99
Szal...
-
InterFoxSOFT #99 PS1-en. -
InterFoxSOFT #98 hol lehet epretvenni -
NormalisEmber #97 Múltkor elfeljtettem mondani, de lehet a játékban felszedni ún. power berry-ket, amiktől nő az erőd.
itt vannak :
-Dig around in your field.
-Make an offering to the Harvest Goddess. Go to her pond and throw something
edible in it.
-Win the Horse Race.
-Win the Frisbee Contest.
-Fish with the mystril Pole in the ocean off the dock.
-After you've bought everything from T.V. Shopping, they will sell it for
10,000g
-When the pond on Mother's Hill freezes over, go behind the cave and hit "A"
-In the same pond that I mention above, get to level 19 and you'll get a berry.
-Find one in level 19 of the Lake Mine.
Ha gond lenne a fordítással, csak szólj és szívesen lefordítom.
-
#96 állandóan elkékülök, gyenge az emberem.... se a fű, se a pia nem elég csak pár csapás erejéig. -
#95 jaja, az megvan köcc... küzdök mással.
nem az arany, az utáni-ra ( Mystrile ) kell fejleszteni mindent, mert nem enged az 5. szintre. -
NormalisEmber #94 Bocsi, azt hittem hogy azóta megtaláltad:
szóval:
a 11-es az -
#93 -
#92 ja, bambusthajtás, azt vettem fel, csak megettem.. :)
bortermelő.... csak egy kocsmát találtam, meg tojásbolt.
-
NormalisEmber #91 illetve majdnem elfelejtettem : szereti még a Bamboo Shoots-t amit tavasszal található meg, vagy a hegyen, vagy a tó mellett. Ilyen sárgás valami, könnyű megkülönböztetni a többi tárgytól. -
NormalisEmber #90 Boron kívül szereti még a popkorn-t, illetve a drága ékszereket(de ezek annyira drágák hogy nem érdemes venni neki. Max. ha nyersz egy csomót a lóversenyen, akkor vehetsz 1-2 nyakláncot). Bor : van a városban egy bortermelő kisgazdaság, ha a farmot az északi kijáraton hagyod el, és mész felfelé akkor a 2ik sarkon lesz.
Hétvégén biztos zárva van, hétköznap ha jól tudom Csütörtökön nincsenek nyitva.
-
#89 húha... 1-2 jelenetet láttam, akkor karenre ráugrom.
nemtom, bort hol kapok, mi kell neki még? -
NormalisEmber #88 Az egyetlen dolog amire majd figyelj oda, hogy ha kiszemelsz egy lányt, akkor időben kezdj el neki udvarolni mert különben a program által kijelölt rivális udvarló szerzi meg. Persze ezt ügyesen ki lehet kerülni : egyszerűen nem nézed meg a kettejük közt zajló rövid közjátékokat (összesen 4-et) és ekkor elvileg akár évek múltán is elveheted az adott hölgyeményt:)) Ezek megszabott helyszínen és időben zajlanak, ha minden nap mentesz és meglátsz egy ilyet egyszerűen behívod az állást és nem mész 1-2 óráig oda. Majd ha az udvarláshoz jutsz szólj, mert tudok ahhoz is tippeket adni. -
NormalisEmber #87 Amúgy elvileg ráérsz mindenre, mert - megjegyzem szerencsére - a natsumi eltávolította a hm játékokból azt a bosszantó kritériumot hogy a 4.év végére el kell érned egy bizonyos %-ot a farm kihasználtságára vonatkozóan(snes-es verzióban még benne volt). -
#86 1 év eltelt, csajoknak még nem udvaroltam, most kezdtem a törpiket mocskos nagy földön melóztatni. a szerszámok zöme arany, a kalapács Mystrile. -
NormalisEmber #85 Hol tartasz egyébként? -
#84 -
NormalisEmber #83 Viszont ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor az elején inkább ku**a sokat gürizel, késöbb sokszorosan meg fog térülni. Elméletileg 1év alatt össze is tudsz házasodni.(ami a játék fő célja) -
NormalisEmber #82 - Aktuális gazdálkodási híreink következnek - :)))
Szóval :
1.Vegyél a kórházban löttyöket amikkel tovább húzhatod a bányában. Elöször mikor bemész csak sima lesz, késöbb (sajna eddigi tapasztalataim szerint random módon) lesznek xl-es változatok (bodigizer xl), ezekkel már simán el lehet jutni 50-60as szintig. Szerintem vásárolj sokat+udvarolj az asszisztensnek+viszgáltasd magad a dokinál gyakran.(asszem a kiscsaj a tejet szereti nagyon)
2.A téli bányába csak télen juthatsz be, amikor befagy a tó
3.upgrade után több csirkét tudsz venni (4 helyett 8)
4.az a tapasztalati pont a törpiknél minnél többet dolgoznak annál tapasztaltabbak lesznek (ezt növelheted azzal is, ha játszol velük)
5.Én minden terményből vettem, bár kétségtelenül azok a gazdaságosabbak, amik újrateremnek és nem kell állandóan megvenni őket újra és újra. -
#81 nos, a bányába a 10. szintig mentem le, kisember mindig kidöglik, hiába eszem stamina növelő cuccokat... :(
a téli bányába még nemtudok átmenni 5. szintű kalapács kéne az úttorlasz bontáshoz.
mire hók a ház és csirkeól upgrédek?
manóknál nő valami csik, ha vége, azt a melót nem űzik tovább?
melyik terményeken lehet fogni a legtöbbet?
-
#80 köcce. most kinlódom, aranyra gyúrok... de látom, hamar lejjebb kel másznom az új cuccért, upgrade ügy miatt.. -
NormalisEmber #79 Pedig ha 100%-ra akarod kipörgetni a játékot, akkor jó sokat kell majd szenvedned. Spoiler-ezni nem akarok, de a bányában jópár órát(napot :)) fogsz tölteni.
Amúgy ha rám hallgatsz (és még nem késő), akkor a lányok közül Karent választod. Egyrészt könnyű neki ajándékot venni (imádja a bort, amit bármikor tudsz venni), illetve már az is pluszt jelent ha vásárolsz a boltban. Könnyű még megszerezni Ann-t is (imádja a tojást, de ne simán add oda neki, hanem elöszőr dobd be a tóba (ami a bányánál van)). -
örület.... no mindegy, nyomom tovább..... de 255 szint kicsit durva programozói fogás. -
NormalisEmber #77 pedig összesen 255 van. És a 255-ken van a teleport kő(a játék leghasznosabb tárgya) -
#76 azta....... 100 szint le? mire összetötöm a köveket, emberünk kékül... -
NormalisEmber #75 1 dolgot még hozzátennék a bányához : a harvest játékokban van egy elég bosszantó bug =) néha nem rak ki lépcsőt. Ez mondjuk az első 10-20 szintnél nem jelentkezik, de ha mondjuk 100-nál jársz, hááát elég bosszantó dolog újrakezdeni. Úgyhogy 2 mentésed legyen mindig. 1 az adott szinten és 1 az azt megelőző szinten, ha netalántán nem találnál lejáratot. -
#74 köcc... erre nem jöttem volna rá.
sikerált, általában felülről a 2. sorban van a lépcső. ( mert persze ha kijön az ember, visszatemeti...) -
NormalisEmber #73 A kapával(hoe) keresd meg a lejáratot a következő szintre.(lefelé vezető lépcső) -
#72 áááááááááááááááááááááááááááá. ok, de az hol van.
1 bányába tudok bemenni, ami a fürdőnél van, se az egy terem, 3 féle kitermelhető cuccal.
-
NormalisEmber #71 Nem. A bánya 3-ik szintjétől kezdve van csak arany. -
#70 mi 3. szint? minden eszköz 3-as szintű legyen? v mi? -
NormalisEmber #69 Arany a 3.-ik szinttől kezdve van csak. -
#68 köszönöm.
1 bánya van, a medence mögött... de ott csak 3 féle dolog van a kőben.
pontosan ott merre az arany? -
NormalisEmber #67 A 4. szintet(mystrile) egyébként csak akkor érheted el ha már minden eszközt felfejlesztettél a 3.-ra. Utánna jönnek az elátkozott eszközök (cursed) :
(mind a téli (befagyott tónál lévő) bányában)
C.Fishing Rod 29
C.Hoe 39
C.Axe 49
C.Hammer 59
C.Watering Can 69
C.Sickle 79
Ezeket egy darabig használnod kell, majd meg kell a papnál áldanod hogy teljes értékűek legyenek.(odáig 1-2 használattól lefogják meríteni az energiádat) -
NormalisEmber #66 1.bánya (ez érhető el ugye alapból) :
<<SPRING MINE>>
Name:Level:
Copper minden szinten van
Silver minden szinten van
Gold 3 & lejebb
Mystrile 7 & lejebb
Orichalc 10 & lejebb
Adamantite 10 & lejebb
Mythic Stones 60-as szinteken (60,160)
Power Berry 100-ik szinten
Teleport kó 255-ik szinten
---------------
2.számú bánya (téli)
<<WINTER/LAKE MINE>>
+Minerals+
Name:Level:
Agate : mindenhol kivéve 50,100,150,200
Alexandrite 50,100,150,200,251 & lejebb
Amethyst mindenhol kivéve 50,100,150,200
Diamond 0-val végződőek (10,20,110 stb..)
EmeraldFloors 5-el végződőek
Moon Stone 8-el végződőek
Peridot mindenhol kivéve 50,100,150,200
Ruby mindenhol kivéve 50,100,150,200
Sand Rose 9-el végződőek
Topaz mindenhol kivéve 50,100,150,200
-
#65 4. szintű upgrade a gond, mert egy 3. fémet kellene adnom, de az nincs a bányában.. ?? megoldás? -
#64 ó...
már dolgoztatok egyet.. :)
tudol még valami jó trükköt? -
NormalisEmber #63 Kikerestem hogy hány pont kell a törpéknek :
0 hearts 0 --> 24 points
1 heart 25 --> 49 points
2 hearts 50 --> 74 points
3 hearts 75 --> 99 points
4 hearts 100 --> 124 points
5 hearts 125 --> 149 points
6 hearts 150 --> 174 points
7 hearts 175 --> 199 points
8 hearts 200 --> 224 points
9 hearts 225 --> 249 points
10 hearts 250 --> 255 points
ez meg hogy mikor van a születésnapjuk.=)ha ilyenkor adsz nekik valamit, akkor az jóval több pontot jelent:
:Bold(Purple):
Birthday: Spring 4
Best Gift: Flour
Good Gift: Purple Grass
:Staid(Blue):
Birthday: Spring 15
Good Gift: Blue Grass
:Aqua(Light Blue):
Birthday: Spring 26
Good Gift: Indigo Grass
:Timid(Green):
Birthday: Summer 16
Good Gift: Green Grass
:Hoggy(Yellow):
Birthday: Fall 10
Good Gift: Yellow Grass
:Chef(Red):
Birthday: Fall 14
Good Gift: Red Grass
:Nappy(Orange):
Birthday: Winter 22
Good Gift: Orange Grass
illetve számít hogy a boltban csomagoltasd be az ajándékot.Ez kb. 50% több pontot fog jelenteni.
Sajnos a pontos táblázatot egyenlőre nem találtam meg, de még megnézek 1-2 faq-ot. -
NormalisEmber #62 Folyamatosan "vesztegessed", mert minnél jobban szeretnek(több szív), annál hosszabb időszakra tudod megkérni őket hogy dolgozzanak. És lesz olyan időszak a játékban, amikor egyszerűen muszály hogy segítsenek, mert fizikai képtelenség locsolni,aratni,udvarolni,bányászni stb... egyszerre. -
#61 thx.
akkor megadhatom neki ( menü ) mit csináljon?
utána is folyamatos vesztegetés kell? -
NormalisEmber #60 Lisztet bármelyiknek adhatod, de 1 liszt után még nem fognak dolgozni. Ahhoz min. 3-4 szív kell, azaz kb. 1hét mire rá tudod venni hogy dolgozzon neked.(ez kb. 2 liszt/napot jelent.)