valószínűleg már több dolga is volt a bürökráciával, adóval, stb fogalmakkal.

Ha most Mike itt lenne, kapnál a fejedre :D
  • Taranov
    Ez szerintem egyáltalán nem korfüggő.
  • I.C.ram
    Én megint leírom neked, mert még mindig nem értetted meg. Egy ilyen dologhoz kell infrastruktúra, ami jelenleg nincs. Jelenleg sztine semmit nem intézhetsz a neten, akkor meg minek? Előbb ezt kéne megoldani. Ne a világ leggzadagabb országait hasonlítsd hozzánk.
  • Taranov
    Pont ezt akartam mondani.
  • Taranov
    A Wifit úgy képzelném el, hogy 100 emberre számolnak mondjuk 5 Mbitet, és a WLAN adapter/hálókártya nem lenne ingyenes. Ennyi egyszeri díja lenne az ingyen netnek.
  • mrzed001
    Kérlek alásan 2 évig jártam vonattal napi 200 km-et úgy, hogy végig az ölemben volt a zsírúj laptop (játszottam, fejlesztettem ...). Nagy darab-e vagyok
  • Taranov
    1) 2 km autópálya ára szerintem. Azért az autópálya fontosabb, mint az, hogy a sok hülye netezzen.
    3) Én pl. megosztom a netem WLAN-on, de nem nagyon használják. Akinek van WLAN adaptere, annak már nete is. Havonta egyszer talán felcsatlakozik olyan, akinek épp megszakadt a nete.
  • mrzed001
    Nos, gondolom nem hallottál a TETRA (jól emlékszem a nevére?) rendszerről. Ez lényegében pont az, egész BP-re adat szintű lefedettség a zsaruk, tűzoltók, mentők, katasztrófavédelmisek részére. Mellesleg sokkal többe kerül, mintha WLAN lenne kiépítve. Ja, és kiépítésre kerül :pp
    Szóval feleslegesen papolsz itt a _HATALMAS_ költégekről.

A lényeget persze még mindig nem érted. Nem azért kell ingyenes internet, hogy mindenki tölthessen le rajta mint a güzü, hanem ... inkább rávezetlek :P
    Gondolkozz el, valyon miért kell annyira a skandinávoknak?
    Hmmm.
    Te talán elsétálnál az okmányirodába, ha odakint éppen -35 van?
    A f-szt. Nos ezért.
    És itt is azért kellene, hogy online intézhessük az ügyeinket.
  • Taranov
    Én is erről beszéltem az előbb. Megvalósítható, Frankfurtban, Amerikában csinálják is.
    Az más dolog, hogy a déliben úgy ellopják a laptopod, ahogy az annak a rendje.
  • I.C.ram
    San Franciso és Párizs költségvetése külön-különannyi, mitn egész magyarországé :D Gondolod, ha még nluk is csak lesz, akkor Magyarország képes lenne, ilyen deficites kasszával ilyen luxus berúházásokba kedeni? Ne hasonlítsuk Párizst meg San Francisot meg New Orleanst. Arról nem is beszélve, hogy náluk a meglévő hálozatot kell fejleszteni, ingyenessé tenni, addig nálunk még ki is kéne építeni... Ezzel még várni kéne. Van nagyobb gondunk is ennél. Akinek meg annyira fontos lenne a net, és nincs otthon, az bemegy egy libriba, vagy akárhova és netezik ott.
  • I.C.ram
    Hát igen, ők azért elég messze vannak tőlünk.
  • mrzed001
    Ha ilyen kurva egyszerű lenne, akkor szerinted miért nincs máshol ingyen net? Tudtommal sehol sincs.

Vagy talán nem-e nem olvasol-e sg híreket-e? Heee?
    Vezetéknélküli internet fedné le egész San Franciscót
    Vezeték nélküli hálózat épül New Orleansban
    Ingyenes szélessávú internethálózat lesz Párizsban

Nem állami kezdeményezés:
    Google és Earthlink: közös WLAN-hálózat
    Nyílt Wifit mindenhova

+ merthogy a power kábelen is megoldható az egész, áram meg má csak van mindenhun:
    Nyíregyházán a falból is internet folyik

Write only user. Shut Down PLEASE
  • Voltan
    Igen, ott egy bizonyos sávszélességig ingyenes.
  • Voltan
    Ezt egy szóval sem mondtam. Érdeklődjön csak nyugodtan. De egy párt részéről olyanokat használni ilyen "akciókra", akik még csak nem is szavazóképesek, és ugyebár jogilag fiatal korúnak minősülnek, az erkölcstelen, és elfogadhatatlan.
  • I.C.ram
    16 évesként hajlamos bedőlni az ilyen meseszerű ígéreteknek az ember. Ahogy azt tették is.
  • I.C.ram
    Épp ezaz, hogy üzleti jelleggel gondolkodom.

Olyan nincs, hogy egyszer kell fizetni. Ez nem úgym egy, hogy kiépítem aztán, az úgy marad. Karban ell tartani, a meghibásodásokat javítani, stb.

Ha ilyen kurva egyszerű lenne, akkor szerinted miért nincs máshol ingyen net? Tudtommal sehol sincs. Esetleg a Skandináv országokban tudom elképzelni.
  • mrzed001
    Szóval akkor büntessük azt a k-rva 16 évest, aki érdeklődik a politika iránt, és ha felnő szeretne beleszólni az életének és az ország sorsának alakulásába
    GRATULÁLOK.
  • mrzed001
    Itt most két állításoddal éppen ellentmondást sikerült összehoznod.
    pár évtizeddel ezelött még sokkal értelmesebbek voltak a fiatalok
    50-150 évvel ezelőtt akkor ??
    a másik, hogy egyik forradalmat sem az elsőévesekek kezdték. Hanem a 21-24 évesek
    150 éve a 21 éves már komoly férfi volt, nem fiatal. 50 éve a 24 éves dettó
  • Voltan
    Hát igen, sajnos ez is igaz.
  • mrzed001
    Gondolkodj üzleti jelleggel. Wifi/WLAN-hoz mi kell:
    bázisállomás (WLAN-nál össz 30 mega ha jól emlékszem a sávja, amire kb 1 km-es körzetben lévők tudnak kapcsolódni)
    Mellesleg vidéken a városokban, falvakban megint csak egyszerűen összehozható (kevesebb az árnyékoló nagy ház)
    A vevőt meg vegye meg mindenki magának aki a központi hálózatra akar kapcsolódni, nem egy vészes összeg és csak egyszer kell fizetni, nem úgy, mint egy előfizetést.