Tomcat pólóboltja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
Havas megfogja.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nem fogsz találni, hivatalosan nem lehet feltüntetni hány sittes cigo van, de kérdezz meg 1 smasszert, és igazad van mi magyarok többet ölünk, a különbség hogy ezek nagyrésze családi veszekedésbõl indul, és nem vagyon elleni bûncselekménybõl.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

mrzed001
"Dehogynem csoportosítok.
Csakhogy pl. a "ladás" alatt azt értem, akinek Ladája van és nem nem társítok hozzá negatív értékítéletet ("tetves ladás"). A kettõt ne keverjük.
(Másfelõl meg ami a "ladás" példánál értelmezhetetlen, az az, hogy a cigányoknál egy részük alapján ítéled meg az összes cigányt.)"

Félrebeszélsz 😊
Hazudsz, ha azt mondod, hogy a Ladásról, Merdzsósról nincs egy kép elõtted (tapasztalati úton sorolja be csoportokba az emberi agy az embereket és eseményeket)

Nem tudom, hogy hol élsz, de szerintem még nem jártál a 8 kerben. Ha szembejön veled 8 magyar sétálsz nyugodtan, ha szembe jön veled 4 cigány, már jobb, ha rohansz.
De komolyan, olyan demagóg beszélsz a cigányokkal kapcsolatos problémákról, mintha sose találkoztál volna még velük. Egyszer fuss össze azokkal, akiket védesz (vagy a családod), meglátjuk megváltozik-e egy két késszúrás után a véleményed? De tényleg, egyszer sétálj át a 8keren (tudod, kocsiból kiszáll, azt bezár, és a lábikódon elpampogás pár kilómétert). Nem kell neked senki inzultálni, nem kell neked senkire rossz szemmel nézni, mégis meg fognak támadni
Értsd meg végre, hogy nem mi vagyunk az agresszorok ! Áldozatok vagyunk !

"a jogász viszont rossz példa, mert a jog alapból egyenlõként kezel mindenkit."
Akkor miért van, hogy Mortimer elõzetesben csücsül, ellenben magyarokat szúrkáló cigányok szabadlábon vannak ??? (Mortimer nem visszaesõ)
A jog viszonylagos. NEM IGAZ, hogy azonos bûntényért mindenki azonos bûntetést kap. Ez egy nagyon rossz példa volt. Nézed Juszt mûsorát? Jogállam EZ, hogy oda ne oldalazzak. Nevetséges, amit a bíróságokon mûvelnek.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

akkor miért ragaszkodik az elkövetõi kör szerinti megkülönböztetéshez?

És ez az a pont, amikor elgondolkodom, hogy a mélyben vajon mirõl is szólhat valójában ez a dolog?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Az a paradox, hogy valahol ugyanazt mondom Tomcattel: szélsõséges eseteket kivéve ne számítson az elkövetõ származása. A különbség talán csak annyi, hogy Tomcat valamiért mániákusan ragaszkodik a "cigánybûnõzés" fogalomhoz, ami viszont fából vaskarika a kiindulási alaphoz képest, mivel ha nem szabadna számítania a származásnak, akkor miért ragaszkodik az elkövetõi kör szerinti megkülönböztetéshez?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Elvileg igen, de ezt miért korlátozza a cigányokra? A "tetves magyar" ugyanúgy megállná a helyét a bûnelkövetés alapján, hiszen van elég magyar bûnõzõ és mint a lejjebb említett kutatások is mutatják, az igazán súlyos és durva bûncselekményeket nem a cigányok, hanem a magyarok követik el.

Talán azért, mert a "tetves magyar" kifejezés néhány embert nemzeti önérzetében sértene meg? Mert pontosan ugyanolyan kiterjesztõleg értelmeznék, mint ahogy a "tetves cigány"-t valójában érteni kell?

Másrészt pedig szó sincs arról, hogy a cigány megúszna azzal bármit, hogy õ azt mondja, cigány származású.
Az emberek sajnos nem igazán értenek a joghoz, szóval csak annyit látnak, hogy az elkövetõ elmegy és rögtön arra gondolnak, hogy cigány származása miatt engedték el.(*)
Mindeközben pedig nem veri ki a szemüket a témába vágó statisztika, mely szerint az elítélt cigány elkövetõk nagyobbik része visszaesõként van jelen a börtönökben. Akkor ez most hogy is van? Visszaesõként kell minimum egy jogerõs ítéletnek lenni egyfelõl, másfelõl a visszaesõként való elítélés hosszabb büntetést jelent.

(*): "magyar"-nál ilyenkor a "lefizette a bírót" duma van.

I.C.ram
Tomcat a bûnözõ cigányokról beszélt, nem a normális életet élõkrõl. Egy bûnözöt meg nyugodt szívvel lehet tevesezni, akár cigány, akár nem.
Egyébként olvasd el Tomcat beszédét és láthatod, hogy a cikkíró még lájtosan fogalmazott.

Szerintem szó sincs ilyen beállításról, mert nincs mit beállítani: ami elhangzott, elhangzott. Ha úgy érzed, hogy azalapján kõ-nácik vettek részt a rendezvényen, az nem a véletlen mûve, nem is benned vagy a cikkíróban van a hiba.

Szerinted nincs semmi igazság a tüntetés mondanivalójában?

Dehogynem: csakhogy ez a magyar közbeszédben oly divatos féligazság.

A véleményem megtalálod a #607-ben. Lényege:

1. Hogy van-e rasszista színezete az egésznek? Hogy ki kezdte az egészet? Nézõpont kérdése. Akik felháborodnak azon, hogy lerasszistázzák õket, nem veszik észre, hogy orrba-szájba cigányoznak. Ha ez az egész látszatbalhé nem a rasszizmusról szólna, akkor az egész ügy és a vasárnapi banzáj is nem a cigánybûnõzésrõl szólna, hanem a romló közbiztonságról: mert ugye elvileg nem lenne szabad számítania annak, hogy akár az elkövetõ, akár az áldozat többségi vagy kisebbségi. De úgy tûnik, nagyon is számít.
A rasszizmus ott kezdõdik, ahol minden különösebb ok nélkül elkezdik firtatni akár az elkövetõ, akár az áldozat(*) származását. Ebbe pedig ugyanúgy beletartozik a cigány származású vádlott alaptalan sápítozása, hogy õt cigány mivolta miatt szúrták meg, mint az, hogy cigánybûnözésrõl beszélnek: a lényeg ugyanis a legszélsõségesebb eseteket kivéve nem ez, hanem maga a bûncselekmény.

(*): "tettes"-rõl javítva.

I.C.ram
Úgy állítja be az egészet, mintha habzó suzájú kõ-nácik lettek volna a rendezvényen.

Szerinted nincs semmi igazság a tüntetés mondanivalójában?
(Azon kívül persze, hogy nem a tüntetés szellemiségének megfelelõ tudosítást közölt.)

Rendben. Szerinted miben?

I.C.ram
Hogyne 😄
Az indexes cikk max. a létszámban csúsztat, másban nem.

I.C.ram
Elolvastam a blogot, sajnos sok igazság van benne. 😞 Az Index cikk meg tényleg eléggé durván csúsztat :/
SoDI---
én csak most olvasom el mindjárt 😄

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
Több képen is rajta vagyok. 😄
Eddig hármon is 😄

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Most olvastam el.

Tomcat kezd kissé mániákus lenni...

SoDI---
De jó!
Itt van Tomcat blogjában egy kép rólam, ami a mai tüntetésen készült 😄

SoDI---

SoDI---
...ez egy...

SoDI---
Vége kimondta az igazságot a cigánybánözéssel kapcsolatban.
Nem értem, hogy hol kellene ebben a rasszizmust látnom, amikor egészen 1995-ig ez ez létezõ kriminalisztikai kategória volt.

Ami a tetvescigányozást illeti, az valóban többször is elhangzott. De egyértelmûen olyan kontextusban, ami alapján nem volt neki minimális rasszista felhangja sem.

A www.kettosallampolgarsag.hu beszámolója szerint Tomcat beszéde olyan "végre-valaki-kimondja-az-igazságot" jellegû volt, szóval feltételezem, hogy az elhangzott "tetves cigány"-t tényleg "tetves cigány"-nak kell érteni, amin a szövegkörnyezet nem nagyon változtat.

SoDI---
Ahhoz képest, hogy Tomcat esküdözött, hogy semmiféle aktuálpolitikai felhangja nem lesz a dolognak...

Ezzel kapcsolatban meg is írtam neki, hogy hazudik 😄

SoDI---
egészen pontosan 56%-os arányról

A www.kettosallampolgarsag.hu szerint Tomcat is 60%-os arányról beszélt.

Az aktuálpolitizálás minimális volt. Ha még ennyi se lett volna benne, akkor kifejezetten hiányérzetem lett volna.

Ahhoz képest, hogy Tomcat esküdözött, hogy semmiféle aktuálpolitikai felhangja nem lesz a dolognak...

SoDI---
Nem értem ezt a nagy felháborodást a tetvesezés miatt, ami a TV2-n is volt.
Nem kell semmit kiragadni a szövegkörnyezetébõl, és akkor lehet érteni mindent.

SoDI---
Az aktuálpolitizálás minimális volt. Ha még ennyi se lett volna benne, akkor kifejezetten hiányérzetem lett volna.

Ami a tetvescigányozást illeti, az valóban többször is elhangzott. De egyértelmûen olyan kontextusban, ami alapján nem volt neki minimális rasszista felhangja sem.

Akkor tehát az aktuálpolitizálás és Tomcat tetvescigányozása mind igaz? <#ravasz1>

Tomcat nem elõször beszélne faszságokat...

Egy másik Póczik-felmérés a bcs-típussal kapcsolatban ugyanezt mutatja:

Dominálnak a primitív és erõszakos vagyon elleni cselekmények, a kifinomultabb cselekmények aránya a cigányok felé haladva erõsen csökken. A cigányoknál a magyarokhoz képest valamivel jellemzõbb a csoportos elkövetés. A többszörösen büntetettek aránya a cigány és a transzetnikai csoportban meghaladja a magyar mutató kétszeresét.

A Huszár László-féle felmérés ezt így fogalmazza meg:

Az elkövetett bûncselekmények tekintetében a romák a vagyon elleniekben — elsõsorban a rablásban és a lopásban — felülreprezentáltak, ellentétben a legsúlyosabb személy elleni cselekménnyel, az emberöléssel (és annak kísérletével).

A börtönbeli létszámarányokról is találsz említést a Póczik-cikkben, de szó sincs tízszeres különbségrõl.

SoDI---
Én ma a tüntetésen hallottam Tomcat-tõl de utána nézek majd holnap a pontos adatoknak, most már fáradt vagyok.

Javítok: Huszár László 1999-ben csinált hasonló felmérést, aztán slussz-passz.

Szóval mi is van azzal a statisztikával?

Tudod, csak azért kérdezem, mert '71 és '88 közt volt olyan statisztika, mely kifejezetten a cigány bûnelkövetõkrõl szólt, de azóta a Póczik-féle felméréseken kívül nem nagyon készültek. (Mintha valaki még próbálkozott volna a témában, de nem vagyok biztos.)

#730?

(Mindig kíváncsi voltam már erre a statisztikára, de érdekes módon még senki sem tudta megmutatni.)

SoDI---
Tízszeres arányban ülnek börtönben ahhoz képest, amekkora a népességen belüli arányuk.

Az arányok nem jelentenek semmit. Ha az utcán elkövetett bcs-ek miatt lehet utálni a cigányokat, akkor egyéb, akár sokkal súlyosabb bcs-ekbõl miért nem vonnak le következtetéseket?

SoDI---
Amiért súlyosabb a büntetésük, annak az az oka, hogy a roma elítéltek sokkal nagyobb arányban visszaesõk

A súlyossággal nincs semmi bajom, annak csak örülök 😄
A létszámadatok sokkal viccesebbek.

Milyen statisztikára gondolsz pontosan?

SoDI---
Tessék mondani, és mi van azzal a rengeteg más bûncselekménnyel, amit a nem cigányok követnek el?

Itt az arányokról van szó, és arról, hogy az esetek többségében a cigányok az enyhébb bûncselekményeket is értetlen brutalitással viszik véghez. A statisztika nagy úr.

Igazad van, kihagytam, bár ez az eset irreleváns, ugyanis ennek semmilyen visszhangja sincs, maximum sokan örülnek neki, hogy irtják egymást.

akár hogy is próbálod szépíteni a dolgot tény hogy az ilyen tipusú büncselekmények nagy százalékát õk követik el.

No, ez a probléma.
A cigányokra rá van sütve a bélyeg, hogy utálni kell õket, mert õk azok, akik megállítanak az utcán és el akarják venni mindened, ha meg nem engedelmeskedsz, hasbaszúrnak.

Tessék mondani, és mi van azzal a rengeteg más bûncselekménnyel, amit a nem cigányok követnek el? Azokkal kapcsolatban miért nem von le senki hasonló logikájú következtetéseket az elkövetõkre nézve? Mert hülyén nézne ki, hogy az egyre több idióta autós alapján azt mondanám, hogy a magyarok* potenciális gyilkosok a volán mögött ülve?

Póczik Szilveszter végzett egy felmérést a váci börtönben, melyben vizsgálták azt is, hogy az ott magukat romának vallók miért kerültek oda. Idézet a tanulmányból:

Akárcsak korábban, a roma elkövetõk legjellegzetesebb cselekményének a lopás bizonyult, a megkérdezett roma elkövetõk 33,5%-a ilyen cselekményért töltötte szabadságvesztését. Ugyancsak jellemzõnek tekinthetõ a lakás- és üzletbetörés (11%), a rablás (16,6%), valamint a súlyos testi sértés (11%). Az utóbbi esetekben általában meghatározó szerepet játszik az alkohol. Más véleményekkel ellentétben továbbra is megerõsítve látjuk azon álláspontunkat, hogy a romák ritkán törnek áldozataik életére, hiszen az általunk megkérdezett roma elkövetõknek csak 5,5%-a követett el befejezett emberölést.

Amiért súlyosabb a büntetésük, annak az az oka, hogy a roma elítéltek sokkal nagyobb arányban visszaesõk.

Szóval kérdem én: a többi bûncselekmény alapján vajon miért nem von le senki következtetéseket a magyarokra(*) nézve?

(*): azért használom a "magyar"-t, mert ugye a cigányokat elõszeretettel állítják szembe a magyarokkal, pedig nem holmi vadliberális mellébeszélés a "kisebbségi/többségi" ellentétpár.

SRobert
nemrég kaptam:

"Szeged, sétálóutca, egy srác szórólapot osztogat, ad is mindenkinek
rendesen.
Feka kurvának álcázott kisebbségi "hölgy" is arra jár, neki nem ad. A cigány
nem
olyan, hogy amit ingyen adnak abból ne szerezzen, tesz még egy kört. Nem
kap..
A szûk agyában megfordul ám rögtön, hogy: rasszizmus, kirekesztés,
diszkrimináció..
és a többi liberalizmus által szájukba adott érv, amely arra hivatott, hogy
kötelezettség nélkül szerezhessenek jogokat.
Mind1. Oda fordul hát a sráchoz és nagy felháborodásában felelõsségre is
vonja: " Héé, Hát én azé' nem kapok olyat, mer' cigány vagyok? Mire a srác
lassan, tagoltan:
Nem. AZÉRT, MERT EZ EGY ALKALOMRA SZÓLÓ SZOLÁRIUMJEGY..."

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

SoDI---
A mostani helyzetet kihagytad. Ha C szúr le C-t, akkor meg fáradjanak át Romániába a jogvédõk 😄

SoDI---
Vegyünk egy nyilvánvaló hazugságot:

A hõség ellenére többen fekete bakancsban, fekete nadrágban, fekete
pólóban, és - nyilván a meleg miatt - leborotvált fejjel álldogáltak.

Szinte senkin se volt egységesen fekete ruházat. (Rajtam is csak véletlenül a szombati napon, zsidó ismerõsöm tett is rám megjegyzéseket :-))
a) Mindegyik sötét színû pólón volt valami ábra, vagy felirat. Nem láttam olyan, amin nem.
b) Lenyírt haj nem nagyon volt, max. nagyon rövid, de elvégre nyár van, vagy mi.

Tomcat-nak teljesen igaza volt: Cigányt verni tilos (és mindenki tudja folytatni: magyart verni szabad). Errõl szól a tüntetés.

A probléma a nem egyenlõ megítélésben van.

Ha nem cigány (NC) ver cigányt (C), akkor ugye bekever az, hogy vajon azért verik a C-t, mert C, vagy azért, mert mondjuk kötekedett és megkapja az ezért megérdemelt verést. Mivel Magyarországon általános utálatnak örvendenek (és ez azon kevés dolgok egyike, mely pártszimpátia-független), így nagyon összemosódnak a határok, melyeket persze igyekeznek kihasználni.

Ha C ver NC-t, akkor persze azonnal jön a magyargyûlölet meg a hasonlóan ostoba blabla.

A szitu akkor lesz érdekes, amikor NC ver/szúr le/stb. NC-t. Ilyenkor ugyanis még csak nyomokban sem lelhetõ fel holmi magyargyûlölet, nincsenek általánosítgatások az elkövetõ jellemére, társadalmi helyzetére nézve, szó sincs holmi kivételezésrõl a jog által: érdekes módon ilyenkor mindenki a tényeknél tud maradni.

Azt kéne elérni, hogy "NC vs NC" helyzetnél tapasztalható nagyfokú józanságot kéne alkalmazni minden más esetben is, akárki az elkövetõ vagy az áldozat. De ehhez racionális higgadt fej kellene: az elõítélet az, ami ilyen durván elbillenti a megítélést.

SoDI---

Te talán nem csoportosítasz? Mindenki azt teszi pl: pesti, magyar, fekete, vidéki, ladás ... Ez elkerülhetetlen, mindenki tartozik valahová

Dehogynem csoportosítok.
Csakhogy pl. a "ladás" alatt azt értem, akinek Ladája van és nem nem társítok hozzá negatív értékítéletet ("tetves ladás"). A kettõt ne keverjük.
(Másfelõl meg ami a "ladás" példánál értelmezhetetlen, az az, hogy a cigányoknál egy részük alapján ítéled meg az összes cigányt.)

Ahhoz viszont kell, hogy ezt a politikusokkal és jogászokkal is megértesd.

A politikussal nem tudok mit csinálni (mellesleg a politikus f*sz viselkedése még nem jogosít fel téged arra, hogy ugyanúgy viselkedj), a jogász viszont rossz példa, mert a jog alapból egyenlõként kezel mindenkit.
Jópár jogi eset közvélemény általi kommentálása megtanított arra, hogy az egyszeri ember elõszeretettel mond ítéletet egy esetrõl jogi ismeretek és a tények legfeljebb minimális ismerete mellett. Szóval azt állítani, hogy a cigányokkal pusztán azért bánnak enyhébben, mert cigányok és mert azok rasszizmusról sipítoznak, kissé felelõtlen.