SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja-ja, két hete. Gyakorlatilag szénné égtünk a napon. Rólam már vagy 8 réteg bõr lejött a háromból... :]

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

eLviRA
voltatok horgászni emberek?

...what\'s for You, will not pass You by...

Kage Kage
Ez elég cool :-)

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Kage Kage
Látod, ha van két hosszabb egyenes a pályán, mindjárt érdekesebb... :-)

Egyébként teljesen nevetséges volt maga a verseny. Azon már meg sem lepõdik a halandó, hogy egy versenyen piros lámpát lehet kapni a Forma-1-ben. De az, hogy mikor a Safety Car benn van, akkor a lekörözöttek elõzhetnek?!?! Hát könyörgöm, nem azért van benn a Safety Car hogy ne tegyék??

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Loogan
Jó volt a tegnapi F1.
Csumi mindenkinek! Még élek! :)

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker

Loogan
Úgy legyen! :)

eLviRA
kalappal!!!

Loogan
Sys is diplomamunkát hegeszt, és le van maradva. Legutóbb ezt mondta nekem.

Loogan
Nekem 19. elõtt nem jó. Államvizsgázok. :(
Utána meg júni 29-tõl 1 hétig nem frankó, megyünk nyaralni. Azon kívül OKAY. Szimpla esti sörözést is be lehetne iktatni egyik hvg-n, az nem tart egész nap.

valóban, elõször a létszámot kellene megszondázni. Ha nem vagyunk legalább hatan-heten, talán tolni kéne egy alkalmasabb idõpontba.

mi van például Sys-el??

Botond
Én meg járom a bútorboltokat. Megkaptuk a lakáshitelt, mostmár kéne néhány alapfelszerelés, nincs több kifogásom az asszony felé. :-(
eLviRA
arról nem kell meggyõznöd, hogy jobban érzeném ott magam, mint a szobában mikroökonómiát és vállalatgazdaságtant tanulva...

Punker
nekem vagy verpelét vagy miskolc lesz a hétvége nem tudom még,

Kage Kage
Loo? Enikõ, Emese? Netán Punker, Botond?

(Egyébként nagyon jókat lehet ilyen helyeken tanulni... ;-)) )

eLviRA
nekem változatlanul nem jó sajnos.

Kage Kage
Ennek kéne lennie szombaton:

Azzal a különbséggel hogy a Tiszán. Voltunk tegnapelõtt kenuzni a Dunán, egy ilyen hely ideális lett volna.

Annyi kellene hogy be kéne röffenteni mindenkinek, akinek jó, hogy lássuk minek van értelme és minek nem.

gyerekek, lesz akkor valami piknik szombaton??

Meg sem merem kérdezni, hogy mivel mentél Pestre... :)))

Egyetértek. Ez a forma-1 már nem az A forma-1... fugazy

Loogan
Hvgn Pesten vagyok. Sajna pokker nekem nem jó.

Raiko? :DDDDDD

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Kage Kage
Ja és mégvalami. Ma a versenyzõk már sztárok és üzletemberek, mintsem sportemberek. A verseny már nem tudja kihozni köztük a különbséget, az elõzõek miatt. Massa sereghajtó volt, ma esélyes. Ma mindenki esélyes. Én is az lennék, ha beleülnék az autóba, én is tudnák olyan idõket menni mint akárki, hisz a dolgok már legkevésbé a versenyzõkön múlnak. Ma már csak ujságírói belemagyarázás, ha valakit jobbanak emelnek ki.

Ha majd újra _kiélezett_ verseny lesz, akkor megint a _legjobb_ sportemberek lesznek. Ugyanúgy az orrukban fognak turkálni interjú alatt, mint Senna, ugyanúgy parasztgyerekek lesznek mint Senna.

De õk lesznek a pályán a legjobbak. Ámen.

Kage Kage
Az tuti, hogy a Schumacher korszak elõtt a Forma-1 százszor izgalmasabb volt mint most, de nem csak Schumacherben kell keresni az okát. Az autók annak idején sokkal gagyibbak voltak, emlékszem ahogy Sennáék szó szerint farolva mentek a kanyarban. Ma már úgy megy mintha sínen menne, ami elsõsorban annak köszönhetõ hogy nem tudnak elmenni arra a bizonyos határra. Ugyanis ami Sennáék óta nem változott, az a versenypálya. Egyszerûen olyan, mintha gokartpályán versenyeznének. Megoldás: az olyan versenypályákat, mint a Hungaroring gokartpályának kell nyilvánítani, és a versenyautók teljesítményéhez illeszkedõ pályákat kell építeni, hosszabb egyenesekkel, hosszabb ívû kanyarokkal, hogy ismét el lehessen juttatni az autót arra a bizonyos határra, hogy _veszélyes_ legyen.

A másik gond pont az ezzel kapcsolatos hozzáállás. Pontosan Senna felelõs amiatt, hogy a versenyzõk jóval nagyobb biztonságban vannak a pályán, mint maguk a nézõk. Sportellenes szabályokat hoztak létre, hogy a biztonság kedvéért megöljék a versenyt. Például mi az, hogy el kell engedni valakit, mi az hogy kék zászló??? A verseny attól verseny, hogy elsõnek kell beérni a célba, ez a lényeg, a többi másodlagos. Aki elsõnek beért, az volt a legjobb, kész. Ha kilök valakit, akkor kockáztat hogy õ is kiesik. Ha õt kilökik, akkor annak oka volt. Aki elsõnek ért be az volt a legjobb, ez a lényeg!! Aki csalt, és nem derült ki, az a legügyesebb!

A Forma-1 döglõdik, a vak is látja, de csapdában vannak. Ha nincs fejlesztés, ha az utcai autók gyorsabbak lesznek a versenyautóknál, akkor a gyáraknak nem fogja megérni. Ha van fejlesztés, nincs verseny a mai pályákon és a mai felfogással.

Egy szónak is száz a vége, onnan kezdõdik majd megint a verseny, ha meghal valaki. Mert ez a verseny mindig is attól volt izgalmas, hogy _veszélyes_ volt!

Kage Kage
A kis koxos, mi? :-)))) Nem gyenge... De az biztos, hogy a mi kölkeinket õ fogja egyengetni a játszótéren, nem fordítva, õ lesz az idõsebb... :-)

Bár ahogy én kinézek, már rég egyetemista lesz... :-)

Kage Kage
Egyet nem vágok, nekem miért nem volt ilyen osztálytársam???? :-)

Punker

Punker
"...Könnyû, nyári, fû. Harcosok nagy álmai így végzik csupán..."

Loogan
Én is jókat olvastam a tesztekben. A váltója pl. nagyon tetszik.

Jól hangzik! Abban az évjáratban kifejezetten jó Fiestákat gyártott a Ford. Az üléshuzat színével nem vagyok kibékülve!! :)))

Loogan
Kage, Balu! Conan-t nézzétek meg iwiw-en, megszületett a kislánya...

Punker
hát ezt csak te tudod eldönteni a nigge rkölök jól nyomja nagyon

Botond
Botond
Mindenesetre vagy 7 éve nem nézek rendesen forma-1et,idén azt hittem lesz vmi, de nem, még korai újra nézni. :-)
Punker
vagy azért hogy a ferrari-val [email protected] arra nem gondoltak hogy ez visszafelé is elsülhet, mert mindig 1 el tud húzni.

Botond
Sennáék egyszer lökdösték egymást, ki is estek mindketten, majd Sennát visszatolták a pályára, ami szabálytalan volt ezért kizárták a futamról, és Prost lett a világbajnok. Szóval közel sem ugyanaz a szitu volt. Ott egy kamikaze akció sima öngyilkosság lett volna Senna részérõl, mert Prost volt pontelõnyben.

Lényegében egyrõl beszélünk. Szerintem is az ölte meg a forma-1et, hogy nem 3 évente módosítanak valami szabályt, hanem egy évben 3x sokat. Én ezt egyértelmûen sumi számlájára írom, mert mindig úgy változott a szabály, hogy neki/a ferrarinak kedvezzen, és ez minimum gyanús.
Punker
érdekes módon mikor senna-ék lökdösték egymást akkor nem volt gond?
az F1-et az ölte meg hogy elkezdték a motoroka tlefelé butítani, és helyette annyi szárnyat tervezni mint ág a karácsonyfán, naná hogy nincs 1 db elõzés mert olyan szelet kavarnak nincs értelme közel menni egymáshoz, a pontrendszert MS miatt lebutították eredmény senki nem kockáztat 2 pontért, szal lehet szidni MS-t meg a Ferrari-t de a jelenlegi helyzet leginkább a szabály alkotók hibája, 98-99 mikor Mika volt a mercivel na ott csaták voltak nem is kicsik aztán elkezdtek a szabályokkal vacakolni.....

Botond
Nézd, én nem nagyon szerettem sose a forma-1et, már gyerekkoromban is az elsõ mondat amit ki bírtam mondani, hogy "jön niki laura a totojával". Igaz ebbõl látszik, hogy mennyire nem értettem hozzá, mert Niki Lauda sose ment Toyotával. Szóval minden futamot láttam, minden statisztikát vágtam fejbõl, elõttem voltak az összes futam elõzései, aztán jött a sumi korszak. A kilökdösõsdi, jött a csapattársak összedolgozása a korábbi öldöklõ küzdelmek helyett, az egyhangúság, az unalom, a bunda.

Régebben, amikor a Williamseket még meg se bírták szorítani akkor is izgalmas volt minden futam, mert Piquet meg Mansell ölre mentek a gyõzelemért és a világbajnoki címért. Vagy ugyanez McLarenben Senna és Prost. Aztán jött az a kis senki, aki már a második világbanoki címét is csalással szerete. Ugye abban az évben a Benettont kizárták. Na most legalábbis érdekes, hogy szabálytalan az autó, de sumi világbajnok. Ezen még túlléptem. Pár évig gyengén muzsikált a srác, hiába no, szabályos autóval nem olyan penge. Aztán jött a kilökdösõsdi. Na itt kellett volna végleg eltiltani. De sajna ez nem történt meg, akkor már éreztem, hogy zavar van az erõben. Következõ évben a lökdösõsdi megint! Na mostmár végleges eltiltást neki!!!! De nem, csak elvették a pontjait, és következõ évben megint ott feszített a rajtrácson. Utána meg vicc volt az egész. Ha lemaradt a Ferrari a pontversenyben új szabályok. Ha nagyon ment neki, akkor jó az úgy. 4 újabb világbajnoki cím suminak. Persze errõl a korszakról csak töredék információim vannak, mert felfordult a gyomrom az egésztõl.

Szóval igen valószínûleg agyamra ment a sumi utálat, de kedvenc hétvégi programomat sikerült a pankrációval egy komolysági szintre hoznia, ezt nem tudom megbocsátani.
Punker
nem ment neked az agyadra az MS ellenesség? 5 évvel ezelötti történet, megbüntették õket átírták a szabályokat azt pont az ügy lezárva, nem lett volna itt most semmi gond ha az egész tetves futamon van csak 1 db normális elõzés.....

Botond
Persze,hogy nem kaptak, de suminál nem volt ez a fújolás, meg az ecclestone se nyilatkozott, hogy ki kéne zárni õket, meg így csalók úgy fúj. Kicsit félre húz a mérce, de nagyon.
Punker
még szerencse hogy figyelmes vagy, semmi büntetést nem kaptak, viszont 3 napig a bulvár média csak velük foglalkozott így dõl a szponzoroknak a lóvé :)

Loogan
Na, mi történt a Merdzsóval?

Botond
Kocsikról jut eszembe. Már majdnem elkezdtem megint a forma-1et nézni, hogy végre megint lesz verseny erre tessék. Merci ki lesz tiltva, mert megcsinálták ugyanazt, amit a suminak elnéztek 20x. Vicc az az egész sportág még mindig, a pankrációban van így leosztva elõre a lap, mint a forma-1ben. Most megint nem nézem vagy 2 évig. :-(
Botond
Kazettás magnót kiveszik és raknak be CDset egy 20asért. :-) 1,4es még sok is ilyen kis autóba szerintem. :-)
Loogan
Nah szóval!
Ford Fiesta, 2003-as (2004-ben lett forgalomba állítva), 1,4 -es benzines (Duratec), 23000km !!! van benne, elektromos pedálok, manuális klíma, ABS, elöl légzsákok, 5 ajtós, kazettás rádiós :(, sportszûrõ, központi zár, riasztó, igazi városi kis bestia. Autópályán 140-150-el is simán bírja. Nagyon karbantartott, és szervizelt... Fogyasztását majd tesztelem. Öööö egyebet nemtok mondani.
Jah és a színe, ilyen mittomén világos szürkés kékes valami. :) Üléshuzat csak Balázsnak: :))), fekete és ilyen sötét szürkés izés.
Jányom nevén van a kis Oszi, de én nyúzom inkább.

lol

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Punker

:)))

Punker
én közben játszottam.....