DebrecenTopik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maygarországon kb. 4-5 város van,akinek a költségvetése pozitiv,azaz nincs adóssága!

Ramadamammy rapidrandi

bld
végülis te kultiválod anynira villamost😄😄

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

FtranX
ez igaz 😊)

bld
figy ha a nagytenyó már megvolt a tested nem lesz akadály😄😄😄

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

FtranX
a plázát azt neeeeee!! csak a testemen keresztül! <#vigyor>

bld
úgy lenne az igazi én már ki is találtam szal a nagytemplomon keresztül a plázán át végig a doberdóig😄😄

BaliBoy
Na ok meg kell állnia a vilinek is a lámpánál, de nem az autó sorban! A busz viszont az autókkal együtt egy sorban áll, és ez okozza az igazi lassúságát.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

FtranX
majd ledózerolnak egy pár fát és épületet. <#eplus2>

bld
ebben mondjuk igazad van de akkor sem fér el😉

bld
ja ez amúgy tényleg röhej😊

FtranX
jah. a belvárosban biciklivel én is hamarabb ottvagyok bárhol, mint busszal. 😊

FtranX
például ott van a gyorsaság: a villamos nem függ annyira a forgalomtól, nem akad el a reggeli és délutáni csúcsforgalomban, nagyon pontosan közlekedtethetõ.

vagy mert, a buszok kapacitása és a járatok sûríthetõsége korlátozott.

pl. Ha elindítunk rövid idõn belül egymás után két buszt az elsõ busz teleszívja magát emberrel, így lassú lesz és lekési a lámpákat. Az utána indított buszra viszont kevesebb ember száll fel, így sokkal gyorsabban haladhat és egy idõ után utóléri a másik buszt.
Gyakran látni olyat, hogy jön egy 31-es agyig tele emberrel, utána pedig egy másik, alig néhány utassal.
Erre az a megoldás, ha az utasokat nagyobb kapacitású, pontosabb jármûvek viszik. (kisebb tömegnyomor, egyneletesebb utaseloszlás)

Maco13
mintha a buszt olyan kurva nehéz lenne megelõzni...😄
bld
a villamosnak is meg kell állnia a keresztezõdéseknél és sokkal lassabb mint a busz sztem, legalábbis biciklivel is le lehet elõzni megerõltetés nélkül

BaliBoy
A villamos sokkal gyorsabb mint a busz. Ennek egyetlen nagyon egszerü oka van. Ami nem más mint a kötött pálya. Nem kerül dugóba, forgalomtól független. Mióta pesten tanulok azóta villamosozok sokat. Mivel a deréktõl igen messze van a villamos ezért otthon nem sokat használtam, de itt el sem tudnám képzelni a közlekedést vili nélkül. Tényleg f@sza. És még csak a környezetet sem szennyezi, úgy mint a benzin motoros jármûvek. <#nyes>
Éjszakai járatok is nagyon kellenének. Az is nagyon jó dolog!

bld
de miért:
mondj pár érvet
sztem elég lenne sûrûbb járat és nagyobb buszok nincs sem hely sem szükség vilire sztem erre nem tom mit lehet mondani sztem ez így logikus😊

Maco13
jah éjszakai kéne debibe is, kurva hasznos dolog, fõleg hogy ingyenes (pesten megverik az ellenõrt ha felmerészkedik <#eplus2>)
FtranX
Ha benézel egy pár közlekedéssel foglalkozó fórumra, ott a szakik nagyon jól elmagyarázzák, hogy egy forgalmas vonalon miért sokkal jobb a vili, mint a busz.
Engem meggyõztek.

bld
sztem is totál felesleges a villamo
kúrva drága és semmi értelem lassú és spec páyla is kell, hely sincs neki nem tom h képzelik ezt de komolyan nem értek egyet vele
ahelyett h besûrítenék a bsuzjáratokat és nagyobb buszokat vennének
olcsóbb is lenne logikusabb is
nem beszélve az éjszaai járatokról...

FtranX
Nem, voltak villamos sínek is. kb ott, ahol most az új épületek elõtt a járda van. (már akkor is be voltak nõve fûvel)

BaliBoy
A Segner térnél nem csak vasút vonal volt? Én úgy emléxem.

FtranX
Az a baj, hogy csak bizonyos mértékig lehet növelni egy buszjárat kapacitását. Ráadásul a villamos nem függ annyira a forgalomtól, így gyorsabb.

A városnak amúgy 2,6 Mrd forint adossága van (a költségvetés 45 Mrd forint).

FtranX
Egyelõre sztem a legforgalmasabb (31) vonalon kell segíteni. A kelet-nyugati vonalra is nagy szükség lenne.
Sajnos pár évtizede szétverték debrecen villamos vonalait. Én még emlékszem a sínekre a Seger téren. 😊

SLICK
én fázok -.- pedig süt a nap

egyetértek

de most mindenkinek sipirc ki a szabad levegõre mert gyönyörû nap van!!!(legalábbis ajánlom...)

parizer
persze, biztos kapnánk csak a sok szép szemünkért anniyt hogy nekünk tényleg ne kerüljön semmibe!! haló, le a Földre a vattacukor fellegekbõl!

[ANARCHIA 99&#8482;] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!

BaliBoy
A beruházást tudtommal nem a város fizetné, hanem a pénz az EU kohéziós alapjából pályázná.

parizer
hm... személy szerint én felesleges pénzkidobásnak tartom a villamost! így is elég nagy adósságban van a város ha jól tudom, úgyhogy talán nem kellene szüleink pénztárcáját-és a sajátunkat-még egy ilyennel terhelni. van egy csomó buszunk, amikmellett nincs szükség egy új villamosra, plán nem így hogy majdnem ez elõzõ mellett fut végig!

[ANARCHIA 99&#8482;] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!

BaliBoy
De nem lenne jobb egy keleti-nyugati pálya? A tervezett új vonal, majdnem mindenhol párhuzamosan fut. És tömegnyomor más vonalakon is van. pl. a tóciból a 24, 26, 27, 19, 30. Ezeken reggelente hihetelen tömegnyomor van, és a 19, 30ason kívül a többi szimpla busz.

FtranX
kira lesz! 😄

Mindig is rosszul voltam a 31-es/32-es tömegnyomorától.

Nicci
tökjó, végre nálunk is lesz villamos! 😊

BaliBoy
Inkább linkelek. 😉 2-es villamos

bld
lesz oylan is?
mesélj!

SLICK
hi all!
holnap mek a Club Holidaybe... igaz csak egyedül, de a DJ haveromhoz mek látogatóba, régen láttam amióta itt bezárt a disco 😞
ha esetleg a Hlonál jártok benézhettek 😄

BaliBoy
NA akkor legyen egy kis hazai téma is. Ti mit szóltok a 2-es villamoshoz? Jó ötlet vagy sem, ha jó akkor szerintetek a tervezet útvonal is megfelelõ?

kössz

bld
Hajrá!

amit irtam a Debrecen topikba,bár annyi elõnye (hátránya?) van,hogy tényleg kötõdik Debrecenhez

Ramadamammy rapidrandi

meglessz😉

remélem...

DEXTER92
Úgy látszik 😊 (énis)

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

Maco13
wtf?
országos botrány

Ramadamammy rapidrandi

Maco13
ha tartani akarod az ütemet akkor jövõre irány a felsõ 😊
akkor 1et értünk
(egyébként már elõzõ nyáron leraktam a 75%át...)

Maco13
középfokot én is akkor csináltam 😉
16

Maco13
hány éves vagy?
angol középfok
még nincs eredményem...

Nicci
ú, az rossz.

Maco13
mióta jársz vonattal?