3178
Tomcat pólóboltja
  • fifi
    nem igaz...
    mert nincs jogod tönkretenni, bármennyire zavar is.
  • Bandee1987
    figy, ha nekik joguk van sérteni a fülünket ilyen szarral, akkor sztem nekünk is van jogunk ezt megszüntetni, nem igaz?
  • Dynamic
    Igen, könnyebb rongálni meg összetörni, mint arébb menni 2 métert, amit később meg is tett.A graffitis kölyköket meg annak idején szó nélkül felpofozta(persze rendőrrel a jobbján).Következetes ember, ez is kiderült.
  • Bandee1987
    te is rugdosnád azt a reklámpanelt, mi? :) (főleg részegen :)))
  • joebacsi
    én még azt hozzátenném, hogy a pofátlan reklámoknak is van határa...
  • joebacsi
    a félreértések elkerülése végett itt van a kérdéses cikkrészlet:

"Egyszer például megesett, hogy hosszas lelki felkészítés után elvitték az egyik núbiai harcost élete elsõ iskolakör-repülésére, egy kétüléses MiG-21U fedélzetén. Az orosz pilóta részletesen elmagyarázta neki, hogy ne parázzon, a gép nem fog leesni, nem boszorkányság, nyugodjon le. Na, felszállt a gép, tettek egy kört a pont - vagyis a reptér - felett, és az orosz hátraszólt a niggernek, vajon fél-e? A válasz:

- Ááh, nem, Umbulu nem fél...

Hát jó, gondolta a pilóta, és leborított. Na, erre tele is lett Umbulu nadrágja, rémülten kapott a katapulthoz, és meg is rántotta. Bumm, repült a két ülés, a gép meg lezuhant. Ez még hagyján, de szerencsétlen orosz épp a gázkart markolta, és ott is maradt a keze a gépben. Mondanom sem kell, Umbulu nem lett pilóta, de sajnos többé az oktató sem repült."

namost le van írva, hogy a pilóta, akinek ottmaradt a keze, és aki meghúzta a katapultkart 2 külön ember, tehát a pilótát teljesen váratlanul érte a dolog...képzeljétek el a szituációt, amint épp egy egy komolyabb manővert hajt végre (nem az összetettségére gondolok, hanem arra, hogy azért igénybe veszi a gépet, és a pilótát rendesen), és közben szépen játszani kell a gázkarral is folyamatosan. Ugyanolyan, mint mikor egy erősebb kanyarban markolod a kormánykereket...erre egyszer megindul alattad az ülés felfelé, és a másodperc tört része alatt már kint vagy a gépből. Még az a katapultálás is erős sokk hatással jár, amire rákészül az ember (emlékezzetek csak a közelmúltból Topira, miután katapultált a 29esből, még több napig sokkos állapotban volt), hátmég ami váratlanul éri.
    Mivel mindannyian a fákon himbálózó őseinktől származunk, ezért biológiai sajátosság, hogy a mutató, és a hüvelyk ujjunkat ha összezárjuk (mint fogásnál), nagyon nagy erő kell, hogy szét legyen választva (elég csak megkérni valakit, hogy válassza szét a két kezével :)). A sokk miatt könnyen elképzelhető, hogy már nem az "ész" irányított, hanem az ösztön, az pedig nem azt mondja, hogy dobd el az ágat, amibe kapaszkodsz, mikor szarban vagy :). Illetve nagyon idő se lett volna elengedni...
    Arra meg, hogy "olyan nincs, hogy ne kapott elémleti oktatást", csak azt tudom mondani, hogy az emberek lányos zavarukban még a kreszről is meg szoktak feledkezni néha...
    Nem azt akarom mondani, hogy biztos, hogy teljesen így történt ahogy le van írva, meghogy megtörtént-e egyáltalán, de azért a "tuti kamu" is elég messze van a valóságtól...
  • mícs
    milyen jo, hogy nem vagyunk egyformak, es nem bologat mindenki mindere, vagy nme nyel le mindenki minden baket!
    persze nagy a valoszinusege annak, hogy egy kicsit tulzasba viszi, ki tudja!

amugy meg lehet, hogy kamukat ir, de az is lehet, hogy urban legend-eket! szerintem lenyegtelen, aki beszopja egy az egyben megerdemli!
    az ujsagok sem mindent ugy irnak le, ahogy van, ott is van szinezek!

szerintem ezen kar vitatkozni!

• mrzed001
    Ööööööö

Téged meg hogy engedtek át az érettségin, ha még olvasni sem tudsz ?
    Hol volt itt szó mindkét kézről ????
  • mrzed001
    Lehet Dynamic-nak igaza, és bolhából elefánt (pl csak eltörtek/leszakadtak ujjai, csúnyán kiugrott a karja), de lehet, hogy mivel MARKOLTA a gázkart (itt jobbra lent, ha jól tévedek), és tudjuk, hogy a katapult rakétái iszonyat gyorsulással lökik ki a pilótát, szóval végülis nem elképzelhetetlen, hogy oda beszorult, beragadt valahogy a kar/ruha ...

Mindenesetre ezek urban legend-ek, szóval így is kell kezelni, fenntartásokkal.

• I.C.ram
    -kizárt.
  • I.C.ram
    Hát lehet, hogy tényleg pisztollyal kell járkálni, mert minden sarkon egy szémet cukrász csajszi várja, hogy a pofádba tömje az elcukrozott süteményeket... De akkor sem értem, hogy miért akarja valaki egy szerencsétlen fltás pofájába nyomni a fegyverét. Jobban szereti az az ürge a fegyveret mint bárki mást. Állandóan az övében van clint Eastwoodos styleban. Tiszta szánalom.
  • I.C.ram
    akkor meg mégegy bökkenő van... gázkart egy kézzel szokás kezelni és általában az egyik oldalon van, nem középen, akkor hogy a rákba szakítja le mindkét kezét?? Kamu az egész.

Az meg a másik, hogy kizárt dolog, hogy elméleti oktatáson ÁT KELL esnie mindenkinek, aki ilyen, de még a kis polgári gépeket is vezetni akarja. Amibe beletartoznak a manőverek, technikai kezelés, szervízelés, stb.
  • Dynamic
    Valószínűleg annyi lehetett, mint amikor anno egy nyári munkán a konzervgyárban leforráztam a lábfejem egy tenyérnyi területen.Másnap már olyanokat hallottam vissza, hogy egy gyerek(vagyis én) úgy lesérült, hogy amputálni kell a lábát:)
    Így terjed a pletyka, bolhából elefánt effektus:)
  • fifi
    akkor magyarázd már el nekem, hogy szakítja le valaki karját a gázkar katapultáláskor, mert nem értem az egészet, de biztos én vagyok a hülye, persze te meg pilóta...
  • mrzed001
    Most editálta az oldalát, vagy ti nem tudtok olvasni? (esetleg lustaság?)

Nem a botkormányról ír:
    "de szerencsétlen orosz épp a gázkart markolta, és ott is maradt a keze a gépben"

Aki esetleg nem tudja, hogy mi a gázkar és a botkormány között a különbség, nyugodtan kérdezze meg kezelőorvosától, gyógyszerészétől, elmeosztályi ápolójától
  • shad0w
    Igazából annyi szerintem történhet, hogy szétzúzza a kezét, esetleg eltörik pár ujja, vagy akár az alkarja is, és lehet, hogy ezután már nem lesz képes többé ilyen gépeket vezetni, hiszen gondolom itt azért eléggé érezni kell a gépet. Szóval lehet, hogy annyira megsérült a keze, hogy többet nem vezethette. De az hogy leszakadt a keze vagy az alkarja, vagy nem is tudom mit írt pontosan, az szerintem is nehezen elképzelhető :)
  • Mighty
    Én se nagyon...
    Mi szakítja le a kezét, ha fogja a botkormányt???

Ezzel a magyarázattal, akkor a térdét, lábfejét is leszakítaná, mert kb egy vonalban van a csuklójával...
  • fifi
    ezt én nem értem...
  • mícs
    szerintem csak a vilag lett embertelenebb!
  • mícs
    nem azert szakadt le a keze, mert a botkormanyt fogta, hanem azert mert katapultalalskor a kezedet a labaid koze teszed, ott van a katapult kar! ha viszont a fogod a botot, akkor az elotted, folotted levo kabinteto katapultalaskor valasztja le az also karodat a felsotol, valszeg konyokbol!

• I.C.ram
    mára inkább hasonlít egy habzószájú akciónyugdíjasra, hogy az ő szavaival éljek.
  • I.C.ram
    Sokkal emberibb volt régen.
  • qper
    Tomcatnek szerintem pontosan ugyanekkora volt az arca már a '90-es évek közepén is. Ettől függetlenül én spec. így is csípem :)

• I.C.ram
    Szvsz szerintem látja, hogy a tinikben van a jövő, akik a bajkeverők szintű baromságokat szeretik, és orgazmusuk van, ha olyat olvasnak, hogy "fejbelövöm, szétrugom, odabaszok, lekurvaanyázom, stb"...
  • I.C.ram
    Nekem is eleinte votl csak szimpatikus, mostmár kicsit beképzeltnek gondolom. Azthiszi, hogy van egy "stukkere", akkore övé a világ, és mindenki pofjába nyomja, aztán annyi. Csak aztán nehogy a fagylaltárús nő ijjedtében előkapja a pult mögül a Baikal sörétest, aztán pofán kenje vele tomcatet.
  • Takezó
    igen, az tény, hogy eleinte nekem is szimpatikusabb volt, mint manapság :\
  • fifi
    mert kényelmes dolog igazi munka nélkül pénzt keresni azért...
    droidzóna könyvhöz összegyűjt ilyen; pár ellenőrizhetetlen históriát, ír hozzá pár okosat és kész.../ezzel nem akarom degradálni a könyvírásba feccelt munkát, mert tudom, hogy nem egyszerű dolog, és azt is tudom hogy olvassa a fórumot.../
    nem hülye gyerek ez, nekem eleinte nagyon színpatikus volt, de nagyon lelankadt a fénye mostmár.
  • Takezó
    mind2ben egyetértünk, csak én azt nem értem, hogy miért van erre szükség -.-
  • fifi
    hmmm
    lehet hogy igazad van...
    de abban sztem egyet értünk, hogy van kamu a droidzónában, nem is kevés, és ezt TC is tudja...

nos?
  • Takezó
    igen, azt tudjuk, és nem akarok én is összeesküvés-elméleteket gyártó tomketista képében feltűnni, de alamiért én is úgy érzem, h sok mindent nem mutatnak be, ami ezzel a témával kapcsolatos...
  • fifi
    nekem a feleségem pl tanít köztük..
    sok jót nem akarok/és nem is fogok mondani, de azért gondolod, hogy egy ekkora balhé visszhang nélkül maradt volna?
    amikor itt még azt is tudjuk, ha Cini hízik 2kilót a sitten...
  • Takezó
    Tomcat sokat kamuzik sztem is, de a brüsszeli dologban sajna lehet erős igazságtartalom - ismerek olyan tanítónőt, aki cigányiskolában tanít :\
  • Dynamic
    Onnantól kezdve, hogy meséli neki valaki, aki szintén hallotta valakitől, kimeríti az urban legend fogalmát.
  • fifi
    úgy látom, hogy előhoz/kitalál emberünk olyan hiteltelen sztorikat, amiket tényleg óvodásoknak lehetne maximum beadni. Van egy olyan gyanúm, hogy ez a tendencia a Droidzóna könyv/talán már II. rész jön.../ miatt van. Annak kell fenntartani az érdeklődést.
    Az zavar csak, hogy nem hülyegyerek ám ez a Tomcat, mégis minket ennyire madárnak néz??? A Brüsszelbe menő cigányokkal kapcsolatos sztorival kezdett ez körvonalazódni, de mostmár 100%ig biztos vagyok benne/pl a letépett kezű pilóta most/...
  • I.C.ram
    a mai pilótás sztori se semmi... már miért ültetnének be egy vadászgépbe egy elméleti oktatáson nem átesett embert. Arról nem is beszélve, hogy olyan erősen nem tudja fogn ia kormányt egy ember, hogy kiszakadjon a karja. Tiszta kamu az egész.
  • I.C.ram
    Ezeknek a történeteknek a fele sem igaz. Olyan kamukat ír néha, hogy nem is értem, hogy gondolja, hogy ezt beveszik.
  • Dynamic
    Tomket rongál és garázdálkodik.
    ...és büszke is rá.Ismét gratulálok neki!
  • Mighty
    hmmm. 12-13 mm-es páncélon átmegy a káposztakonzerv, ami valljuk meg, igen csak tompa tárgy.
  • AnuluWork #1412
    Az alábbi történeteket Balázs fedõ- és keresztnevû olvasóm mesélte nekem, a Lehel tér õszi magányát felvidítandó...

A helyszín: a tapolcai harckocsizók lõtere. (Hogy ez pontosan hol van, azt Balázs sem tudta megmondani, de nem is fontos.) A gyakorlótér közvetlen tõszomszédságában, ne kérdezzétek, miért, egy elmegyógyintézet mûködött. Az ápoltak szentül hitték, hogy odakint háború folyik, hiába próbálták nekik megmagyarázni az ápolók az ellenkezõjét, és a kórház által a Néphadsereg - mert akkoriban még az volt - vezetése felé megeresztett töméntelen tiltakozó levél is falra hányt borsónak bizonyult. A tankok jöttek-mentek, lövöldöztek, a betegek meg lapítottak és idõnként fedezéket próbáltak ásni a kórteremben.

Történt egyszer, hogy néhány T-55AM típusú harckocsi éleslövészethez készülõdött. Volt velük egy kissé ittas mûszaki õrmester is, aki egy darabig odakint szeszelgetett, majd bekopogott az egyik tankba, és kérte, hadd üljön be, mert odakint unalmas. Beengedték, miért ne, csak éppen befelé másztában meglökte a harckocsi ágyújának irányzására szolgáló tárcsát. Ez nem lett volna baj, mert a célratartó automatika nem engedte volna kitérni a lövegcsövet, csakhogy az irányzó elfelejtette ezt rögzíteni, miután már célba vette a lõtéri célpontot. Rövidesen megkapták a tûzparancsot. Bumm! Telibe is verték a diliház portásfülkéjét... Na, vége is lett mindjárt a lövészetnek, mindenki kiszállt, és gyorsan inni kezdett, mert biztosak voltak benne, hogy ezután egy darabig nem jutnak szeszhez. Szerencsére a fülke üres volt, a portás épp klotyón volt, nem lett belõle nagy balhé, de az ápoltak innentõl semmi szín alatt nem voltak hajlandóak elhinni, hogy odakint csak gyakorlatoznak.

De nem ez volt az elmegyógyintézet és a harckocsizók egyetlen közös kalandja.

Egyszer egy ápolt szerzett valahol egy biciklit, és elindult vele haza. Normális esetben nem jutott volna ki a kapun, de a fent említett eset nyomán se kapu, se portásfülke nem volt. Kitekert a rétre, és elindult az orra után, mert hát bolond volt, ugyebár. A sors úgy hozta, hogy aznap is éleslövészet volt... Ültek a katonák a tankokban, várták a tûzparancsot már becélzott lövegekkel, amikor egyszer csak megjelent a célzókészülékekben egy pizsamás kerékpáros! A katona meg kíváncsi, mind elkezdték nézni, tekerték utána a nézőkét. Igen ám, de ha ezzel nézelõdnek, forog a lövegcsõ is. Mit látott a lövészetvezetõ tiszt? Azt, hogy hirtelen megjelent a lõtéren egy elmebeteg, és az összes harckocsi lassan utána fordította az ágyúját. De látta ezt a dilis is, és szegény úgy elkezdett tekerni, mintha a Tour de France-ot akarta volna megnyerni! Lett is ordítozás, sípolás, tüzet szüntess, mielõtt tévedésbõl megszórták volna pár repeszgránáttal. Aztán a mentõk valahogy összeszedték az ápoltat, visszazsuppolták a helyére, de miután elmesélte bent a sztorit, már lassan az ápolók se hitték, hogy nincs háború odakint.

A betegre szerencsére nem lõttek rá, de nem volt mindenki ilyen szerencsés.

Egyszer a harckocsiknak légvédelmi gyakorlatot tartottak. Egy kifeszített drótkötélen egy helikopter-sziluettet mozgattak a lõtér fölött, azt kellett eltrafálni a tank tornyába épített légvédelmi géppuskával. A jármûvek felálltak, már épp kezdték volna a mûsort, amikor hirtelen rádióüzenet érkezett, hogy várjanak, mert Budapestrõl érkezik néhány tábornok, hogy a gyakorlatot megtekintsék. Mit volt mit tenni, várakoztak. A tábornokok meg is jöttek - helikopteren! Balszerencséjükre pont a lõtér felõl. Valamelyik faszemû tirpák meg azt hitte, az a célpont, és elkezdte osztani a 12,7 mm-essel. Szerencsére a keze is fából volt, mert nem találta el. A helikopter villámgyorsan elhúzott a környékrõl, a remek lövész pedig néhány hétig a hûvösön üldögélt.

Történt egyszer, hogy a lõtéren gépkocsizó lövészek és harckocsizók közös gyakorlatot tartottak. Mármost tudvalevõ, hogy a csörömpösök utálják a nyulakat, és viszont, ami rendszerint idõvel kedves emlékké szelidülõ, ám a helyszínen hajmeresztõnek tûnõ szívatásokba torkollik.

Az egyik harckocsizó ebédnél valahogy rájött, hogy a kiosztott káposztakonzerv átmérõje éppen 100 milliméter, csakúgy, mint a T-55AM simacsövû lövegének ûrmérete. (Nem véletlenül egyezett egyébként, de ez más téma.) Nosza, fogta a konzervet, betöltötte az ágyúcsõbe, mögé egy vaktöltetet, majd célba vette a lövészek BMP-jét, és bumm, odasózott nekik. Gondolta, jó vicc lesz, majd takaríthatják a jármûvet. Hát nem... A konzerv úgy átment a BMP vékony páncélzatán, mint a sztaniolon, és a deszanttérben robbant. Tiszta fõtt káposzta lett minden! A hákásoknál nagy röhögés, a nyulaknál anyázás, pucolhatták ki a verdát. Utóbb, évekkel késõbb kérdezték a harckocsizót, ugyan mi lett volna, ha a konzerv történetesen eltalál valakit?

- Akkor még ma is sitten lennék - felelte nyugodtan.
  • Cat #1411
    friderikuszban volt, a szolás szabadságában
    egyáltalán nem cigány, biztos