Tomcat pólóboltja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Pedig de. 25 évesen már sokkal nagyobb élettapsztalata van az embernek, mint 16 évesen. Valószínûleg már több dolga is volt a bürökráciával, adóval, stb fogalmakkal.

Ha most Mike itt lenne, kapnál a fejedre 😄
Taranov
Ez szerintem egyáltalán nem korfüggõ.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
Én megint leírom neked, mert még mindig nem értetted meg. Egy ilyen dologhoz kell infrastruktúra, ami jelenleg nincs. Jelenleg sztine semmit nem intézhetsz a neten, akkor meg minek? Elõbb ezt kéne megoldani. Ne a világ leggzadagabb országait hasonlítsd hozzánk.
Taranov
Pont ezt akartam mondani.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
A Wifit úgy képzelném el, hogy 100 emberre számolnak mondjuk 5 Mbitet, és a WLAN adapter/hálókártya nem lenne ingyenes. Ennyi egyszeri díja lenne az ingyen netnek.

mrzed001
Kérlek alásan 2 évig jártam vonattal napi 200 km-et úgy, hogy végig az ölemben volt a zsírúj laptop (játszottam, fejlesztettem ...). Nagy darab-e vagyok <#idiota>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Taranov
1) 2 km autópálya ára szerintem. Azért az autópálya fontosabb, mint az, hogy a sok hülye netezzen.
3) Én pl. megosztom a netem WLAN-on, de nem nagyon használják. Akinek van WLAN adaptere, annak már nete is. Havonta egyszer talán felcsatlakozik olyan, akinek épp megszakadt a nete.

mrzed001
Nos, gondolom nem hallottál a TETRA (jól emlékszem a nevére?) rendszerrõl. Ez lényegében pont az, egész BP-re adat szintû lefedettség a zsaruk, tûzoltók, mentõk, katasztrófavédelmisek részére. Mellesleg sokkal többe kerül, mintha WLAN lenne kiépítve. Ja, és kiépítésre kerül :pp
Szóval feleslegesen papolsz itt a _HATALMAS_ költégekrõl.

A lényeget persze még mindig nem érted. Nem azért kell ingyenes internet, hogy mindenki tölthessen le rajta mint a güzü, hanem ... inkább rávezetlek 😛
Gondolkozz el, valyon miért kell annyira a skandinávoknak?
Hmmm.
Te talán elsétálnál az okmányirodába, ha odakint éppen -35 van?
A f-szt. Nos ezért.
És itt is azért kellene, hogy online intézhessük az ügyeinket.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Taranov
Én is errõl beszéltem az elõbb. Megvalósítható, Frankfurtban, Amerikában csinálják is.
Az más dolog, hogy a déliben úgy ellopják a laptopod, ahogy az annak a rendje.

I.C.ram
San Franciso és Párizs költségvetése külön-különannyi, mitn egész magyarországé 😄 Gondolod, ha még nluk is csak lesz, akkor Magyarország képes lenne, ilyen deficites kasszával ilyen luxus berúházásokba kedeni? Ne hasonlítsuk Párizst meg San Francisot meg New Orleanst. Arról nem is beszélve, hogy náluk a meglévõ hálozatot kell fejleszteni, ingyenessé tenni, addig nálunk még ki is kéne építeni... Ezzel még várni kéne. Van nagyobb gondunk is ennél. Akinek meg annyira fontos lenne a net, és nincs otthon, az bemegy egy libriba, vagy akárhova és netezik ott.
I.C.ram
Hát igen, õk azért elég messze vannak tõlünk.
mrzed001
Ha ilyen kurva egyszerû lenne, akkor szerinted miért nincs máshol ingyen net? Tudtommal sehol sincs.

Vagy talán nem-e nem olvasol-e sg híreket-e? Heee?
Vezetéknélküli internet fedné le egész San Franciscót
Vezeték nélküli hálózat épül New Orleansban
Ingyenes szélessávú internethálózat lesz Párizsban

Nem állami kezdeményezés:
Google és Earthlink: közös WLAN-hálózat
Nyílt Wifit mindenhova

+ merthogy a power kábelen is megoldható az egész, áram meg má csak van mindenhun:
Nyíregyházán a falból is internet folyik

Write only user. Shut Down PLEASE <#eplus2>

Voltan
Igen, ott egy bizonyos sávszélességig ingyenes.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Ezt egy szóval sem mondtam. Érdeklõdjön csak nyugodtan. De egy párt részérõl olyanokat használni ilyen "akciókra", akik még csak nem is szavazóképesek, és ugyebár jogilag fiatal korúnak minõsülnek, az erkölcstelen, és elfogadhatatlan.

I.C.ram
16 évesként hajlamos bedõlni az ilyen meseszerû ígéreteknek az ember. Ahogy azt tették is.
I.C.ram
Épp ezaz, hogy üzleti jelleggel gondolkodom.

Olyan nincs, hogy egyszer kell fizetni. Ez nem úgym egy, hogy kiépítem aztán, az úgy marad. Karban ell tartani, a meghibásodásokat javítani, stb.

Ha ilyen kurva egyszerû lenne, akkor szerinted miért nincs máshol ingyen net? Tudtommal sehol sincs. Esetleg a Skandináv országokban tudom elképzelni.
mrzed001
Szóval akkor büntessük azt a k-rva 16 évest, aki érdeklõdik a politika iránt, és ha felnõ szeretne beleszólni az életének és az ország sorsának alakulásába
GRATULÁLOK.

mrzed001
Itt most két állításoddal éppen ellentmondást sikerült összehoznod.
pár évtizeddel ezelött még sokkal értelmesebbek voltak a fiatalok
50-150 évvel ezelõtt akkor ??
a másik, hogy egyik forradalmat sem az elsõévesekek kezdték. Hanem a 21-24 évesek
150 éve a 21 éves már komoly férfi volt, nem fiatal. 50 éve a 24 éves dettó

Voltan
Hát igen, sajnos ez is igaz.

mrzed001
Gondolkodj üzleti jelleggel. Wifi/WLAN-hoz mi kell:
bázisállomás (WLAN-nál össz 30 mega ha jól emlékszem a sávja, amire kb 1 km-es körzetben lévõk tudnak kapcsolódni)
Mellesleg vidéken a városokban, falvakban megint csak egyszerûen összehozható (kevesebb az árnyékoló nagy ház)
A vevõt meg vegye meg mindenki magának aki a központi hálózatra akar kapcsolódni, nem egy vészes összeg és csak egyszer kell fizetni, nem úgy, mint egy elõfizetést.

I.C.ram
Ja és pár évtizeddel ezelött még sokkal értelmesebbek voltak a fiatalok mint a ma, hála a sok butító hülyeségnek. Régen erdeklõdtek a politika iránt, ma már nem.
I.C.ram
Az a 2 év elég sok idõ. Az meg a másik, hogy egyik forradalmat sem az elsõévesekek kezdték. Hanem a 21-24 évesek.
I.C.ram
Mindenki képes átlátni a zöldpárt alapnélküli ígéretein, meg tomcat behülyítésein, csak te nem.
mrzed001
A 16-nál csak 2-vel több a 18 ugyebár. Vagy tévedek? Sok az a 2 év, vagy egy korosztály ?

mrzed001
Na ilyet és ehhez hasonlót NE!<#ticking>

I.C.ram
Évente! Nem egyszeri össze, hanem évente! és csak 100ezer fõvel számoltam, aminél tuti nagyobb lenne a létszám. 500ezer is simán rúghat a dolog. 20-30 km autópályával kevesebb épülne évente, akkor szinte el se mozdulna a dolog.

Nem csak BP-n vannak netezni akarók. Vidéken simán kerülhet ennyibe, vagy még többe is. Infrastruktúra is kell ám, nem elég, hogy odagondolom a netet.

Tudtommal a Wifihez is kell adó/vevõ, ami nem minden gépben van. Ez is költség.
Voltan
Mondd már el, melyik forradalmat kezdték 15-16 éves gyerekek! Maximum egy menzai kajacsatát.

mrzed001
Hát igen, az ekormányzathoz elõbb egy nagy eadatbázis efejlesztése kellene de piszkosul 😊)

I.C.ram
Ja az meg a másik nevetséges dolog, hogy pont az beszél itt a benyalt propagandáról, aki beveszi tomcat és a zöld párt hülyeségeit.
mrzed001
1) 4,8 Mrd ugyebár 20-30 km autópálya ára (piha)
2) miért 4000Ft-al számolsz? Kisebb sávszél és nagyobb terítettség esetén tizede sem lenne (most Chello light ennyi).
3) Wi-Fi egy teljesen jó megoldás, nem kell a drága telefon/Tv-s kábeleket húzogatni mindenkinek, elég egy központosított rendszer (mint a mobiloknál) ... teljesen találó. (mellesleg van egy polgári kezdeményezés is, hogy ossza meg mindenki a vezetékes netjét wifin, így lefedve a várost)

Szóval közel sem megvalósíthatatlan....

I.C.ram
Leírom mégegyszer!

Baromi sokan vannak azok, akik csak azért nem mennek be a városba, mert tudják, hogy fizetni kell a parkolásért, nem azért mert telített, mert parkolóhelyet mindigl ehet találni, max 1 utcával arrébb. Már ezért a pár minusz autósért is megérte a dolog. Inkább azt kéne megoldani, hogy ezért a jövedelemért kötelességeket is kéne teljesíteni, pl útkarbantartás, takarítás, stb.
I.C.ram
Na ez már lol. Miért vagy ilyen értetlen?
I.C.ram
Mióta járnak 16 évesek egyetemre/fõiskolára?
mrzed001
Persze akinek nincs gépe az gond, de mint a déliben, burgerekben ... internetes pontokat lehet felállítani, ahol intézhetik az ügyeiket.
Tudod, a Pusztítóban már ezt is megjósolták :pp

ezek gyerekek és nem fiatalok -.-
mrzed001
Azt ugye tudod, hogy a forradalmakat mindig ezek a fiatalok kezdték.
Riogadtuk is ezzel a BME-n a tanárokat, hogy ugye tudja hogy az összes forraladalom egyik bázisa éppen a BME volt (régebben ráadásul katonatiszti iskola is volt :ppp), szóval ezt talán nem kellene .... <#hehe>
Szóval nem lebecsülni a fiatalokat.

mrzed001
Mié, van aki tényleg bevette, hogy a parkolásért az Õ érdekében kell fizetnie (ráadásul még csak nem is az államnak) ???
Nemááááá, ennyire azért nem hülye a magyar ember <#nemtudom>

I.C.ram
Kizárt dolog ,hogy beszervezték. Õ magától ilyen hülye.
I.C.ram
Hát csak ennyi kb.
I.C.ram
Ha jól számolom 400 millió forint lenne HAVONTA! Azaz évente 4.8 millárd évente.
AnuluWork
Vsz elkapták a srácot, és bevállalt valamit, mint pl. a választások elõtt sok hülyeséget toljon a tizenévesek arcába.

Sokkal többeket hülyít meg 17-18 évesek közül ez az anti-Fidesz reklám, mintha a Kovácsot tolná az sg olvasók arcába nap mint nap az sg, hogy szavazz erre, mert "mindenkinéllesznet,haránkszavazol,mindenkinél,bizony,szavazzránk (kacsint)".

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

I.C.ram
Na most számold ki, hogy mondjuk 100ezer ember (és ekkor nem mondtam sokat) esetében mekkora + havi költség lenne, az amúgyis haldoklo államkasszára nézve.
Punker
neten intézzni mindent? ebben az országban? anyám kapott levelet az önkormányzattól hogy nem fizett be valami adót a kocsira, az nem tûnt fel nekik hogy azt a kocsit 93-ban eladtuk 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Taranov
Azért annyi haszna van, hogy rávilágít a cigányok késeléseire.

I.C.ram
Az a másik. Tomcat behülyíti a kis pöcsöket teljesen. Sok majom, meg úgy néz rá mint valami nemzeti hõsre.
Taranov
Mondjuk egy olyan havi 4 ezer ft-os havidíjjal lehet számolni, nem?
Szerintem is sok. vagy wifivel kéne megoldani, vagy sehogy. Akinek kell, az fizessen elõ.
Fontosabb lenne a közbiztonság javítása, a városkép, a közterületek tisztaságának javítás.

I.C.ram
Fogd már fel, hogy minden pénzbe kerül!

Gondolkodj már egy kicsit, hogy a 64/64-es net több tízezer emberre levetítve mekkora költséget jelent az internetszolgáltatóknak. Azt majd kifogja fizetni, az állam??
I.C.ram
Najó erre a balfaszságra nem reagálok...
Taranov
Azokkal lenne probléma, akiknek számítógépük sincs.

Voltan
Jaja, kb. Aztán, amin még morfondírozok: mindkét helyen írják, hogy az "akciócsoport" fõleg tizenévesekbõl állt. Hát könyörgöm, tizenéves középiskolás kis süldõkölkök ne vegyenek már részt ilyesmiben, tanulgassanak szépen inkább otthon. 16 éves politikai aktivisták? Na ne. Gondolom, nem kevéssé ez is Tomcat számlájára írható, lévén az õ Nemzeti-Hõs-Guru image-e fõleg erre a korosztályra lehet hatással. Mondjuk a Zöld párt is elmehet a pi***ba, hogy engedi tizenévesek részvételét ilyen politikai megmozdulásban. Ez undorító. Nagyon nem tetszik Tomcat mûködése az elmúlt fél-háromnegyed év során.