SG: Szeged Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
rögtön kiállítják.

"The trees move. Do you not see it?"

Slayerboy
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy az okmányirodában a lakcímkártyát r9gtön kiállítják, vagy várni kell rá? Utánakerestem neten, de össze-vissza írkálnak. Ha esetleg valaki nem rég volt ott ilyesmi ügyben az leírhatná, hogy akkor most hogy is van. Volt ahol azt írták, hogy rögtön odaadták valahol pedig azt, hogy 1-2 hét míg kiküldik :S De én is úgy tudom, hogy forgalmit és lakcímkártyát azonnal kiállítják. Valaki megerõsítene ebben? :D Kössz

Voltam zárás elõtt. _______________

nekünk is digi van, sztem teljesen jó, a vb miatt különösen megéri, m legalább itt olyan idõben is megismétlik a meccseket amikor haza tok érni rá
A tõzsdén már átvette (ha minden igaz) - most már csak a neveket kell átírni...

LasDen
de a tvnetworköt átveszik és lesz sok helyen....:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Máté94
Bocs, már öt utcában van lannnet:D
n3whous3
looooooool

púúúúú

Máté94
De digi csak két utcában van:S
Nekünk digi van és nagyon jó az internet és tv szolgáltatása is. Még nem volt vele probléma. A telefonon gondolkodom még, hogy átviszem hozzájuk.
LasDen
a tvnetwork megszûnik is átveszi a digi.....legalábbis ezt mondták....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

kifli
tvnetwork is szar, t-online inkább jobb, bár végre lenne digi :/
Pepsi Twist
tvnetwork... invitel alapjába szar t online most szar...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Sziasztok! Melyik internet szolgáltatót tudnátok ajánlani? Pozitív tapasztalatok? Mostanában szeretnék váltani.
kifli
ITT mindegyik tipushoz le van írva hogykell, v7-es-re nem lehet feltenni, mert az hardweresen tér el.
aham, és hogyan kell feltenni ezt az új wrt-t?

egyébként ez a wrt ez a router oprendszere?

kösz

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

kifli
a verzio számot a router alján találod :)
van egy matrica és kicsivel: model number: wrt54g v5 pl
szia!

köszi

sajnos nem vagyok nagy hozzáértõ személy. Hogy hanyas számú, az alatt arra gondolsz, hogy a router programja hanyas verziószámú?

Hogy lehet ezt megnézni?

dd-wrt ez micsoda? :) hogy kell feltenni?

köszi

kifli
hányas verzio számú a router? Egy dd-wrt-t feltehetsz rá, abban van rengeteg cucc, lehet meg tudod oldani...
Akkor ez valami védekezés lehet a TvNetwork részérõl?
mármint, hogy nem tetszik nekik, hogy router-el szétosztjuk a netet 3-4 számgépre, és valamit intézkedtek, hogy ilyenkor szakadozzon a net?

egyébként te is a szegedi tvnetwork-nél vagy?

Hegi90
Nem, azért biztos nem :D

Nincs bejelentkzeés, rákötöd azt megy. dinamikus ip-t nemtom hogy van, nem én állítottam be a routert, és azon kívül nem is érdekel igazán :P De lehetséges, ja.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Köszi

De azért van ez, mert túl nagy az internet -nek a sebessége, amivel a router már nem tud elbánni, és ezért leáll a router?

Meg azt akartam még, hogy miért írtad, hogy a másik szolgáltatónál nincs PPPoE?, akkor dinamikus az IP jük annak ellenére, hogy LAN os a net?

Hegi90
Fölösleges volt egy újabb routert venned, Miskolcon a Caracom-nál, és most a DIGI-nél is fennáll ugyanez a probléma. Ott nincs PPPoE, azok is lanosan csinálták meg.

Szvsz nyeldd le, nem igazán van rá megoldás.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Ha van olyan szegedi, aki a TvNetwork internet szolgáltatónál van, akkor az alábbi problémám lenne, és egyben kérdésem is, mert már nem tudom, hogy mi lehet a megoldás :

A szegedi TvNetwork internet szolgáltatónál vagyok. 50 megabit a lefelé töltés, a felfelét nem tudom pontosan, de azt hiszem, hogy 25 megabit.

Ez a szoláltató úgy továbbítja a netet, hogy panel lakásokban LAN-os netet vezet be. TEhát nem kell modem, hanem bejön a LAN kábel, és azt csatlakoztatom a router-ba, és osztom szét.

PPPoE módon ad a szolgáltató felhasználónevet, és jelszót, meg IP cimet.

A probléma : Ha a LAN kábelt, amin bejön a net rögtön számgépre csatlakoztatom, akkor beállítom a PPPoE kapcsolatot, és megy a net NEM SZAKADOZIK.

Viszont : HA a LAN kábelt router-ra csatlakoztatom, szintén beállítom a PPPoE-t, és rákötök 3 számítógépet, akkor néha lefagy a router, és nincs net. Ekkor kihúzom a routert a hálózatból, és kis idõ után visszacsatlakoztatva õjra továbbítja a netet a 3 számgépnek.

Tehát ez a probléma, hogy néha leáll a rouer, és nem adja tovább a netet, csak a számgépek közötti LAN hálózat marad meg.

Már vásároltam egy jobb routert :

Linksys WRT54G Wireless-G Wifi Router ---> ezt vásároltam

Ezzel a router-el is ugyanaz a baj, idõközönként leáll és a netet nem adja tovább. PEdig ez a router újabb, és 200 megabitet tud kezelni, ha jól tudom. TEhát az sem kellene, hogy baj legyen, ha mind a 3 számgépen nagyobb sebességgel tötünk, mert a routernak birnia kellene, nem?

A routerban beállítom, hogy melyik címtõl ossza ki az IP cimeket a számgépeknek, amelyek csatlakoznak.

Elõre is kösz
üdv.,

Ha valaki hasonló problémávak küzdene, akkor a Nagy TESCO-ban található rongyszõnyeg. A tescoban levõ üzletsor elõtt árul egy árus.

üdv.,

kifli
az ucsó elõtti nem az utolsó :P
amúgy egészen bent van a kereskedõköz végénél (84-es áll meg ott aszem)
Hegi90
nem utolsó, amúgy köszi :)

kifli
kereskedõ köz 3F-es vilamos ucsó elõtti megállójánál aszem
Hegi90
KRESZ vizsgaközpont merre található?

Köszike ismét a segítséget. :)

Most meg olcsó szúnyeget keresnék :D , szobámat rendezem be, és most valami olcsóbb rongyszõnyeget keresek.

Elõre is köszi

Sadist
Nem, mert Praktikert. Ingyenes Cora járattal kimehetsz.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Rob02
Szia!
Csavarker Plusz Kft.
Szeged Brüsszeli krt 16.
Itt mindent megtalálsz jó áron!

Aquir
na azon az úton még sosem jártam :3

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Pepsi Twist
ui.: én ide szoktam járni ha kell valami ^^

Pepsi Twist
Ház-mix

6724 Szeged
Csongrádi sugárút 54
06 62 458-131

Hegi90

n3whous3
Hát ez nekem barkácsnak tûnik és nem mûszakinak :D Nekem sry, de nem ugrik most így hirtelen egy ilyen bolt sem.

púúúúú

Köszönöm az elõzõ 3 hozzászólónak a segítséget !! :)

Most az alábbi boltot keresem :) :

Szóval olyan boltot, ahol lehet vásárolni mûszaki dolgokat. Például kalapácsot, tipliket, csavarokat, facsavarok, lemezcsavarok, kombinált fogók, stb., ilyen jellegû dolgok.

Remélem, hogy nem az OBI-t ajánljátok :D

köszi
üdv.,

kifli
akarod mondani a bartók téren :)
de amúgy igen ottvan az elhagyott telek után nemsokkal a mars tér fele.
Sadist
Ha a Centrum áruháztól mész a Mars tér felé, kb. félúton jobb oldalon van egy méteráru bolt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Aquir
A Kárászon a Kálvária téren a kapun át van egy ahogy én tudom, mindenesetre én varrattam ott pár dolgot, nem tudom van e ott olyan amit akarsz

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hy!

Tudnátok segíteni, hogy hol található Szegeden méterárú bolt?

Olyan méterárú, ahol méterre lehet venni a különbözõ anyagokat. Méretre vágák, és be is szegik.

Én konkrétan majd függönyt, és elé sötétítõt szeretnék vásárolni.

Elõre is kösz

Hegi90
köszi! :)

sadist neked is

kifli
Én csiszárnál vezettem, és Fekete Csaba volt az oktatóm még régen. Rendes, meg az kresz oktatás is jó volt, 10-bõl 2-nek nem sikerült csak. És az elsõsegély sem vöröskeresztnél van, hanem egy mentõs oktatja, és hallottak alapján az is jobb, mert haveromék sokkal többen voltak vöröskeresztnél. Novotel elõtti téren az egyik társasház aljába van az iskola.

Optika meg ofotért, ahogy már mondták elõttem :)
Sadist
Somogyi utcán Ofotért, Tisza Lajos körúton is van valami a Centrum és a Dugonics tér között kb. félúton.

Hegi90
optikai szaküzletet <#wow3>

Sadist
Ja, pl. a Trijicon ACOG 4X, csak $1000 nem aprópénzt :(

Hegi90
Ismertek vmi jó optikát?

Melyik autósiskolát ajánljátok?

chhaya
Szerintem az a legegyszerûbb, ha keresel magadnak egy szimpatikus háziorvost itt Szegeden... Ha úgyis itt laksz, akkor ez a logikus. Meg õ tudja a legjobban, hogy mivel hova kell küldenie, hova kell majd menned.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

n3whous3
Egyik általános rendelõ az pl. ott van az Aradi tér mellett, azt hiszem.

púúúúú

Fabio Capello
Egyetemi kórház a Korányi fasoron szvsz.