3178
Tomcat pólóboltja
-
Cvd #1650 Csakhogy nem a gyerek ajtaját nyomták be, hanem a barátnőjéét. Igaz a gyerek bent volt és nem jött elő, de ezer más módon is el lehetett volna kapni később. Nem az a gond hogy a "bűnöst" elkapták, hanem az hogy eközben ártatlanoknak is ártottak. -
#1649 A liberalizmusból már jóval több, mint elég van ebben a világban.
Azért a ST sem arról szólt, hogy akkor hagyjuk nyugodtan öldökölni a Borg-okat, mert szabad világban élünk, és nekik mint kisebbségnek a föderáció területén joguk van hozzá MEGALOL
Amit Tomcat csinál sztem a logikus liberalizmus. És most a logikára nagy szükség lenne, mert manapság valahogy nagyon nem látom megvalósulni a "Többség érdeke a keveseké felett" alap logikai szabályt
-
#1648 Pszihológia: Ha fegyvert fognak rád, elősször is megijedsz, mert nem akartsz meghalni.
Namármost, ha te eléggé IQLite (IQSuperLite) vagy, akkor ugyebár nem ilyedsz meg a fegyvertől, mert az nem bánt -
#1647 A kérdéses szövegrész:
"A rugdosás közben kicsúszott a farzsebembol a szolgálati igazolványom, és a fényképes felülettel, jelvénnyel fölfelé nyitva esett a földre. Ekkor hirtelen meghátráltak a romák, elkezdtek óbégatni, hogy "Rendor vagy te geci? Há' mocskos zsaru vagy te köcsög?" Míg a saját sérültjeikre figyeltek, én föltápászkodtam, közben ketten újra nekem támadtak"
Igen, visszahátráltak. De gondoljunk csak bele, hogy kinek is lehet fegyvere, szóval amikor előhúzta a fegyverét, akkor nem-e jutott eszükbe, hogy épp egy rendőrbe/katonába kötöttek bele ? Ha igen, akkor ez ugyebár csak egy pillanatig tarthatott, mert azonnal támadtak is, szóval jelvény (nem is zsaru, "csak" polgárőr) nem állította volna meg őket sztem.
Az ajtóberugdosás miért is volt? Kiszúrt valakit a tömegből, hogy ővele most jól kibaszok, vagy esetleg volt oka is annak amit tett ???
Ez nem véletlenül annak az ő IP-jük nevében küldözgetett valamit a srác, ezért feljelentették őket históriának a része volt ? Ha igen, nos, én személyesen rugdostam volna le a gyerek veséjét, hogy rámnyomta a Hunfbiájt
-
Cvd #1646 ST fanként akkor a liberalizmust is el kell ismerned a jövő útjaként. Legalább annyira hangsúlyos a dolog az ST-ben mint a logika (hogy az elsődleges irányelvnél tovább ne is menjünk). Tomcat meg saját bevallása szerint is olyan messzire marad a dologtól amennyire csak lehet. Ezt a dolgot hogyan illeszted be? Vagy ezek bekerülnek a "vannak néha vad dolgai"-kategóriába és felejtendőek? :)) -
#1645 egy kis psyhologia - aki fegyvert fog rajuk azzal ugy bannak mint az ellenfellel
ha igazolvany van nalad akkor meghuzodnak, mert ok nem csinaltak semmit -
#1644 Megnyugodtam, azt hittem, hogy nincs egy értelmes, gondolkodni képes ember sem, aki olvasgatja ezt a fórumot :)))
Mert ahhoz, hogy megértsd Tomcat-et biza kell egy alapműveltség(történelmi)+IQ+nyitottság (sőt, sztem liberalizmus, ami azért jó dolog, csak nem szabad hagyni, hogy vadliberalizmus -lázadás- legyen belőle -"Vigyázó szemetek Párizsra vessétek"-)
Vannak néha nagyon vad dolgai, de amiért harcol, a BUTASÁG és OSTOBASÁG ellen, ezt csak támogatni tudom (mint ST fan a logikát tartom a jövő egyetlen játható útjának)
-
Cvd #1643 Amennyire a témába vág, annyira ismerem az általad említett kultúrát meg pl. a Bushido-t. Csak ennél az esetnél még igazat is adok a te álláspontodna, tényleg meg kellett védenie magát valahogy, ekkora túlerőnél már simán a fegyverrel is. De továbbra is tartom hogy először az igazolványt kellett volna felvillantania. A leírás alapján ugyanis nem az volt amit te mondasz (vagyis hogy azt meglátva csak mégjobban megrugdosták), olvasd csak el megint. Amikor előkerült, akkor az egész banda leállt egy pillanatra, ezért tudtak elpucolni ideiglenesen. Aztán tényleg utána mentek, de ott már nem derült ki a rendőrök miatt hogy mi lett volna. Arra is van reális esély hogy csak ki akarták magyarázni magukat. És ha menet közben ennyire visszahőköltek az igazolványtól, akkor az elején felvillantva szvsz. jó eséllyel az egészet megelőzhette volna vele (persze állítom biztosra, de azt se lehet kijelenteni hogy nem vált volna be).
Viszont az biztos, hogy a romantikus hős képbe egyáltalán nem illik bele pl. az ajtórátörés (meg ki tudja mennyi túlkapása volt még). Az ilyen esetekbe már nem lehet belemagyarázni a Boshido-t pl. Az ilyenek nem a Sheriff képbe illenek bele, hanem inkább pl. a Keresztapába (persze sokkal kisebb mértékben). Persze kívülről és nem az egész képet belemagyarázva könnyű pozitív hősnek beállítani, de nyilvánvalóan csak addig áll a törvény oldalán, ameddig az jó neki. Hasonló kép alakult ki a viszkis rablóról is anno a közvéleményben, de akik személyesen is találkoztak vele (vagyis fegyvert nyomott a képükbe), gondolom egész más véleménnyel voltak róla. Szvsz te sem becsülnéd ennyire ha a te ajtódat töri be. Márpedig attól hogy máséval tette ő ugyanaz az ember, csak megítélésed más róla. -
#1642 dettó -
#1641 Ezért szeretem olvasni a blogját... :)
Meg meri kockáztatni azt, amiért bárkit meghurcolnának egy egész ország előtt!
Mellesleg sokmindenben egyetértek vele, és nagyon sok saját gondolatomat vélem felfedezni az írásaiban. -
#1640 Nos, elég sok polgárőr ellenes megnyilvánulás volt itt, és ez bassza a csőrömet. Az, hogy a srác egy kicsit öntörvényű elfogadom, de nem ezeket az öntörvényű igazságosztókat nevezték ki odaát serifnek? Nem tudom elítélni felemlegetett tetteiért.
Szted hogy járt volna el ésszel?
1) fegyver megmutatása nem hatotta meg a cigókat
2) igazolványt meglátva csak mégjobban megrugdosták
3) beszélni ugyebár nincs értelme a csőcselékkel, lopni akarnak az életed árán is, erről nem tudod lebeszélni () őket .
4) elfut? De akkor ott vannak a barátai, azok kaptak volna ...
Én inkább heroikusnak látom, ahogy egyedül szembeszállt az eszetlen csőcselékkel, bár ahhoz hogy ezt a hősiességet megértsd látnod kellett néhány kínai-japán filmet ...
Több ilyen kvalitású ember kellene ide
És ha már itt tartunk, ha egy kicsit is elmélyedsz a régi japán kultúrában, akkor megérted mit it jelent a fegyver (ott kard) megmutatása, és miért nem szemtelenkedett pölö a kocsmáros a szamurájjal (suttty, feje levágva).
A kölcsönös tisztelet, ez hiányzik a cigókból teljesen.
-
Cvd #1639 Nem is hiszem hogy bárki báni akarta volna a tisztességes polgárőröket. Tényleg becsülni valóak. Nade az ne legyen polgárőr aki közben rátöri a lakásajtót ártatlanokra. Az ilyenből legkevésbé sem tudom kinézni hogy tényleg a rendre vigyázna, és nem azért csinálja mert így keményebbnek érezheti magát.
A cigókat a legkevésbé sem akarom védeni, ha rajtam múlna akkor sokakhoz hasonlóan és is rövid úton megoldanám a problémát. De biztos hogy ésszel járt el az emberünk? Azonnal a fegyvert fogta rájuk, holott nála volt az igazolvány. Mint kiderült utólag volt is némi hatása, annyit mindenképpen megért volna hogy előhúzza a fegyver előtt akkor is ha nem tudja hogy mi lesz belőle. Azzal hogy azonnal a stukkerhez nyúlt, beszűkültek a lehetőségei. Az ilyen nálam nem megbecsülendő ember, hanem fegyverb*zi mániás, és mint ilyet a legkevésbé sem tudom becsülni. Majdnem biztosra veszem hogy azt a stukkert lazán előhúzza akkor is ha mondjuk egy hajnalban hazafelé tartó gyereket igazoltat. Főleg hogy a haverjától se lát mást csak hogy ez a legjobb megoldás, legyen szó akár vécésnéniről vagy egy vitás ügynél a kabátjához nyúló vadidegenről. -
Hogy rámsüssék vadliberális (alias lázadó) politikusok és "értelmiségi" kissebségiek, hogy nácista vagyok, mert ki merem mondani, amit látok ???
Hát, én is csak egy beszari csórikám vagyok, ezért is tisztelem Tomcat-et, amiért ő megmeri tenni, amit én nem. -
Nyiri #1637 indulj a valasztason. -
#1636 Mert félünk.
Mert nem tartunk össze.
Mert az utcákon övék a hatalom, ők élet/halál urai.
MERT MI adjuk át nekik ezt a hatalmat a töketlen, gyenge és tökéletlen igazságszolgáltatásunkkal -
#1635 mert ha tesze ellene valamit akkor szetvernek. nagyvarosban meg van anonimitas, de kisvarosban/falun a cigany nepseg szetveri a fehereket, hogy a feherekbol senki nem mer megszolalni se. eleg ha elkapod a kis taknyos ciganyt a kertedben es lekeversz neki ket pofont, jobbbik esetben kint vannak a tevesek, hogy kissebsegit vertel rosszabik esetben arrol szamolnak be hogy ismeretlen tettesek agyonvertek -
#1634 Az is érdekes, hogy ez és az ehhez hasonló esetek nem kerülnek bemutatásra semmilyen formában a híradókban, újságokban...
Strasbourg <---
---> India -
#1633 thx hogy leirtad, en lusta voltam ehhez hasonlot leirni!
meg egy dolog amit nem ertek? miert egyszerubb szemethunyni az ilyen dolgok felett mit tenni ellene valamit?
-
#1632 :9 -
Takezó #1631 "ha éles fegyverrel lőtt volna szegény srác, és leszed 2-3-at, akkor még kitüntetésre is felterjeszteném." én is, de valszeg akkor már csak poszthumusz :Ð -
#1630 Hát, végigolvastam mindent, és azt kell mondanom, hogy nem értek egyeseket.
Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a lumpen cigók bizony kötekedéssel, zsarolással, verekedéssel és késeléssel egybekötött lopásból tartják fent magukat, mert dolgozni az túl büdös nekik. Ezzel aki vitatkozni szeretne, az gondolkozzon már el azon egy pillanatig, hogy honnan van a 10 éve munkanélküli nyakában centis aranylánc...
Másrészt azt sem értem, hogy mi ez az antipolgárőr szöveg ?!?
Vazze, értsétek már meg, hogy értetek vannak !
Azok is olyan emberek mint mi, csak annyival bátrabbak nálunk, hogy fel merik vállalni a rendfentartó szerepét (amire a police teljességgel képtelen). Minden tiszteletem és megbecsülésem az övék, ez úton is köszönöm nekik önfeláldozó munkájukat a közösség nevében is !!!
Tovább megyek, az ha tizenX cigó rátámad valakire (és ehhez még csak kés sem kell) sztem bőven kimeríti az élet ellenes bűncselekmény (gyilkossági kísérlet) kategóriáját. Előzőleg persze mindig van egy kis életveszélyjel fenyegetés (zsarolás), szóval az én igencsak szigorú morális véleményem szerint ha éles fegyverrel lőtt volna szegény srác, és leszed 2-3-at, akkor még kitüntetésre is felterjeszteném.
Mivel jobbak ezek, mint a fegyveres bankrablók, akik túszokat szednek? Azokat miért lehet azonnal kilőni, és ezeket miért nem ?
Egyszerűen nem értem. -
#1629 nem 2 meterrol lottek hasba a gyereket! amugy szepet lehet esni egy olyantol!
szerintem itt megint elveszunk a reszletekbe!
igazsag szerint szarni ra, hogy repult e egyalltalan, az a lenyeg, hogy lentmaradt, egy kipipalva! -
#1628 ha kozelrol pofanlonek gazzal, megeshet! -
gratulalok, a dolgat vegzo vecesnenire fegyverrel varni. nagydolog kozben. nem kis dolognem kis dolog -
Takezó #1626 Barbárkommün - indexes cikk, érdemes elolvasni [nemrasszista] -
Takezó #1625 nem, ezt nem gondolja senki... csak nem tudom, hogy tartjátok elképzelhetőnek azt, hogy Loydi odament hozzájuk 2 spanjával, és meg akarta őket ölni inkább, semmint elfogadni, hogy 15 faszparaszt gennyláda cigány agresszívkodott? -
Takezó #1624 mert a cigányok agresszívek? -.- -
#1623 pontosan -
#1622 Talán mert jár bizonyos "veszélyezetett" helyekre is? Persze fogalmam sincs, hogy te merre fordulsz meg általában. Viszont könnyen el tudom képzelni, hogy a nagytöbbség, aki azon akad ki, hogy vele mér nem történik ennyi minden, és főleg ugyan hogy lehet ennyit baj azzal a kisebbséggel, na azok messze kerülik az olyan helyeket, amikről tudják, hogy "veszélyesek". Emellett a napi teendők mellett észre se veszik sokan, ha ilyen incidenst látnak (ok, nem egy utcai lövöldözés méretű incidensre gondolok :D).
Tehát a probléma igenis valós, mégha abban a blogban kicsit talán felnagyítottnak tűnik, de ahhoz képest ami most Párizsban folyik...
Aki meg azt mondja, hogy az a Loydi biztos beszólt 14(!) fekának az aluljáró közepén egyedül, az egyet mondjon meg:
te el mernél menni életbiztosítés nélkül egy csapat roma mellett az éjszaka közepén? -
#1621 Jaj ezt ne kérdezd meg, mert te is meg leszel gyanúsítva, hogy biztos úgy gondolod, normális dolog, ha 15 cigány megver egy ártatlan járókelőt.
(Bővebben #1476 stb.) -
Cat #1620 elhiszem, én se szeretem őket (gondolom senki), de a ficko nem csinált semmit, és szánalmas dolog a leggyengébbeket csuklóztatni csak azért mert ott vannak -
Cat #1619 NEM AKARTA LETARHÁLNI
mondom, csikkeket keresett, tomcaték akkor szálltak le a buszról
a másik, hogy a csövesek nem szoktak fekete ruhába, bakancsba öltözött emberekhez odamenni, nem olyan hülyék, ugyse adnak azok nekik semmit. -
#1618 Vajon miért gyűlik meg mindig baja Tomcat ismerőseinek a cigányokkal.
Kezd ez már irreálisan komikussá válni. -
dieselG #1617 Menj csak el egyszer a Lehel téri parkba, ami egy csarnokféle mögött van, garantáltan szét fogsz robbanni a dühtől a rengeteg szemét láttán, amit a csövesek eldobálnak mindenhova. Szvsz ez is egy indok arra h Tomcat miért nem szivleli a hajléktalanokat. -
#1616 Gondolom le akarta tarhálni a csöves, amit egyesek nem szívlelnek. -
#1615 nem volt véletlenül részeg tomcat? Mert én egyszer részegen dumáltam egy csövessel :)) -
#1614 fényképezgetni lehet, de ugatni csóringernek már nem feltétlenül... -
#1613 Athina arról híres, hogy imád fényképezni, szinte mindenben talál vmi fényképeznivalót. -
#1612 Úristen, valaki fényképezni mert egy csövest! Ez iszonyatos...tényleg... -
#1611 hát inkább ne, még nagyobb káosz lesz