43
  • gy
    #43
    Hmm, a te érveid nem azok? :) Kérdezz meg egy pszichológust, hogy akár tizenéves korban csak jó hatásai vannak-e a sok számítógépezésnek. Itt meg 3-4-5 évesekről van szó.
  • Mice
    #42
    ezt ugye te sem gondolod komolyan hogy egymillás tételnél pont a bill. nyom sokat a latba?:)?

    ne legyél már Rogán Antal!
  • Mice
    #41
    a második felébe nem de az elsőbe bele lehet kötni, mert soxor elvet tanul az ember vagy hasonlítván a másikhoz könnyebben megjegyzi mondván ismerős művelet csak más a neve

    nem lesznek azok olyan sokkal másabbak
  • Mice
    #40
    pont az ilyesmi húzná előre mert ezzel többet ér

    pont ezen a téren vagyunk kegyetlenül elmaradva attól ahol illene lennünk
  • Mice
    #39
    ragadj le a politikánál és a demagóg dolgoknál... :S
  • Mice
    #38
    nevelés kérdése

    együtt nőttem fel az egyik osztálytársammal és dettó ugyanúgy virult a feje amikor gémeztünk mégis a szülei szorosabbra fogták náluk a gyeplőt és nem lett kockafejű
  • Mice
    #37
    el nem hinnéd mit tudnak már a mai 5-6 évesek
    és ez egyre csak fiatalabb lesz

    az egymilla lehet tényleg sok, de ha nem csak elkönyvelve hanem tényleg supportra megy a vason kívüli mani akkor talán reális kérdés hogy arra megy e

    amúgy én minél előbb adnám a kölykök kezébe, csak ne felejtsék el a hagyományos értékek oktatását is mert én pl kockafejű lettem:)
  • Gladiator
    #36
    vazzeg, meg kell tiltani, hogy kakaóval menjen vki a géphez, azt akor nem kerül ennyibe. meg szentem túl korai óvodában elkezdeni őket oktatni. így is túl sok a számítógépfüggő gyerek.
  • Mike
    #35
    kapanyelet
  • Mike
    #34
    ja mert a falusi tahóknak csak az a lényeg, hogy a gyerök jó fogja a kanyelet
  • Mike
    #33
    szerintem meg a számítógépes játék nem szűkít be

    régebben azzal jöttek, hogy a számítógép elidegenít, nem jött be

    a tv elidegenít, elbutít, nem mozogsz stb...
    a könyv elidegenít nem mozogsz stb, ma meg örülnek ha valaki olvas

    szal az érveid durván fogalmazva: nagy faszságok
  • Mike
    #32
    nem
    pl. nálunk a cégnél minden konfigot dupla áron vettek, mintha megvették volna alkatrészenként az utcáról.
    ja de ugye így jár az, aki nem átall Olivetti, IBM, Packard Bell, HP vagy Compaq gépet venni hozzá járó 24 órás supporttal.

    Tudod lehet venni a Mistralban is a cuccokat, csak ha valami nem megy, akkor elhajtanak a búsba
  • [HUN]PAStheLoD
    #31
    vszleg über-városi anyucik meg apucik voltak akik kitalálták és összadták azt a 90%-ot
  • gy
    #30
    Ez nagyszerű, de mire megnő, már nem is ilyenek lesznek a számítógépek. Sőt, a társadalom sem, így nem túl jó, ha filmekből (DVD) lesi el a viselkedési mintákat, hanem a valós életet figyelve érti meg lassan, miért is úgy viselkednek az emberek, ahogy, és ez hogyan változik, stb. Ilyen korban - sőt, még pár évig - nem szabad elkezdeni "specializálódni".
  • gy
    #29
    Mellesleg nem hiszem, hogy egy idő után ne akarnának a kicsik a pszichológiai alapon fejlesztett programról áttérni a hülye játékprogramokra. Márpedig ez tizenéveseknél is káros, nem hogy ovodásoknál (beszűkíti a figyelmüket, ill. eltereli más, fontosabb dolgokról, úgymint érzelmi fejlődés, képzelőerő, stb. fejlődése, stb. stb.). És ez valós veszély, nem politizálás.
  • gy
    #28
    Ja, ugyanez megtörténhetne fordítva is... (X párt veszi, Y kritizálja.)

    A legtöbben - főleg itt M.o.-on - azt veszik alapul, mennyibe kerül egy "házilag" összeállított konfig, mert itthon ilyenből van a legtöbb. A márkás gépek viszont mindíg is jóval drágábbak voltak ennél, általában nem véletlenül. És ehhez még hozzá jön a spéci mivolt (a billentyűzet nyílván nem csak a kakaót bírja, stb.), support, programfejlesztés, stb. Bár még így is drágának tűnik egy kicsit, de nem annyira, hogy ilyen felhajtást kellene csinálni. Viszont a fenti miatt mégis meg lehet tenni, és sok politikus ugrik az ilyesmi "lehetőségekre". Ez a politika egyik rossz oldala.
  • Tetsuo
    #27
    Tök yo! :)
  • eke
    #26
    Xavier! Tökre igazad van. Mindegy ki tette. Ilyen dolgok voltak, vannak, s lesznek. Függetlenül attól ki melyik pártban fut. Mindenhol vannak nyerészkedő szemetek. Jó példa volt erre a Sulinet is. Jó pár szemétláda megszedtem magát rajt. Pedig az alapelv jó volt, csak sajnos szétkúrták az egészet:(
  • Herkulles
    #25
    Jól láttod, akkor okitsál ki, hogy felvilágosúljak, hogy mennek a dolgok. 300 gép után kedvezményt kapnak? :D
  • Tikal #24
    hát errol van szo, a mozgás.
    nálunk most sorra katolikus iskolák veszik meg a régieket, és az egyik ilyen katolikus suliban csokkentették a tesi orák számát heti 2re plusz délutánonként nincs napkozi és edzés, mert az minek, tanuljanak inkább hittant....
  • Tikal #23
    hát errol van szo, a mozgás.
    nálunk most sorra katolikus iskolák veszik meg a régieket, és az egyik ilyen katolikus suliban csokkentették a tesi orák számát heti 2re plusz délutánonként nincs napkozi és edzés, mert az minek, tanuljanak inkább hittant....
  • Cat #22
    én se értek egyet hogy ovisoknak számítógépet adjanak, DE:

    "A pályázat kiírása előtt az IHM megvizsgálta, hogy milyen hatással van a nagycsoportos óvodásokra a számítógép által számukra elérhető szoftver adta játékos feladatok megoldása, és kikérték az óvónők és a szülők véleményét is. 100 óvodában végzett kutatás alapján az óvónők egyöntetűen hasznosnak ítélték az óvodai nevelési programba beilleszthető, számítógépen keresztül hozzáférhető képzést. Egyetlen problémaként említették az óvónők, hogy nem érzik magukat kompetensnek, s igénylik a saját képzésüket.

    A szülők 90 %-a pozitívan viszonyult az óvodai számítógépes képzési programhoz. Akik fenntartásaikat hangoztatták vagy ambivalensen viszonyultak a programhoz, azok a számítógép vélt egészségkárosító hatásait illetve más tevékenységek, elsősorban a mozgás háttérbe szorulását említették. "
  • Tikal #21

    elég szánalmas hogy ovisooknak már számitogépet nyomnak az orruk alá... mi értelme? inkább legozzanak meg futkározzanak....
  • Mike
    #20
    visszasírod a diktatúrát?
  • Mike
    #19
    latszik, hogy életedben még nem vettél a cégnek számítógépet, csak magadnak
  • Mike
    #18
    a mai gyerekek úgy bnőnek föl, hogy tudják használni az aktuális eszközöket

    az ágálóknak: gondolom 100 évvel ezeleőtt más volt a bűnös, meg a rossz, de valami biztos volt akkor is
  • Mike
    #17
    szvsz vmi speckó bill. lehet, nem olyan, amit Rogánokoska mutogat. Ugyanis ezt egy óvodás nem tudja használni
  • xavier
    #16
    Ha belegondoltok akkor könnyen rájöttök hogy teljesen mind1 az egész, ez politika függő...
    Most az egyik párt arcnélküli jólszituált nyakkendősei kaszáltak egy kicsit, pár évmúlva vagy ezelőtt más párt nyakkendős ficsúrjai teszik majd ezt.
    Szerintem is kár volt oviba számítógépet tenni.
    Nem áll olyan jól ezaz ország hog ez legyen az elsőszámú tenni való.
    Jöhetne már valami tökösjankó aki helyreteszi ezeket a dolgokat...pártoktól függetlenül.
  • Herkulles
    #15
    Cat védjed csak az mszp-s barátaid, valszeg 70%-át lenyúlták ami a te sebedből is elment. Ami meg a kifogás, hogy szállítás, meg beatanítás, ne vicceljünk már!
  • peterke
    #14
    kislányom nincs 3 éves, de használja az egeret és néhány billentyűt (space, enter főleg, de ha megmutatom neki, hogy ezt meg ezt kell nyomni, ragad rá a tudás, mint a kosz). tv-t bekapcsolja, av-re teszi, dvd távirányítóján megtalálja a play-t, a stop-ot és az eject-et. lemezt cserél (sose tette még be fordítva, és mindig visszateszi a tokjába, amit kivett). kell-e mondanom, hogy édesanyámnak mindezek néha még mindig gondot okoznak, nagymamámnak meg meg sem próbálkoznék vele, hogy megmutassam? nincs még három éves!!! egyszer megmutatsz neki valamit (néha elég ha látja, hog csinálod, meg se kell mutatni), legközelebb már meglep vele.
    el se merem képzelni, hogy 20 évesen mit fog tudni a számítógépről. tőle fogok kérdezni, és kiröhög majd, hogy: apa, ezt se tudod?
  • Ghilette
    #13
    Anyám óvónő, én is tök kiakadtam, hogy délután már videóznak a gyerekek. Na jó, nem Rambót, de akkor is...
    Én otthon TV-t se nézek, remélem a gyerekemnek se lesz rá szüksége. De addigra már neten jön a tv :-)))

    Azért számítógép nem kell az ovisoknak, az biztos!
  • Mage
    #12
    Mi itthon inkább azon fáradozunk, hogy ne üljön a 4 éves gyerek egész nap a számítógép előtt, ahelyett, hogy biciklizne vagy építene valamit.

    Gratulálok.
  • AtisH
    #11
    Mi a pöcsöt vágnak fel a kakaóbiztos billentyűzettel. Ha valaki jobban belegondol, akkor a csak az óvónők fogják használni, mert a kicsik még nem tudnak olvasni. A gyerekeknek megoldható lenne egy gamepaddel a kezelés.
    Na meg ott is sántít a "kakaós" érvelés, hogy az óvisok asztalnál esznek és valszeg nem számítógépeznének közben.

    Ahogy néztem elég gagyi a grafikai megvalósítása a proginak. Az óvisok többsége szebben tud rajzolni.
  • Mighty
    #10
    Hát nem tudom. Biztos kell egy 3-6 éves gyereknek számítógép? Nem jó nekik a baba, az építőkocka, a kisautó? A mesekönyvek, kifestők?
    Túlzásnak tartom, hogy már ilyen korán a monitor elé ültessék a gyerekeket...
  • [HUN]PAStheLoD
    #9
    nem kell a duma , akkoris 300 millából elég gyenge arány az hogy 300 gépet vettek ... biztos azért gazdagodtak egyes "bennfentesek" is .. persze ez már szokványos az alattam szólóknak ...
  • PetruZ
    #8
    Speciális magyar szoftvert fejlesztettek ki, gyermekpszichológusok és grafikusok segítségével, direkt a kisgyermekek számára, azaz nem az ablax, vagy a pingvinx oktatását akarják már ilyen fiatalon elkezdeni. A többit Cat leírta.
  • Mike at home
    #7
    az ovis gepekhez ilyen billentyuzetet adtak?
    a kicisk ilyen pricezen tudjak nyomkodni a gombokat, ismerik a betuket?
  • Mike at home
    #6
    IBM-tol nem nehze 1 misis gepeket venni
    foleg ha meg support is van hozza

    Arrogan inkabb a sajat haza tajan kutakodjek, volna mit
  • Cat #5
    rogán barátunk azt felejti el hogy nem egymillió volt egy darab számítógép, hanem bennevan minden költség - és aki már dolgozott vállalatnál számítógépekkel, tudhatja hogy a számítógép ára köszönöviszonyban sincs a tényleges költségekkel
    no meg ezeken természetesen jogtiszta szoftverek vannak, az ovonők oktatása, a többszáz kistelepülésre kiszállítás, a helyi hálózatok kiépítése szintén nem két forint
  • Cleawer
    #4
    emlekeim szerint en altalanos iskolaban tanultam meg olvasni,az elso ket evfolyamba.de ok 3/6 evesen mit tudnak elolvasni?\windoz eseten:Kerje tanacsat a rendszer Adminisztratornak.
    linuxe seten: nem tom (de az tutti nem lesz ovodai gepeken)
    Nem tom ,hogy hogy vagytok vele de en nem tudom felfogni az indittatast