3178
Tomcat pólóboltja
-
#1610 komolyan?
énis miskolci vagyok, de erről még nem hallottam
-
#1609 ez jó -
#1608 de sajnos nem lehet őket bevinni, mert nincs rá olyan indok. (Azzal hogy csúnyán néznek sajnos nem érünk semmit, amíg nem történik tettlegesség)
Én személy szerint az ilyeneket kitoloncolnám az országból, húzzanak innen a picsába máshova emberkedni. -
Cat #1607 péntek este láttam tomcatet, este 10 tájban szállt le keletinél egy buszról egy csajjal (gondolom barátnője) meg egy másik emberkével
A keleti oldalában volt egy hajléktalan (ott nem ritkaság), ennek ellenére csaj előkap egy fényképezőgépet, és több képet készített arról, hogy a csöves csikket keres az ut mellett
tomcat meg odament, beszólt neki többször (nagyon kemény egy ocska reklámszatyorral koborlo lepusztult hajléktalannak beszólni, szokás szerint fekete ruha, bakancs), majd elküldte a fenébe
Csaj meg közben fényképez
ennyit róla... -
#1606 Az nem lenne megoldás, mert akkor ilyen alapon nem lehetne barátokkal/haverokkal összejönni valahol, vagy kitalálni, hogy mit csiáljanak az este.
Inkább a gyanús személyeket kéne elvinni, pl alúljáró utonálló cigányokat. -
#1605 Éles lőfegyverhez viselési engedélyt nem kapsz halandóként. Itt a mi kis helyi sportegyesületünkhöz egy jogász adta be a pisztolyait, mert jobb hijján sportfegyverként tartotta őket, de azzal is sok macera van (évi két minősítő lövészeten kell megfelelő körszámot elérni, ha nincs meg akkor le kell adnod a rendőrségnek, vagy eladni/átadni pl. egy sportegyesületnek). És a sportfegyver még csak tartási engedélyt jelent, tehát viselni nem lehet még így sem töltött lőfegyvert!
Ennyi. A gumilövedékest még el tudom képzelni, hogy megadják neki, de attól nem fog két métert hátrarepülni (hacsak nem a meglepetéstől nem vetődött hátra), mivel ezen fegyverek torkolati energiája a 40 joulet is elérheti, tehát a jogszabály szerinti "kritikus" 7.5 joule fölött van, de ahhoz kevés, hogy egy embert meg lehessen súlyosan sebesíteni vele. Ha a hatóság elég elnéző, és a srác rendes indokkal áll elő (a polgárőrség... hát nem tudom, elképzelni nem tudom, hogy ez az indok elég legyen, de végülis kizárni sem lehet).
Ha egy ilyen 20-40 joule-os gumilövedékkel eltalálnak, akkor lesz egy szép, cirka 20 forintos méretű felületi seb, extrém esetben megreped egy borda, de nem olyan vészes (persze ha lágy részt, arcot, szemet, nemi szervet ér...). Szvsz egy Keserű Magnum Defender revolver, vagy hasonló lehetett a "fegyver", és így érthető, mi volt a probléma, mikor kifogyott (ezt nem töltöd újra 2 másodperc alatt :)).
A torkolati energiához egy adalék: egy átlag 9mm-es (9x19, pl. Beretta 92, Fég P9R, Glock 17, stb.) pisztolylövedék torkolati energiája 400-500 joule között mozog. Halálosnak olyan 40-80 joule fölötti értéket tartják, viszont a gumilövedék ugye gyorsan elveszti a mozgási energiáját, mert nem túl áramvonalas. -
#1604 betiltanám este 8 utána a csoportosulást / gyülekezést -
#1603 kapjanak
én nem sajnálom tőlük, ha derék/megbízható emberek, és ne is legyen kizáró ok a származása
de az ilyen taknyoktól elvenném örökre... -
#1602 nálunk miskolcon cigányok (!) is kapnak polgárőri jelvényt..
-
#1601 persze
tudom hogyan történnek a dolgok csak úgy maguktól, amikor az idegenkezűséget kizárhatjuk ;D -
Cvd #1600 Érted te ezt:)
-
#1599 betörődött/korábban beszakadódott... -
#1598 jó, ezt elismerem, hogy felesleges emberkedés volt. Azt viszont nem, hogy ezek után is nagy arca volt a gyereknek az IRC-n. -
#1597 tudod, hogy elkaptam a helyi DC-s huligánt aki az IP-t perm. bannolta mindig...
nemtom hogy álltak volna hozzá, ha az ajtaján dörömbölnék, vagy ott ordibálnék a lakásnál.
mindenkit el lehet kapni kocsmában/garázsnál/buszmegállóban/utcán/adott esetben iskola előtt.
mindemellett én attól az embertől bekérném a polgárőr igazolványt aki ilyen akciókban résztvesz... -
Cvd #1596 Dehogynem, a második alkalomnál beszakadt az ajtó miattuk. Persze meg is jegyzi Tomcat hogy végülis már be volt törve, ők csak dörömböltek és azt nem bírta a régebben megnyekkent ajtó - Persze.... -
Cvd #1595 Oké, akkor most foghatom amagam és rádtörhetem az ajtót, csak előtte szögezzem le hogy nincs semmi bajom velem meg a családoddal? Ne haragudj de ez szánalmas. Oké, a gyerek be volt szarva és nem mert kimenni. És? nem lehetett kivárni amíg kijön? Vagy másnap elkapni az utcán? Tényleg az volt az egyetlen és legjobb megoldás hogy rátörik egy idegenre az ajtaját? Ráadásul egy Polgárőr? -
#1594 és szerinted egy panelház ajtaja, hogy tolerálja a beverést? Képzelem, hogy nézhetett ki, 3ból 2 csukló tuti kiszakadt. -
#1593 "Felmentünk, becsöngettünk, de nem nyitott ajtót senki. Tudtuk, hogy bent van a gyerek, mert Matáv-számon hívtuk, a lépcsõházból, ilyen gyorsan nem léphetett le. Csöngettünk, dörömböltünk is egy kicsit, majd újra telefonáltunk, de már fel sem vette.
- De egy beszari kis féreg ez - foglaltuk össze a tapasztaltakat, és elmentünk. Úgy húsz perc múlva visszajöttünk, megint csöngettünk, de eredménytelenül. Loydi egy kicsit dörömbölt neki, majd indítványozta, hogy törjük be az ajtót, de nem támogattam. Végül is nekem a barátnõjével nem volt semmi bajom. Majd este visszajövünk, döntöttük el, és távoztunk"
Miután visszamentek, akkor vertek bele párat az ajtóba (de nem törték be).
Igen, a beleverés tényleg nem volt szép dolog. De nem úgy történt, hogy már a legelején ajtóstul rontottak be. -
#1592 Polgárőröknek semmivel több joguk nincsen mint bárki másnak, kapnak gumibotot, ennyi. -
#1591 Kinek??? Az ártatlan csajnak, aki kb azt se tudta, mi az az irc??? Miről beszélsz? -
#1590 a srác ott tolta el, hogy magából indult ki, hogy mindeni más is biztos csak jártatja a száját...hát nem :) -
#1589 tesóm szerint bomberdzsekin keresztüli felsőtest találat után egy ideig szorítani kellett össze a fogait, hogy be ne hugyozzon...
a lövedék után maradó fekete folt is megér egy misét... -
#1588 De attól nem leszel harcképtelen, és nem röppensz hátra.
Egyébként meg a jackassben is kipróbálták, hogy a csávót milyen, ha egy rendőrségi gumilövedékessel gyomron lövik. fájt mint az állat, még véraláfutásos lett, de nem feküdt ki tőle, főleg nem taknyolt hátra. -
Cvd #1587 Én csak annyit tudok a témában amit a Jackass: The Movie-ban láttam. J. Knoxwille-t hasbaküldték sörétesből tömegoszlató babzsákkal. Összegörnyedt persze, node egyetlen centimétert sem repült semerre. -
#1586 ha ircen nagy szája volt, ott miért nem? -
#1585 Ja de azért bebaszn iegy ártatlan ember ajtaját, ahhoz van eszük grat! Örülnél te is gondolom, ha a haverod miatt szétvernék a lakásodat. -
#1584 megint azt tudom mondani, hogy állj be egy 7köznapi gumilövedékes elé. és meglátod... -
#1583 gumilövedékből kapsz egyett felsőtestre te se nagyon mocorognál egy darabig :) -
#1582 különben miért vette volna fel videóra és rakta volna fel a netre ha nem másért? (A csávó által felolvasott szöveg is ezt bizonyítja : "Legyen ezt tanulság mindenkinek...") -
#1581 A barátnőjével és a családjával nem is volt semmi baja tomcatnek, ezt ő leszögezte előre. Ők tényleg nem tehetnek semmiről, viszont a gyerek meg magyarázkodhat nekik, mert tulajdonképp ő hozta őket bajba. A gyerekben pedig nem volt annyi becsület, hogy kimenjen az ajtó elé, és megbeszélje Tomcatékkel ezt a dolgot, ha már volt annyi ereje fikázni az IRC-n, inkább gyáva módon megbújt, sőt miután Tomcaték elmentek ő felment IRC-re, és elmondta, hogy ő milyen fasza gyerek, meg hogy szarrá verte volna tomcatéket. -
#1580 Hát, hogy "2" métert hátra zuhanjon, és földön is maradjon a keresztesháború végéig. -
#1579 Én anno löttem 4 mm-essel (olyannal, ami Kojaknek is volt :D) Kétlem, hogy az egy lövésből tudna ölni, 10 méterről, (nyilván nem fejbe, stb). Főleg, hogy bőrkabát stb alap a cigókon. -
#1578 áhh, azért ez nagyon nemigaz :) -
#1577 hogy megsebezni? -
#1576 -
#1575 Hát mivel mással? Ahhoz kell engedély, és az képes valakit csak így megsebezni. -
#1574 gumilövedéktől persze
(bár nem cifu vagyok, de erről van tapasztalatom :)) -
#1573 megküldjelek gumilövedékessel???
:DDD -
#1572 és akkor szerinted az aululjáróban kiskaliberűvel gyentelte a cigókat?
kétlem... -
Cvd #1571 Valóban. A barátnője meg a családja is megtanulta hogy semmit sem kell elkövetniük ahhoz hogy bármelyik pillanatban rájuktörhesse az ajtót két fegyveres "kommandós", akik közül az egyik ráadásul polgárőr, tehát épp az ilyen esetek ellen kellene fellépnie. Ráaásul ezt büntetlenül tehetik meg. és minden el van rendezve ugye?
Kíváncsi lennék mit írnának a dologról a blogban ha a tökéletesen ártatlan csajnak lenne egy bátyja, aki úgy venne elégtételt a dolgon hogy a haverokkal szarráverné a két hőst.