3178
Tomcat pólóboltja
-
#2010 le lettem építve.:-/ -
#2009 OFF:
Hogy miért nem mentem el? Gyáva-e vagy ?
Nos, sztem sok cigó sokkal jobb körülményekből indult, mint én. Van aki azt mondhatja, hogy nulláról indult, mondjuk akkor én erősen a mínuszból.
A lényeg, hogy magam a magam erejéből jutottam el oda, ahol most vagyok, és errefelé nem nézik jó szemmel a politizálást.
Ha majd nagy leszel rájössz, hogy jobb cégeknél egy ilyen újságok által nácinak titulált tüntetésről megjelenő képen szerepelsz, akkor neked véged (talán abban a szektorban sem kapsz többet munkát, mert ezek bizalmi állások)
:OFF
Annak mindenesetre örülök, hogy probléma és rendbonás nélkül lement az egész.
Tisztelem aki kint volt -
#2008 -
#2007 Egyetlen más kisebbséggel sincs közel annyi baj ebben az országban, mint a cigányokkal -
#2006 Én elismerem, sőt egyetértek azzal, hogy a Kádár-korszak nem volt jó(erről régebben sokat vitáztam) Viszont azt elismerem, és egyetértek vele, hogy akkoriban nem bánatak legalább kesztyűs kézzel a cigányokkal -
#2005 ne kavarj, egyáltalán nem ezt mondtam...
a szétosztás mindenképpen az eredményesség (nálunk se rögtön sulikezdéskor lettek szétosztva, hanem a lehetőség megvolt adva a bizonyításra) alapján történik, ennek csak befolyásoló tényezői a szellemi képesség, illetve az otthoni körülmények. Ha a 10 testvéres cigánykölök képes együtthaladni a többiekkel, akkor persze őt sem kell a kisegítősuliba pakolni, de erre valamiért még nemláttam gyakorlati példát :)
de gondoltam, hogy ez egyértelmű
amúgy igen, egyfajta felzárkóztatás lenne a célja ennek, de ugye a rasszizmus... -
#2004 ha munkára kényszerítenek valakit, az nem vmi demokratikus.
de nem tudok megoldást.:-( -
#2003 nem szeretne az az egyke se tanulni:)
viccen kívül... szerinted külön iskola kellene mondjuk az 5nél több gyerekes családok számára?
és azok a cigény gyerekek, akik egykék, járhatnának a másik suliba?
és ha időközben születne egy meg mégegy meg mégegy tesóm akkor én kisegítő fösulira járhatnék? oké, én már nem lakok otthon, tehát engem nem zavarna a visongás...
a felzárkóztatás sztem a spec tanároktól kellene várni. igenis mnden gyerek mellé egy külön tanárt de legalább is kiscsoportos felzáróztatókat, elég sokan mennek most tanitóképzőbe, lenne rá kapacitás. -
#2002 jah ték -
#2001 nem arról volt szó, hogy hozzuk vissza az előző rendszer, csak példaként hoztam fel, hogy ott mi volt a gyakorlat...bár én nem tartom annyira demokráciaellenesnek a kmk-t, de ha tudsz más alternatívát arra, hogy hogyan győzd meg a cigányokat, hogy a pénzt a gyerekgyártás helyett munkával keresse, állok elébe...a tapasztalatok szerint magától nem fog ráállni a második lehetőségre... -
#2000 nem csak a szellemi képességekről van szó, hanem a helyzetből adódó hátrányokról is...egy cigánykölök meg messze nem tud olyan hatékonyan készülni otthon a 10 visító testvérétől, mint egy 1-2 gyermekes család tagja...arról most nem is beszélve, hogy mennyire szeretne tanulni otthon.. -
#1999 nem az anyuci véleményeit szoktam beküldözgetni, csak tudom mi a helyzet az iskolákban.
a kisegítő iskolákkal az a probléma, hogy sokszor nem a képességeik alapján küldik oda a gyerekeket, hanem azért, mert cigányok. a fogyatékosok integrált oktatása tényleg csak megnehezíti a tanárok dolgát. de nem hinném, hogy egy normális képességű cigány gyereket a fogyik közé kellene rakni, csak azért mert ott már úgy is sok a cigány.
a megoldást meg találják ki a minisztérijomban, azért fizetjük őket. -
#1998 OFF: honnan veszed, hogy nem ismerem a tényeket?
ON: hát szvsz elég sutnya dolog lenne, ha a rendőrök megverhetnének minden (valós vagy vélt) garázdát.... nem gondolod, hogy akkor a rendőröknek túl nagy hatalma lenne? kik ők, hogy csak úgy elkapjanak és megagyaljanak vkit?
hangsúlyozom: nem mondtam, hogy futni kellene hagyni egy egy tetten ért arcot. de ha egy zsernyák csak ugy megverhet bárkit, akkor meg is fog: nem kell olyan nagy képesítés ahhoz, h vki rendőr legyen, én meg nem adnék ilyen jogokat egy banda senkiházinak. (elnézést kérek minden nem senkiházi rendőrtől
az átkos DIKTATÚRA volt, ha puha, akkor is. -
#1997 drága édesanyud szerint akkor mi lenne a megoldás, ha ez a kisegítő iskola egy rohadt rasszista tett? -
#1996 ezzel arra akartam célozni, hogy itt nem hinni kell, hanem a tényeket ismerni. Bár sajnos mostanában az a baj, hogy a rendőrök félnek bezárni egy romát a börtönbe, mert az elkezd óbégatni arra hivatkozva, hogy őt negatív diszkrimináció éri. Én is átéltem már 1-2 esetet, én is követelem a zeró tolerancia elvet, ha vmelyik roma nem ért a szóból verjék meg ugyanúgy a rendőrök, mint ahogy azt az átkosban tették. -
#1995 ez de egy buzi beszólás te gyerek. ne ebbe kössé má belé!!!
nemm azt mondtam, hogy nem hiszem el, hogy cigókkal van tei minden börtön.
én is tudom.na, igy tetszik, finnyáskám. IGGGGGEN ez személyeskedés -
#1994 "hogy nem hiszem hogy cigókkal vannak tele a börtönök."
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de hinni a templomban kell -
#1993 "a magyar gyerekeket pedig hordják el innen folyamatosan a szülők. "
Pontosan, én is megemlitettem, hogy az egyik elsős osztályban 24 gyerekből 18 roma volt. Sztetek ki akarná a saját gyerekét egy szinte roma osztályba iratni, ahol simán megvan arra az esély, hogy megverjék azok a cigánykölykök akikkel egy osztályba jár, ráadásul ha okos a gyerek, nem tud kibontakozni, mivel a sok büdös cigánykölyök miatt lassabban kell haladnia a tanítónőnek. -
#1992 OFF:
akkor van kit megkérdezni, mi történik akkor, ha normál képességű osztályba gyengébb képességű tanulókat is tesznek módszeresen, legyen az roma, hátrányos családból származó, gyengébb képességű, esetleg gyengén fogyatékos...éppen ez a bevezetett integráció sok tanuló/tanító problémája...
nem jó egyik félnek sem, tehát ezt a rasszizmus címkével letudni; enyhén szólva nem helytálló! -
#1991 Mostanában akkora tolerancia van a romák iránt, hogy bármelyik szegény roma, akik tud tanulni és okos kap támogatást (pl Soros-alapítványnál)
Szal a támogatás meglenne. Más kérdés, hogy hány roma fiatalnak lesz érettségije vag vmilyen egyetemi diplomája -
#1990 nézd, engem nem bánt de, de ne strapáld magad, anyuci is pedagógus, meg vannak az informátoraim:)
(becsszó nem egy katolikus gimnáziumban, hanem egy iggazi vidéki általános iskolában) -
#1989 "-- igen, ennez az a neve, hogy rasszizmus"
kedves feleségem pedagógus, és ma nem, mert horgászni megyek de holnap idehívom, ír neked majd nagyon érdekes dolgokat ezekről a szétválaszásokról, és az esetleges integráció okozta hátrányos helyzetről/mindkét részről/...
annyit azért mondok, hogy bár tényleg divatos dolog manapság minden szegény csóró romát a "rasszizmus" fogalmával védeni, azért nem árt kicsit mögé is belátni...
ezzel nem akartalak megbántani, ha bármi ilyen volt benne, sorry!
Üdv.: egy "rasszista" -
#1988 "nagy része cigány volt, mertugye ők otthon nem nagyon veszik elő a könyveket (egyik ok a sok közül), így lassabban tudnak haladni mindenben. Nekik jó volt, mert ugye lassabban haladtak, de jobban megértették a dolgokat...jó volt a többi gyerkőcnek is akik az előző épületben voltak, mert őket pedig nem fogták vissza. Szóval minden szép és jó volt amíg egyik nagyobb olvasószámmal rendelkező lapban meg nem jelent, hogy ez mekkora egy undorító rasszizmus"
--- igen, ennez az a neve, hogy rasszizmus
"Az átkosban még ezen enyhített valamelyest a KMK fogalma, amit azért a rendőrök képesek voltak elvétve betartattni, de manapság már ez sincs"--- :DDDD ha lenne, akkor nem a demokrácia bontogatná szárnyait kis hazánkban
"ahova cigányok költöznek, onnan a magyarok menekülnek...biztos bennük van a hiba...kötsög neonáci mind..."--- én nem náciztam le senkit. (egyébként a jelenséget már amerikában is megfigyelték, ha egy adott városrészben 8százalék alatt van a négerek száma, nincs semmi gáz, efölött a szám alatt viszont megkezdődik a városrészből a fehérek kiköltözése és a városrész néger negyeddé változik)--- újból leírom: nem náciztam- de még csak nem is jobboldaliztam le senkit
"szóval nem a kilátástalanságról van itt szó, akármennyire is ezt akarja a szutyok média az emberekbe sulykolni..."--- NEM A FÓKUSZ RIPRTJAI ALPJÁN GONDOLKODOK ÍGY
"amúgy meg ha nem vagy képes elhinni, hogy a cigánybűnözés jelen van ma Magyarországon elég jelentős mértékben, arra nemtudok mit mondani..."--- azt megint csak nem írtam sehol, hogy nem hiszem hogy cigókkal vannak tele a börtönök.
ÉN csak NEM utálom a cigókat. tudom, ez ciki, és tájékozatlan liba létemre megígérem több énem szólok bele a felnőttek dolgába.
és még vmi Calvernak
"köszönjük, Magyarországon ilyen emberekre nincs szükség"--- kérlek írd le, hogy még milyen emberekre nincs itt szükség, és akkor majd fel is lehet kérni, hogy szedjék a cókmókjukat, és menjenek mondjuk franciaországba, legyenek szivesek. kérlek te, mint mo. lakosságának reprezentativ képviselője, mondd meg, én maradhatok? -
#1987 "Biztos túlzottan egoista vagyok, csak azért mert többre tartom a saját kis életem mint a rongyos országét." íme a gyáva senkizés oka. köszönjük, Magyarországon ilyen emberekre nincs szükség, akik inkább fülük-farkuk behuzzák mint hogy kicsit is kiálljanak akár az ország érdekeiért - és még ezt büszkén hangoztatják is! undorító. ha mindenki így gondolkodna szerinted hol tartana most ez az ország? -
#1986 "bajok gyökerének (aluliskolázottság, kilátástalan életkörülmények, elszigeteltség, a társadalmi osztályok bemerevedése) orvoslása vezet hatékony megoldáshoz."
aluliskolázottság:
Nálunk itt helyi szinten, jópár éve épült egy szép nagy épület az általános iskola mellé, ami kisegítő iskolaként üzemelt. Persze az ide kerülő tanulók nagy része cigány volt, mertugye ők otthon nem nagyon veszik elő a könyveket (egyik ok a sok közül), így lassabban tudnak haladni mindenben. Nekik jó volt, mert ugye lassabban haladtak, de jobban megértették a dolgokat...jó volt a többi gyerkőcnek is akik az előző épületben voltak, mert őket pedig nem fogták vissza. Szóval minden szép és jó volt amíg egyik nagyobb olvasószámmal rendelkező lapban meg nem jelent, hogy ez mekkora egy undorító rasszizmus, mert a 21dik században ez a különválasztás egyszerűen nem létezhet...pff...azóta megszűnt ez a rendszer, a magyar gyerekeket pedig hordják el innen folyamatosan a szülők. Amíg az emberek ennyire idióták (gyakorlatilag minden cigánykérdéssel foglalkozó intézkedés -> rasszista), addig nem lehet ezt kis lépésekkel megoldani.
kilátástalan életkörülmények
elvileg erre találták ki a segélyeket. Namost a cigány megkapja szépen tartja a markát hó elején érte...utánna gyorsan feléli, majd mikor elfogyott, elküldi a gyereket lopkodni. Az átkosban még ezen enyhített valamelyest a KMK fogalma, amit azért a rendőrök képesek voltak elvétve betartattni, de manapság már ez sincs...Az esély megvan, csak a cigány a könnyebb utat választja...radikálisabb lépések nélkül erre sincs megoldás...
elszigeteltség
ahova cigányok költöznek, onnan a magyarok menekülnek...biztos bennük van a hiba...kötsög neonáci mind...
társadalmi osztályok bemerevedése
ismerek jópár romát, akinek sikerült kitörnie ebből a putri életből (igaz keményen kellett dolgozniuk érte, de manapság kinek könnyű az élete?), és ők utálják a legjobban a maradék csürhét, mert amire ők képesek voltak, arra mindegyik képes lenne...szóval nem a kilátástalanságról van itt szó, akármennyire is ezt akarja a szutyok média az emberekbe sulykolni...
amúgy meg ha nem vagy képes elhinni, hogy a cigánybűnözés jelen van ma Magyarországon elég jelentős mértékben, arra nemtudok mit mondani... -
#1985 Egyértelmű, hogy nincsenek egyenlő esélyek. Ez nem csak a romákra igaz. De ez ne legyen mentség a bűnözőknek, hogy nehezek a körülményeik, adott esetben, hogy roma származásúak. -
#1984 nem nagyon hiszek a zerotolerace ben. sztem nincs meg mindenkinek a lehetősége az egyenlő elbánásra, a tanulásra és a munkára.
ha lesz kedvem megtúrni egy kicsit jobban a netet, keresek egy idevágó szociológiai felmérést. igazából egy párszor már próbálkoztam átadni különböző emberanyagoknak az ezzel kapcsolatos okfejtésemet, de asszem a baj az, hogy én anplaggd liberális vagyok, és te meg egy másfajta nézőponot képviselsz.
nem akarok én meggyözni meg megtéríteni senkit -
DVDMester #1983 "bajok gyökerének (aluliskolázottság, kilátástalan életkörülmények, elszigeteltség, a társadalmi osztályok bemerevedése) orvoslása vezet hatékony megoldáshoz."
ez viszont már nem cigánykérdés.
iskolába járni mindnekinek van joga, lehetősége, sőt kötelező egy bizonyos korig.
persze Lakatoséknál nagyobb dicsőség börtönbe jutni mint egyetemre.
az életkörülményeiről is mindenki maga tehet. attól hogy valaki szegény még nem kell koszosnak, mosdatlannak lenni, mezitláb tapicskolni a sz.rban.
én se a rózsadombról jöttem hanem külvárosi panelből, sose vetett fel a pénz minket mégis főiskolát végeztem, viszonylag jól keresek.
zéró tolerancia kellene mielőtt a fejünkre nő ez a bűnöző réteg.
-
#1982 na akkor Flém OFF de nagyon gyorsan, mert menni fognak a büntik, a fórum nem arra van hogy sértegessétek egymást! -
Takezó #1981 "bajok gyökerének (aluliskolázottság, kilátástalan életkörülmények, elszigeteltség, a társadalmi osztályok bemerevedése) orvoslása vezet hatékony megoldáshoz."
próbáltuk, nem jött be, jöhet a kényszermunka -
#1980 Nem a tapasztalat hiányáról van itt szó. (... mindenkinek megvan a maga cigányos sztorija, mondjuk én a másik oldalról is kaptam eleget...)
Azt hiszem los angelesől még messze távol áll a magyar realitás. És talán az egybesült államok a legjobb példa arra, hogy a rendőri felügyelet nem oldja meg a kisebbségek beilleszkedési problémáit, hiszem amerókában minden második ipse zsernyák. Valójában nem a tüneti kezelés jeleni a kiutat, hanem a bajok gyökerének (aluliskolázottság, kilátástalan életkörülmények, elszigeteltség, a társadalmi osztályok bemerevedése) orvoslása vezet hatékony megoldáshoz.
(milyen szépen fejezem ki magam ilyne korán reggel, ugye:)
Ilyen emberek mindig volttak, vannak és lesznek. És ez ellen se törvény, se tüntetés nem hat.
Ugy tűnik gy kicsit ellentmondok az előbb lírott dolgoknak, de van egy része ennek a rétegnek, akit fel lehet húzni,viszont a társadalom kb10 százaléka akkor is ilyen marad, ha eljő a tejjel mézzel folyó kánaán. -
DVDMester #1979 Kedves Borcsa!
Itt szerintem senki nem utálja a cigányokat, mindössze arról van szó hogy van egy bizonyos embertípus aki bűnöző életmódot folytat, 'jobb' esetben egész nap a kocsmában vedel és segélyekből él, csoportokba verődve terrorizálja a gyerekeket, békés járőkelőket, stb. És hát a cigányok között az ilyen embertípus arányaiban igen nagy számban fordul elő.
Vannak becsületes, tisztességes cigók, akik szenvednek az ilyeneltől, na ha valaki utálja a cigányokat akkor ők azok.
Na de ha az említett csoport megtámad valakit akinek van mersze védekezni, akkor nehogy már még azt büntessék meg aki megpróbálta megvédeni magát.
Szerintem ez a tüntetés erről, illetve arról szólt hogy az ilyenfajta elharapózott bűnözést azonnal meg kell állítani, mert innen már csak egy lépés hogy itt is los angeles-i vagy párizsi hangulat uralkodjon.
És szerintem örülj neki hogy még nem vontad magadra az etnikum figyelmét, remélem továbbra sem lesz olyan tapasztalatod hogy megváltozzon a mostani véleményed.
-
#1978 azért nem utálja mindenki a cigókat. pl. én. nem arról van szó, hogy elérkezett egy emberiséget-a-rasszizmustól-megváltó-szeressük-egymást gyerekek dumát akarok leereszteni. nem egyszerüen csak nem utálom őket, de az a gáz, ha ezt mondom, akkor vagy lekomcsiznak, vagy azt sütik rám hogy tapasztalatlan vagyok, vagy hogy védem őket, de minimum jó görbén néznek rám az emberek.
pedig nem mondanám, hogy én nem mászkálok eleget éjjel bpesten (éjszaka dolgozok, hajnalban járok haza majdnem minden 7végén), meg egyébként sem a rózsadombon lakok, de.
Ezt a cigányozást, romázást, temégnemláttálolyathogy ilyenollyan haveromat ennyimegannyi dzsipó verte össze, nekem-jöö-a-takony-egy-késsel mentalitást valahogy nem csípem. Nem akarok én senkit megvédeni, de szvsz az ilyen jellegű hírek (husz jól megtermett cigány vert össze egy 14 csoffadt tinit a mobiljáért)egy része kb annyira igaz, mint hogy kétfejű disznó született tajvanon.
És ha egy idegbeteg hülyegyerek kardélre hány egy kokerót a buszon, akkor amellett nem hiszem hogy bárkinek is ki kellene állni, mert az nem a fajtiszta árja magyarság védelme, hanem a rövidlátóság tanubizonysága.
na ennyit az észosztásról. -
#1977 Neked mindenkivel bajod van?Ezzel a gyáva senkizéssel visszafoghatnád magad.A te bátorságod amúgy miben nyílvánult meg? -
dieselG #1976 Nna.. igen lényegretörő meg jó hangulatú volt a tünti, és a hőzöngő idióták szerencsére nem voltak jelen.. megérte elmenni:) a jeltolmácst is érdemes volt figyelni.
amúgyis a 32es buszmegnél miközben a spanokat vártam meg kameráztam, elémlépett egy alacsony termetű kikent cigánynő, s flegmán kérdezte tőlem h mileszitt mileszitt?? mondom, nem tudom:D mert másodpercek alatt tuti rasszista megmozdulás veszélye villogott volna fel az agyában, s hivta volna a rokonait.. szerencsére továbbállt:) -
#1975 nem egoista vagy, hanem egy gyáva senki. -
#1974 sorry:D -
Takezó #1973 már hogy a csudába ne lenne durva... csak ha visszaolvasnál, már átbeszéltük.. amúgy 3-ai -
#1972 azért még durva!!! vagy nem?!jesszus amugy 13.ai dolog -
Takezó #1971 jajjmá milyen emberek vannak... régi hír, és még csak nem is rendőr, hanem polgárőr:DSA:DA